Pierre Isacsson Fru

Pierre Isacsson Fru
Pierre Isacsson Fru

Pierre Isacsson Fru – Jag kände ganska starkt att jag inte ville att han skulle gå. Jag skrev och bad att han skulle stanna, som han tidigare sagt till Expressen. Estländarnas popularitet ökade i takt med att Pierre Isacsons program fortsatte och glasögonen började flyga över hela det baltiska landet. Pierre Isacsson hade planerat att avsluta sitt pass på ett, men han sa att han skulle fortsätta i ytterligare 15 till 20 minuter.

En gjord av metall

Ett vittne har anmält sig till Hamnpatrullen efter att mannen påstått sig ha hört ett högt metalliskt ljud “som en skott som genljöd genom skrovet” och krossat kulan i baren. En mindre strimla land troddes ha föregått sundet.

Nu har vi kolliderat med ett isberg, sa en av passagerarna, men de flesta andra verkade inte märka det. En kort tid senare hördes ett liknande ljud. Efter det började färgen mörkna och fick snabbt en stark lutning. De på Haveri-kommissionen skrev:

När Estonia ringde för andra eller tredje gången flög alla glas och flaskor över den kvinnliga bartendern och kraschade i golvet bakom baren. Bartendern som försökte svänga i stången svängde för högt, missade och skadades av fallande föremål.

Enligt hamnkommissionen var problemet att myrreseledaren slarvat med fastigheten och tagit med sig ritningarna hem. Upp till 600 ton vatten rann ut per minut när en enorm klyfta öppnade sig mot det stormiga havet. Det var panik i baren, och i stort sett överallt på det 155 meter långa fartyget.

Vissa människor blir likgiltiga medan andra gick långt för att skada sig själva. Möbler och golv beboddes av människor. Pansar och sköldar försvann eller skars ned. Folk skramlade ihop vid åsynen av att förlora ledstängers. Många passagerare var fastklämda i sina säten.

De som kunde klättra högre noterade att fler av akvarier fyllda med levande fiskar inte kunde öppnas. De där livbåtarna som du lyckades flyta upp till ytan på väg mot seger. Pierre Isacsson, klädd i vitt och rökande pipa, försökte hjälpa andra att hitta sin fot i livet genom att följa vittnesmas grundsatser.

Klockan 00:50, 35 minuter efter bogvisire trots att ha tappat kontakten och 28 minuter efter första nödanrope, försvann Estonia från den omgivande flottans radarskärmar. Hon hade glidit ner i bassängens djup med yxan i handen. Dagen efter samlades resten av familjen Isacsson runt tv:n för att titta på nyheterna.

Samma dag fick vi dock beskedet att pappa gått bort. Som Ludvig Isacsson uttrycker det var det en mörk och tung upplevelse. Endast 852 av de 989 män som gick överbord överlevde. Det finns 552 svenskar på fartyg 501. Endast 95 kroppar återfanns efter katastrofen, och Pierre Isacsons var en av dem. Han bisattes i Bromma.

En livsförändrande händelse av denna omfattning är verkligen aldrig tidigare skådad. I måndags blev det känt att dokumentärfilmare upptäckt ett fyra meter högt hål i Estlands skogar i samband med den senaste tidens utgrävningar nära floden. Estlands regering kräver nu ny forskning om fartyg.

Eva Isacsson, Pierres fru, hade mycket att säga om olyckan och vad som hände efteråt. Den senaste månaden har hon lidit av en långvarig sjukdom trots sin unga ålder av 69 år. “Hon fick inget svar, och sedan slog tragedin till och färgade hennes liv väldigt levande”, säger Ludvig Isaacsson.Roba Kadhem är en svensk mediepersonlighet och kommunikatör.

Han är 26 år gammal. Hon startade Facebookgruppen “Pink Room” för åtta år sedan och sköter den själv som en mötesplats för öppen diskussion. 2020 får hon ett stipendium från Stiftelsen Botildenborg för sitt arbete med forumet, för vilket stiftelsen lämnat följande motivering: “Roba har skapat en samtalston som präglas av respekt, medmänsklighet, och gemenskap.”

Samma dag som Hamas inledde sin terrorattack mot Israel lade en av administratörerna av Pink Rooms-forumet upp en bild i en kommentarsektion. Bilden säger “på alla sätt nödvändigt” för att svara på och besegra palestinier. i black lives matter rörelsen”. Sedan kriget började har antisemitiska kommentarer översvämmat Pink. Rum.

