Bengt Ågerup Familj

Bengt Ågerup Familj
Bengt Ågerup Familj

Bengt Ågerup Familj – Vi har investerat cirka 1 miljon USD under de senaste två åren i en grupp på 30 företag som vi hoppas kommer att expandera och bli nästa Q-Med. Han menar att pengar bör användas produktivt. Denna form av kapitalism särskiljer Bengt Gerup från den så kallade finansekonomin.

Tanken att man ska tippa pengar för pengar har blivit något av en modetrend. Men om möjligt bör man investera sina resurser i en satsning som genererar oväntade arbetsavbrott. Jag anser också att företaget ska tillhandahålla varor som bidrar till människors välbefinnande.

Är det socialism om man skapar jobb och varor som förbättrar människors livskvalitet?-På sätt och vis är det det. Dock, as it involves kunderna,Hur ska då fördelningen av resurser se ut i ditt drömsamhälle?

Det finns uppenbarligen mänskliga skillnader i förmåga när man säger “av var och en efter förmga…” Inte så mycket intellektuella skillnader som skillnader i drivkraft och initiativ. Samtidigt har en sjuk och trött man större anledning att ha fler behov. Men som jag har sagt tidigare, i ett idealiskt samhälle, när resurserna används som mest effektivt, finns det tillräckligt med överskott för att möta allas behov. Det var allt, problemet löst.

På vilket sätt kan ett idealsamhälle konstrueras?

Då måste vi gå via ett mycket smidigt kapitalistiskt system. Titta på Warren Buffet (amerikansk investerare och en av världens rikaste män, bedömer redaktionen): han har generellt sett begränsat sin tillgång till världssamfundet. Han säljer sina investeringar när han realiserar en vinst. samma situation som Bill Gates. Det är där den etiska slappheten måste tas upp.

Vilket är bättre, bra kapital eller dåligt kapital?

Mellan bra kapital och vad jag skulle kalla Orelective Capital. Människor som gärna lägger sina pengar på vapingindustrin om de kan tjäna pengar på att göra det. Girigbukar, lättskött. Vad är egentligen statens roll i detta idealsamhälle?

Staten bör reglera vad som är praktiskt för oss att bära. Allt från hur fort vi kan köra på vägarna till hur vi genererar energi. Ordningsfrågorna. Staten bör dock inte sitta på andra sidan bordet och styra näringsverksamhet som den redan reglerar.

Men det borde inte heller ta bort våra naturresurser, som vi gjorde i praktiken genom att låta olje- och avverkningsföretag göra eftergifter. Allt en meter under marknadens yta är enligt min åsikt gemensam egendom som med rätta tillhör det globala samfundet och bör användas till gagn för alla människor.

Och rytmen i vardagen?

Leverera på kundernas behov inom ramen för befintliga regler och förordningar. Och i det perfekta samhället skärps kundfokus. Om vi tar frågan med privat äldrevård som exempel. De beror inte på om obligationerna ger inkomst eller inte, utan på avsaknaden av en tydlig definition av vad som är en bra investering på den åldrande marknaden.

Det behövs inget stort maskineri i det utopiska samhället, därför är den lokala styrningen exceptionellt stark. Vilken tycker du är den mest angelägna frågan i Sverige just nu? Vi är inte så bra på att välkomna nyanlända; detta är en öppen hemlighet.

Vi försöker bara se skillnaderna mellan människor. När ett politiskt parti kan sopas in på grundval av en enda fråga, är det bara att erkänna nederlag och erkänna att ni inte kunde hantera frågan.

Lösningen på integrationsproblemet, enligt Bengt gerup, ligger mest hos medborgarna själva: man kan till exempel överväga något slags faddersystem där privatpersoner investerar i invandrarfamiljer och hjälper dem att starta ett nytt liv i värdskapet.

Det är möjligt att vissa mynt kan mätas just nu, men det kommer inte att förändra någonting i grunden. Bengt Gerup använder sina insatser för att bekämpa extrem fattigdom i Tanzania som ett exempel på sina egna bidrag till denna sak.

Han ger inga siffror, men affärspressen hävdar att de uppgår till 250 miljoner svenska kronor. Pengar allokeras till personlig tillväxt och utbildning, vilket, i motsats till välvilja, tillåter individer att undkomma beroende av statlig hjälp. Vårt arbete i Tanzania är tänkt att få långtgående effekter och på sikt överföras till landets hälsodepartement. Enligt Bengt gerup varar en persons välgörenhet bara i några timmar.

Han har också bidragit till värdiga ändamål just här i Uppsala, hans hemstad. IK Sirius ekonomiska svårigheter lindrades när Bengt gerup klev in med kontanter för att hjälpa laget att nå allsvenskan. Fotboll är den ultimata lagaktiviteten; allt du behöver är en boll och en platt gräsyta att spela på.

Och det är bättre att ungdomen i Gottsunda är på fotbollsplanen istället för att kasta sten på förbipasserande bussar. Men han säger att för att locka unga krävs en representativ plattform. Ändå nöjer sig Bengt Gerup med sitt ställningstagande att han gör.

