Johanna Skottheim Föräldrar

Johanna Skottheim Föräldrar
Johanna Skottheim Föräldrar

Johanna Skottheim Föräldrar – Tenker tippoldefaren Sivert Skotheim är född och uppvuxen i Bud och Skotheim innan han flyttade till Sandefjord, där han så småningom fick tre söner och en dotter. Reidar Skotheims dotter har flyttat till Sverige nu när hon är en äldre kvinna. Reidar blev så smart att jag kan identifiera två söner och en dotter. Och en av sönerna är osäker på om hans bästa vän Bengt verkligen är mammas pappa eller inte. Så började snöslaskvädret i Romsdalen och Bud på Skotheim.

Men vi är inte riktigt på rätt plats vid rätt tidpunkt, och världen är verkligen en väldigt stor plats. Reidar var välsignad med tre söner, Bengt, Frank (Josefsen Tjöme), och Leif, och en dotter, jag själv (Lena). Bengts två söner, Jonas och Joakim, är för närvarande inte aktiva i sin pappas roll. För att vara säker är vi alla en del av samma slack och det kommer att bli uppenbart i framtida slack forskning.

Oavsett vad som händer kommer vi alltid att heja på Johanna och önska henne det bästa. I sin lilla 40 kvadratmeter stora lägenhet i hjärtat av stersund började Viktor Thorn och hans sambon Johanna Skottheim känna sig trånga. De övervägde att köpa ett större hus men bestämde sig till slut att de inte ville bo i förorten.

En tanke var tänkt att bygga ett hem. Och det är här deras husjakt börjar. Från deras första bygglovsansökningar till deras slutliga inverkan på räkenskapsåret 2019/2020 kommer vi att finnas där för att dela med oss av deras erfarenheter.

Viktor är långfärdsåkare i A-landslaget, medan Johanna är snabbåkare i Framtidslaget. Viktor hade rest från Bengtsfors och Johanna hade rest från Transtrand när de så småningom träffades på skidgymmet i Torsby och blev kära. De tillbringade några år i Torsby innan de flyttade till sin nuvarande bostad i stersund.

De har en bra tid i stan på grund av närheten till snö och skidliftar. Kupan har dock blivit för liten. Viktor och Johanna har bestämt sig för att bygga ett nytt större hem eftersom de vill ha mer yta. De hittade sitt drömhus, träffade en agent från Eksjöhus och hittade den idealiska husdesignen. Den lediga tomten ligger strax utanför stersund och har närhet till både skog och natur. Dessutom tillgodoses behovet av kort avstånd till stadion och backar.

Varför bestämde du dig för Eksjöhus?

Det finns två skäl. Då och då såg vi att Eksjöhus samarbetade med någon form av sportevenemang. Vi vet också att deras hem håller hög kvalitet. Dessutom var säljaren pålitlig och tillmötesgående. När Viktor berättar att han och hans kompisar tycker om vintersporter kan jag inte låta bli att känna ett stick av synd om dem.

Paret tittade på flera olika husmodeller i början. Äntligen togs bommen mellan Eksjöhus Prio 116 och ett större hus bort. Betjänad Prio 116 stängd. Det finns två badrum och två vardagsrum, varav det ena kommer att användas som kontor. Viktor och Johanna ska bygga ett enkelt garage också.

Dessutom har huset en bastu. – Tvättstuga. Det är avgörande för oss, verkligen. Vi har träningskläder och sneakers över hela lägenheten just nu. Tvättstugan är där vi kan samla ihop allt och sedan låsa dörrarna. Det ska bli skönt att slippa titta igenom allas träningskläder och organisera saker, som Viktor uttrycker det.

Förutom en bastu, vad mer ska du ha i ditt nya hem?

“Ett gym!” Gymmet kommer att ta upp halva garaget. Det blir cirka 20 kvadratmeter och kommer att ha en fax, en kopiator och en skrivare. Det är lätt att börja inreda gymmet i fantasy just nu, men man ska ta det lugnt, säger Johanna.

Jag tror fortfarande att det är viktigt att gå till gymmet. Det blir otroligt enkelt att bryta passet där. För om det är två grader ute eller tjugo grader inne spelar ingen roll när man har ett eget gym. Det är bara att gå ut till garaget och veva, säger Viktor.

Viktor och Johanna väntar just nu på inlämning av byggnadssynsrapporterna. Ansökningarna kommer att godkännas och huset läggs ut till försäljning efter det. Det kommer att kännas mer verkligt efter att huset har satts upp. Sedan hinner vi undersöka köket, ljuskronorna och väggbonaderna. Och bakgrundshistorien kan förstås på en halvtimme. Det kommer att fortsätta, lovar Johanna.

