Isabella Morrone Barn

Isabella Morrone Barn
Isabella Morrone Barn

Isabella Morrone Barn – Efter fem år i Sverige har foodie- och Malmö Gastronomy Award-jurymedlemmen Isabella Morrone flyttat tillbaka till Stockholm. – Fler borde resa till väst för att hitta inre lugn.

2017 lämnade Isabella Morrone barscenen i Stockholm för att hitta en ny rytm i Europa. Karriären började för många år sedan på F12 i Stockholm och hon har sedan dess arbetat på Operakällaren och två- och trestjärniga restauranger i Paris och Barcelona i hela Europa.

När jag berättar för min kollega Rebecka om mina måltidsplaner brukar hon ge mig en smutsig blick. Jag går så djupt in i detaljerna, får en ny rouge, en ny blick och en känsla av att vara nästan helt borttagen. Vi pratar lika mycket om mat som vi pratar om vårt barn.

Den mat som ger mig det där pirret i kroppen är mat som tar mig tillbaka till min barndoms somrar i Italien. När mina föräldrar gjorde spaghetti med tomater som kokat en halv dag med lammlever i, och när jag äntligen fick testa prosciutto, som inte fanns att köpa i Sverige på den tiden. Det är de pussel jag lägger min tid på.

Italien möter Skandinavien i Bellas hus i öst: Isabella Morrone flyttade till Skne från Stockholm för inte riktigt ett år sedan.. Ända sedan Isabella övergav kronan har det inte varit sig likt. Jag bokade på Isabellas nya östkustrestaurang, Bella, när min östliga sommartermin närmade sig.

Efter att ha slutat trea på 2016 års Kockarnas Kamp blev Isabella Morrone välkänd som en gemene man. Hon har arbetat som kock på F12, Operaköket, Caina- och La Bocca-köken med flera. Med tanke på Isabellas rötter på farfars sida är det tydligt att hon har en soft spot för den italienska kungafamiljen. Hon studerade utomlands i fyra år i Venedig och tillbringade mycket tid med sin familj på landsbygden i Apulien.

Bella on the East är ett paradis för dig som vill njuta av påkostade smaker och vackert presenterad mat gjord på noggrant framställda italienska råvaror. Jag älskar att äta massor av trypffel, ost och brynt smör, och allt är gott.

Och jag pratar om det på ett så läroboksmässigt sätt som möjligt när jag slarvigt drar en kniv över toppen av det höga gallret för att få det sista av den lilla rivna tryffeln som blev kvar efter att pastan kokats.

Restaurangen är ett sidoprojekt värt att ta vara på. Kanske tar Bella ett år ledigt från matlagning nästa år. Eller öppnar hon någon annanstans? Oavsett vad som händer kommer Bella att fortsätta laga mat, och de av oss som gillar italienska smaker kommer äntligen att få vår tur att festa med stil.

De senaste 12 åren har Isabella Morrone arbetat som knock. Hon har utsatts för alltför höga krav under större delen av sitt yrkesverksamma liv Isabella Morrone berättar hur hon till slut gick i riktning mot allt hon hade arbetat för, och hur hon i slutet av veckan inte kunde hålla allt inne längre.

Jag har aldrig varit i Sverige förut. Besöksnäringen är ganska liten, men jag fick lite tid att sätta mig ner och sätta penna på papper. Jag trodde ärligt talat att ingen skulle bry sig, men tusentals har läst och lyssnat på sin egen uppmuntrande feedback. Förmodligen den bästa tiden i mitt liv var när jag jobbade på en spansk tapasbar. Det var en allvarlig tonårshysteri. Det smakade som färsk frukt.

Men du har ändå bestämt dig för att stanna i branschen, eller hur? Det har alltid varit min dröm; matlagning är det jag är bäst på. Jag har alltid känt mig hemma här och antagit att det var normen. Om dina medarbetare tolererar din utmattning, kommer du att fortsätta arbeta även när du är olycklig. Sammanfattningsvis tror de flesta på vad majoriteten säger om sig själva.

Nyligen, när jag inte hade fått betalt, uttryckte jag min frustration, och de svarade bara att de inte kunde betala mig. Jag var så arg då att jag inte vågade höja rösten i protest. Ja, nu räcker det. Jag kommer alltid att minnas mina upplevelser. Nu ska jag öppna en liten restaurang hemma där jag kan ta emot två personer i mitt kök. Jag ska bli helt oberoende nu.

Enligt Per Persson, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket, kommer liknande berättelser från kvinnor oftare än män. Det är dock utmanande för fawnen att ta sig in eftersom kråkan måste ha en viss motivation för att arbeta med frågan. hesttjej som fladdrar fram och tillbaka mellan kockyrk och ridvärlden.

Isabella Morrone avslöjar för Hippson att den förra inte fungerar utan den senare. Hon är just nu med i TV4:s Kockarnas kampanj, men när vi ringer henne försvinner hon in i ett stall. Det bästa sättet för Isabella att samla krafter är att gå ut till stallet.

