Annie Hesselstad Längd

Annie Hesselstad Längd
Annie Hesselstad Längd

Annie Hesselstad Längd – En sådan ny och stor utmaning för en spännande rolig känns det såklart. Vi har många stora event och mycket logistik, utan att göra fikabröd till vårt kafé. När Fredrik lämnade oss fick jag rollen och för mig var det ett naturligt steg framåt. Jag har mycket på gång och trivsam bra med att leda människor.

Hallå! Fråga svår. Extremt liten. På choklad efter hans år i Konditorlandslaget var Fredrik väldigt bra. Och han har lärt mig att komma utanför min komfortzon och vara mer accepterande av andra när de inte håller med mig och inte alltid är så starka och beslutsamma. Ett närmare samarbete med bland annat vår eventavdelning, mer personligt ansvar och insikt samt större medverkan vid planering av nya menyer.

Jag hade en stor del i planeringen av den dagliga driften innan, men nu är det mer långsiktigt. Något jag verkligen tycker om är att jag måste vara organiserad, vaksam och ofta medveten om vad människor behöver innan de ens inser det! Det var en betoning på bakning och kvar som var knuten till tankarna, även om jag mådde sämre.

Varje dag vaknade jag och insåg att jag hade ett mattprogram, och jag skulle förklara allt jag gjorde för “tittarna”. Men jag växte lite ifrån det, sen. Fram till 2014, då jag jobbade som extra servitör på Modis restaurang i Solna med Jonas Franzén, som senare blev lagledare på Kocklandslaget och Isak Wiig, som också var med i laget. “Varför blir du inte konditor?” Du har verkligen ett problem. Resten är historia.

Jag ville bli riktigt någonting. En idé var en militärkarriär, och jag gör den grundläggande utbildningen, men det faller min hälsa på testet utan att ha influensa. Jag återvände till restaurangen riktigt sent, men personalen där hjälpte mig att bosätta mig med chefen. Och tävlade med dem i Kocklandslaget tre år senare.

För att man får vara innovativ och skapa det man har förståelse för hela dagen. Jag har definitivt gått till jobbet och hört frasen “Usch vad jobbigt att jobba.” Irrigt är det ju väldigt gott också att jag är så passionerad över det kreativa och skapandet. Det är bättre att vara morgonpigg.

Men eftersom vi inte alltid kan vara på jobbet på morgonen så borde vi inte behöva det. Så är fallet när man behöver svepa upp fyra, men det är en svår uppgift. När jag jobbade på Tösses flyttade jag till Nacka och så lyckades jag få in nattbussen till stan. Jag har nu fastnat mitt i Artipelag, så jag börjar varje dag med ett halvhjärtat löfte om att jobba, vilket är vad folk brukar dra sig för.

Satta och misslyckas våga. Försök att inte vara bättre än någon annan; sträva istället efter att vara bättre än dig själv. Sedan på en större praktikplats där helt hantverksmässigt och från grunden görs allt. Ja, på Grand Hotel Panhans i Österrikiska Semmering gjorde jag en utbytespraktik.

Efter det började jag jobba direkt efter avslutad utbildning, tog en paus i tre månader och kom tillbaka några dagar senare, efter att ha växt lite mer än ett år. Det var personligt och dels kulturellt att lära på många sätt. Sen dag ett då jag klev in på min första praktik, Handelshuset i Saltsjöbaden som har idag.

Jag kan inte ens börja föreställa mig hur nervös jag var när jag ringde henne och försökte borsta av henne innan träningen, men hon är en riktigt tuff kaka när man verkligen lär känna henne. Hon har genomfört mig helt intakt, inte helt på yrket men också på den individuella planeten. Så tror jag alltid att det kommer att vara beredda att betala för hantverk och kvalité, där folk kommer att vilja unna sig att gå ut och äta.

För att kunskapen vidare kan vi behöva fler unga talanger som kan satsa på sitt yrke till 110%.
Annie Hesselstad var på väg ut i skidbacken, vilket kommarade en ledig vårdag if hon ville ansvara för Nobeldesserten för andra året i rad. När hon frågade vem det var sa han: “Tänk om jag får frågan i år igen.”

Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med det, och jag kände mig otroligt skyldig över att ha fött barn mindre än ett år innan. Tvekade jag inte en sekund på att tacka ja, eftersom hela resan förra året var en sådan fantastisk upplevelse. November är en hektisk månad med både Nobeldessert och julbord på Artipelag. En av desserterna jag presenterade för Nobelstiftelsens gastronomiska ambassadörer var tjärsirap.

De trodde på desserten med din visste att det var ett vågat val men desserten valdes fram till årets Nobelbankett. Inspirationen kommer från min arbetsplats, Artipelag, där en del av arkitekturen är sammansatt av snidat trä. Under resans gång har smakbilden på årets dessert varit densamma. Enligt Annie Hesselstad är presentationen och utseendet det mest lämpliga.

