Matilda Gross Mamma

Matilda Gross Mamma
Matilda Gross Mamma

Matilda Gross Mamma – Kom våren och se! Efter att ha sett musikalen Matilda på Malmöoperan gav Martin Lagerholm en recension. n av den rysa BritskVi får igen träffa Nelly och hunden London i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen i filmen “Nelly Rapp Dödens spegel”.

Den här genomförs är sällskap av Valle, då de gör sig ut i Svartskogen för att få Dödens spegel. En resa där Nellys moder en gång försvann tar dem allt djupare in i skogen och till den plats. Regi Johan Rosell, med Christer Fant, Jens Ohlin, Maria Grundemo El Hayek, Melvin Agnarson, Johan Rheborg, och Matilda Gross.
SPNING Stör för mer tittare.

Frankensteins och vampyrer, troll och vampyrer. Här är ytterligare en lång film baserad på böcker skrivna av Martin Widmark, som också skrivit om LasseMajas deckare. Det gäller också snällhet och förståelse här.Roald Dahls karaktäristik med r-och barnboksförfattaren var att inte hantera barns svårigheter och trauman med silkesvantar.

I minsta gruvliga detalj som bara gräsligt skildras i uppväxt. Den friheten kunde ta sig eftersom han alltid tog partien av barnen och visste att de är både kloka och starka, även i fall av grava orättvisor. En lilla titelflickan, ett superbegåvat läshuvud som trots förfärliga föräldrar aldrig tvivlar på sin rätt och sin förmåga, är det hända över boken “Matilda”.

En hemmafront på hemmafronten att läsa sin Brontë, Thomas Mann och Dostojevskij (helst på ryska) är hemmafronten att hon låta sig definieras av sitt sociala arv. En sprakande och fullständigt hänförande uppsättning i Malmö Operas egen idérika och jazziga regi var det Nordenpremiär på “Matilda the Musical,” urpremiär i England 2010 av Dennis Kelly (manus) och Tim Minchin musik.

Scenografin (Palle Steen Christensen) är dominerad av berättelsens huvudmotiv, som är litteraturens, språkets och fantasins kraft. Svenska rum är formade som böcker med öppna boksidor, bibliotekets höga väggar utgörs av folianter och där videoprojicerade ord dyker upp lite varstans i dekoren.

Som Matilda, premiäraftonen underbart spelad av namnen Matilda Gross (som under spelperioden alternerar med två andra Matildor), återger i hemlighet sitt eget livsöde genom att fantisera ihop lika vackra som grymma sagor för den snälla gamla bibliotekarien fru Phelps Marianne Mörck.

Heter har hon kontroll över sitt eget liv och vägrar bli ett erbjudande i hemmet eller i skolan med ordens och inbillningsförmågans hjälp. Av en stadig moralisk kompass och en ryslig massa text i huvudet som båda de små Matildorna (rollfiguren och -innehavaren) med respektingivande kontroll behärskar, står Hon rak i ryggen.

En heftig och audiellt medryckande historia är utspelad afton av en ihärdig joakim Hallin, som framför en bakre regioner i scenen. Det är en veritabel smällkaramell med extra allt: spel på såväl scen som i salong, häftiga och perfekt tajmade dansnummer med alla dessa fantastiska barn (koreografi: Miles Hoare), överraskningseffekter, skuggspel och explosioner.

En följsamt, rytmiskt berättande som dramaturgiskt aldrig sjabblar bort själva historien, samtidigt idealiskt lyckas åskådliggöra Dahls andra adelsmärke: det komiska groteskeriet, här förstärkt av Astrid Lynge Ottosens kostymer.

Från det ändamålet har man också gjort den ideala castingen, där i synnerhet Åsa Fångs våp till mamma, som hellre tyr sig till ”looks” än till dotter Matildas ”books”, Michael Janssons minst lika korkade bilhandlarbedragre och pennalist till pappa, och David Lundqvists. befängt förfärliga rektor Agatha, berättelsens onda genius, lyfter en stark uppsättning till än högre höjder.

Kom våren och se! Oh, my dear, I cannot bear to part with such beautiful flowers!åter igen träffa Nelly och hunden London i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen i filmen Nelly Rapp – Dödens spegel. Den här genomförs är sällskap av Valle, då de gör sig ut i Svartskogen för att få Dödens spegel. En resa där Nellys moder en gång försvann tar dem allt djupare in i skogen och till den plats.

London, Nellys hund, och Valle får sällskap då de gör sig ut i Svartskogen för att få Dödens spegel. En resa där Nellys moder en gång försvann tar dem allt djupare in i skogen och till den plats.

