Daniel Hallberg Föräldrar

Daniel Hallberg Föräldrar
Daniel Hallberg Föräldrar

Daniel Hallberg Föräldrar – Jag är en art director på dagen och en Instagrammissbrukare på natten. Kungarna Daniel Hallberg pratar med Resumé om hans roll i Ruben stlunds film, hur hans excentricitet har gjort honom till en bättre artist och vikten av beröm för att bygga upp sin trovärdighet.

Cirka 500 personer följde Daniel Hallberg på Instagram efter att han precis använt det i ett år. Det var då han bytte från att lägga ut hånfulla selfies på nätet till att rita humoristiska skisser. Hans redogörelse på “Fredagspodden” var det första diskussionsämnet när Hannah Widell och Amanda Schulman anslöt sig. Andra i Perfect Day-grundarnas inre krets, inklusive Alex och Calle Schulman, började ge shout-outs och saker och ting blev snabbt mer organiserade.

Du kan se hur långt Daniel Hallberg har kommit under de senaste månaderna genom att titta på framstegen för hans Instagramkonto. Hur ofta filmer laddas upp och hur antalet likes fortsätter att växa. Idag har han närmare 50 000 följare som kollar in hans sketcher och han är medlem i Perfect Day Medias monter. Månaderna flög förbi där i det varma solskenet. Som mest liknade situationen en börda.

När jag först började få massor av följare förväntade jag mig inte mycket av mig själv. Jag tänkte mycket på Instagram eftersom jag ville publicera en teckning varje dag. Nu när räven har satt sig in, inser jag att det bara är en app på min telefon.

Varför ska jag behöva stressa över ett spel som bara är roligt? På senare tid har jag bara satt upp granater när jag råkar på dem. Ändå är det lika roligt att få likes, om inte mer så, än att lägga upp innehåll som andra tycker om. Uppmuntran är ett lyft för dagen eftersom människor är så vänliga och omtänksamma i kommentarsfältet. Det är riktigt coolt.

Daniel Hallbergs nyfunna offentliga profil har väckt stor uppmärksamhet. En agent från Ruben stlunds castingbolag såg hans Instagram och gissade korrekt att artisten bakom hans dagliga skisser var kreativ chef för en av Sveriges främsta reklambyråer. Nästa år spelar han skdespelardebut som en cynisk pr-strategi för ett reklambyr i stjärnregissörens film The Square.

Alla bisysslor, och det inkluderar filmdelen, betalar mig otroligt bra i min roll som kommersiell kreatör. Det var ganska lärorikt att studsa idéer från Ruben stlund och att ta till sig en del av hans idiosynkratiska tillvägagångssätt eftersom King gör så mycket film och rörligt.

Det är alltid en slumpmässig blandning; du vet aldrig. Samtidigt är den mest hemtrevliga känslan för mig den mest fräcka, ambitiösa och överdådiga delen av innehållet. Jag tror att det är bra för sociala medieplattformar som Instagram.

Det verkar som att troll har de största komedikontona på sociala medier. De lärdomar man lärde sig där kan tillämpas på reklamområdet, tror jag. “Populistiska” idéer brukar tas emot väl av kunderna. Verket måste dock hålla sin höga standard och uppskattas av en kritisk publik. Det här är en knepig balansgång.

Klarar du att göra några ändringar i din Instagram-profil?

Nej tack; Det kräver jag inte. Jag tycker att det är sladdrigt när jag försöker efterlikna Lorentz skissstil, men de teckningarna verkar alltid sälja bäst. Visst, jag skulle få fler följare om jag gjorde fler av de här sketcherna, men jag ser ingen anledning till det. Att ha fler följare är inte så viktigt för mig.

Jag förstår vad du säger, men jag vill hellre hålla den här saken borta från allmänhetens ögon tills vidare. Det är roligt att skapa något som folk kan observera och svara på; Jag hoppas kunna komponera musik i framtiden. Jag vill ta reda på vad som händer om jag postar en timme på Instagram.

Nej, skisserna speglar inte mig som privatperson. Jag är inte särskilt snabb med kif, föredrar istället att tänka i lugn och ro. Därför tilltalar annonsen mig. Trots vad de flesta tror är jag faktiskt en introvert. Att leka något i sovrummet och ställa undan när det känns bra är inte en fråga om att bryta hyreskontraktet.

Daniel Hallberg Föräldrar : Sven Hallberg

Icke desto mindre har alla spelningar jag har tagit utanför reklambranschen stämplat mig som en kreativ chef. Att göra något så enkelt som att ge en intervju har lärt mig mycket. Inte minst mitt i det rådande samhällstumultet. Amanda Schulman har övertygat Daniel Hallberg om att inte vara rädd för att synka. Att det är särskilt dumt att hålla tillbaka från att genomföra en bra idé av rädsla för vad andra kan tänka.

Daniel Hallberg Föräldrar

I reklam är “cool guy syndrome” extremt vanligt. Det finns många intressanta människor som är osäkra på sin trovärdighet, och det är svårt att bryta sig in. Jag har justerat inställningarna där och märkt att de voluminösa synapserna nu är mer hanterbara. Det är avgörande att inte hålla sig själv i överdriven aktning.

