Luciano Axelsson Mamma

Luciano Axelsson Mamma
Luciano Axelsson Mamma

Luciano Axelsson Mamma – Rinkebysonen Dansbandsmusik av Luciano Axelsson ger nytt liv. Luciano Axelsson drömde länge om en karriär som r&b-sångare. Han är nu den svenska dansscenens prins. DN har följt resan från starten på motorvägen till målgången på de hjärtevärmande gemenskapsträffarna. En konstnärlig karriärs väg kan vara slingrande, men Luciano Axelsson hade en jämn början.

Rinkeby zigenarponnyn tillbringade de första fem åren av sitt liv som en lovande spelare på stora scenen. Varje dag innan skolan och på vägen hem skriker han. För mig är Stevie Wonder min räddare idag. Som Luciano Axelsson minns: “Jag stod framför tavlan och lyssnade på hans ord.” När han var trettio dök det upp en berättelse om honom i Expressen. Enligt artikeln fanns det en gång en pojke vars lukt var så stark att ett gäng människor skulle smyga in i hans sovrum bara för att lukta på den.

Hans drömmar om att bli artist var på väg att gå i uppfyllelse efter att ha fått ett brev från ett större skidföretag. Han var bosatt i sin egen nios. Han fortsatte att arbeta som revisionsredaktör i ytterligare två decennier. Fordon jag rammade och tvettede. Skinnet limmades fast på marken och myggorna och myrorna var ordentligt planterade.

När det gällde arbetsrelaterade allianser var Luciano Axelsson den gamla standby. Han sökte till socialavdelningen två gånger, varje gång i hopp om att förbättra sina ekonomiska förhållanden. Ingen kunde någonsin ha haft det så bra. För många språk, verkade det. Efter att hans skivbolag köpte honom från hans kontrakt har han inte släppt ett album. Resten av sitt liv höll Luciano Axelsson igång.

Ingenting kommer lätt, men att ha tro är avgörande, säger han. Upprörd började han spela några låtar som ingen kunde sjunga med i. Vid sexton års ålder fick han möjlighet att medverka i TV4:s “Körslaget” och sjunga bakom Infinite Mass’ Rodrigo “Rigo” Pencheff, “Rinkeby”-profilen. Luciano är en ivrig mp3-spelare. Det är upp till honom vad han lägger ner. Den anonyme “Rigo” sa till Stockholms stads tidning att ämnet var en genuin snackis.

Luciano Axelsson säger att musik alltid har varit en viktig del av hans liv. Hans far hade skapat svenska dansband i huset, och han dansade till dem då och då, men hans sanna musikaliska passioner ligger inom r&b, soul och pop. Om han riktade blicken bara så kunde han peka ut exakt var en kompis var. från Rinkeby rappade. Det var Yasin Byn som på så kort tid fick ett brett erkännande på nationell och internationell nivå.

I Rinkeby känner alla varandra. Det tycker Luciano Axelsson, så det måste vara bra tänkande. Vid deras gymnasieavslutning framförde han en duett med sin klasskamrat Sherihan Hersi. Vi sjunger upp den i bastun. Vi huttrar i norrsken.

Vid vår ankomst agerade lärarna som om de alla var guider. När Sherihan Hersi uppträdde under artistnamnet Cherrie blev Sherihan Hersi välkänd som Sveriges mest framstående r&b-sångare vid den tiden. Nästa logiska steg för Luciano Axelsson var att implementera ett specialiserat program för barn utan tidigare erfarenhet av gymnastik.

Han uppträdde i TV4:s “Idol” två gånger som domaraudition. Strategin fungerade inte. Han försökte för tredje gången trots allt kaos. Genom att sjunga R. Kellys “World’s Biggest” belönades Luciano Axelsson med en guldbiljett. Istället för att vänta gick han direkt till biblioteket. Ett beslut av juryn, nej tack.

Jag kände mig väldigt störd av detta. Jag försökte göra det bra i tävlingen, men jag förlorade. Skulle jag ha kunnat så hade jag lämnat det där. Att önska fler möjligheter är något jag ofta gör. När han var på väg hem greps Luciano Axelsson. Han sa att han inte kunde lyssna på musik särskilt länge längre. Oavsett hur mycket ansträngning man lägger ner verkar det som om ingenting kommer att fungera. För mig var det ganska meningsfullt.

På samma sätt befordrades Luciano Axelsson återigen snabbt till tjänsten som ekonomisk rådgivare i kommunförvaltningen. Stadsanställd kände inte att han hade gjort allt för att skydda sig själv. Pengar är inte allt, men man behöver det ändå, säger han. I mitten av oktober, en familjevänlig mellandag, bröt sig vandalerna in.

Middagen dukades upp för kvällen och köket fylldes med musik. Med en tomboard framför sig sjöng Luciano Axelsson med i Stefan Borschs “Det är ju dej jag gr och väntar p” från hans dansband. Låten är en svensk översättning av den danska klassikern “Det’ lige det” av duon. Hot Eyes, som placerade sig på femte plats i Eurovision Song Contest 1984, året Herrey vann.

Luciaos syster och tiger Gina Axelsson tog fram sin telefon och spelade upp ett litet klipp som hon hade lagt upp på Tiktok. Det var ett roligt klipp, och det blev viralt. En halv miljon män såg videon på bara sju dagar. Det du har här har potential, säger Luciano Axelsson. Han gick in i kabinen, drog fram en högkvalitativ mottagare och kopplade in en mikrofon. Dansbandslåtar sjöngs och fler klipp laddades upp till TikTok.