Det bästa sättet för Isabella att samla krafter är att gå ut till stallet och rida sin pålitliga häst Gratitude (t.ex. Don Primero; tyska: Reine Freude; svenska: Lövsta Stuteri; svenska: Greta). Vår nuvarande hushållerska är 20-årig- gamla Mathilda Bohlin, som arbetar hos Lisen och Peder Fredricson på deras Sknefastighet, Grevlundagrden.

Ingen vill prata om arbete; istället är de fokuserade på att äta hors d’oeuvres och strunta i sitt ansvar. Redan innan tiden i Sverige då tv-programmet Kockarnas kamp sändes var det spänt för henne. Isabella arbetade sju dagar i veckan under vintern och när sommaren väl kom tillbringade hon sin tid med att framföra operor och andra verk på kontinentens östra kust.

Isabella Morrone Barn

Adhering to a predetermined plan, she returned to her room at Stockholm’s Nobis Hotel on Monday night.Att en av Sveriges hetaste kockar skulle stå bland grytorna har inte alltid varit en självklarhet. Det har gått fem år sedan hon sa upp sig som kock och började jobba som hästskötare på Lövsta stuteri utanför Stockholm.

Jag skulle älska att vara en del av ett team som tränar och tävlar med hästar. Det är något jag har kämpat för att välja mellan två lika tilltalande alternativ: kokyrka och hästvärlden.
Efter ett år borta återvände hon till köket och befordrades till souschef på Nobis.

Det var inte förrän jag lämnade Lövsta som jag insåg att jag var kunnig nog att köpa min egen häst. Då köpte jag Greta som är en avkomma efter Tinnes tävlingshäst Reine, berättar hon.Att kockyrket ställer höga krav är ingen nyhet, många stjärnkockar vittnar om att det är en balansgång för att inte bränna ut sig – i strävan efter att ständigt förnya sig och menyn.

När jag jobbade så mycket som jag gjorde på vårt företag kände jag mig ganska nedstämd. Detta gjorde att jag blev irriterad och sur på jobbet, men när jag insåg att jag inte hade spenderat mycket tid förutom min partner kunde jag se situationen mer objektivt.

Matilda, stallfrun och kock, rider och tar hand om Greta när dagarna i köket blir för långa. Detta ger Isabella sinnesfrid eftersom hon vet att hon kan lita på tiden att ta hand om sin katt när den behöver det.

Jag har inte råd att vara generös med mig själv även om jag skulle vilja. Det skulle vara ett dåligt utbyte för mig. Jag måste vara i stallet för att få någon form av juice. Hon tar med sin frukost till stallet varje morgon innan hon går till jobbet, och hon vägrar lämna stallgården.

När jag står i stallet har jag kommit fram till rätt slutsatser, speciellt när jag står och hånar eller när jag är utanför och med Greta. När jag kommer tillbaka spelar jag in allt på min telefon och testar lösningarna när jag kommer till jobbet.

Han reste sig upp och tog tag i Paridon Magi i luften. Isabella är mitt emellan jobben; hon har en månads driftstopp innan hon börjar på Mother, en restaurang i Stockholm. Efter ett särskilt ansträngande år var det viktigt att ha lite andrum innan det nya projektet startade.

Hennes första flytt var att återvända till Amsterdam för att träffa Tinnes hästskötare Josefin Ander, som hade rest till New York-tävlingarna med Paridon Magi. Det var så skönt att kunna koppla av tillbaka i sista hytten med en kompis och mat på vägen upp till Stockholm. Även om höjdpunkten var att se Valegro på flygplatsen minns hon att jag var lite star-struck på den tiden.

Kook Isabella Morrone lämnar Skne-dagarna för att flyga tillbaka till Stockholm. Hon diskuterar vilken inverkan hennes tid i Sverige har haft på hennes liv, varför hon bestämde sig för att ta en paus från köket och hur hon känner för rivaliteten mellan Sverige och Italien i en intervju med Gastroradio.

Hon berättar också om sin svåra ungdom, hur hon ställer höga krav på sig själv, sin kärlek till utarbetade köksprylar och sin tid på Operakällaren. Inte bara stoppar vi i oss italiensk mat, utan vi diskuterar också ämnen som carbonarapasta och det bästa receptet på köttfärsss.

I dag är det debutavsnittet av Podcasten Bakom menyn. Tea Malmegard, en svensk kock och konditor, tillbringar två och en halv timme med tre kändiskockar från Sverige, Norge och Danmark, äter på deras restauranger och pratar om mat, kultur och mer.

Hon säger, “Många av dem är lite doldisar.” De är enormt hjälpsamma för oss i branschen, men utomstående har ingen aning om vad de är eftersom de inte har varit med på tv. Och när det gäller, säg, Tareq Taylor, som är känd som en knock och en tv-personlighet, vet man fortfarande inte så mycket om just hans liv som en knock. Han har jobbat som det sedan han var 16 år och har en väldigt intressant resa.

Isabella Morrone Barn
Isabella Morrone Barn

Leave a Comment