Ann Louise Hanson Sjuk

Ann Louise Hanson Sjuk
Ann Louise Hanson Sjuk

Ann Louise Hanson Sjuk – Ann-Louise Hansons nya tatuering – efter ett år med Bruno
Bruno Glenmark och Ann-Louise Hanson njuter varandra på sin ålders höst. Men dag för dag tröttnar vi på våra bekymmer. En kopp kaffe är tarket än vi räknar till tio och skrattar schlagerstjärnan. Den 78-åriga Ann-Louise Hanson är schlagerdrottningen som kan återvända till ett långt och framgångsrikt liv. Det är inte allt – året därpå blir hon Bruno Glenmarks 56-åriga mottagare.

I en öppenhjärtig intervju med Hänt reflekterar Ann-Louise över sin karriär och sin relation till Bruno. Dessutom ger hon en uppdatering om sin hälsa. Det enda jag har gemensamt med alla är att jag avgudar dem alla. Fruktansvärt är det. Kriget tänker på mina barn och barnbarn, stör mig så fruktansvärt.

Hur kommer deras framtid att bli? Att bli ensam är min egen del att vara rädd. Hur kunde livet fortsätta utan Bruno? Det är det jag tycker är så iögonfallande. “Mamma, pappa dör så finns vi, ska ta hand om dig”, säger de barnen. Det är trevligt att höra, men Bruno och jag har precis gått vidare till ett helt nytt liv.

Bruno är min bästa vän. I så fall har vi en gäng tjejer som träffas. En månaden käkar vi lunch, en gång i veckan spelar i på hästar. Mitt paradis på jorden är Lantstället som ligger långt ut i Skärgården. Den har funnits i bara 40 år. Vi är närmare här än vi är i Stan. Vi går bara dit för att hälsa och träffa barnet och sedan går vi tillbaka.

Jag vill begravas där: i vattnet. i vattnet bäst ännu lantstället. Jag älskar havet, hamnen och bergen. Mamma och pappa ligger begravda i Åkersberga. Jag får samvetskval fruktansvärda när jag inte är tillräckligt ofta där. Mina barn slippa ska vara den känslan.

De ska kunna stå för sig själva inför osäkerheten, inse att jag inte är chef här osv. Tack, det är bra. Jag har en astma, men det är en som jag förstår nu när jag är äldre. Jag har en helhet på att lyda läkarnas direktiv och medicira. Dan har jag fått tumbasatros i båda tummarna samt artros i knäna. Så är fallet, men man måste göra justeringar varje dag. Ett helt projekt är en skala potatis, jag får vara till hjälp.

Som artist har du inte kopplat till Lettland. Det har blivit 600 låtar, varav 50 på Svensktoppen. Fortfarande 13 år vid tiden för Melodifestivalen, Åkerström och Cornelis Vreeswijk – likaså med Siw Malmqvist och Lill-Babs – turnér ihop. Vilken av epokarna i rampljuset har rullats?

En enskild är svårt att plocka ut. Man har gjort mycket fruktansvärt julemot. Varje krogdusch jag gjorde i Göteborg, Stockholm och Malmö var ganska unik. 60- och 70-talet. När han ville göra en egen show släppte han hela sig själv. Kläder syddes, gjordes rekvisita.

Det var så ironiskt att det inte var bra! Även efter 23 år tillsammans med Sivan och Barbro. Ja, vi var byborna då. Vi blev mer Ännu mer då. När Barbro gick bort var det en stor sorg. Sivan och jag gjorde några jobb, men det var inte lika kul. Vi var tre. Vi blev två sedan. Inte så bra, verkade det.

En del av Bruno Glenmark, den berömda skivtillverkaren, har du alltid haft. Första gången varandra såg på vilken plats? Orkesterledaren Leif Kronlund kom och hälsade på mig en dag “Ja, med en stor, djärv ögon.

Calufs med blont hår. Solglasögon på. Han var riktigt kall i isen när han äntligen släppte sin briljans. “Vad är det här nu?” Jag tänkte för mig själv. Bruno hade åkt vespa från Malmö till Stockholm, det visade sig, med trumpeten på pakethållaren.

Ja, det skulle man kunna säga. Kärleken växte ut med huldighet steg! Bruno hyrde ett hus ute i Sköndal tillsammans med en dansk trumpetare. Vi var ett litet lag, men Bruno var lite för godtrogen mot mig. Han höll upp dörrar och var den enda i orkestern som bjöd på kaffe i paus. Han var mycket mer reserverad än de andra jazzmusikerna.

Tod bröllopet stod 1966. Det har gått 56 år sedan dess! I glömska efter så här många år har den dagen fallit?Nej, gud! Vi gav varandra ytterligare en januari i tur och ordning. Vi hade två riktigt långa dagar. Då gifte vi sig i Åhus kyrka med pompa och ståt.