Bengt gerup, 69, är riskkapitalist, mångmiljonär och medlem i Kungliga Patriotiska Sällskapet. Han är en socialist som brinner för “det utopiska samhället” och skrattar åt “oreflekterande girigbukar”. Vad är grejen?

Bengt Ågerup Familj

Bengt Gerup ger inte ifrån sig en särskilt “miljonärslik” vibb, eller han matchar åtminstone inte bilden av en hänsynslös entreprenör. Han bär ett flanellkort och öppnar dörren till sitt kontor i skymningszonen i Uppsala Science Park. Hans hund Leo slappar där hemma i soffan i vardagsrummet.

Så fort Bengt gerup gör upp sina affärer kommer folk att känna igen kraften som drivit honom från en liten barackaffär till nummer 35 på listan över Sveriges rikaste personer. För att hålla tredje världen på sin plats börjar han med att avfärda pedagogiska rapporter om global uppvärmning och befolkningstillväxt som propaganda.

Om vi kan ta reda på hur vi ska utnyttja dess kraft, skulle en dags solsken kunna ge tillräckligt med energi för att driva hela världen under ett helt år Men låt oss börja i början, eller i Bengt gerups fall, 1960-talets framåtrörelse.

Den unge Bengt tog bioteknik som huvudämne på universitetet, började läsa Marx, flyttade in hos en vänstergrupp i Uppsala och engagerade sig i FNL-upproret. Han höll ett tal om “röd socialism”, som fokuserar på etableringen av småföretag vars anställda bildar ett “arbetsråd” för att styra företagets verksamhet.

Jag föreställde mig att folk kunde samlas kring en produktion och arbeta tillsammans. Jag var dock tveksam till den revolutionerande potentialen hos dessa ordkombinationer. Bengt gerup hävdar: “Jag har alltid varit demokrat.”

Efter att ha avslutat sin doktorsexamen i mitten av 1970-talet började han arbeta för Pharmacia, ett bioteknikföretag. Till och med hans fritid ägnades åt bioteknisk forskning; till slut kunde han säkra ett patent på en modifierad form av hyaluronsyra, en ingrediens som ingår i en mängd olika smärtstillande medel vars fulla potential inte hade förverkligats.

1987 använde Bengt Gerup sin uppfinning som grunden för att starta sitt eget framgångsrika läkemedelsteknikföretag.Väldigt många företag börjar på Q. Hyaluronsyra används för att behandla en mängd olika tillstånd, inklusive rynkor och ledvärk, och det kan också få dig att sova bättre, få fylligare läppar och större bröst. Och det var där alla stora pengar gömde sig.
-Mänskligheten får göra sina egna val.

Bengt Gerup anmärkte att betoningen på lyxvaror snarare än basförnödenheter var ytterligare en faktor som komplicerade saker under rdssocialismen, eftersom arbetarråden ska ha sista ordet över produktionen. Och naturligtvis vill kunderna köpa Q-Meds produkter.

Från och med bolagets börsdebut 1999 sysselsatte det hundra personer och hade intäkter på 144 miljoner svenska kronor. Q-Med hade över 600 anställda och en årlig omsättning på cirka 1,5 miljoner dollar när det såldes till det schweiziska läkemedelsföretaget Galderma ett decennium senare.

Galderma betalade företaget 30 miljoner dollar, medan Bengt gerup personligen tjänade över 3 miljoner dollar på sin 47%-iga andel. Och eftersom han förvärvade aktierna genom ett holländskt holdingbolag, som förvärvades av ett luxemburgskt företag, var han skyldig att betala över en miljon svenska kronor i reavinstskatt. Bengt Gerup, samhällsvetare, ser inga problem med denna skatteberedningsmetod.

Vi betalade alla böter som relaterade till att driva verksamheten; de uppgick till flera hundra miljoner dollar genom åren. Jag tror att det är en annan sak om företag är registrerade i skatteparadis som Jersey eller någonstans där de faktiskt inte gör affärer för att slippa betala skatt.

Tanken var att fortsätta investera Q-med-fonderna tills vi behöver dem. För att vara en bra socialist måste man veta hur man hanterar kapital effektivt. Nu används Q-Medpengar för investeringar både i Sverige och i andra länder.

Om vi fortsätter att lägga pengar på misslyckade startups kommer vi att ligga på minus väldigt länge. Men förhoppningsvis kommer de att göra det, och då slipper vi betala ett enormt överskott i skatt. Bengt gerup lägger en premie på att återinvestera vinster. Bengt gerup lägger en premie på att återinvestera vinst.

Vi tog till exempel bort den svenska förmögenhetsskatten och sänkte bolagsskatten i Sverige så att företag kunde återinvestera intäkterna. Jag håller med om att det är klokt att vara försiktig när du spenderar kapital. Det är dock viktigt att övervaka förbrukningen.

Satsningarna som Bengt gerup diskuterar gjordes genom det relativt nya företaget Nxt2b som grundades för två år sedan. Ett värdepappersföretag som ger finansiering till “olika forskare inom biotekniksektorn”, som Bengt gerup uttrycker det.

Bengt Ågerup Familj
Bengt Ågerup Familj

Leave a Comment