Andersson Company Olycka

Andersson Company Olycka
Andersson Company Olycka

Andersson Company Olycka – At Ursviks torn har Andersson Company totalentreprenaden, där fem personer omkommer när bygghissen störtade. Tidigare har företaget plågats av ogynnsamma olyckor och kritiserats för sin spröda säkerhet.

En byggnadsarbetare förs till sjukhus med ambulanshelikopter den 28 februari i år sedan han klämts av ett betongblock. Även en kollega insjuknade i samma skada.På en byggarbetsplats i centrala Norrtälje var en entreprenörande bok med Olyckan.

En bygghiss när det blev måndags störtade mot sin död har samma företagtotalentreprenaden och arbetsmiljöansvaret på Ursviks torn i Sundbyberg. Enligt deras utlåtande började Andersson Company som ett mindre familjeföretag i mitten av 1980-talet, men “sedan millenniet skiftet och framåt har verksamheterna expanderat kraftigt.”

Vid sidan av detta har företaget Andersson också avslöjat att dess anställda fått kritik från Arbetsplatsskyddsnämnden. Arbetsmiljöverket lade ett omedelbart förbud mot att använda en bristfällig byggnadsställning, med flera felmonterade eller saknade delar, under en inspektion hösten 2019 på ett bygge i Stockholm.

Media noterade också att utrymmningsvägar var blockerade och att bygget skildrades enligt följande: “Det låg bråte, byggmaterial, vid gång/tillträdesleder runt byggarbetsplatsen med risk för fall och skAda. Redan 2017 fick Andersson Company kritik mot en byggnad på Midsommarkransen i Stockholm på grund av problem med hyresgästerna, vilket resulterade i sneda tak och ojämna golv.

Under Arbetsmiljöverkets inspektion, defekt säkerhetslina och fallrisker var annat andra brister. Samma arbetsmiljöverket nådde till utländska byggarbetare hos underentreprenörer till Andersson Company, utan viktig säkerhetsinformation.

“I det här fallet var de flesta av de anställda entreprenörer från andra länder, framför allt Polen, och talade inte svenska”, konstaterade organisationen.i år rapporterade Byggnadsarbetaren om hur flera underentreprenörer till Andersson. Företaget brutit mot kollektivavt. över hur tre våningar på ett av företagets byggen i Stock var rasade av ett 250 kvadratmeter stort väderskydd.

Alltså på Andersson Companys byggande i Sundbyberg var det främst på måndagen det dödliga olyckan inträffade. Arbetsplatsen hade rykte om sig att vara hård och ovänlig, med långa arbetstider och många underföretagare på olika avdelningar.

Man har hört att det var stökigt, på en arbetare som arbetar på ett projekt som är närliggande. Vlad Pop, utsättaren, blef vittne till dödsolyckan och arbetade själv på olycksbygget. En bygga där saker ska gå snabbt har varit ett bygge. Men när det inte går snabbt kommer det att finnas ytterligare möjligheter – det är min förhoppning – sa han till Byggnadsarbetaren på morgonen.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö dagligen och upptäck den senaste utvecklingen inom ditt område. De arbetade på företagets profilsidor, utnyttjade dess inventarier och ordnade dess tillgångar. Men när Sasha, Mykola och Pavlo drog i repet gav företaget ingen förklaring. En mystisk underentreprenör skyllde ägaren i stället, inte ens Polisen lyckas hitta.

Det har fungerat väldigt bra för A&J Tak och Plåt. Företagen växer stadigt. I fjol landade vinsten på rekordhöga 4,1 miljoner kronor och omsättningen över 50 miljoner kronor. Mer än en dubbelmatch med. Informationen som kommer fram på skärmen tyder direkt på att A&J är ett företag som prioriterar kvalitet. Takfirman skyltar att den har kollektivavtal och visar upp fackförbundet Byggnads logga. Per sajten är alla anställda licensierade och erfarna.

Alla kompetenser finns inom företaget. “Genom att inte ta in underlag kan vi alltid säkerställa ett högkvalitativt resultat”, skriver A&J Tak och Plåt. Det fungerar med annan beställning och redundans. Den som måste fixa inte vill bidra till osund konkurrens eller utnyttjande var ett säkert val.

Det gick att äta då och då. Det var inte så mycket att snubben inte lyckades få en paus.Olekasander Hrytsaiuk, Pavlo Nestor och Mykola Makarchuk blev jobbbjudna på A&J i fjol. Mykola var ett drygt halvår på firman. årets sista kvartal var där Oleksandr och Pavlo.

Villkoren var behagliga och rätt. Det gick att äta då och då. Oleksandr Hrytsaiuk sa genom tolk att det inte var så illa som det verkade som om ingen kunde hitta en paus.En landsman som de träffat via en chattgrupp för ukrainare i Sverige hade rekryterats av de.

Ordnat jobb förut då hade Landsmannen allt gått bra. Den här gången kunde det ha gått mycket bättre. Om de landsmannen jobbade fram till nyår så skulle de få fast anställning sen. Jobb Vita. Bra villkor med med bra. En gästarbetare från Ukraine är det att vinna på lotteri.

Vi hörde att vi skulle behöva jobba i några månader, sedan skulle vi behöva skriva på ett kontrakt, säger Mykola Makarchuk. Varje färdigställt föremål hade lämnat Landsmannen lovat. En attraktiv modell.

