Torsten Jansson Förmögenhet

Torsten Jansson Förmögenhet
Torsten Jansson Förmögenhet

Torsten Jansson Förmögenhet – Bara ett snabbt hej och en läkande touch till Stefan, och jag har sett Ingvar ett par gånger. Torsten Jansson, vars motivation har vuxit stadigt under hela året, beskriver honom som “en tystlten men trevlig prick”.

Frasen “Roligast att jobba operativt”

Till en början handlade det om att tjäna pengar åt morgonmänniskan, vilket han inte har några problem med, men nu för tiden handlar det mer om att njuta av sitt arbete. Det är så roligt att nätverka med människor från olika länder och kulturer, bygga relationer och se företag blomstra.

Han tar ut ungefär 140 semesterdagar per år. Vanligtvis till USA och Asien, med syftet att delta i möten, mässor och träffa kunder. En gång i tiden sov jag mer. Hade jag 225-230 semesterdagar om året? Han tror inte att hans resa kommer att påverka hans familjeliv alls. Någon gång på kvällen rapporterade en tidning att alla hans resor hade skadat hans verksamhet.

Så är det förstås inte; det finns andra faktorer som spelar in. Om jag trodde att resan stressade mig skulle jag stanna hemma oftare. Att resa är inget behov för mig; snarare är det motiverat av en önskan att hålla sig à jour med utvecklingen inom mitt område.

Hur föreställer du dig att framtiden formas?

Enkelt uttryckt tror vi att hållbarhet är ekonomiskt givande och att dess arbete är evigt. Det handlar inte om att framstå som bra; snarare gör vi vad vi kan. Det måste vara värt det med tanke på hållbarhet, enligt mig. Om vi vill ha ett hållbart samhälle måste vi lägga pengar på det, annars har vi ingen. Bra råd från Ulrica.

Det handlar inte bara om miljö och klimatförändringar när det kommer till hållbarhet, och Torsten kommer att få många råd av sin fru, tidigare statssekreterare Ulrica Messing, som han skänkte till sig själv 2009.

På frågan om sitt politiska ställningstagande sa Torsten Jansson att han inte sympatiserar med något parti och att han var “färgats” av Ulrica Messing, som spelade olika roller som minister under Göran Perssons S-regering 1996-2006.

“Jag tycker om att prata om specifika fall; hemma pratar vi om samhället i allmänhet men tar aldrig parti.” Vilken politisk etikett beskriver dig bäst? Socialist, kapitalist eller socialist-kapitalist? Det är svårt att sätta fingret på hur det är att vara både entreprenör och humanist.

“Jag har inget önsketänkande på någondera sidan; jag anser helt enkelt att vi lever i en demokrati och att det parti som får flest röster bör bilda regering.” Han säger att han inte helt kan ansluta sig till något politiskt parti, men han håller med om med några av Sverigedemokraternas partiplattform efter att ha läst den. Även om han anser att andra partier borde ha konfronterat Jimmie Kessons parti med större kraft tidigare, har han inte fått några sådana förskott.

Att etablera en proteströrelse

När det gäller republikanen Donald Trump, som just installerats som ny president i Vita huset, menar Torsten Jansson att den kontroversiella makthavaren i många fall måste anpassa sig till verkligheten; och i de fallen kan Trump verkligen dra nytta av sin erfarenhet som affärsman, så länge han etablerar sig som en pålitlig rådgivare.

Torsten Jansson, som gått ner 65 pund sedan 2012 och tillbringat mycket tid i USA där hans företag har 600 anställda, säger att han inte tror att amerikaner röstade på Donald Trump för att de var arga på etablissemanget. En god måltid. I allmänhet, avstå från alkohol och motion i minst tio till femton timmar per vecka; ägna sig helst åt tennis, bordtennis och styrketräning. Jag gick många tidiga morgonpromenader.