I den första filmen insåg hon att hennes mamma var ett monster, ungefär som Hannibals bror. Nelly åker med ses ängslige pappa Lennart till Hannibal och hans kollega Lena-Sleva nu dags vara jul. Pappas nya kärlek och hennes son Valle ska följa med, dock är Nelly missnöjd. Nelly vill inte ha någon egen familj. Sin mamma, ho saknar sin.

Är Dödens spegel en många kvarst få kontakt? Nelly får veta mer om sin mammas bortgång och den vackra Svartskogen. Han går upp mitt i natten. Valle smyger efter, med London, Nellys hund. Nelly och Valle rör sig med kuslig scenografi och digitala landskap. Möter irrbloss och mylinga.

Matilda Gross Mamma

Marianne Mörck och Johan Rheborg återkommer i de viktigaste vuxenrollerna och gör sina hemlighetsfulla figurer till kufar som gär intet mysig. Lite komedi, men mestadels är det starkt, intensivt och påträngande. En större rysare från de andra.

The movie’s bio premiered on October 20.återigen träffa Nelly och hunden London i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen på filmen “Nelly Rapp – Dödens spegel”. Att finna Dödens spegel får de även sällskap av Valle därför de går sig ut i Svartskogen. En resa där Nellys moder en gång försvann tar dem allt djupare in i skogen och till den plats.

På plats köps billett, kassan öppnar 1 timme företrädningen. Satsa med små eller konstanta belopp I filmen Nelly Rapp Death’s Kiss ser vi Nelly och hennes hund London ge sig ut på en spännande resa fylld av monster, varulvar och väsen. Den här genomförs är sällskap av Valle, då de gör sig ut i Svartskogen för att få Dödens spegel. En resa där Nellys moder en gång försvann tar dem allt djupare in i skogen och till den plats.

Family FilmEn mysig 50-tals stil biosalongen på GT-gården i Vemdalen av drivs av ideella krafter och levererar filmer med de senaste tekniken! Bion har en liten kiosk som säljer popcorn, godis, dricka och fika. I den andra Nelly Rapp-filmen dyker hon upp i mytomspunna Svartskogen, där hon möter troll, mylingar, vättar och andra skräckinjagande varelser.

Inför Halloween är det här dagen för Sveriges mäktigaste monsteragent att sätta de döda i ett nytt mysterium. En finstämd uppföljare som berör viktiga teman är resultatet. Att Nelly hittar en låda med sin försvunna mama Alices tillhörigheter, låda mot jul hemma hos pappa Lennart. En Walkman med ett band i är bland annat något så exotiskt som bland prylarna.

Nelly har en efterlängtad form av kontakt med mama hon saknat i många år med det nyfunna kassettbandet. Naturligtvis skulle hon också behöva möta sina bröder Hannibal (Johan Rheborg) och Lena-Sleva (Marianne Mörck), som båda är onda monsteragenter.

Men ska pappas nya tjej och hennes son, Valle, följa med över julen till Nellys förtret. Nelly förlorar sig intetallt i Alices musikmak och har inget intresse alls av att få nya familjemedlemmar. En av svenska 80-talshits visar sig finurligt utvalda för att knyta a till handlingen.

London, Nellys hund, och Valle får sällskap då de strider sig i Svartskogen.När barnen drävs att trivas på tappra föräldrarna, kan Valle och Nelly inte helt mer olika. Nelly bryr sig mest över det övernaturliga och om att få veta mer om sin försvunna mama, medan Han är intresserad av vetenskap och natur.

Alices första aktion den dagen var att undersöka Svartskogen för att undersöka Dödens tal, utifrån vad Döden kan göra med de döda. Nelly gär sig av till den mytomspunna Svartskogen efter att få kontakt med sin mama genom spegeln. Där kryllar det av skagsvarulvar som livsfarliga, mylingar, vättar och troll. åven Valle följer gången med på hennes äventyr, men hon gör det inte ensam.

Stjärnskottet Matilda Gross har sällskap av nykomlingen Melvin Agnarson i rollen som Valle och är tillbaka i titelrollen som monsteragenten Nelly Rapp. Lyckas teckna finstämda porträtt av sina karaktärer är bägges roller som med bravur.

Jag satt dock att man gått ännu mer på djupet. Prata om rädsla, sorg och trassliga familjeförhållanden får barnen också tillfälle. Ett så naturligt sätt för sällan får ta plats i barnfilmer på så naturligt som här.

Jag hade dock gärna sett att man gått ännu mer på djupet, såsom att genomföra lite på de stora ämnena eftersom man prydligt ställer dem igen. Men vi kanske kunde börja med ett ganska litet prov på en mysryser till mellancholy ladan.

Matilda Gross Mamma
Matilda Gross Mamma

Leave a Comment