Abu Hassan Död

Abu Hassan Död
Abu Hassan Död

Abu Hassan Död – Av tv-serier och filmer som är inspelade har Viaplay ett stort lager, men det har gjorts på lager i väntan på att den ekonomiska formen för företaget ska klarna. Det handlar om utmärkt den påkostade nya tv-versionen av “Ronja Rövardotter”, filmatiseringen av Martina Haags omtalade roman “Det är nåt som inte stämmer” och andra versioner av dramat kritikerhyllade “Threesome”.

Vi har producerat många utmärkta serier, och många av dem fungerar bättre med andra än med oss. Atträde vad det är bättre att någon annan tar över serien och vad som passar våra kunder utvärderar vi så nu.

En strömningstjänsten med ekonomiska problematiker är inte Viaplay. Även TV4:s Teliaägda har haft svårt att få en ersättare för sin tjänst C More, som nu har döpts om till TV4 Play. Terrorgruppen Islamiska staten hävdar att dess ledare, Abu Hassan al-Hashimi al-Qurashi, har dött “i strid.” I en radiosändning hävdar en berättare att en ny ledare har dykt upp: Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi.

För den som vaknade till fredagen läste Wall Street Journals uppgifter om en förlängd stridspaus som bjöd morgonen på ett brutalt uppvaknande, med hänvisning till egyptiska källor. Hamas hade klockan sju inte lämnat över någon lista på ytterligare gisslantagna att frige om morgonens raketer mot Israel, vilket var grundvillkoret för att stridspausen skulle förlängas.

Därmed var berättelse över israeliska stridsflyg och vapenvila brutet som attackerade under morgonen mål i Gaza både norra och södra.Ett möjligt tidigt tecken på att pausa i striderna gick mot sitt slut var torsdagens terrorattack i Jerusalem, där två Hamasmedlemmar skadade tretton personer och skötte tre civila israeler, varav en gravid kvinna.

När fredagsmorgonen kommer att försöka pågår för att få parterna att återgå till vapenvila, rapporterar nyhetsbyrån AP. En källa med icke namnar säger till BBC att samtala pågår genom medlare. De 1,7 miljoner palestinier som samlats i södra Gaza skulle verkligen ha det något. Allt svårare är det läget från de hundratals hjälpsändningar som kunnat komma in under vapenvilan.

För att kunna få bröd och vatten får menniskor flera timmar i kö. Alla som bor i tält skapar problem med regn och översvämningar, samt för Gazas reningsverk. Sjukdomsutbrott började i november och enligt WHO rapporterades minst 70 000 fall av luftburna virus och 44 000 fall av diarré.

Men för den del av den israeliska regeringen kan det brutala vakuumet lätt förstås. Stridspausens ytterligare förlängningar har starkt motsatt sig av de högreextrema delarna av regeringen. Som ett resultat är lösningen av tvisten det sista som kan säkerställa Benjamin Netanyahu, premiärministern, en stabil regering.

Israels misstro och fientlighet mot mannen som alltid hade framställt sig själv som det potentiella hotet mot landet är utan tvekan enorm. Opinionsundersökningar visar att minst 80 % av de tillfrågade vill att han ska åka, så länge krisen är hanterbar.

I nästa vecka skulle planen att den pågående korruptionsrättegången mot Netanyahu återupptas. Det blev ett krig igen får den kanske skjutas fram ytterligare efter Hamas terrorattack den 7 oktober. Och så är det tycks.

Att fly söderut mot Rafah, där gränsövergången mot Egypten ligger, blev det israeliska flygbladet över staden Khan Younis i södra Gaza under frostmorgonen. Det antyder att den israeliska armén kämpar för att komma in i området militärt. Detta är en stor riskfaktor för många fler civila dödsfall och en betydande risk för en regional upptrappning av konflikten, med många offer.

USA:s försvarsminister, Antony Blinken, landade i Israel på tisdagen för vad som i praktiken var en rundtur i området, lär få fullt upp för att förhindra ett sådant scenario. Konflikten mellan Israel och Hamas har eskalerat. En timme innan den skulle löpa ut bröt Israels vapenvilan, och Israels flygvapen svarar nu med bombningar i både södra och norra Gazaremsan.

Men medling för att överppta stridpausen görs simultanett och fortsätta. De nya bombningarna är riktade mot Gaza, enligt AFP:s oförskräckta reporter som bevittnade händelsen på fredagsmorgonen. Det är också ett artillerifält.

Flygvapnet också anfaller mål i Khan Yunis- och Rafah-områdena i södra Gaza, rapporterar Israeliska medier.Israels myndigheter anadedes att vapenvilan skulle inte förlängas, eftersom det inte kommer några listor över gisslan i Gaza som skulle skapas under natten.

Israel och Hamas, det terrorstämplade Hamas, har varit styrt att den palestinska sidan skickar en lista över vilka i gisslan som ska släppas under dagen varje dygn. Israel har fredit “säkerhetsfångar” i utbyte, palestinier som gräv för att attackera vara på Västbanken.

