Inge Hammarström Fru

Inge Hammarström Fru
Inge Hammarström Fru

Inge Hammarström Fru – Serien om Börje Salming hade galapremiär i Stockholm i tisdags.Av dem som dök upp på röda mattan var brorsan Stig Salming, Nicklas Lidström, Molly Sandén, Calle Järnkrok och Ingemar Stenmark. Den 19. november är det TV3 och Viaplay’s premier för “Börje – the journey of a legend”, fem dagar före årsdagen av 71 år gammal ishockeystjärnans död.

Se fotos här nedan från tisdagens galapremiär!Börje Salming sagt, Jag hade aldrig kunnat göra det här utan dig – det vet du. Det vet jag, säger Inge Hammarström. Jag “Börje – legendens resa” får även lagkompisen ett välförtjänt erkännande från Brynäs och Toronto.

Vi var bara en och annan enastående spelare från start som ville vinna Stanley Cup, säger 75-åriga Inge, som också diskuterar vad som är rätt och fel i den nya tv-serien. På TV3 sänder det andra avsnittet på söndagskvällen. I Gävle har Inge Hammarström satt båda som utspelar sig mycket. Men jag skulle inte hålla mig borta från Toronto igen.

Som SVT arrangerade “Tidernas hockeygala”, som var en avsked scen med Börje Salming på, glömdes Inge Hammarström (?) bort av arrangörerna. Trots den karriären unika. Pelle Holmström, en 29-åring från Sollefteå som (i motsats till “Börje”-skådisen Valter Skarsgård) spelade hockey sedan uppväxten och kunde göra forwarden rättvisa i hockeyscenerna på is, spelar en av nyckelrollerna i den nyckelrollerna.

Det är ungefärligt historien av det jag sett gillar tv-serien, men det är för mycket våld, säger Inge, som skildrar den blodiga skildringen av hatmatchen Timrå-Brynäs. Det tyder på att Börje gav Finn Lundström en hård hand, varefter han kallade Stig Salming för “Stigge” och allmänheten var inblandad i upproret. En flaska som krossades på isen och de ville åt Börje ¸kte sig i huvudet på mig. Men det är ju ännu värre än så i TV-serien, sagt Inge, och det kan inte låta bli att skratta.

Och så är det med rökningen som det röker genom tiden; på omklädningsrummet, på bussen och nästan i varje scen. Kanske en och annan person var tjuvrökte, men när det skedde i bussen fick föraren tvärnitade.

Så det var på den tiden. Lyft upp i omklädningsrummet. En del av Brynäs, del som en kom över. Man kunde veta det när det var bra, dåligt – samma sak. Det lät som en utveckling när vi spelade uppfostrade varandra.

Enligt Inge Hammarström var det många som blev chockade när han och Börje tilldelades ett NHL-kontrakt. Vi var ganska stolta över att vara européer, men det fanns något mycket mer påtagligt i botten. Det var slagskott bakifrån i vaderna redan på uppvärmningen, vilket jagade vi inledningsvis.

Vi kom och accepterade deras erbjudande, så vi gav dem en väldigt stor kram. Det var flera gånger när folk var blåslagen, blödningar här och var – allra värst, när det var “bänkbråk”, då gälde att komma mot rätt kille, men ibland hade inget annat än att kasta handskarna.

I Toronto gjorde Inge Hammarström fyra säsonger och bildade det första stora vågen tillsammans med Börje Salming, som sedan följde av generationer svenska NHL-stjärnor. Han gjorde aldrig under 40 poäng i Toronto, men blev bortbytt till St Louis Blues den femte säsongen.

De ville ha ett tufft lag och byta bort flera av oss som kunde spela. Både Börje och Darryl (Sittler) hade sagt att det skulle bli svårt att vinna, men tränaren hade redan gett mig ett spel tidigare. Som ett resultat började då man ju tänka, och jag hade en stark känsla som fastnadeAllt som återstod var att packa med det nödvändigaste.

Det är ett stort lag det med, saknade inte ett par backar eller en målvakt för att gå riktigt långt.Några veckor senare, när Toronto kom till St Louis, var Inget stod mot Börje från varsitt lag. Vi spelade en match och vann med 2-2. Jag kände att jag spelade bra, men jag saknade också ett friläge som jag kunde ha använt för att vinna matchen.

“Bara” blef två säsonger i St Louis efter hemflytten 1979. Brynäs blev det 1980. Yttre ledbandet, främre korsbandet och inre ledbandet gick i samhälle. Jag gips i tio veckor i Toronto och hade tur och opererades av en av de bästa läkarna, en mycket komplikad operation på den tiden.

