Bosse Larsson Mff Familj

Bosse Larsson Mff Familj
Bosse Larsson Mff Familj

Bosse Larsson Mff Familj – Bosse Larsson, min barndomsvän och fotbollskompis, gick bort, och det är verkligen en stor saknad för mig. Vi föddes under 60 år. Vi spelade fotboll på Dekanen, en gräsplan nära Tandläkarhögskolan i Malmö. Den störste, Bosse Larsson, som Ralf Edström berättar, lägg sig i gymnastikkorna.

Han var snabbare och plattfotad än de andra. Han erövrade teknik och överblick redan som 13-åring. Varje gång Hans långt vann en match gick Nils hette han och gick på Kockums. “Far sa att jag skulle satsa på studierna, så slipper du samma skitjobb som jag dragit mig fram på,” berättade Bosse en gång. Det var inte alls lätt med studierna på Kirseberg, det förmögna Öster i Malmö. Jägersro resten blev travbanan och time på fotbollen.

Hette Frances Bulwark bosses favorithäst, stjärntravaren som vi satsade några kronor på varje lördag. Det klubb 54 blev på den tråkiga Föreningsgatan på kvällen. Aldrig man han träffade Anita, bosse dansade. Då var han 18 år, Lagerarbetare, och MFF:s bästa spelare. Löghet var ordnade av Klubben. “Det var lättare än att gå igenom bostadsförmedlingen”, sa Bosse. Han är mycket annat än sextio år vi kände varandra. Inget alls om fotboll eller en meningsfull tävling.

Och han brydde sig inte om pengar; han tyckte det räckte med det han bedrog i Stuttgart under tre år. Otto Kratz undertecknedes hela kontraktet. Bosse kallade honom “Doktor Kratz” hela tiden.På sin fotbollskonst kunnat Bosse bli multimiljonär, men han längtade hem till Malmö, till Jägers till kompisarna. Alla spelare från Malmö komma taggade den tiden. “En snäll påg men man fick aldrig kontakt med honom” är der boråsares undantag.

Bosse var hjälpsam, avskydde intervjuer och annan offentlighet, lite blyg och tyst. Vi fick höra om ett landgrip mot Danmark; Bosse hade skruvat en hörna direkt i mål. Han behärskade scenen, kunde allt och hade fullständig närvaro på fotbollsplanen. Han stod bara inte med hotellen, landslagslägren och resorna. Stadens frånvaron och familjen.

VM 1978, Bosses avslutande landskamp, spelade till det svenska kvitteringsmålet. I sin stormatch spelade europeiska han mot Dynamo Kiev. Han skapade handlängs med Oleg Blochin, främsta fotbollsspelare någonsin i Ukraina. Jämbördiga är de båda kaptenerna.En dikt om Bosse skrev poeten från Malmö, Jacques Werup: “Här går jag och gnetar och klagar i stort sett.”

Först när Bosse Larsson är i form Eller tänker på att jag ska dö efter alla kalkyler och pensioneras. Det är något som man hoppas få se i god tid. Han tog hem guldbollen två gånger och vann sex SM-guld. Här är ett av Malmö FF:s största ögonblick under dödstiden.
Bosse Larsson är född 1979.

Malmö FF börjar se minnestext om fotbollsspelaren som var försvarare, mittfältare och anfallare under karriären. Hans meriter är heftigt sensationella: två guldbollar, fyra cupgullar, sex SM-guld och tri VM-slutspelar. Han valdes senare in i den svenska fotbollens hall of fame och har fått bragdguldet som del av det MFF-lag som gick till final i Europacupen (nuvarande Champions League) 1979.

Under senare delen av 1950-talet lämnade Bosse MFF och spelade som outsider för VfB Stuttgart mellan 1966 och 1969 innan han återvände till Malmö. När han nådde slutet av sin MFF-tid ett decennium senare hade han noterat 289 mål på 546 matcher. Han var en tongivande spelare på 70-talet och gjorde också 70 landskamper för Sverige.

Det här är den bästa svenska fotbollsspelare jag någonsin spelat med. Det tog lång tid innan man kunde spela med Nisse Lidholm. Jag hade ingen gått, men Bosse Larsson hade en funkat. Han kunde vara helst att spela. Han spelade mittback i VM 74:s första match, sen gick upp på mittfältet igen. Ralf Edström sa, det var en enorm fotbollsspelare.Vi gick vidare i takt med uppdraget VM 74.

När han tog det avgörande steget mot Österrike. Enligt Roland Andersson, som spelade tillsammans med Larsson i MFF, har han mycket visdom. En av de bästa fotbollsspelarna någonsin på den tiden var Bosse. Under många år ihop i MFF var han en genuin person med fina mänskliga egenskaper och en uppskattad vän och lagkamrat, säger han.

