Peter Rätz Idag

Peter Rätz Idag
Peter Rätz Idag

Peter Rätz Idag – Peter Rätz infiltrerade på polisens begäran inte bara Hells Angels och Bandidos, utan även den ryska maffian. Han blev en av Sveriges mest framgångsrika infiltratörer av kriminella organisationer på under tio år. Men han betalar ett rejält pris för det nu.

Han har tvingats leva på flykt under de senaste två decennierna, alltid jagad och genomsökt av kriminella organisationer. Peter Rätz säger idag, “Det senaste beloppet jag hörde var tre miljoner dollar” för prislappen på hans hjärna. I en ny dokumentärserie går vi näsa mot näsa med infiltratören och hör hans berättelse från barndomen till livet i luften.

När Peter Rätz fick sparken som hembaserad informatör för polisen 2004 uppstod en sensationell virvelvind av mutor, påhitt och illegal infiltration. Peter Rätz hade fått betalningar från polisen i mer än nio år för att gå med i kriminella MC-grupper som Bandidos, Hells Angels och Brödraskapet MC.

Peters brott, som begicks djupt inom gängets ramar, förbises till en början av polisen. Ndamlen tog med medicin för vilket pris som helst. Peter Rätz berättar äntligen sin livshistoria i P3 Dokumentär. Du kan lyssna på de senaste avsnitten av P3 Dokumentär först på Radio Play i Sverige.

Peter Rätz kostnader för resor och logi har täckts av polisen. Polisavdelningen täckte hela kostnaden för min Harley-Davidsons reparationer och leasingbonusar. Peter Rätz varnar för att det är tufft att smälta in i ett mc-gäng om man inte kör ett.

Peter Rätz verkliga identitet är endast känd för ett fåtal av lokala brottsbekämpande tjänstemän. Andra har lärt sig hans kodnamn, Pia och Tol. Hans sanna identitet gömdes i en ospårbar kuvert i ett värdeskåp. Andra kockar i Polen bryta kuvertet bara om det fanns ett verkligt hot mot hans liv.

Peter Rätz identitet som en beväpnad rånare, knarklangare och vapebutiksägare konstruerades av polisen. Rapporter i det allmänna smiskregistret beskrev honom som den mest våldsamma av de våldsamma, vilket uppmuntrade andra brottslingar och bromsade honom.

Polisen fick order som krävde att de skulle ha minst fem poliser närvarande om de ville häkta mig. Svensk polis har tillgång till ett överflöd av data som kriminella kan använda. Peter Rätz egen familj har aldrig värmt upp tanken på att han jobbar på polisen. Peter Rätz rekryterades till poliskåren 1995. Då var han bartender på Downtown-klubben i hjärtat av Stockholm.

Många kriminella mc’s besökte vår måndagsnattklubb. De hängde i min bar. På tisdagen träffades polisklubben. Det var då jag träffade Olle Liljegren och hans kollegor. Peter Rätz hävdar att de idag arbetade som mc-kommissarier.

Idag bor Peter Rätz på en bortglömd plats. Intervjun gjordes över Skype utan video. Allt för att hålla värmen borta från honom från att stiga högre.Peter Rätz infiltrerade på polisens begäran inte bara Hells Angels och Bandidos, utan även den ryska maffian.

Han blev en av Sveriges mest framgångsrika infiltratörer av kriminella organisationer på under tio år. Men han betalar ett rejält pris för det nu. Sveriges mest framgångsrika hemliga agent berättar om sin tid i den svenska maffian. Peter Rätz befordrades snabbt 1996 efter att ha blivit värvad av kriminalpolisens underrättelsetjänst. Han arbetade längre än någon annan infiltratör under dessa år.

Han var ansvarig för säkerhetsfrågor, vapen och elimineringar medan han tjänstgjorde som Bandidos Sergeant at Arms. Han handlade med illegala droger och skjutvapen och var inblandad i prostitution. Och när han var potential i Brödraskapet MC, arbetade han en tid som livvakt åt Hells Angels svenska president Thomas Möller.

Allt är bättre med svensk polis good minne. Under det här året skickade han paket till 14 olika länder under olika lång tid. Oftast utan att polisen i de länderna har någon aning om vem han var. Han och hans sambo fick ett barn under den här säsongen.

Som ett resultat blir han ett vandrande lik, som ofta beskrivs i kriminalromaner. Han kommer att undvika att gå någonstans i världen där han inte kan komma i kontakt med sina vänner och familj och där han inte har minst två kontrakt över huvudet. Han kommer aldrig att kunna återvända till Sverige. Hans lilla pojke har ingen aning om att hans föräldrar är svenska och vet inte ens deras riktiga namn.

Det känns plockat direkt från en spänningsroman. Men vilka ord som helst är bra ord. Så här ser kampen mot den svenska maffian faktiskt ut. Det här är historien om Peter Rätz. En sann historia direkt ur en brottsfilm: en hemlig agent, en svensk polisstyrka som tittade genom de misstänkta fingrar och en obeveklig drivkraft att utvinna som muc.

