Bert Sundström Familj Barn

Bert Sundström Familj Barn
Bert Sundström Familj Barn

Bert Sundström Familj Barn – Hans dramatiska rapportering på gedigen danska gjorde honom till ett känt namn i rollen som Rysslandskorrespondent. Bert Sundström har återvänt till Sverige. Utanför kupolen har duvor ersatt flyglarmen över Kiev. Men tyvärr vågar han sig ännu en gång ut i världen.

Inte förrän på morgonen när planet landar i Kiev vid sextiden, och jag tycker att kriget äntligen har blivit brutalt. Vi träffas i Stockholms solsken utanför tv-studion. Den första arbetsplatsen låg i utkanten av dagens Moskva.

Det är juli och Bert Sundström ägnar dagarna åt att se SVT-sändningar från tidig morgon till sent på kvällen. Den allt mer komplexa konflikten i Ukraina och den senaste utvecklingen kring Putins agerande kräver omfattande insatser från hemmareportrar.

Jag kanske saknar utrustning på planen, men att kunna informera åskådarna om vad som händer är inte mindre intressant eller viktig en uppgift. och ett halvt sedan, den morgonen i Kiev, var Bert Sundström ensam på sitt hotellrum. Han hade tillbringat en vecka i Kiev, där strider pågick men ingen visste vart det skulle leda. Fotografen hade inte fått komma in i Ukraina och ett annat SVT-team hade gått vidare.

Det var då sirenerna började skrika. Men det fanns ingen antydan till tvivel. Bert gav sig ut på den första av många resor han skulle göra under hela sitt liv, och han rapporterade hem en kort tid senare. När saker blir stressiga eller kaotiska blir jag lugn och organiserad. Inte nervös eller rädd, och med många års erfarenhet under bältet är han säker på att han vet vad han ska göra.

Vi slutade prata med män.

Han tillbringade 20-årsåldern i Moskva och talade flytande gaturyska. Eftersom han är gift med ryskan Irina skulle man kunna anta att hans familj, som också omfattar två barn, skulle ha en stark rysk kulturell bakgrund.

Så var dock inte fallet efter att det politiska klimatet blivit allt mer spänt. Vi hade vår egen bubbla och omgav oss med massor av vänliga slackers och pladder. Jag och min fru var bara normala människor som inte passade in när samhället gick av stapeln och alla plötsligt trodde att Putin hade ansvaret, att vi hade en strikt censurpolitik i Sverige och att alla svenska politiker var korrupta.

Bert Sundström drar inga slag när han berättar om absurditeterna. När han först kom till Moskva 2001 möttes han av fientlighet och hot om mer demokratisering, och han har varit berättigat orolig för denna trend sedan dess. Då kunde människor i Ryssland fritt diskutera landets närhet till Västeuropa. Folk var riktigt vänliga och ivriga att prata med mig när jag avslöjade att jag var från SVT.

Bert och hans familjs liv återgick till det normala efter förändringarna och den förvrängda världsbild som följde med Putins propagandamaskin. Besök på utställningar och konserter med en dejt eller en liten grupp vänner har ersatt sociala utflykter och andra former av interpersonell interaktion. Men det var inte bara problemet; Bert behövde också vila och avkoppling efter ansträngande resor som bara innebar lite obehag och långa dagar på kontoret.

Det är inte svårt att räkna ut längden tills man kommer hem och faller ihop i soffan. Livet som utrikescorrespondent är inte bara stimulerande, det är ibland livsfarligt och Bert Sundström var rikit illa ute i Kairo när han överfölls och knivskars shardt. Det var 2011 och han var i Egypten för att rapportera om upproret mot regeringen, men det var farligt på gatorna. Den arabiska våren hade kommit.

Men när jag känner hur en kniv glider in i min rygg är jag inte tillfreds.

Jag blev inte rädd förrän jag var utanför det polis- och militärkontrollerade området. Jag var omgiven av en mobb, och som ett resultat bestämde sig fler för att de ville smyga på mig. Samtidigt ville en karl sätta sönder ansiktet på mig, och jag insåg att jag var i livsfara. Berts berömda lättja och andliga isolering kan ha varit hans livs undergång. När angripare kastade sig mot hans huvud gjorde han instinktivt allt han kunde för att skydda sig själv och höjde armarna.

Bert Sundström Familj Barn : Hustru Irina, vuxen son och dotter

Bert har ingen aning om vem som orsakade problemen i hans liv som fick honom att söka läkarvård. Soldater krediteras för att ha saboterat angripas försvar, vilket fick fåglarna att skrika. Han var väl insatt i världens sätt och hade ett spetsigt utfall, skallskador och cinched revben. Det var en säker sak att han inte skulle klara det. Sedan dess har flera nyhetsartiklar och reportage skrivits om hur lätt det var att återgå till jobbet efter att ha varit utan uppdrag.