Annie Hesselstad Längd

Redan det året gjorde Annie en efterrätt som symboliserade henne med jordgubbar som hon är försiktig och försiktig med. Vad Nobelpriset består av är något konstigt, men Annie lyckas skilja sig från en råvara som så småningom kommer att upptäckas tjärsirap. Annis arbete med Nobelpristagaren har lämnat henne med en hand.

Jag har ett större lugn för årets uppdrag nu och har mer kunskap i bagaget. Jag är helt tacksam och utmärkt över att ha min exakta samband med Stadshuset i år igen. Det kommer att bli ganska intressant. Jag har jobbat med Jacob Holmström, Sveriges Nobelpristagare, länge nu.

Han är en snäll och mild man, och det är fantastiskt att vi kan arbeta tillsammans. Arbetet ensamt har orsakat mycket svårigheter eftersom ingen är villig att dela idéer och åsikter. Heta heta “Bröllopet” är eftersom hon skulle gifta sig eftersom uppdraget i planeringssammanhang, som Annie berättar med annat.

Dock Artipelags vaktmästeri har varit en hjälp till att bygga en ställning till årets Nobeldessert med i förarbetet. Det är uppenbart att det har diskuterats mycket om vad ställningen ska användas till. Sedan början av förra året har Annie Hesselstad varit anställd på Artipelag. Det som började som ett experiment sommaren 2016 slutade med ett tillkännagivande och 2019 utsågs Annie till verkställande direktör.

Annie skapar en utställningsbakelse för varje utställning, vilket blev ett signum för Artipelag. Annie vidareutvecklade sig förra årets Nobeldessert till en bakelse som sålts på Artipelag under året, i likhet med utställningsbakelserna. 2022 års bakelse finns fortfarande i sortimentet, men endast fram till och med den 10 december. Efter det blir det en kort tallrik för en bakelse som är inspirerad av 2023 års Nobeldessert.

Jag beskriver min stil som klassisk med en modern twist. Jag arbetar ofta med tydliga och enkla former och skapar utsökta möbler. Jag trivs bäst med att variera efter säsong och högtid i sortiment och smakers.For andra året i rad ansvarar Annie Hesselstad för desserten på Nobelbanketten.

2015 och 2016 tjänstgjorde han som kommissarie i Svenska Kocklandslaget och som medlem i OS 2016. Har under många år även bott och arbetat utomlands, liksom i Frankrike och Österrike. Hon studerade vid Örebro universitet och arbetade som närproducerat efter pandemin. Idag arbetar hon som kockskonditor på Artipelag, där hon finner inspiration i naturen, arkitekturen och havet.

Jag tycker att tradition och mänsklig natur är fascinerande efter snuset. Jag bestämde mig för att göra en snusinspirerad pastarätt på Snusets dag. En rolig utmaning var det så mycket spännande smaker som passar med choklad i snus. En smak som snus är svårt att kopiera, vilket gäller att ställa sig på att välja ut smaker som återfinns i snus och jobba det utifrån det.

Jag är väldigt nöjd med resultatet och hoppas att det ska falla en annan smak med den lite speciella smaken. En mörk choklad-saltkolaganache smaksatt med bergamott och tjärsirap är fylld med pralinen. Jag valdet en mörk choklad för att smaksätta med bergamott kändes som ett givet val och att få fram den mustiga tonen i snus.

Av rostade kakaonibs och fänkålspollen för att få fram ännu mer måste och även lite lakritstoner som är vanligt i snus, tycker att det är en spännande och lite ovanlig kombination. En silkeslen saltkola-ganache gjord på grädde, mörk choklad, bergamottsaft och tjärsirap göms i ett mörkt chokladskal. Den är pran och täckt med en blandning av rostade kakaonibs och fänkålspollen i mörk choklad.

En italiensk citrusfrukt med en betydande bitrare och skarpare smak är bergamott, som påminner om lime till utseendet. Syran smaksatt med tjärsirap och balanseras upp med en saltkola-ganache. En pigg palett märker att tjärsirapen finns där, men det kan vara lite svår att identifiera.

Det är rullad i kakaonibs, som är bitar av kakaobönor som fermenterats och därför får en lite syrlig smak, för att plocka tillbaka friskheten i den mustiga pralinen så. Av fänkålspollen är kakaonibsen blandade; det kan sägas att fänkålets “saffranspistill”, en liten del av blomman som torkas och smaken blir söt, intensiv lakrits.Självklart med att bjuda en snuspralin på mina snusande vänner.

Annie Hesselstad Längd
Annie Hesselstad Längd

Leave a Comment