Amanda Bergman Föräldrar

Amanda Bergman Föräldrar
Amanda Bergman Föräldrar

Amanda Bergman Föräldrar – Fyra systrar växte Amanda Bergman i Dalarna i en by full av hästar. Under hennes uppväxt fanns alltid musik, och hon började spela och skriva musik tidigt. Amandas första instrument var pianot i familjen, och hon började skriva sina egna texter direkt.

Den har varit känd som landets vackraste. Vi pratar om Amanda Bergmans förflutna. En och samma gång, mänskligare, ombonad och mildt än det mesta du upplevt. “Min syrra brukade tvinga mig att sjunga stämmor vilket gjorde att jag på ett funktionellt plan förstod att jag kunde sjunga,” erzählte Själv om denna sin unika tillgång för Café i början av 2020.

Folk som kände mig hjälpte mig att inse att jag hade en röst med en viss kvalitet. Jag gjorde det också, men jag behövde alltid gömma mig bakom något. Många artister han beskrivit hur de stod framför spegeln och sjöng i ett hopprep som barn. Jag kände mig tvungen att bidra med slantar till en kaninklubb. Det måste finnas en anledning för mig att vilja hoppa. Det är fortfarande, så.

2008 började Amanda Bergman sin professionella karriär under artistnamnet “Hajen”. Från 2010 till 2014 använde hon namnet “Idiot Wind.” I det svenska bandet Amason, tillsammans med Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Nils Törnqvist och Petter Winnberg, är Amanda Bergman medlem och huvudsångare.

Hans partner under de närmaste åren var Kristian Matsson, som också var känd som “The Tallest Man on Earth”, och de samarbetade på soundtracket till den svenske regissören Gorki Glaser-Müllers film “En Gång Om Året.” Hon var också med och sjöng på Lykke Lis albumet “I Never Learn.” Hennes primära instrument är piano, men han spelar också dragracing.

Hon hade en hit 2015 med “Vintersaga”, en tolkning av en Ted Ström-låt, efter att den visades i en Volvo-reklam. Allt släppte med Amanda Bergmans kreditering. Debutalbumet “Docks”, hans första album under eget namn, släpptes den 26 februari 2016 via skivbolaget INGRID.

En sångerska och låtskrivare från Dalarna är Amanda Bergman. Han har tidigare spelat in och sjungit musik under namnen “Hajen” och “Idiot Wind”, som är hämtade från Bob Dylans låt med samma namn. Amanda Bergman valdes 2016 att närvara vid Polar Music Prize-ceremonin för att hedra Max Martin och Cecilia Bartoli.

Hon framförde låten “Love Me Harder”, som var ursprungligt framförd av Ariana Grande och skriven av Max Martin. Är det möjligt att du känner igen henne från låten “Idiot Wind” om du gillar musiken till “The Tallest Man On Earth” eller om du är medveten om att hon är sångerska i bandet Amason, men känner du igen henne från någon annanstans? Du kommer nu med en full profil av artisten Amanda Bergman får reda på hennes nuvarande projekt och karriär.

Amanda Bergman, syster till Karin Amanda Bergman Hollingby, kommer ursprungligen från orten Gagnef i Dalarna. Efter att ha vuxit upp med ett starkt musikintresse passade hon på att lära sig spela andra instrument och gjorde sin anmärkningsvärda debut som “Hajen” 2008, sin 20-årsdag.

Efter en lång tid blev han känd som “Jaw Lesson” och släppte 2010 sin första EP under samma namn, “Idiot Wind.” Därefter fick hon möjlighet att arbeta med andra välkända svenska artister som “The Tallest Man On Earth” (Kristian Matsson, som hon träffade och gav en present med en tagg) och skådespelarna från “First Aid Kit”.

Hon deltog till och med i skapandet av albumet I “Roses” av “Coeur de Pirate” och “Never Learn av Lykke” Li som backvokalist.I slutet av 2012 var hon en av grundarna av bandet Amason, tillsammans med Pontus och Petter Winnber, Gustav Ejstes, och Nil Törnqvist. Gruppen släppte även sin första EP på engelska 2013 och ytterligare en på svenska 2015, båda på INGRID-etiketten.

Som soloartist upplevde Amanda Bergman också sin första kommersiella framgång 2015 när hon samarbetade med Oskar Linnros på en cover av Ted Ströms roman Vintersaga. Bergman och Amason släppte sitt första fullängdsalbum kallat “Sky City” för att avsluta året 2015 med bandet. Det också slutade med att vinna det prestigefyllda priset Årets album på Grammisgalan 2016.

Året 2016 började med hennes examen och publiceringen av hennes första soloalbum under hennes berömda namn, Amanda Bergman, med titeln “Docks”. Bergmans överträffade röst, som också gav “Sky City” det mesta av sin charm, är dominerande skivan framför allt dengan ett väldigt folkligt sound med många andra element.