Upptäckte världen

Anställningsförmånerna var inte helt klara på den tiden. Sons intresse för juridiska frågor härrör delvis från hans uppväxt i Stora Tuna, Dalarna, med socialt medvetna föräldrar som tyckte om att resa. Bert började sina världsresor som student och hamnade i Buenos Aires, där han gjorde en karriär som engelsklärare.

Bert Sundström Familj Barn

Efter några år bestämde jag mig för att jag ville investera i ett område där jag kunde hjälpa till att göra världen till en bättre plats. Jag funderade på att gå in på medicin eller kanske bli vattenreningsspecialist så att alla kunde använda rent vatten.

När Bert besökte Moskva i början av 2000-talet pratade lokalbefolkningen ryska även efter några nybörjarkurser i SVT. Han flyttade in hos en rysk familj så han kunde träna på att tala språket varje dag. Liksom mat och familjeliv är de gemensamma intressena för de människor hon undervisade i musik universella.

Alla bor nu i Stockholm. Bert visste att han var klar med Ryssland och Moskva, så han tog nästa flyg från bensinstationen på betalvägen till den strandnära lägenheten han och Irina hade köpt i Stockholm länge tidigare. Arbetsdagarna på utrikesredaktionen fortsätter att vara fulla av snabba beslut och first-mover-satsningar i nyhetssändningar, men det är fortfarande ett visst slack i systemet. Bert skulle aldrig gå med på att köpa nya kontorsmaterial,

Jag har inga planer på att gå i pension just nu, men jag räknar med att börja bli äldre inom en snar framtid. Mina knän tillåter mig inte längre att jogga, men i en kompakt stad som Stockholm kan man hitta tillgång till allt man kan önska sig. Bara en sådan sak som cykelbanor. Och sedan kan du uppskatta utsikten över din egen privata pool, fontän och lugnet i ditt hem som inte längre är en bensinstation.

Wow, tack till alla som skickat in bilder från sina resor, vi fick se en massa vackra platser! Vi har samlat de bästa bilderna som skickats in av våra läsare och utsett en vinnare. Här visar vi upp vinnarna och några andra gyllene bilder du skickat in. Vi kan med tillförsikt säga att många av våra läsare har en speciell plats nära sina hjärtan, efter att ha sett så många fotografier av otroliga smultroninstallationer över hela Sverige.

Tack till alla snälla läsare som skickade in bilder på vackra hyddor i skogen, strandkaféer, fridfulla parker och vidsträckta koloniala trädgårdar. Alla inskickade bilder på temat “Ditt smultronställe” är utmärkta, och du kan se dem alla i vårt fototävlingsnummer 23.

Det har varit svårt för juryn att utse en vinnare bland de många utmärkta bidragen, men de har äntligen kommit till en dom. Carola Harr belönades med förstaplatsen. Juryn gav henne högsta möjliga betyg för hennes fotografi av solnedgången över Storavan. Grattis till att du vann en underbar TCL-surfplatta och ett års prenumeration på den digitala tidningstjänsten Flipp!

Bra jobbat, Carola Berätta allt om ditt smultronhäng!

Det är i staden Kallön; vår plats ligger utanför huvuddraget, på Storavan, bland fem stugor vi kallar Johannes. Mina morföräldrar byggde det första familjehemmet. Mamma gillar verkligen att hon får följa med oss. Mina grannar bor mindre än en halv mil bort, så varje morgon kan vi hälsa på varandra med en “god morgon” och ett glas vin vid den närliggande fontänen.

Vad tycker du om det?

Säg det med mig: – Lugnet! Jag lider av tinnitus och kan bara njuta av ljudbilden här. Det finns inga berg där; människan är helt enkelt sig själv. Man tar spaden och går ner till sjön, där vi kan bada och umgås med vänner. Jag och min sambo går dit så ofta vi kan. Jag är bonusbonde och pojkarna älskar när jag kommer runt så mycket att de räknar ner mig i almanackan. Jag väljer den här bilden för att den är så karaktäristisk för Kallön, vad med solen, vattnet och det lilla bastuhuset.

Tar du många bilder?

Jag tycker så mycket om att fotografera att jag har en kamera med mig vart jag än går. Det visar sig vara mycket människor och djur, men mest bara naturen. Robin Wennerstrand tog förstaplatsen i fototävlingen. Vi erbjuder en gratis bild av hög kvalitet och en TCL-mobiltelefon till alla som är intresserade. Så här beskriver Robin sin smultronlya: “Kan själv! “

Det blir ett tredje pris till Pirkko Sori de la Paz. Hon skriver, “Innerträdgården i Central Bath på Drottninggatan är en riktig oas, med små, pittoreska restauranger samlade runt en fiskdamm.” Oj, det var för lätt. Grattis till att du vann en bärbar Alcatel-router!

Ytterligare sextupletter

Tack till alla som har läst och bidragit med sina egna smultronberättelser! Här delar vi några fler av dina vackra bilder.

Bert Sundström Familj Barn
Bert Sundström Familj Barn

Leave a Comment