Rosa rummet innehåller en serie artiklar riktade till svenska medier som sprider myten om att de är påverkade av en vargflock.Rosa rummet innehåller en serie artiklar riktade till svenska medier som sprider myten om att de är påverkade av en vargflock.

All svensk media ägs av judar, i vid bemärkelse. Specifikt oförenlig med andra ord” är ett annat exempel. – Tanken att judar dödade kristna barn för att använda deras blod i rituella offer är en månghundraårig antisemitisk trop.

Kommentatorerna verkar alla vara överens om att Israel behöver blod till sina egna soldater. Christer Mattsson, forskare och föreläsare vid Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, säger att han inte har hört ett så öppet antisemitiskt uttalande på länge.

Det är Goebbelsian!

Han är förvånad över det kränkande material som inte tas bort av administratörerna för Pink RoomsUppenbara lögner dras in i det. Ändrar “judar” till “sionister” och antyder att alla judar delar ett gemensamt intresse och verkar i hemlighet.

Det är en seriös antisemitism där. Roba Kadhem har arbetat som kommunikatör på Malmös kulturförvaltning med projektet “ppna Malmö”, vars mål är att “alla i Malmö ska kunna vara stolta över sin bakgrund”.

När Express ringer upp Roba Kadhem vill hon först diskutera antisemitismfrågan i Rosa rummet. Det förekommer “folkmord” i Gaza, skriver hon i ett sms till en Expressens reporter, “där kvinnor föder barn i kejsarsnitt utan provokation, där det inte finns rent vatten, där 4 000 barn har omkommit”, och där reportern istället väljer att fokusera på en kommentar i en Facebook-grupp. “Öppna ditt spel”, skriver hon.

Bevisen tyder på att Roba Kadhem själv har intagit en konspiratorisk hållning mot juda i Pink Room. Efter att Filip Dikmen deltagit i konflikten skrev hon ett kritiskt gruppinlägg om hans avgång som Musikhjälpens programmerare den 27 oktober. En annan medlem i gruppen sa: “Är det verkligen bara en svacka att Radiohippos generalsekreterare är jude?” som Roba Kadhem svarade, “loololol svacka verkligen.”

Att skriva på ett sådant sätt är att vara antisemit. Men de är också motiverande för andra antisemiter att sprida dem längre. För att sätta upp en ännu mer imponerande show, för att citera Christer Mattsson. Roba Kadhem vill inte göra en intervju med Expressen, men hon skriver i en journal att hon var ironisk i sitt svar.

Pierre Isacsson Fru

Alla vet vad jag tycker och var jag står, så jag är bekväm med att vara ironisk i mina konversationer. Jag motsätter mig antisemitism och har delat många klipp om harmonin mellan judar och muslimer, men jag ser inte den nuvarande situationen i Gaza som en religiös konflikt.

Jag tycker att det är ironiskt att vissa faktiskt tror på dessa argument och försöker använda dem för att skapa splittring mellan judar och muslimer. Nu när allt är så utbrett stör det mig också att en arab automatiskt antas vara antisemit och missförstås på grund av sin etnicitet. Det är en form av rasism. Kan påverka stödet för det demokratiska partiet.

Christer Mattsson menar att när mötesstenen vrids på samma sätt som man gör i Rosa rummet innebär det inte bara en ökning av otrygghet för judar i Sverige, utan påverkar också toleransen för vår demokrati. Att låtsas att vi inte har styrande media eller att offentliga tjänstemän agerar utifrån sin etnicitet snarare än lagen är att bidra till en nedgång i social harmoni.

Förutom antisemitism har Pink Room tillåtits hysa en uppsjö av desinformation, till exempel en manipulerad bild som syftar till att antyda att den israeliska försvarsstyrkan (IDF) bombar Gaza som en typ av “dödshjälp”. Till och med ett inlägg som hävdar att rapporterna om Hamas-mord på festivalbesökare den 29 oktober är helt påhittade har legat kvar.

Dessutom var Roba Kadhem snabb med att konstatera att det var Israel som bombade sjukhuset al-Ahli den 17 oktober i Gaza. Det är ännu inte fastställt vem eller vad som orsakade explosionen. Hamas hävdar att en av Israels missiler var ansvarig, medan Israel säger att det var en islamisk extremistgrupps misslyckade försök till jihad.

Den 29 oktober lade Roba Kadhem upp ett videoklipp på sitt personliga Instagramkonto. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ses gömma sig bakom festivalens massiva rökpelare i denna film. Kontot som är kopplat till klippets nedre del är en del av “Trunews”-webbplatsen längst till höger.

Pierre Isacsson Fru
Pierre Isacsson Fru

Leave a Comment