Jannicke Geitskaret Familj

Jannicke Geitskaret Familj
Jannicke Geitskaret Familj

Jannicke Geitskaret Familj – Geitskaarten växte på Flaktveit i stadsdelen i Bergen. Hon gick på Bergens universitet för att studera fysik och meteorologi. Efter att ha avslutat sin examen sommaren 2000 flyttade hon till Stockholm för att bo med sin svenska pojkvän.

2004 anställdes hon av SVT.[3][4] Till en början presenterade hon bara väder i de regionala nyhetssändningarna, men hon har sedan dess synts i de nationella sändningarna av program som Gomorron Sverige och Rapport.

Även att läsa vädret på Radio Stockholm var no-go.

I Jannicke Hansen Geitskarets hemstad Haninge bor 1 599 miljonärer. Årsinkomsten för bostaden med postnummer 13673, där Jannicke bor, är 475 708. I Sverige, de håller på att… Läs om Jannicke här!

Klimatet diskuterades inte så mycket när jag först började jobba här, men min nuvarande chef, Pär Holmgren, fick upp ögonen för frågans betydelse, som den 42-årige SVT-meteorologen förklarar. Jannicke Geitskaret berättar att oro för klimatförändringar finns med i en del av SVT:s väderrapporter, och att nätverket även har en klimatsida på sin hemsida där läsarna kan hitta ytterligare artiklar i ämnet.

Vi skickar med oss några av våra tankar om klimatet. SVT:s lokala nyhetsteam hör ofta av sig till oss för synpunkter på berättelser vi tar upp. Många av våra läsare har frågor om vädret, och vi ägnar mycket tid åt att studera dessa inlägg. Jag gillar närproducerade varor, och jag köper mer grönsaker och skaldjur än någonsin tidigare. Familjemedlemmar sorteras också efter deras ålder.

De är otroligt omtänksamma om miljön, och de ser inget behov av att prioritera klimatförändringarna. Soporization, att släcka ljus när människor lämnar rummet och att inte använda vatten för rengöring är alla mycket naturliga beteenden för dem. Först ville jag bli rymdfysiker eller pilot, men det skulle ha krävt mig att resa till Oslo eller utomlands, och vid 18 års ålder visste jag att jag var för ung för det.

Hur hamnade du i Sverige?

Att träffa min kompis som hade flugit in från Stockholm var en stor fördel med flytten; det var också lättare att få arbete som meteorolog i Sverige än i Norge. Jannicke Geitskaret är infödd i den region i Norge som kallas Västnorge, där det talas en distinkt norska. Bergensdialekten har ett annat ljud som svenskar ofta tycker är svårt att förstå.

När jag först började jobba på SMHIs prognosavdelning var jag tvungen att lära mig perfekt svenska för att kunna läsa väderprognoserna på Radio Stockholm. Jag kom hit för att lära mig språket systematiskt, därför var jag tacksam varje gång någon påpekade att jag var för seriös i mina försök att kommunicera. Ingen av dagens väderprognoser på “Morgonstudion”, “Aktuellt” eller “Rapport” innehåller några norrländska .

Hur snabbt blir man känd?

Det är inte många i Stockholm som svarar, men ute på landet dyker det upp många och bjuder på entusiastiska svar och frågor om vädret. Även om jag har blivit lite välkänd i Norge för att en del där tittar på svensk tv så har jag inte för avsikt att bromsa farten där.

Redan på fredagseftermiddagen rapporterades om förestående bussinställda och skolnedläggningar i Västernorrland och avstängning av tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå gjordes. Jannicke Geitskaret, meteorolog på SVT, rapporterar om natt- och torsdagsvädret och råder de som bor i mer avlägsna områden att hålla sig inomhus.

Nytt snöfall väntas i södra Sverige i helgen, även om varmare temperaturer förutses i slutet av veckan. Jannicke Geitskaret, meteorolog på SVT, spår att två graders uppvärmning är möjlig i södra Sverige.

Jag har nämnt det förut, men när Jannicke Geitskaret, sol- och finvädersgudinnan, förlt, SvT-meteorologen, presenterar väderprognosen inför helgen blir det inget annat än finväder. Nu får hon koppla av och njuta av solen både fredag och söndag i redalen. En vacker dag att vara ute.

Jannicke Geitskaret Familj

Jag körde ut till Star för att kolla upp det i lördags. Det tar bara en vecka till innan du återigen kan släppa ut svanen i dess strömmar. Vattenståndet var lite för högt, tyvärr. Alla punkter med koncentrerat flöde och stenar var nedsänkta. Allt var en enda slapp tråd. Det måste vara exakt till närmaste decimeter.