För snart sju år sedan, när Daniel Hallberg började arbeta som ateljéassistent på King, startade hans reklamkarriär. Då studerade han konst på Gerlesborgsskolan och drömde om en karriär som videokonstnär som specialiserat sig på installationsverk.

Trots sin privilegierade bakgrund som medelklassfödd Vasastan insåg han snabbt att hans förflutna kunde tjäna som inspiration för mer än bara hans skapelser. När Daniel Hallberg introducerades till reklambranschen funderade han på att det skulle passa honom att ha en brief med tydlig ramar att arbeta utifrån. Han gjorde allt från att skarva ihop glasrutor till att befria “Ica-Stig” från en reklamskida.

Jag ville spela huvudrollen i största möjliga utsträckning och lära mig allt jag kunde om reklam. Det var ingen som insisterade på att jag skulle jobba över klockan fem, ändå gjorde jag det varje kväll. Och jag bodde där, som en kille, alla dagar i veckan.

Daniel Hallbergs drev fick honom så småningom med i arbetsgrupperna. Efter ett år träffade han företagets grundare och kreativa chef, Frank Hollingworth, för att diskutera sina idéer och fick veta att han hade blivit befordrad till posten som art director. Reklamakademin förverkligades aldrig. Triss utländska reklamkampanj “Miljonär direkt p Skrapet” gav Daniel Hallberg hans första Guldägg som art director.

Ett svar är att jag anser mig ha lärt mig vad man kan lära sig på Berghs, med tanke på att “lajvar reklambyr”, komplett med arbetsgrupper och briefs, är den bild jag har i mitt huvud. Det finns också det faktum att jag bara kan läsa Kings DNA. Jag har en bra uppfattning om vad som krävs för att hitta arbete i den här staden.

Det gör verkligen vardagen lättare att förstå. Det kan vara mer utmanande för mer erfarna kreativa att anpassa sitt tänkande när de först börjar arbeta på King. Ica är en sann kund eftersom det är roligt. Att vara helt rättfram och få ett mejl där man ska kommunicera med Barncancerfonden angående ett samarbete där många saker ska sägas samtidigt som man är glad. Det är utmanande att ta sig igenom det där nöthålet.

Humor spelar en avgörande roll när man observerar ditt arbete för Ica och Svenska Spel. Vi gör allt mindre filmer i en tid då strategi, PR och tjänster blir allt viktigare. Jag tycker att King är kompetent på andra områden. Humor är dock inarbetat i byrn på ett väldigt fysiskt sätt. Några av de mest förtjusande människor jag någonsin träffat har jobb här.

Daniel Hallbergs far, Sven Hallberg, var en av grundarna och den kreativa kraften bakom ZTV under nätverkets uppväxtår. Han minns hur hans pappa tog en excentrisk busschaufför och gjorde honom till chef för hela programmeringsavdelningen. Daniel Hallbergs tidigare busschaufför, Peter Siepen, gav honom armsträckningar på ett bord när han var liten och han besökte tv-kanalens punkkontor på Döbelnsgatan. Exakt vad många på 1990-talet föreställde sig att ZTV var: ett kreativt, bubblande kaos.

Det var otroligt mycket energi där; Jag kan fortfarande känna det på mitt kontor i King’s Tower. Särskilt Icas resande arbetsteam som framför diakritiska tecken och dansar till extremt hög musik. På King idag förstås. Appen “Let’s talk” för Läkerols räkning har varit en av sommarens mest hyllade urbana strävanden.

Projektets mål var att modernisera företagets slogan “Får folk att prata”, som inte hade uppdaterats på över två decennier. Att bli en aktiv deltagare i samtal är viktigare än att undvika klichéer i dramatisk presentation. Den här appen är designad för att hjälpa både svensktalande och de som vill lära sig svenska att kommunicera med varandra mer effektivt.

Att bygga en app var mycket svårare än jag hade räknat med. Vi kunde inte säkra några partnerskap med Google, Apple eller Skype. Och när vi inte hade någon behörighet att bygga in appen gjorde vi vårt eget Skype. Det var den kampanj jag lade ner mest tid och kraft på, och den var utmattande.

Arbetsgruppens medlemmar informerade först kungen om sina första tankar om Läkerol. Läkerol skulle diskutera meddelandehantering och utveckla en mobilapp. Köpare förstod inte konceptet. Byrn och Läkerol planerade ett nytt möte för många veckor senare. Efter en period av intensivt arbete träffade Daniel Hallberg och hans kollegor nyanställningar från organisationer som Sfi och webbutvecklingsföretag.

När jag först föreslog idén kopplade jag och min familj av hemma och skrattade hysteriskt. Det första mötet resulterade i ett negativt svar, men vi var tillräckligt övertygade av idén för att göra en stor skjuts för det.

Daniel Hallberg Föräldrar
Daniel Hallberg Föräldrar

Leave a Comment