Andersson Company Olycka

Det blev dock en hel del bakslag, enligt Mykola Makarchuk.Ukrainas takläggare lurades på lönen i Stockholm.Först skulle vi bevisa vad vi kunde,” sade Oleksandr Hrytsaiuk, en lovad vitt jobb på takfirman.

Landsmannen betalat inte ännu takfirman, men pengarna skulle komma. Det var löftet om fasta jobb att bita ihop. Killar, ta en titt på denna A&J slampa jobbet. Några svar kom ut fel. Alla betalningar löneut är heller.

För att kunna försörja sina familjer i Ukraina vände de sig till kött och bordeller. Pavlo hade verkligen blivit pappa.Jättejobbigt kändet när jag inte började någon liten julklapp till min fru eller barnet. Säger han, det var det svåraste.Detta är en ny version som lades fram av de slutligen konfronterade landmännen.

A&J Tak och Plåt hade rätt, men han hade tagit pengarna till sina brors sjukhusräkningar som hajadet cancer. Landsmannen gav honom flera skuldsedlar i vilka han förlängde errättningen längre bort. Sedan lärde han sig svenska.

Pavlo Nestor, anställd på A&J Tak och Plåt, kommer från Ukraina.Det jobbigaste vara att inte kunna köpa julklappar till familjen, takläggaren Pavlo Nestor berättar. Vid det här laget var kantstött ordentligt för förtroendet. En lång rad ukrainare påstod sig när de frågade runt på nätforum och har blivit lurade av samma person. Nästa städe var att snabba i familjen av landsmannen.

Vi hittade taggen i brödraskapet när vi ringde. Pavlo Nestor säger att han berättade för oss att han var alldeles frisk och aldrig hade varit sjuk. De vände sig till A&Js ledningen för att få ut lönen, med eftersom resultat. Därefter omfamnade de sin identitet som syndikalistiska Solidariska byggare.

Det var dags för nästa överraskning när facken kallade till förhandling med takfirman. Enligt ägaren hade Ukraina lyssnat på underentreprenören Rela Anläggning Entreprenad och det var vid det här laget som alla lönekrav hade uppnåtts.

En något om det förut hade aldrig hört. Olekasandr Hrytsaiuk sagt, att företaget hade redan gått i konkurs när namnet kom upp.Vi hade inte hört något alls om företagets bortgång. Och när namnet dök upp hade företaget redan gått med i tävlingen.

Dörren öppnars till arbetsmarknadens underbara värld när Byggnadsarbetaren närmare på Rela Anläggning tittar Entreprenad. Varken i Landsmannen har eller har haft några rättigheter i företaget. I stället sitter två kvinnor med ukrainska namn i 40-årsåldern. Den första av dem har inte haft bolagsengagemang sedan 2023, sedan hon plikttroget registrerade sig som styrelseledamot i två olika företag. Av dem går hälften i konkurs under året.

När polisen genomsöker kvinnan, i ett försök att utröna hennes verkliga avsikter, hittar de inget av värde i hennes folkbokföringsadress. “Bara ett tufft och väl påbörjat bygge”, står delgivningsprotokollet.

Skärmdump från A&J Tak och Plåts undersökning. “Genom att inte investera i försäkringsgivare kan vi alltid säkerställa ett högkvalitativt resultat.” Så stod det tidigare på A&J Tak och Plåts sajt, men formuleringen har strukits efter frågor fråtar betydelsen.

Andra kvinnan går att hitta inte heller. Visserligen ett bostadshus ligger på hennes adress, men ingen där har hört talas om henne.I quick är pusslet svårt att överblicka. På Relas adress har ett tjugotal företag inom bygg och stad registrerade, på en industrilokal i utkanten av Stockholm.

Det har lett till att 119 personer har registrerat sig på adressen. Ungängligare 22 bolag har en annan person knuten till Rela, varav ungefär hälften på kort tid gått omkull.Även Rela startade tävlingen med en insats på mer än en miljon dollar.

Så växler på svenska byggen som är tjetjenerna.Senior brottsförebyggare på Polisen är Stefan Lundberg. Men förklarar att upplägget tyder på arbetslivsskriminalitet, betonar att han inte själv granskar företaget. Det finns andra klassiska varningstecken, säger han.

Här gäller man stå skriven på en ödetomt, gäller det ekonomisk brottslighet ofta. Annat man bör vara vaksam på är ett nystartat bolag, täta styrelsebyten, täta adressändringar och talrika tidigare bolagsengagemang som slutat i konkurs. Jag skulle ha sagt att det finns en reell risk att dessa kvinnor är våldsamma.

Att rikta sitt krav mot A&J Tak och Plåt gick det inte gick att hitta någon företrädare för Rela valde facket. En lag om huvudentreprenörsansvar finns några år tillbaka, vilket innebär att företaget med högst upplevelse i entreprenörskedjan kan tvingas ta över löneskulder längre ner i kedjan.

Men ifrån sig allt ansvar slår A&J Tak och Plåt. Arne Jackowski hävdar att han har rätt till Rela och att Rela har rätt ukrainarna i sin tur. De två männen blev förälskade, men de bröt upp efter att han avslöjat för dem att hans bror hade cancer. Varndra från Ukraina är känner. De lånade ut pengar och trodde på honom, säger han.

Andersson Company Olycka
Andersson Company Olycka

Leave a Comment