Whitney Houston Dödsorsak

Whitney Houston Dödsorsak
Whitney Houston Dödsorsak

Whitney Houston Dödsorsak – Det var efter år av drogmissbruk hade resulterat i ständiga misshandel. Mor och dotter hade anlänt till hotellet tillsammans för sin semester. Bobbi Kristina och Whitney läggs till vila nära varandra på en kyrkogård i Westfield, New Jersey.

A VIDAR L S

Whitney Houston upptäcktes inte svara i ett badkar på ett hotell i Los Angeles den 12 februari 2012. Gudabened skan hade sjunkit under en tid på grund av ökande andel narkotikamissbruk. Whitney Houston rökte bland annat crack.Maken Bobby Brown, nu 50 år gammal, har alltid spelat en central roll i berättelserna om Whitney och droger.

Dokumentären “Whitney Houston: Can I Be Me?” avslöjar dock att sångerskan först exponerades för droger i ung ålder. Gospelsångerskan Cissy Houston var Houstons mamma, och R&B-legenden Dionne Warwick var Houstons faster (Aretha Franklin var också en “hedersfaster”). John Russel Houston, Jr. började som chaufför och arbetade sig sedan upp till manager och andra jämförbara positioner inom musikbranschen.

När Houston var 15 år gammal gick hon med i gospelkören i New Hope Baptist Church i Newark som solist. Houston, inspirerad av nuvarande Cissy Houston, systrarna Dionne och Dee Dee Warwick, och den “mästare” Aretha Franklin, började sjunga i kyrkor och gick med i en gospelkör när hon var femton år gammal.

Hennes mamma tog henne med på konserter och filmen “Think It Over” 1978. Hon gick på den prestigefyllda katolska gymnasieskolan Mount Saint Dominic Academy i Caldwell, New Jersey. Hennes bakgrundssång kan höras på inspelningar av Chaka Khan, Lou Rawls och Michael Zager Bands “Life’s a Party”. Modeller för Houston inkluderar omslaget till Seventeen, såväl som framträdanden i sitcoms Give Me a Break och Silver Spoons.

Efter att ha hört henne och hennes mamma uppträda på en nattklubb i New York, bestämde sig Arista Records VD Clive Davis för att teckna dem båda. I mars 1985 släppte hon sitt debutalbum, Whitney Houston. Mer än 25 miljoner exemplar såldes runt om i världen, vilket gör det till det mest sålda debutalbumet genom tiderna av en kvinnlig artist, tack vare populariteten för låtar.

Efter bara en månad till försäljning har albumet redan sålt över 13 miljoner exemplar i USA, och debuterade som nummer ett på Billboard 200. Nästa år släppte hon Top 50-singeln Hold Me, en duett med Teddy Pendergrass . Clive Davis hade lagt ner mycket tid och kraft på Houstons kommande första album, och anställt bara de mest begåvade musikerna och producenterna för att arbeta med det. Davis var hennes producent hela hennes liv och fanns alltid där för henne.

Samtidigt som Whitney bröt ny mark som det första studioalbumet av en kvinnlig artist som debuterade som nummer ett på Billboard 200 albumlistan i USA, var Whitney också Houstons största internationella triumf när den släpptes 1987. Denna skida, som dess föregångare tidigare den har fått platinacertifiering från de allra flesta internationella certifieringsorgan.

Singlar som “I Wanna Dance with Somebody” och “Didn’t We Almost Have It All” från albumet och “Where Do Broken Hearts Go” och “So Emotional” från uppföljningsalbumet blev stora hits för Whitney Houston. Hon hade en hit som sångerska i USA, där hon gjorde två nummer ett-hits i rad och fick flera musikpriser.

Det hela stannade av den 11 februari 2012. Detaljerna kring en global hjältes död är fruktansvärda. Hon upptäcktes av Los Angeles-polisen med huvudet nedsänkt i badkaret, tillsammans med en spruta, skrynkligt papper och en vit pulverformig substans. Även om myndigheterna initialt sa att hjärtproblem och närvaron av kokaine spelade en roll i Whitney Houstons död, fastställdes det senare att alkoholförgiftning i badrummet var den faktiska dödsorsaken.

Men Bobby Brown köpte inte vad polisen sa. Han berättade för Radar Online att hon arbetade hårt för att behålla utseendet, vilket han misstänkte bidrog till hennes död. Hennes huvud lutade bland annat i en udda vinkel. Innan hon gick bort drabbades Whitney av en hjärtattack. Bland annat borde hon ha insett att det var en enorm utmaning för exmaken att hitta en ny flickvän.

Allison Samuels, dokumentärens producent för SVT 2020:s “Whitney Houston – kan jag vara jag? När jag var väldigt arg brydde jag mig inte ett dugg om någonting, och vinden bara fortsatte att blåsa. Dessutom övergav Whitney Houstons barndomsskötare Robyn Crawford, som också ryktades vara Whitneys lesbiska kärlek, henne efter ett särskilt otäckt argument med Bobby Brown.

