Börje Ahlstedt Ung – Börje Ahlstedt målare om sin tonårstid då ofta kände sig ledsen i skådespelen. Han betydelsefulla sig i sitt svartmålade rum och skriv dikter som diskussionerar ensamhet. Värd att älska var han? Via sin allegory och bokläsning förstod han att han var inte ensam om sina frågor.
Han råder dagens unga att leverera glädje och finnas till att leva. Deltagare: Nisse Edwall. Allt började en lördag 1961 i Skansen, Stockholm. Ahlstedt och Birgitta skulle gå tillsammans med två kompisar på dubbeldejt.
Men när de andra inte lyckades vakna började Börje och Birgitta dansa på gatan. Börje pladask föll till tonerna av Thore Erlings orkester. Och de andra två, Birgitta och Börje, skulle uppenbarligen behöva fatta ett beslut som var ganska svårt. Jag grät högt när jag insåg att jag aldrig skulle kunna förklara ett påstående offentligt om Birgittas föräldrar skulle släcka ner i Djursholmsvillan.
När de insåg det sa Birgittas pappa luftigt att han skulle gå ut med hunden. Såg det viktigaste, nämligen att Birgitta mådde bra, säger Börje, utan alla de där olikheterna och Birgittas föräldrar. I sitt självbiografiska verk “Från min loge på Dramaten” beskriver Börje Ahlstedt hur hans arbete efter den storskaliga stölden uppgick till mer och mer av sin dyrbara tid.
Allt mindre blev tiden för Birgitta och familjen.But they gave up on that.Paret är pensionärer nu och spenderar hela tidsbort tillsammans. För att hålla kärleken vid liv delar Expressen med sig av knepen.Att stänga tv:n om kvällarna och göra något vettigt av relationen är Grundknepet.
Vi sitter och pratar, ringer våra barn, går en promenad, ser hur varandra faller i havet eller så lägger vi oss och gråter, säger Börje.Börje Ahlstedt, 74, ska vara kvar att leva fem år.
Och efter en turbulent tid i pjäsen har han hittat kärleken igen i TV4:s “Fångarna på fortet”. Jag identifierar min ålder som 15–16 år, säger han. Han spelar att det gav honom tid att glädjen igenhet, vända blicken inåt och reflektera.
I had somewhat sorta gömt i en Dramaten-säck den här glädjen. Den enorma livräddaren dök upp som “Fångarna på fortet”. Är det helt jävligt roligt? I Frankrike jämfört med 14 dagar på dramat i 50 år? Ja, det är möjligt, enligt Börje Ahlstedt. En människa generös som sitter på en tygsköldpadda som endast sällskap är det. Han lever i någon slags egendomlig drömvärld och är odödlig.
Men ångrar inte att han tackade ja, han tvekade länge. Efter 50 år i pjäsen var jag lika oskyldig som ett barn. Jättebra och jag sitter högt uppe i ett torn mitt i Atlanten. För mig var det mer en udda befrielse än en fängelse. Börje Ahlstedt raconta att han har fem år kvar i världen – det är en uppenbarelse. Jag har en tanke, en insikt om att jag har fem år kvar att leva. Men jag hoppas att jag har blivit kränkt.
Det sista jag vill göra är att anta att det är svårt att leva med, säger han. Jag skapade karaktären i “Fångarna på fortet” hittade Börje Ahlstedt en gång var med den pojke från Lilla Essingen. Jag tog barnet i mig och snurrade på blicken. . Jag hade samma låtsassköldpaddan. Väl tv-ledningen skulle förstundera vara det för konstigheter, men jag började beskriva att den är ett alter ego, en inre röst, en kompis jag snackar med.
Det är lite jobbigt som de har i Singapore, men min bästa vän är det. Det betyder också att samhället som helhet måste anpassa sig. En köldpadda tyg.– Jag har en bra mår. Jag söker att hålla ett större humör och vara entusiasmad. Men det går inte fri. Det kommer att bli rörigt. Genom tiden arbetar man för att behålla en positiv attityd, vara glad och ha tålamod med andra människor.
När han avslutade pjäsen sa han att han hade mer tid att förbereda och utreda sjukhuset och vårdhem.Fy fan, det finns många ensamma människor. Det som oroar mig mest är att jag har gått runt på sjukhus, ålderdomshem och så. Således att få glädja ineinander och komma till personer som har det svårt. återstår att se en fortsättning i tornet på Fort Boyard.
Det har tas emot på att jag inte hörar från tv-ledningen. Om någon säger, “det var inte en särskilt trevlig Börje,” jag vet inte hur jag ska svara på det.Sårjan Rambergs mordhot, Johan Rabaeus, och Peter Stormares osmakliga avsked av Ingmar Bergman var maktkampen. Efter alla intriger, Börje Ahlstedt , 71, gör nu anspråk.
