Glenn Solberg Familj

Glenn Solberg Familj
Glenn Solberg Familj

Glenn Solberg Familj – Strax före Drammen växte Solberg upp i Lier. Solberg har beskrivit uppväxten som tuff. Efter det hade han testat sniffa lim, fyllt elva år rökte han frekvent och färgat bensin från bilar i sniffningssyfte. Han slängde in en bil med en äldre pojke också. Efter att familjen flyttat till ett annat område fick mannens barn diagnosen idrottssyndrom och han började spela handboll i Reistadt, Illinois.

1992 skrev han på ett moderatorsavtal med Drammen HK, och Solberg gick med på att spela i Drammen HK. 1993 kom den svenske tennisspelaren Kent-Harry Andersson. På flera unga talanger från närområdet, däribland Solberg, satsade Andersson. Första gången 1996 och samma år sedans vann Citycupen (sedermera Challenge Cup), blev laget norska mästare.

Kent-Harry Andersson utsågs till huvudtränare för svenska HSG Nordhorn 1997. Han tog då med sig bland andra Glenn Solberg och flera vänster Frode Hagen. Solberg spelade med Nordhorn fram till 2002, då han flyttade till FC Barcelona. Frode Hagen gjorde också resa samma.

Det blev två matcher i Barcelona mellan Hagen och Solberg. Den första slutade med att en spansk spelare vann EHF-cupen. Hagen och Solberg gick till den tyska ligan 2004. Hagen skrev på för ärkerivalen THW Kiel, medan Solberg skrev på för Kent-Harry Anderssons nya klubb (sedan 2003), regerande tyska mästarna SG Flensburg-Handewitt.

Två säsonger för Solberg blev det också i Flensburg, med det tyska cupguldet 2005 som främsta merit. 2006 återvände Drammen HK. Till solberg lade av där i maj 2008, han spelade två hela säsonger. Han gjorde ett försök att ansluta sig till Drammen HK, som var hans första i leden, i november 2009.

I snart tre år, har han varit förbundskapten för det svenska herrlandslaget. Men vem är den riktige Glenn Solberg? I en lång och medryckande intervju med Handbollskanalen berättar 50-åringen bland annat om att bo i Lier, att vara nära sin familj och sin känsla för ledarskap.

Glenn Solberg är ”ute på tur” med en hund som familjen Solberg passar under några dagar när Handbollskanalen ringer upp. I drygt en timme med målet att få fram en bredare bild av människan Glenn Solberg ska ha kommer att pågå.

Det har bara gått tre år sedan han tog över som familjeöverhuvud efter Kristján Andrésson. I över 50-åringen har landslaget haft ett VM-silver, en OS-kvartsfinal och ett EM-guld blivit och ingen kan ifrågasätta framgångarna. Som en del annat har Solberg ifrågasatts, eller framför allt har det verkat om att den svenska handbollspubliken inte riktigt har eller har haft haft koll på honom som person.

Vi börjar med ett långt samtal. Vem är Glenn Solberg utan handbollen? Jag är en godhjärtad person som bryr sig djupt om att umgås med min familj.Att ha balans i vänner, familjer, jobb, och förhållandet är viktigt för mig, och jag är inte en person som kan strunta i det andra delar. Jag anser mig själv vara en snäll och förstående person, men jag tycker också att jag är dömande och oförskämd.

Jag har alltid varit som både människa och spelare efter att göra saker för andra. “Det som har förändrat mig mest i livet är att träffa nya människor”, säger Glenn Solberg till Handbollskanalen. Jag tror att det är viktigt att dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar under hela mitt liv, som inte alltid har varit positiva.

Glenn Solberg har berättat om sin uppväxt i tidigare intervjuer, där han berättade om sin rökte innan han hade fyllt 11 år och där han var med och stal en bil. Handbollen blev hans räddning senare. Men längesedan och något han till stora delar verkar ha lagt bakom sig var det som hände under hans uppväxt.

Hur mycket av Glenn Solberg äger du innan vi träffas i medlingen?Jag inser internt att jag är lika mycket privatperson i den här handbollen som jag är. Jag är vad jag är. Mitras jag skapar trygghet och bryr mig, handlar mycket om att se människor och att ge dem ansvar och tillit på så sätt få ut deras fulla potential.