Trots detta lyckades jag få syn på en liten vak, som flög från en harr, under den korta tid jag var i området. Idag tog jag med min lille kille, Lilltjejen, till Duvedsälven. Som vanligt var ryggsäcken fylld med allsköns gofika; några mutor fans där ute?

Hon hade med sig en leksakshäst, men hon ridde inte så mycket och föredrar istället att slappa i skogen. Eftersom hon var i närheten valde jag fiskeplatser med enkel tillgång till skog och en lugn strand. Första stoppet var nere vid Staabron. Vattennivån har sjunkit något sedan förra veckan, vilket gör det till en idealisk tid att fiska eller forsränna. En struts visade intresse för min Epoxystreamer men ville inte köpa den.

Efter ett lätt mellanmål begav vi oss lite längre nedför floden till en fiskrestaurang. Tyvärr var vattennivån lite för hög för utmärkt bad och fiske. Strömmen var lite för stark vilket gjorde det svårt att få ner ån till ett lagom djup trots att jag rodde med en snabbt sjunkande tafs. Jag måste ha tagit några steg genom det, men jag kommer inte ihåg det.

Vad var det egentligen som gjorde en så vacker dag, när man kan sola sig i solens värmande strålar medan man njuter av en kopp kaffe och lite hembakat bröd? Ja, jag ska bli lite grand just nu. Över i:et hade man prickat en öring. Solen sken starkt hela dagen och höjde temperaturen till mitten av 20-talet. Över vattnet flög några isolerade “kusar” så att inte allt insektsliv gick förlorat. Om man snabbt gick in i skuggan där solen inte sken kunde man upptäcka ishinnor på vattenledningarna.

Det mest spännande som hände idag var när Lilltjejen av misstag tappade en av sina mjölktänder under fikapausen. Nu förväntar hon sig ett nattligt besök av tandfeén, som kommer att byta ut den mot en gyllene diadem. Jag ser fram emot en vecka utan nederbörd och svala nätter så att vattnet kan sjunka djupare ner i marken, och till, ni vet vem, presentera väderprognosen nästa torsdag.

Nikkaluokta satte säsongens lågtemperaturrekord på -41,3 grader Celsius i natt. En god portion kvicksilvret sögs upp även i rebro län. NA har sammanställt de genomsnittliga morgontemperaturerna för några av regionens nordligaste städer.

Temperaturskillnaderna mellan de norra och södra delarna av länet är vanligtvis ganska stora och det bidrar till att illustrera hur platt rebroregionen är. NA har sammanställt temperaturerna för flera av de högst placerade städerna i regionen klockan 8 på torsdagen:
I en essä om Jesu födelse skriver den kristna tänkaren Lactantius att ärkeängeln Mikael kunde ha visat sig för Jungfru Maria på samma sätt som denne nordfrälsare gjorde i Kassala.

Stormen fortsatte under vintern med en onormalt stark nordanvind och en översvämning på våren, som svepte bort de fem små husen ovanför stranden. Linnéa fortsätter att skolan om honom till sommaren med avsikt att börja fältarbete då.

SMHI förutspår att det kommer bli riktigt varmt i Stockholm, Uppsala, rebroregionen och Roslagskusten. Maximala dygnstemperaturer väntas ligga mellan 26 och 30 grader under minst tre dagar i följd, enligt SMHIs prognoser. Ökad kroppslig stress är ett potentiellt problem för riskgrupper. UV-indexet är för närvarande högt över en betydande del av södra och mellersta Sverige.

När du känner dig svag bör du verkligen stoppa in dig och stanna i sängen. Enligt SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret “väger det med en halvtimme i solen på den plats vi just nu trivs med”. största möjliga årstopp Om SMHI-prognosen ändras till att förutsäga temperaturer på minst 30 grader Celsius under minst tre dagar i följd kommer en varning att utfärdas.

På tisdagen noterades årets högsta temperatur till 31,1 grader i stergötland, vilket gör det möjligt att fira Sveriges nationaldag tidigt. Det ska bli varmare idag, framför allt runt sydvästkusten eller uppe i Dalarna. Enligt SVT-meteorolog Jannicke Geitskaret kan även Mellanöstern och norra Afrika uppleva höga temperaturer.

Jannicke Geitskaret Familj
Jannicke Geitskaret Familj

Leave a Comment