Staffan Hellstrand Barn

Staffan Hellstrand Barn
Staffan Hellstrand Barn

Staffan Hellstrand Barn – Rockmusiker, skivproducent och låtskrivare Staffan Hellstrand. Vi har tagit med all information du behöver veta om honom, som hur många barn han har, vem hans sambo är och hur mycket han väger.

En lång och framgångsrik karriär har Hellstrand i musiken. Dimmornas Bro, Hans first band, was formed in 1975 and released three albums.Det dröjde bara tre år efter att han slog igenom stort med låten “Lilla fågel blå” i 1990, efter att ha lämnat bandet. Staffan har genomslaget inte på latsidan detta är hans mest kända låt.

Han komponerade bland annat temaalbumet “Mordet på Nürnbergbryggeriet” för 2020, och han har även skrivit liner notes för andra välkända svenska musiker som Lars Winnerbäck och Lisa Nilsson. Hellstrand har en familj bestående av fyra vuxna barn, Johannes, Josefin, Vanessa och Matteus, samt flera barnbarn, vid sidan av ses musikkarriär.

Hellstrand har en familj bestående av fyra vuxna barn, Johannes, Josefin, Vanessa och Matteus, samt flera barnbarn, vid sidan av ses musikarriär. Trots att de arbetar inom olika fält gör Staffan Hellstrand en stort kreativt utbyte med designern Monica Förster, vilket är enligt honom.

Vi är bara människor, men på olika sätt. Vi har förbundit oss till vad den andra parten gör. “Jag har blivit mycket mer designorienterad”, säger han i en intervju med Aftonbladet. Hellstrand har också upplevt tragedi i sitt liv – avgrund av ett hjärtfel förlorade han och sina bröder för några år sedan.

I den senare inspelade intervjun med Aftonbladet berättar han om choken: “Jag hade faktiskt åkt till Värmland och gjort en bekännelse, så jag ringde min andra bror.” Det var en fullständig röra. Han var bara femtiofem år gammal, därför var det en svårighet han inte hade en aning om.

En fastställd förvärvsinkomst på 412 300 kronor under 2022 hade Hellstrand, en månadslön på omkring 34 000 kronor, efter uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av. På 1990-talet kämpade Staffan Hellstrand med depression och bröt. Men hur mycket vet du egentligen om artistens liv före scenen? Några av de vanligaste frågorna som svenskar googlar om Hellstrand har nystat på Nyheter24.

Staffan Hellstrands “Lilla fågel blå” är mest kända låt, som tror 1993. Hellstrand har berättat i en intervju med Arbetarbladet att han handlar om hans bästa kompis under tonåren. Han led av schizofreni, en psykisk störning, därför handlar det inte om någon som tappat förståndet som många andra har. När det kom till det var jag nitton år och det var väldigt olyckligt. Vi var på en båttur runt Europa, han, jag och några andra. Men först skulle vi se Bob Dylan i Göteborg på Scandinavium.

En någonting med Dylan-låtarna triggade sig igång de här sakerna hos honom, vilket skulle han inte följa med vidare till Irland när vi skulle vidare. Så han möller där. Och när jag kom tillbaka mådde han ganska dåligt. 1993 släppte Staffan Hellstrand “Lilla fågel blå” som sin första singel. Han var gammal då 37 år.

Jag förstod inte riktigt med uppståndelsen. Jag var en familjefar och en musiker, inte en rockstjärna. Faktiskt har jag följt att slå igenom, säger jag som outsidern som inte riktigt passade in, har han berättat DN om genombrottet. När jag klev in på scenen och insåg vad det var de hade att göra med började det hända: kvinnor började att dyker upp i min byxben. Det verkade verkligen alarmerande för mig att vara en idol.

Monica Förster låter namnet bekant? Det är inte så enkelt. Nämligen välkänd designer är Staffan Hellstrand, både innanför och utanför Sveriges gränser. I en intervju med Aftonbladet 2021, sa Hellstrand, “Jag fick precis ett exemplar av tyska Home Magazine, där skriver de om designers och där är Monica med som enda svensk bland väldigt stora namn i branschen.”

Hans värld kom med låten Lilla Fågel Blå, som broadcasterades 1993 på varenda en radiokanal från Sverige. Hellstrand kan ha varit branschens hjälte, men han såg saker och ting annorlunda. För honom var musiken det viktiga och trots att populariteten är inte densamma som det på 90-talet. Han har fått en trogen skara som går på hans konserter och köper hans skivor i trogen.

Om man skulle karakterisera honom med ett enda ord skulle det vara den mest grundläggande kompromissen som jag måste göra. I Stockholm träffade jag honom i hans luftiga och öppna tvåvåningslägenheter på Söder. På cirka tre meter är Ögonen fastnar på en vinylskivhylla och en akustisk Gibson gitarr. Det visar att skivhyllan inte alltid är ett återbesök.