Luciano Axelsson Mamma

De två låtarna var covers av Stefan Borschs “Det är ju dej jag gr och väntar p” och “Inga blommor växer p en sjömans grav” och presenterades av Luciano Axelsson för ett nytt skidföretag. Det tycktes mig att detta kan vara mitt stora genombrott i livet. Luciano Axelssons “kontrast” togs väl emot av Skidbolagens chefer, säger han.

Att höra att någon i Rinkeby tänker på dans är ovanligt. Det är detta som gör det så fantastiskt. Det finns förtjänst i att introducera dansmusik för en yngre publik. Att höra någon i Rinkeby uttrycka glädje över ljudet av ett dansband är en sällsynt händelse. ändrade riktning som en blyballong. Två, tre och fyra miljoner Spotify-strömmar konverterades till dessa format. Den första guldmedaljen i Lucianoz karriär vann.

Klockan för Melodifestivalen har ringt in. Luciano Axelsson uppträdde inför en utsåld publik på Hägglunds arena och 2,3 miljoner tittare på hemmaplan under andra akten av Melodifestivalens semifinal i rnsköldsvik. Efter att ha vunnit på lotteriet bestämde han sig för att ge en speciell in-act-inbjudan att se “Piccadilly Circus” av Pernilla Wahlgren och skriva om den. Jag är en lycksprider eftersom jag tycker om att göra andra människor glada. Det är därför folk älskar mig, säger han.

Efter bara några månaders busking kunde han få uppmärksamhet från Melodifestivalens massiva publik. Han satt i Bianca Ingrossos soffa i Kanal 5:s chattshow “Bianca” en vecka efter sitt framträdandet, vänd mot Carola Häggkvist. I efterdyningarna blev han kontaktad av “Allsng p Skansen” och frågade om han ville komma upp till sommaren.

Bara om Luciano Axelsson har en plats i dansbandsvärlden var frågan. Han anser sig vara en svensk som tycker om att resa. Han är bekant med sitt yrke men framstår som mer av en Rinkebybo än en resenär. Det finns kärlek där ute, men det har alltid varit för farligt för barn. Han hävdar att ingen fick de chanser de hade hoppats på.

En fiktiv miniserie kallad “Leende guldbruna ögon” följde historien om en adopterad kung vid namn Lennarts strävan att bli dansbandssångare under den svenska sommaren 2007 på SVT. Ingenting skulle ha honom som sin sångare, så han bildade Lennartz på egen hand.

Han var bara intresserad av att prata med nyanlända i Stockholms utanförskap. Lennartz gjorde sin debut på den sociala medieplattformen Myspace, där han snabbt blev känd och fick en plats i den svenska musikshowen “Allsong p Skansen.” Lennartz visste inte att bandet sågs som ett kriminellt företag. Mänskligheten hade delat med sig av sina minnen för att skapa berättelser om sig själv.

Var fallet med Lucianoz samma sak?

Och dansade han med bandet varje kväll, eller ansåg han att berömmelse var framgångens höjdpunkt? Juni 2023. Skansen, en plats känd för sina isolationistiska landskap. Journalister samlades kring Pernilla Wahlgren, årets bästa skivartisterprogramledare, för att fota. Inte den bästa av de bästa, men den vars glädje var mest påtaglig var Luciano Axelsson. Han gick runt hela festivalen och tog selfies med musiker han bara sett på tv.

Dennis “Jerry” Wilhelmsson, Luciano Axelssons pappa, och en pr-representant och skidortstjänsteman satt i ett hörn av etablissemanget. På samma sätt som hans son gjorde innan en olycka arbetade han med bilar. Han använde också sin passagerarväska för att resa till Tyskland för att köpa bilar som han sedan sålde vidare i Sverige.

I bilen och på resor lugnade Luciano Axelssons pappa sina barn genom att säga: “Jag ska sätta igång stereon och spela några låtar.” Jag sa till dig, nedanför solnedgångsscenen, att du har accepterat Guds vilja och att du ska agera på det, som Jerry Wilhelmsson uttryckte det.

I folkparkerna i Borlänge, där Jerry Wilhelmssons pappa växte upp, lärde sig Jerry dansa. Efter att ha flyttat till Stockholm för att bilda familj slutade han inte sin jakt på dansmusik. När musiken kom igång började Luciano dansa med. Jerry Wilhelmsson har dragit sig ur samhället, eller så säger han.

Luciano Axelsson sjöng pop, soul och r&b, och de svajade pappa. Mitt råd var att lyssna på orkestermusik hela tiden. Din ros kommer att blomma mycket fylligare och mer väldoftande där. Luciano Axelsson försökte inte tvinga sin genre på Sollidenscenen när han ställdes med en tveksam vante framför Carola Häggkvist och Pernilla Wahlgren.

Personligen tycker jag att det är jättebra. Hans ord tyder på att detta är en dröm som håller på att gå i uppfyllelse. Han anses vara Sveriges nästa stora danskung. Lucianoz, eller Luciano Axelsson som han mer formellt kallas, vadade genom flera vinon på Tiktok.

Ett klipp där han sjunger till den klassiska låten “Det är ju dej jag gr och väntar p” av dansbandsledaren Stefan Borsch släpptes av hans syster. Det gick bara några dagar innan tiotusentals människor såg videon; sedan dess har Lucianoz samlat på sig 34 516 Twitter-följare.

Luciano Axelsson Mamma
Luciano Axelsson Mamma

Leave a Comment