Inge Hammarström Fru

Att komma tillbaka till Canada Cup på hösten 76 gjorde jag allt i Hemma i Gävle. Kärde fyra mil varje morgon och fyra mil varje eftermiddag och stod sen där på isen med Tord Lundström och Juha Widing, som backar Börje och Böna Johansson.Han var bara femtiotvå. Sorgband för min skull spelade grabbarna sedan.

Innan sista resan till Toronto, Inge hälsade på sin vän kort. Ett tårfyllt möte var det.Jag var skeptisk till om han skulle orka den resan, men han kämpade i kaklet hela vägen. Han ville ta både i Toronto och här hemma farväl av sina fangar. Det var underbart och riktigt tillfredsställande på samma gång.

Om minnet av Börje, samt deras gemensamma resa från Brynäs till NHL, säger Inge: Vi hade det jättebra och det var en fantastisk upplevelse för tjejerna. Experten på TV4, Mikael “Daggen” Eriksson, föreslog en tillknäppt tillställning mellan Björklöven och Brynäs i toppmötet.

Det verkar dock som att spelarna i Brynäs inte hade fått informationen.I matchens första minut anlände Björklöven till ett par bra lägen; efter 1.03 var ställningen 1-0 då Myles Powell gjorde mål på nätet med ett välplacerat skott.

Och bara en liten stund senare serverades Scott Pooley en oppen kasse av Nicolai Meyer efter att Johan Larsson tappat pucken i egen zon. En vändpunkt som tvingade Brynäs tränare Niklas Gällstedt att utlysa timeout för att undersöka hans fall. Något som slutade fungera. Efter den långa inledningen höjde Brynäs sig, och efter många minuter hade det minskat. Tyler Vesel är modellen.

Såg det ut att vara kvitterat en minut senare. Från att se händelsen på filmen, kunde de tydligtvis se att Jack Kopackas skott prickat ribban. Domarna dömde.Öter 13 minuter spel blef Damian Clara släppte in ett till synes ofarligt skott från Nick Schilkey, vilket ledde till att Clara fick lämna isen och Anders Lindbäck fick ta platsen mellan stolparna.

Brynäs fick förnyade krafter då. Just 52 seconds efter Jacob Blomqvists frikommit och fintat bort bort Joona Voutilainen i Björklövens mål var det reducerat. Patrick Kane gjorde sitt första ispass med laget inför nattens match mot Rangers i Madison Square Garden. I går skrev på för Detroit Red Wings.

Innan storstjärnan har hjälpt Carl Hagelin och Nicklas Bäckström på sin väg av en comeback.” Det var avgörande att få så mycket information som möjligt, och jag har ätit ett mellanmål med “Nick” Bäckström och Hagelin, säger Kane till Hockeynews. En av ligans största stjärnor, Patrik Kane, är tillbaka igen.

Han skrev ett brev till Detroit tidigare och startar nu comebackprocessen. Kane säger efter sin första passning vid pucken, “Det känns skönt att vara tillbaka i NHL igen, en bra möjlighet för mig att komma in här i ett lag som redan har spelat väldigt bra i år.”

Han informerar hur han kört mellan 60–65 ispass sedan höftoperationen. Inte två månader har jag kört med kontakt och lagt press på höjden och tagit smällar, vilket har varit hela tiden väldigt bra, sagt Kane. Kane har inför hemkomsten varit i kontakt med både Carl Hagelin och Nicklas Bäckström, som genomfört samma operation som den amerikanske spionen.

Jag har pratat med Carl Hagelin och “Nic” Bäckström.. Jo, jag är optimistisk inför framtiden och tror att det här kommer att lösa sig för mig så att jag kan fortsätta spela i många år framöver, säger Kane. Av grund av en ögonskada har Hagelin fått avslutat sin karriär och Bäckström spelar nu inte , efter att ha opererat sig i somras.

Jag vid inte hela historik kring Bäckström, men Hagelin slutade på grund av ögonskadan. Jag wil inte snacka för dem. Men efter att jag inte behöver lägga av flera läkare och andra också pratat, kändes det rätt väg att gå för mig. Jag tycker att det är viktigt att varandra inte kan byta chanser eftersom det finns en oerhört skicklighet i bägge trupperna.

Inge Hammarström Fru
Inge Hammarström Fru

Leave a Comment