Johanna Skottheim Föräldrar : Arne och Anna-Karin

Många har frågat om vi fortfarande har råd att bo i ett hus, med tanke på hur ofta vi tränar och reser. Det kommer utan tvekan att bli mycket arbete inblandat, men hittills har Viktor och jag inte upplevt något annat än lycka i vårt nya hem och har dragit ett överflöd av kärleksfull energi från det.

Johanna Skottheim Föräldrar

Johanna Skottheim är åkare för Framtidslaget, vars mål är att hjälpa unga åkare att nå internationell nivå. Det svenska skidlaget har återgått till världsklass. Vid världsmästerskapen i Kontiolahti ställde alla fem svenskarna upp på startblocket och tidernas största sprinter, Hanna berg, vann sitt första lopp.

Men bakom kulisserna finns det många människor med oväntade färdigheter och förmågor. Om sina barn sa Tomas berg: “De är bra på att fokusera på rätt saker vid rätt tidpunkter.” Gustav Ponsiluoma säger om sin bror: “Han är en jävel på att få tillbaka kladdkaka.”

Inte bara är Johannna Skottheim i beredskap som reserv, hon var inte heller uttagen till OS-skidtruppen. När hon först tog plats i öppningsmatchen av världscupsäsongen var hon årets största överraskning. Men sedan dess har det varit tufft och när OS-beskedet äntligen kom kändes det som en dröm som gick i uppfyllelse.

Det var ett stort jobb; Jag kan inte uttrycka det på något annat sätt. Det var svårt att komma till ett slutgiltigt beslut. Jag har jobbat riktigt hårt mot det här målet, och det har alltid varit en dröm för mig, säger Johanna Skottheim till Radiosporten.

Hon försöker nu lägga sina pengar där hennes mun är genom att satsa på VM:s avkastning. Och att få kroppen att fungera normalt igen. Hon var trött och varm långt innan femteårssommaren var slut. K-formen försvann också. Men fartygsrodret är på väg att återvända till världens ände och lägga det i vattnet igen.

I går kväll kan invånare i Rörbäcksnäs ha kollat på kommunens hemsida för att få veta att beslutet att behålla fjärde- och femteklassare på Vildmarksskolan godkändes av en majoritet rösta. Dessutom föreslås att skolan ska lägga till en ny klass – en sexualundervisningskurs – för läsåret.

Det finns några föräldrar, som Veronica Haglund, som har blivit uppgivna och bedrövade de senaste veckorna. Men idag var hennes känslor helt annorlunda: Det känns magiskt! Wow, det är otroligt! Precis som för några veckor sedan, men den här gången på ett bra sätt, känner du att du nästan är helt galen.

Föräldrar har bjudit in politiker till två separata möten för att diskutera skolfrågor under de senaste veckorna. Möten har ägt rum på Scandinavian Mountains Airport, som har tillräckligt med utrymme för att hålla konferens och följa andra regler.

Vi har haft en riktigt god måltid. Det är fantastiskt att vi kunde etablera en så bra kommunikation med dem. Det finns mycket action i vår region, och jag tror att framtiden är ljus här, så jag är villig att dela på skillnaden. Vi har välkomnats in i det avfödda samhället och njuter av fruktbara interaktioner med skoladministrationen, fakulteten och föräldrar. Vi har diskuterat synpunkter från både barn och lärare. Eftersom vi inte ser något ekonomiskt oväntat av våra initiala förslag väljer vi att reflektera över våra erfarenheter och komma med andra idéer.

Vid möten har flera intresserade delat med sig av sina perspektiv och lyft fram vad de anser vara av största vikt. Rektorn gjorde en risk- och konsekvensanalys och även föräldrarna gjorde en egen och presenterade den. Anders Bjernulf, representant för flygplatsen, fungerade som mötets moderator. Vi har beslutat att vi vill behålla stadions nuvarande sittarrangemang, så detta är självklart en viktig faktor för oss.

Det pedagogiska perspektivet på kollaborativt lärande är också tungt, och en för låg studentinskrivning gynnar inte barn. Dessutom är Rörbäcksnäs en unik stad; det händer alltid något i det området, och det skulle vara förståeligt om den lokala regeringen beslutade sig för att sätta upp reklamtavlor för det.

Våra pengar finns på Rörbäcksnäs

På torsdag tar BUN (Barn- och Utbildningsnämnden) ett slutgiltigt beslut om Rörbäcksnässkolan ska bli en F-6 skola eller inte. Veronica, och jag gissar att alla andra föräldrar i Rörbäcksnäs, har beskrivit de senaste veckorna som en särskilt känslosam vandring över berg och dalar.

Johanna Skottheim Föräldrar
Johanna Skottheim Föräldrar

Leave a Comment