Skaparna av 2018 års dokumentär “Whitney” erkände att de först trodde att någon annan var i rummet med Whitney Houston när hon plötsligt gick bort. De mystiska delarna var samtalen om de döda. Mary Jones, hennes assistent, informerade mig om att trots att alla kranar i badrummet var stängda är hon övertygad om att någon annan var närvarande när Whitney dog eftersom det var så mycket vatten på golvet. I en NME-intervju ställde Kevin MacDonald frågan: “Vem klippte repen av kranarna?”

Åren fram till hennes alltför tidiga död såg Whitney Houstons berömmelse skjuta i höjden. Hon erkände att hon använde droger i en intervju 2002 med Diane Sawyer. Hon provade många mediciner, från kokain till piller till marijuana till sprit. Under de sista månaderna av sitt liv checkade Whitney Houston in på ett rehabiliteringscenter för att få hjälp.

Aretha Franklin agerade mentor åt Whitney Houston.

Den berömda Aretha Franklin såg en enorm skillnad i sin bekantskap när hon kom ut från sin bostad. Whitney Houston berättade för Radar Online att hon, liksom många andra artister, var tvungen att “tappa vägen” innan hon “hittade den igen”, och att hon hade blivit bekväm när hon var på premiären av sin väns senaste film, “Sparkle”.

Jag tyckte att hennes utseende var ganska attraktivt. Hon verkade återupplivad och i gott skick. Återigen inträffade en katastrof tre år efter bortgången av världens mest inflytelserika person. Bobbi Kristina Browns kropp, liksom hennes mammas, hittades i ett bad. Hon hade förlagts i en medicinskt inducerad koma, men hon levde fortfarande för tillfället. Det har gått sex månader sedan hon födde. Bobbi Kristina Brown åkte till Fairview Cemetery i New Jersey idag för att visa respekt för sin mamma.

I februari 2012 hittades Whitney Houstons kropp i badkaret i hennes svit på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles. Sex år senare säger regissören Kevin MacDonald för biofilmen “Whitney” att det finns ledtrådar om att världens största underhållare inte var ensam i rummet när hon dödade tragiskt. Enligt Kevin MacDonald, som pratade med NME, sa “hennes assistent till mig att hon tror att det kunde ha varit någon annan i rummet när Whitney dog.”

Whitney Houston Dödsorsak

Whitney Houston var en av de mest kända sångerskorna i världen tills hon gick bort vid tidig ålder av 48 år 2012. Hennes beteende antydde att hon hade druckit när hon hittades flytande med ansiktet uppåt i ett hotellbadkar i Los Angeles.

En hjärtfel spekulerades också ha utlösts av Houstons långvariga kokainmissbruk. Även om en dokumentärfilm om Whitneys liv med titeln “Whitney” nyligen har släppts, hävdar filmskaparen bakom filmen att många osäkerheter kvarstår om var artisten befinner sig. Whitney Houstons kropp hittades, men var hon i någon form av fara innan hon dog?

I en intervju med tidningen NME tar Kevin MacDonald upp mysteriet kring hans död. När Whitney Houston gömde sig där ute kunde skurken ha simmat över oupptäckt, men någon släckte sökljusen.

De mystiska delarna var samtalen om de döda. Mary Jones, hennes assistent, informerade mig om att trots att alla kranar i badrummet var stängda är hon övertygad om att någon annan var närvarande när Whitney dog eftersom det var så mycket vatten på golvet.

Hajar var tvungna att simma för långt, enligt regissören Kevin MacDonalds kommentarer till NME. Bobbi Kristina Brown, dotter till Whitney Houston, hittades flytande i ett badkar den 26 juli förra året. Inte ens efter sex månader i koma hade ingenting förändrats till det bättre i hennes liv. Hon fyllde äntligen 22.

Den officiella dödsorsaken kommer snart att offentliggöras. Enligt obduktionsfynden från Fulton County Medical Examiner i Atlanta ledde en blandning av alkohol och narkotika till Bobbi Kristinas död. Hennes kropp innehöll spår av marijuana, alkohol, kokainanalogen bensoylekgonin och opioidmorfin. Bensodiazepiner, som används för att behandla ångest, tillverkades också där.

Narkotikaproblem

Ingen i det medicinska samfundet har kunnat säga om dessa dödsfall var förutsebara eller inte. Obfuskeringsrapporten hölls hemlig tills nyligen eftersom avslöjandet av den skulle äventyra opartiskheten i den pågående utredningen. Ändå spreds nyheten flitigt på måndagsmorgonen. Bobbi Kristinas hushållerska Danyela Bradley var ren om hennes droganvändning vid årets slut.

Efter att de två damerna var i en bilkrock dagar innan Bobbi Kristinas död gjorde hon en videobekännelse där hon sa: “Jag såg hennes fysiska tillstånd och förstod.” Bobbi Kristina, tillade hon, var frustrerad över att de inte kunde nå henne. På Beverly Hilton Hotel hittades Whitney Bobbi Kristinas mamma död i ett badkar dagen före 2012 års Grammy Awards.

Whitney Houston Dödsorsak
Whitney Houston Dödsorsak

Leave a Comment