Abu Hassan Död

Israel har därmed återupptagit krigföringen, som det konstaterats i lyder beskedet, och Hamas har brutit pausen i striderna och dessutom skjutit mot Israel.Vapenvilan varade i after en vecka, varandra löpte formellt vid klockan 6 på morgonen svensk tim. Det första gången så skedde sedan striderna upphörde förra fredegsmorgonen när sirenerna ljöd i staden Sderot och flera andra gränsnära områden, uttalade tidningen Haaretz.

En gisslan som islamiströrelsen Hamas tog i samband med den stora attacken mot Israel den 7 oktober släpptes ytterligare sex personer på torsdagen.Totalt släpptes åtta personer under torsdagen.Israel blev släppt i gengäld 30 palestinier där Israel hållits fängslade.

Under den gångna veckan har förhandlingarna om avbrottet i kriget pågått i hög intensitet, med verkan från framför allt Egypten och Qatar. I första hand handlar det om de pågående kidnappningarna av palestinier som sitter i israeliska fängelser och de män som kidnappades.

Nya besked om att förlänga pausa gällde flera gånger om och kändhet sig inte än enstakad dygn. Enligt försökning av AFP:s källor har en stor intresse på samtalen, vilket har ledat med brist på en ny paus i kriget.

USA har krav om att Israel tar hänsyn till civila personer om att kriget skulle också ställas. Efter ett möte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu uppgav USA:s amerikanska ambassadör Antony Blinken att ett stort antal civila och folkliga flygvärdinnor från blockaden vi såg i norra Gaza skulle inte få återvända till södra Gaza.

Israel har tillfället Gazas invånare i krigets gång att söka sig till den södra delen av Gazaremsan. Flyganfallen har dock även drabbats av skyltar över hela regionen, vilket är fallet med fredagsmorgonens flyg till Rafah-området.IDF skriver på sitt konto på X: “Hamas har brutit pausen i striderna och har dessutom skjutit mot Israel”.

Israels miljö (IDF) hävdade under morgonen att man skjutit ner en raket avfyrad från Gaza mot Israel. Enligt Haaretz, den 24 november, hördes sirener varna invånare i staden Sderot i söder och områden nära Gaza. Det var det första gången sedan pausades i striderna, eller den tillfälliga vapenvilan. Sirenerna hördes en stund senare åter ljuda där.

Av morgonen rapporterade Hamaskopplad media tidigt på explosioner och skottlossning i norra Gaza.Nu har det viktiga för väst att skicka vapen till Ukraina än någonsin. Rysslandsexperten Inga Näslund säger det.

Hur ska man se på situationen längs den ukrainska fronten? Omdömen från New York Times i slutet av september visade att fronten har rört sig på ett år, när Ukraina inledde sig i somras offensiven. Allt sammanfattades på följande sätt: alla saker som ryssarna hade placerat, vilket gjorde det svårt för de ukrainska trupperna att slå tillbaka; dessutom förklarades det att Kiev inte hade fått tillstånd att använda något av de vapen som individen hade med sig från sitt hemland.

Den ryska närvaron delvis lamslaget redan när det inleddes på torsdagen var grunden för den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE:s möte i Nordmakedonien. Den totala konfrontationen med alla medlemsländer som stödjer Ukraina i det ryska invasionsskriget, samt Rysslands medlemskap i OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa), överskuggade mötets inledning.

Därefter har Ryssland slutat ta emot direkta medel från organisationen för att kunna validera OSSE:s budget. Missnöjet var tydligt när Sergej Lavrov, utrikesminister från Russland, visade Skopje. De många länders representanter bojkottade mötet där Lavrov höll ett tal som långt 15 minuter. Ukraina var i spetsen av det. Lavrov saboterade folket i Sovjetunionen för att de tillåtit “en nazistisk regim i Kiev”.

Det finns flera med fakta. Lavrov och lämnade omedelbart mötet efter sitt tal, vilket är tysta om OSSE och dess institutioner för detta.Danmarks utrikesminister Lars Løkke Rasmussen sade direkt efter Lavrovs utspel att de Said the Danish Utilities Minister, “Vi tänker inte att äventyra de grundläggande principerna för europeisk säkerhet eller tillåta Ryssland att förneka Ukraina dess rätt att fatta egna beslut.”

Rye närvaron kan dock förneka existensen av OSSE. En ett forum för diskussion mellan öst och väst under kalla kriget blev bildades i 1975. Före mötet i bland annat Nordmakedonien var det kopplat till Estland, Lettland, Litauen och Polen. Och att organisationen hotas av “sotdöden” om Ryssland inte utesluts, ukraina sade att landet inte deltar på grund av den ryska närvaron. Aktivister och äldre människor påverkas av Dubai.

Abu Hassan Död
Abu Hassan Död

Leave a Comment