Det är den viktigaste aspekten av mitt ledarskap. Att hålla mig i bakgrunden och låta jobbet jag gör tala för sig själv är jag inte personen som står längst fram i kön för att synas. En stor del av Glenn Solbergs liv är handboll, det är klart annars. Men 50-åringen hittar också tim för annat, vilket flera gånger under vårt samtal återkommer till vikten av att ha balans i livet.

Jag spelar en liten omgång golf på helgerna, vilket har blivit ganska populärt även i Norge. Vilken sport är jag bäst på? Han och Skrattar säger: “Jag tror att jag är lika dålig på båda ungefär.” Jag tror också att det är viktigt att ha nära kontakt med familjen. Barcelona är en stad jag har varit ganska nyfiken på. Jag har varit i Barcelona några gånger. Men det finns mycket stort att göra fina resor.

Glenn Solberg Familj

Jag insåg inte det då, men vi flög faktiskt in i en situation helt i det blå. Några av mina vänner ville döda min sambo när vi försökte flyga ut ur hans hus, och det var därför det var så. Jag är helt lycklig över, eftersom vi trivs riktigt bra här.

Jag har varit tränare för barnen när de har spelat fotboll och handboll, men det har varit mest genom handbollen. Idrotten är viktig att få in barnen och ungdomarna, och jag tycker att lagidrott är speciellt eftersom du får lära dig att vara med andra människor.

Det är det jag brinner för. Glenn Solberg och hans sambo har två barn: Magnus, är 19 år och Helena är 16 år gammal. Jag insåg nu att jag hade kallat dem bebisar, men de är inte riktigt så gamla. Där om jag är ung och stark i huvudet är jag 50 år gammal, där inser jag hur gammal jag har blivit.

Magnus gick ut gymnasiet och började jobba tre jobb under veckan samtidigt som han spelade handboll i högsta ligan i Norge. Helena berättar om det vi i Norge kallar toppidrettsgymnas, som handlar om handboll. Det är som ett vanligt gym med allt det innehåller, men de fyra extra timmarna i veckan är tänkta att hjälpa honom att övervinna sin idrott.

De har mycket klart ambitioner, och jag är med och berättar vad som krävs om de vill bli bra. Men viktigast av allt, de har förmågan och uthålligheten att idrota. Norrmannens lugn har säkert noterat den som har satt Sverige spela. I princip alltid ser han samlad ut och kontrollerad, inte såsom det går eller dåligt i matchen. Han lyckas såsom samma lugn som idrottsförälder, enligt honom.

Jag försöker sig som lugn att vara sista tiden. Situationen i landet där vi har så många skickliga spelare som har så mycket kraft under en match är dock tydlig. Men jag vill vara konstruktiv med Magnus och Helena. Men när det kommer till deras förväntningar kan jag vara lite hård och svår.

Det mest viktigaste är hela familjen. Så länge jag kan se mig själv i spegeln och på golvet kommer jag att veta att jag är en bra familjemedlem. Det viktigaste är att vara en bra långt, men jag vill definitivt vara en bra medmänniska och en bra tränare.Jag känner mig mest själv när jag är med min familj och inser att jag har gjort något bra för dem.

Vi har ett visst band. Jag skottar snö och rengör toaletterna bland annat gräset. Några av mina uppgifter är det. Sen är jag inte någon stor kock, men jag är klarar av vardagsmatlagning. En lugn och självsäker person som helt saknar ett behov av att framhäva sig själv är Glenn Solberg. Försöker undertecknad får flera gånger under intervjun var oerhört långt inne att säga något bra om sig själv.

En svår fråga är det. Jag är verkligen stolt över mig själv och den resa jag har gjort. Jag står fast vid det. Det är ändå uppenbart att två distinkta linjer kan förekomma i formen. Är det något vi gör bra? Är jag bra inte? En begränsning i min karriär har varit att jag ställer så oerhört höga krav på mig själv, även när jag spelade. Jag är verkligen stel.

När jag ser tillbaka spelade jag i lag som Barcelona och Flensburg och lämnade efter mig många människor med mycket bagage. Jag fick också EM-guld och VM-silver, så jag var typ nöjd och njuta lätt. Men jag har hittat inte lätt att göra.

Glenn Solberg Familj
Glenn Solberg Familj

Leave a Comment