Jag brukar mig ner och lyssna, säger Hellstrand. Jag gillar ljudet från vinylskivorna fortfarande. När han lämnade gymnastiksalen var det allmänt känt att folk linnade skivor av varann. Han fick låna hans dubbel-LP med Todd Rundgren och han fick hennes album Tales from Topographic Oceans med gruppen Yes. Han var väldigt kär i en flicka.

Staffan Hellstrand Barn

För några veckor bytte vi tillbaka skivorna, och jag öppnade helt en långa blonda hårstrå kvar på Rundgren skivan, talar Hellstrand. Och det var en fruktansvärd svacka när han började spela gitarr. På födelsedagen hade Hans pappa, som var kärnfysiker, fått ett presentkort för en musikaffär. Men köpte han en åt Staffans mama i julklapp i stället för att köpa en gitarr åt sig själv.

Hon berättar Hellstrand och tillägger att det var han som lade beslag på det nya instrumentet i familjen. “Min pappa var inte så bra på att köpa presentatör,” ställde Hon väldigt frågande till den julklappen.Hans hade ett starkt musikintresse och började skriva kritik i lokaltidningar när han var 16 år. Och några år senare började han gå på journalistskola.

Han visade nej att bli producent för ett live-program men fick också ett erbjudande från Sveriges Radio. He slog igenom Lilla Fågel Blå några år senare. Jag tycker att det var orättvist att hänvisa till musiker som bidragsgivare för misshandlade artister, men i mitt fall var det sant, säger Hellstrand. från de initialerna.

Men det var vid det här laget som han skapade Hemlös, som debuterade 1990 och deklarerade sin avsikt att bli soloartist. Dan Andersson dikter fanns tolkningar på skivan.
Men det var 1993, då det smällde till riktigt ordentligt med utkomsten av albumet Regn. Lilla Fågel Blå fick en Grammis som bästa låt det året nästan sönder på radion och låten. Förutsättningarna för Hellstrand var ganska svåra.

Han har haft eget liv och räknat sig själv som en utländer som kommer från en annan värld. Det var, som han själv uttrycker det, en mindre psykologisk justering. I därför ville han att det vara något riktigt hårt att singeln från följande album. Det var på något sätt för att understryka att han inte ville vara egendom som egendom utan att den står för musiken.

Jag blev ännu mer chockad när jag befann mig i rollen som var och ens egendom. När jag klev in på scenen och insåg vad det var de sysslade med började det hända: kvinnor började dyka upp i min byxben. Det verkade verkligen alarmerande för mig att vara en idol.

Nåväl, det fanns också inbjudningar till prisceremonier och svensexor, men han var mycket ovillig att ta ledningen och bli en inflytelserik figur. Det räckte honom att vara känd av sina musik.Fans skrev flitigt till honom trots att han slog igenom ganska skicka, men oberoende om han ville det eller inte så Atträde till tre barn är Han 37 år, och det fjärde på vägen.

En del absurda brev från unga fans kunde det komma ibland. Lilla fågel blå var världens bästa låt, som en tioårig flicka skrev till honom för att hennes hamster hade dött.”P.S. har du någon tjej, annars är jag ledig,” skriver Höllstrand längst ner skrev.

Det blev det stora omställningar i Staffan Hellstrands liv under en kort period. Han betydelse sig efter ett långvarigt äktenskap, vilket delades i hans miste två familjemedlemmar, sin pappa och sin bror. Energi blev tappade för att få något eget material, det gjorde.

Han fortsatte sedan med att säga i realtid att det också var utmärkt terapi för honom. Följande skivan innehöll bland annat låten Spår, som var en tillägnad pappan. Staffan Hellstrand utkommer 16:de album dagarna och det finns mycket mer än Fågel blå på hans skivor. Det är ett glöd i rösten och texterna i hans låtar får det att verka som att man ska riva av CD-formatet och hoppas att Spotify skulle fungera som det ska.

Hellstrand är den ultimata CD-artist när man vill ha en hjärtlig, lyrisk och informativ lyssnande. Merely läsa texter till låtarna är en större upplevelse. Livsstil: Staffan Hellstrand har alltid sysslat med musik. Efter att han odlat sitt eget skägg och känner ett behov av att testa ett nytt skägg har han tappat håret. Texterna i sista skivan läses högt i kapitlet där huvudpersonen är en sjuk man som skriver en sansad historia.

Det är inte oundvikligt att Staffan Hellstrand blir ett känt namn; dessutom kommer folk att komma och gå som han vill för att gottgöra allt han har skrivit. Ett stort fan var dramatikern Lars Norén, det visade sig en gång. Jag gick till Timmermansgatan på Söder när någon kom fram till mig och sa mitt namn. När jag gick fram till honom hade han en mörk sten och en mörk hatt på sig.
Staffan Hellstrand Barn
Staffan Hellstrand Barn

Leave a Comment