Hanson om Bruno: “Det är så man kommer upp till tio.” Hur kommer det sig att du och Bruno har hållit så långt? Den första är kärleken som är täckt genomgående. Ja, Sedan. Vi har lärt oss att göra kompromisser. Det går att diskutera saker, men man ska inte alltid ha rätt. Humorn är helt nödvändig.

Sedan har vi flera uttryckta element som musik, maten, våra älskade ungar och våra barnbarn, vilka vi tycker så mycket om. Leva tills det döden skiljer åt, vilket jag och Bruno lovade en gång i tiden. Det är det inte alls! Hej, det kanske är lite fel. På detta sätt, en raknar till tio och tar en kopp kaffe. Allting är över. Speciellt om det blir en god kopp kaffe. Bruno (skratt) älskar mina drömmar.

Ann Louise Hanson Sjuk

Tvillingarna. Kämpigt. Det var hemskt att jag såg ut som en vandrande tunna. Bruno släppte min sjukhus på Danderyd. I låg där i tre dygn och kämpade medan han iväg och jobbade i studion. Och sedan, på evenemangsdagen, framstod han som en skott!

Ja, men det ena barnet var riktigt litet och hamnade i en kuvös. Du förstår, all näring hade tagit hennes syster. Det är därför hon var så liten, stackaren. Den artist som tävlat flest gånger på Melodifestivalen är Ann Louise Hanson. Hon har varit uppe i hela tolv år. I mars 2019 gifte hon sig med doktor Josefin Glenmark.

Verkligen inte. Mamma, pappa och min storebror Lars var på plats. Vi kom till Köpenhamn och fick den trasig. På grund av många skillnader. Pappa tänkte på ett lager, där han plockade bilar från rezervdelar. Mamma var med många år sjuk. Så lågt hon på sjukhus tätt. Allt var möjligt, hon hade astma, hon hade fel på njurar och galla.

Ja, det är möjligt. Men vi hade kunnat äta bättre om pappa inte tittade så där djupt i flaskan, gick över pengarna väl till mat. Han var även sorgligt hemma, fruktansvärt snäll och aldrig elak. Mamma var sträng medan pappa var glad. Jag tycker att han dövade ses rädsla av att ta ett glas för mycket genom då och då.

Vem av dina kollegor tror du är mest benägen att spilla kaffe? Sivan. Hon är en härlig person. Emellanåt har vi kontakt via SMS. Vi har konstanta synpunkter på hur artisterna sjunger och klär sig när det är Melodifestival, (skratt). Varje år är det likadant! I så fall ringer vi och säger “pratar-skit”, som vi uttrycker det. Det är sket. Jag valde vrida tillbaka till 20 år.

Nej, gud! Det är bara ett liv. Här och nu. Ta tillvara på varje dag är så viktigt att det är därför. Att vara en bra förebild för andra. Bra saker att försöka göra. Skänka pengar för folk som är fattiga. Jag har gjort det i flera år.

Jag hade föredragit att säga att det är Silvia. Jag har fattat tycke för henne. Silviahemmet. Pratat och träffat henne. Silvia är en underbar kvinna. Så gullig. Alltså jordnära. Väldigt stör i ett rad av saker. I princip hon kan prata om vad som helst.

En brist och knäckemacka. En kopp kaffe med ett glas härlig juice med motta, rödbeta, äpple och ingefära. Det finns ingen bättre start. Jag började säga varje dag. Varje minut. Varje sekund räknas. Enkelt är det ändå att vakna på morgonen och känna att man klarar av att ta sig ur sängen, att det är tillräckligt starkt att fortfarande känna sig. Kaffe och en morgonpromenad sedan. Jag kan säga hur lång den är så lång som den är!

Hon har medvist 13 gånger i Melodifestivalen, är sedan 1966 gift med musikerna Bruno Glenmark och syns i “Stjärnorna på slottet” i vår syn.Ann-Louise Hanson när maken blev cancerbesked när rädslan känd den svåra uppväxten med en sjuk mama.

Hon säger i Hans, “Ovissheten var det värsta,” om de skulle överleva. Ann-Louise Hanson, som är 73 år, har varit gift i 50 år, efter att ha varit gift med musikern Bruno Glenmark i 79 av dessa år. “Stjärnorna på slottet” har hon med i början av nästa år.

I en intervju med Hans Lotta Gray berättar hon nu om sin svåra uppväxt innan hon blev en etablerad artist. Hanson växte upp med en mama som var väldigt sjuka stora delar av Ann-Louises uppväxt och en pappa som drack i smyg. I intervjun klargör Hänt att många trodde att en man skulle dö innan han fyllt 40 år, men att han i verkligheten var mer än bara ett litet tveeggat svärd.

Ja, hon var riktigt blyg mot främlingar. Det var någon som trodde att hon skulle bli 40 år, men hon var faktiskt 84 år. Det var värsta, om hon skulle överleva, att hon drabbades av astma, hade njursvikt och fick gulsot ja, hon var alltid sjuk. Hänt säger att jag fick vara hos mormor på landet när mama var dålig.

Ann Louise Hanson Sjuk
Ann Louise Hanson Sjuk

Leave a Comment