Bergmans soloprojekt, Amason låter mycket mer indiepop och rock, ger ett lugnare och mognare alternativ som är mycket mer känd på texten och sången.Sångerskan har haft en växande framgång i dag 35 år gammal, särskilt i Sverige där hon är mycket efterfrågad.

Får hon publiken att falla för hennes fina melodier och hennes stora scennärvaro med en ganska så imponerande musikrepertoar! Det första jag tänker på efter att ha lyssnat på Amanda Bergmans “Docks” är att, på många sätt, detta.

Amanda Bergman Föräldrar

är det mest idealiska albumet hittills. Detta är vad klassisk långtidsvård (LP-vård) fokuserar på: fem timmar per dag per sida som en person vill sova från morgon till kväll, i den ordning de kommer. Öppningsspåret på varje sida är det som låter dig försiktigt kliva av åkturen, vilket är det sista. Och det är ganska bra att du vill lyssna på det om och om igen på denna åkturen.

Amanda Bergman är mest känd för att vara sångerska i det svenska indiebandet Amason, men hon har även uppträtt solo under andra namn, som “Hajen” (även känd som “The Shark”), “Jaw Lesson” och, de flesta nyligen, “Idiot Wind” (en referens till en låt av Bob Dylan med samma namn). “Docks” är albumet som hon släppte under eget namn.

En på sitt eget sätt med varierande stämningar och tempon är Amandas lugnande röst dig genom varje låt, utan som det suveräna låtskrivandet. Det här är välplanerad, “måbra” musik med en slående produktion. Albumet är producerat av Petter Winnberg (Amasons pappa) och innehåller programmerings-, synth-, bas- och hornsektioner, samt samarbeten med Amason-medlemmen Nils Törnqvist på trumpet och slagverk.

“Taxis” är den bästa låten på albumet och ett utmärkt exempel på de glada, glada poplåtarna på skivan. I här kan du få dig att sjunga eller nynna på den medryckande refrängen: Falcons” är en vacker låt som tar efter slutet när den går till ren sång och elgitarr och långsamt bygger upp stämningen.

Även om Amanda tittar på videon till lektionen är det faktiskt hennes mamma som spelar den äldre Amanda. Albumets balans av långsammare, kontemplativa låtar är perfekta i vävda i andra ända. Låtar som du vill lyssna på under en varm sommarkväll är “Sirens”, “Questions” och “Fire Hits the Snow”.

För att sätta stämningen i denna vackra låt är “Fire Hits the Snow” intet än Amanda, hennes gitarr och Kristian Matsson (även känd som “The Tallest Man on Earth”), som tillhandahåller den perfekta harmonin av syntar.

Efter albumets release i februari 2016 – och inte i samband med “Docks”-albumet – visades Amandas tolkning av Ted Ströms hitlåt “Vintersaga” från 1984 i en Volvo-reklam. Av låten nåddet Amanda, och det kan höras på de flesta strömmande, digitala musiksajter som heter Spotify.

Pour engelska undertexter i reklamfilmen för detta rörliga, känslomässiga spår.En smalt och pittoresk by i Dalarnas län with hästar, skog och en stridig närvaro av traditionell folkmusik är Född i Gagnef. Amanda började uppträda och skriva musik under namnet “Hajen”, och 2010 släppte hon sin första EP som soloartist, även om detta gjordes under aliaset “Idiot Wind”.

Efter att ha etablerat sig snabbt i både Sverige och USA har han sedan dess uppträtt både nationellt och internationellt med band som “First Aid Kit” och “The Tallest Man On Earth.” Amanda bildade bandet Amason 2012 med musikerna och sångarna Pontus Winnberg, Petter Winnberg, Nils Törnqvist, och Gustav Ejstes. Deras fantastiska debutalbum, Sky City, vann en Grammy 2016.2019 släppte Amason “Galaxy I”, som fick några exklusiva och extremt vackra artister som resultat.

Under 2020 kommer bandet att vara mer aktuellt med musik, skådespeleri och sång i SVT:s flerstämmiga succéshow På Spåret.Petter Winnberg och Amanda Bergman har tillsammans bandet Amason. En jordbruk ekonomiskt driverar de i paralellthet med musikkarriären. In pop-Sverige och publik bjuder de till intima spelningar hemma hos sig i sommar.

Vad tycker unga Flora, fem, och Ivar, tre, om att några av Sveriges största artister skulle vilja spela på sin grav? Ja, det finns betydande skillnader, men det finns också likheter, sa Amanda Bergman när hennes mamma ringde henne. Praktiskt innebär att vara bonde, där artistlivet är ett mer nomadiskt leverne, liksom att vara på samma ställe så mycket som möjligt. Men det är också likheter! Det är kreativitet på olika sätt att fundera på ett album uppbyggnad eller fundera på vad som ska sås i vilka åkrar.

Amanda Bergman Föräldrar
Amanda Bergman Föräldrar

Leave a Comment