Torsten Jansson Förmögenhet

Men hans största misstag var för fem år sedan, när han körde två klassiska Ferraris – en F50 och en Enzo – även om ingen av dem var i perfekt skick. Sedan jag gjorde mig överflödig med dem har deras värde fördubblats och tredubblats, så det är min största tabbe i livet”, sa jag och syftade på bilarna jag sålde till andra och behöll för mig själv.

Hur kommer det sig att du sålde de bilarna?

De är obeslutsamma och saker och ting blir komplicerade när man har en familj. Åh, jag var väldigt ledsen och upprörd. Men det är klart att det hade varit bättre att ha bilarna stående i garaget med tanke på hur mycket de har ökat i värde, säger Torsten Jansson, som inte tillåter särbehandling av ledningen.

Han äger faktiskt en Ferrari. en F12 Berlinetta. Dessutom är han erkänd som en av Sveriges miljonärer. Jag tror att den typen av listor är användbara; det låter som att jag är miljonär i teorin, men om jag sålde alla mina aktier på en gång skulle jag ha tillräckligt med pengar för att köpa ett mellanmål just nu. Då skulle aktiekursen falla med 20-30%. Nu är jag en svensk skatteman”, förklarar Torsten Jansson och tillägger att han inte skulle bli förvånad om en miljon dollar gick förlorad i slutändan.

Du behöver inte oroa dig för att skämma ut dig inför barnen, och jag gillar att slippa ha husskulder. Men det fanns en tid när jag bara körde omkring i misshandlade bilar”, reflekterar den framtidsinriktade entreprenören som startade sitt företag med att prova t-shirts hos sina föräldrar. vardagsrum i Dingle, som ligger mellan Uddevalla och Strömstad i Bohuslän.

Men när företaget växte sig ännu starkare och jag inte hade några pengar sålde jag min andel. Det var ett misstag, säger Torsten Jansson, som fick chansen att köpa tillbaka företaget han grundat några år senare, 1991.

“Jag kunde börja om från början efter att ha förlorat sex och ett halvt års arbete”, säger superentreprenören som senare utsattes för nya ekonomiska svårigheter under den stora lågkonjunkturen 2007-2010. Torsten Jansson minns: “Det var svårt på många sätt”, och hans tankar vänder sig inte bara till situationen i New Wave Group utan också till hur affärspressens skrifter förändrade hans personlighet.

Men sedan svängde det runt 180 grader. Torsten Jansson hånar, “Snabbt hade jag redan fått en hel del konstruktiv kritik från externa källor, så det föll på plats.”Nej, ofattbart nog hade vi ett kapital på nästan ett par miljarder, bolaget har aldrig gtt med förlust”, säger han, samtidigt som han medger att situationen var extremt vanlig, särskilt 2009.

New Wave Group renoverade det anrika Orrefors Kosta Boda glasbruk i Sverige 2005, några år innan finanskrisen blåste ur proportion. De första två och ett halvt åren gick allt smidigt, men sedan slog finanskrisen till och allt stannade av. Efter att New Wave upphörde arbetade 600 personer på glasfabriken, men i slutet av sommaren 2013 fanns bara 130 kvar.

New Wave Group köpte Kosta Boda Art Hotel 2009, mitt i den tumultartade finanskrisen. Investeringen gav bra utdelning under de efterföljande åren. Det finns över femtio New Wave Group-företag spridda över 18 länder, och företaget har kontor på många fler kontinenter.

Imperiet av profilmarknadsföring och detaljhandel, som också leds skickligt av Torsten Jansson, verkar på alla kontinenter med undantag för Sydamerika och Afrika, där försäljningen är ganska svag. Torsten Jansson , som nyligen fått en språkkurs i form av en julklapp av sin värdmamma Ulrica Messing, säger: “Jag har lätt för geografi och historia, men att lära mig ett nytt språk är inte lika lätt.”

Torsten Jansson Förmögenhet
Torsten Jansson Förmögenhet

Leave a Comment