En rad skådespelargiganter var vad han egentligen tycker om i sina memoarer avslöjar.I novellen “Från min loge på Dramaten,” Börje Ahlstedt berättar allt som finns att veta om dramatikern. Han kritiserar en rad stora skådespelarnamn i memoarerna.I det här yrket lämnar Jag ut vissa skådespelare som är jävligt omoraliska, blandar i knark och sprit. Igna föredömen för unga skådespelare är det inga.
Börje tidigare sagt att jag kommer att få kritik för att jag öppnar upp här. Han går allra hårdast åt Örjan Ramberg, 62, i boken. Enligt Ahlstedt skulle han ha varit död när de spelade Varandra i “Hamlet” (2008).Ahlstedt beskriver sin ilska med Rambergs beteende under upprepningarna. Han måste ha bett sig att strida över övriga grupp och att strida mot ingångna avtal.
I ett värsta scenario bad Ahlstedt sig varpå Ramberg, som ska ha hotat att slå ner honom. Det var ganska svårt att följa. Folklore hör teatern till, men det finns skådespelare som inte drar en tydlig gräns mellan aggressiva uttryckssätt och aggressioner i verkliga livet. Örjan Ramberg är un av dem. I sina memoarer skriver Ahlstedt att ingen ska behöva bli hotad till stryk på sin arbetsplats, även om man råkar vara anställd på en teater.
Ahlstedt blef irriterad under en föreställning på att Ramberg plötsligt lade till en replik. Flamencoscener skapade en riktigt förbryllande atmosfär. “Jag ska harpunera dig, din jävel!” Örjan Ramberg ska ha sagt. Johan Rabaeus, 63, är en skådespelar som kommer inte ha scen med Ahlstedt. I ett av bråken beskriver han maktkamperna som skett framför allas ögon och poängterar att han fick stöd av regissören Ingmar Bergman.
I can’t take a chance on allvar here. Varje låtsa kan bara vara arg. Han är en stor skådespelare för dem man måste ha respekt för. Han är egentligen en älskare. Börje, säger Rabaeus, kram på dig.Av Ahlstedt får 47-årige Mikael Persbrandt skriftliga knytnävar i samma kapitel som Rabaeus.Jag vill inte vara med i samma uppsättning som Johan Rabaeus. Jag betydelsefullt hans beteende sig övrigt i skådespelarkollektivet på Dramaten.
Ahlstedt skriver: “Det vill säga jag ochillar Rabaeus på exakt samma grunder som jag ochillar Persbrandt.” Via sin agent har Mikael Persbrandt hälsat att han inte vill få några kommentarer.In the book, Stormare,57, and Thommy Berggren,73, are kallas “posörer.” Varje Spelare avancerar till sin egen scen. De har svårt att få uppmärksamhet till sig själva.
Han släpper ut sin energi i universum. Jag är ingen hycklare.Stormares gråtande föll ner på knä på Ingmar Bergmans begravning verkar ha väckt hans avsmak, som Ahlstedt skildrar.Ahlstedt farväl ett hastigt och avskalat vid den avlidne regissörens kista i protest.Ahlstedt skriver också att han känner igen Thommy Berggrens uttalande Minnesprogram om Ingmar Bergman.
I boken beskriver han hur Thommy “på fullt allvar” antytt att Bergmans betydelse baserades På honom själv, vilket Ahlstedt kallar större.Tommy Berggren kallade Börje Ahlstedts påhopp Absurd.”Vi har skrattat ihop i alla år,” säger han och tillägger. “Skattprat är alltid skitprat.” Jag förstår inte varför han skulle vilja dö och bli en grinig på äldre dagar.
Peter Stormare kommer inte att svara. Memoarerna gör Börje Ahlstedt att han nu väljer att Sluta på Dramaten. Han bor i stället på Odenteatern i 2011. Han förbisedd och förödmjukad Människorna på ses arbetsplats de senaste åren.
The date of release is December 14.Nöjesbladet has conducted a search for Börje Ahlstedt.Alexandra hade en tanke om att filmatisera en slovakisk folksaga av Pavol Dobšinskýsom som hon själv ville regissera, det hörde sig till Film i Dalarna.
Som Alexandra förklarade om sitt koncept, sa hon, “Dalarna har ett magiskt, filmiskt landskap Som passar perfekt för vår produktion.” Delvis bor i Leksand, Alexandra, hade flera tankar Over inspelningsplatser som Böle, Djura hembygdsmuseum och Siljan. Vackra platser med perfekt passade sagan.
I pandemin skedde det inspelningen och med det innebär så att det blev en kortfilm långt i 11 Minuter. Filmen, som heter Saltet, handlar om en man som måste förråda en av sina döttrar för att få kontroll över makten. För prövningar som ledar till att fadern exkluderar en av dem Utsätts döttrarna.
Den följda dottern flyger till skogen, ett rike på väsens natur. Att fadern inser att han gjort fel Inträffade händelser i riket. Den exkluderade dottern har hela tiden hemma hem, mera Visdom och rätta ställingar. En klassisk, elegant sagoslut med en delikat bukett. Berättelsen, Som går utanför begreppet makt, väcker frågor om hur vi utsätter oss för materiella och Immateriella världar.