Peter Rätz Idag

Den sanna historien om Peter Rätz, som i nio år var involverad i kriminella organisationer som Bandidos och Hells Angels för att skydda en undercover-agent, är full av spännande och hjärtklappande detaljer från början till slut. Peter Rätz dagliga mat bestod av mord, vapen- och narkotikaaffärer, och ett förhållningssätt till sällsynt lojalitet till ledaren för MC-gänget.

För att han inte skulle få avslöjad var han tvungen att påbörja heminvasionen utan att polisen var inblandad. Information var guld, men på bekostnad av många människor, och det ledde också till många falska anklagelser mot högt uppsatta brottslingar. Hans agerande skedde i Sverige och utomlands innan polisen läckte hans identitet, vilket gjorde den efterföljande negativa stereotypen av honom till ett obestridligt faktum.

Peter Rätz, den före detta hemliga agenten, bor nu på en okänd plats utomlands, där inte ens hans eget barn är medvetet om hans sanna identitet. Läs den intima och gripande berättelsen om Peter Rätz dubbelliv före och efter hans död, som berättas med hans egna ord i en serie intervjuer gjorda av författaren Dick Sundevall.

Nu avslöjar den svenske författaren Peter Rätz hur polisen medvetet lurade domare, åklagare och andra brottsbekämpande tjänstemän med falska polisregister. Peter Rätz, nu 40 år gammal, tillbringade två år som hembaserad polisagent. Han har alltid poserat som polis på uppdrag att infiltrera kriminella organisationer på hög nivå.

Expressen har ägnat större delen av två veckor åt att göra djupintervjuer med Peter Rätz. Bevis tyder på att Peter Rätz på polisens order pressade lagen till dess gränser; flera personer har dömts till långa fängelsestraff utan att domstolarna är medvetna om hans roll i misstaget som ledde till dessa fällande domar.

Dessförinnan var Peter Rätz Olle Liljegrens bästa agent på kriminalbyrån. Tillsammans har de lyckats infiltrera tre av Sveriges mest ökända kriminella organisationer: Bandidos, Broderkappe och Hells Angels. Peter Rätz har haft en fantastisk karriär inom företagsvärlden.

Det har framförts påståenden om att Peter Rätz olovligen blivit provocerad att begå våldshandlingar under två av de insatser som han var inblandad i. Många människor kan felaktigt ha dömts till långa fängelsestraff om så är fallet.

Peter Rätz deltar för närvarande i polisens friskvårdsprogram. Han har en hög måltemperatur. Många kriminella skulle vilja se honom död. Hans huvud är enligt uppgift värt en miljon svenska kronor. Peter Rätz säkerhetsprövning är genom taket.

Vi hämtas på angiven plats i Stockholm och körs genom stan för vårt möte. National Museum of the United States blockerar ett stort antal efterföljande civila polisbilar på en given kommandoväg bakom oss så att vi kan fortsätta utan att bli förföljda. Vi beger oss sedan till en bekvämare plats där flera poliser kan hålla ett öga på saker och ting medan vi väntar på att påbörja vår intervju.

Endast en handfull lokala brottslingar var kända för inhemska polisoperationer. Varje gång polisen tog ner en razzia lämnade de efter sig en detaljerad operationsplan som beskrev hur infiltrationen hade skett och hur de tänkte genomföra gripprocessen. Därefter gjorde de upp polisrapporter som målade upp en annan bild av det inträffade. Vad domarna fick höra var en kaotisk bakgrund.

Peter Rätz berättelse förstärks av de omfattande resurser som finns på Expressens, som inkluderar saker som interna verksamhetsplaner, tidigare erkända hemliga rapporter, bevis på betalningar för utförda tjänster och förfalskade polisanmälningar.

Exempel är hundägare som ignorerade varningar om vaping-anordningar, poliser som kontrollerade misstänkta fordon och upptäckte stora mängder droger och rika individer som gjorde anonyma rapporter som hjälpte till att få ner efterlysta narkotikahandlare. Peter Rätz säger sig ha deltagit i “mellan 30 och 35 inhemska polisinsatser.”

Leif Jennekvist, nuvarande chef för Stockholms lokala kriminella organisation, var en av de insatta i verksamheten. Vad vet du om Peter Rätz? Leif Jennekvist säger, “Jag har inga kommentarer angående polisens operativa arbete.” Så Peter Rätz är en del av polisens operativa verksamhet? Ingen feedback från mig, tack.

Peter Rätz har alltid kompenserats av polisen enligt en unik belöningsstruktur. Ersättningen bestämdes av hur lönsam verksamheten var, hur stor risk han tog och om någon blev förbisedd eller inte. En hyra av en AK-47, som ett exempel, skulle ge dig tillbaka 20 000 SEK. Om operationen var särskilt riskabel skulle summan multipliceras med en viss procentsats. – Jag har inte skrivit kontrakt med polism.

Peter Rätz Idag
Peter Rätz Idag

Leave a Comment