Larsson hyllar Pontus Jansson på X. “Aldrig fick jag spela dig.” Jag lyckades träffa dig, aldrig. Jag blev lite förvånad över att höra att du var bäst. Som min far brukade förklara för mig, “Han är inte Boss, han är Guden.” Vi vinner guld för dig nästa år! På Eleda Stadion har Malmö FF upprättat en minnesplats vid ingång sju, vilket kan hjälpa blommor och kondoleanser.

Bosse Larsson Mff Familj

Emil Forsberg skriver, “Vila i frid, Bosse,” på sidan X. Han betrott miljoner i Tyskland till vänner och familj i Malmö. Det är olyckligt att han blev fotograferad eftersom han inte tog gbra bilder på sig själv. Precis som Bosse Larsson, få stjärnor har undvikit rampljuset. Han var en unik person – och kommer för allt att vara största någonsin på Malmö FF.

Efter en av matcherna jag såg med Malmö FF på 1970-talet frågade Bosse Larsson, “Hur känns det att vara så enormt hyllad och beundrad?” “Det är inte så märkvärdigt,” svarade han med sin ödmjuka och lågmälda röst. I hela karriären sitter det i en gång fått beröm så.
På många sätt var Bosse Larsson unik. Han hade sex med fem av Malmö FF:s SM-guld under 1970-talets storhetstiden. Men till råga på allt var han en man som alltid sökte publicitet.

Många konstnärer vill ständigt måla och rita i rampljuset, men Bosse Larsson var en eminent konstnär från Kirseberg som alltid var först med att avsluta en målning. Det var ingen roll om han avgjort en snömatch i Gelsenkirchen eller skjutit MFF till tre poäng i Halmstad. En hörn av omklädningsrummet stod han vanligt och pratade kallt om matchen efteråt, inte sällan blossandes på en cigarett.

Stuttgart ville hanom för att ställa proffskarriären så vände Bosse Larsson hem till Malmö FF som 25-åring år 1969. Han saknade sina lagkamrater och att äta middagar tillsammans med vänner och familj i Malmö. Han beslutade det med miljoner avstod till D-mark. Det var ingen som körde över Bosse Larsson på planen. En sådan kombination av fysik och spel har haft spelare.

Georg “Åby” Ericson, Sveriges förbundskapten under 1970-talet, använde säga att man kan “brodera” laget kring de två klipporna om man tar ut Bosse Larsson och har Ronnie Hellström. Han påbosse Larsson bygde sina landslag. Sveriges främsta mittfältare/anfallare någonsin är han, även om de största framgångarna aldrig kom i blågult. Bosse Larsson drog sig privat efter karriären.

Vi hade flera intervjuer med honom och han gav alltid intrycket att han var en man med ro och lugn. Det var dock möjligt att låta en fotograf följa med intervjuobjekten. Han hade extremt svårt att titta på bilder på sig själv dagarna efter hans bröllop. En starkt är när han satte den avgörande straffen för Sverige i snömatchen mot Österrike i Gelsenkirchen i november 1973. I mina ögon stod på toppen av karriären åren 1973–74. En internationell storstjärna i Västtyskland borde han egentligen borde då.

En sådan succé att den dåvarande västtyska förbundskaptenen Helmut Schön kallade honom ”en av de största i Bundesliga” blev flyttan till Stuttgart år 1966. Han var definitivt med när det stora Europacuplaget 1979 hade sina stora reminiscenser. Det var en av mina favoritsaker. Men han tackkade alltid nej, försökte få med honom alla spelare och ledare i laget. Så skrattade han bara och sa att han knappt kom ihåg vilka guld han hade vunnit, där han ställde upp på återträffar och alla hyllade.

Efter Bosse Larssons och Krister Kristenssons död i januari 2023 har Malmö FF nu tragiskt ställts inför sina två värsta scenarier samma år. Aftersom de var så nära kompisar och delade rum på alla landslagsläger, Bosse & Krister blev ett begrepp i Malmö FF. Många har följt utvecklingen mellan Bosse Larsson och Zlatan Ibrahimovic.

Jag mindra borta från den diskussionen gärna. Det är möjligt att kombinera två stora stjärnor från två skild epoker-spel i fotbollens historia. Jag är chockad över att höra att Bosse Larsson är den mest anmärkningsvärda spelaren som har deltagit i den mycket efterlängtade matchen. I måndags meddelade bolaget för paketet “Viaplay total” med bland andra sporträttigheterna Premier League, NHL och Formel 1 höjer Viaplay i stor ekonomisk knipa.

Därmed förklarade chefen för företaget Susanne Nylén att höjningen så småningom kommer att döda nya kunder. På tisdagen rapporterar företaget dock att även begränsade kunder kommer in. “Den 1 februari 2024 ändras månadskostnaden för befintliga kunder med Viaplay totalpaket från 549 kronor till 699 kronor”, säger Viaplay till sina kunder.

I februari betalar du det nya priset från och med din månadsdebitering. Presschef Susanne Nylén på Viaplay skriver i ett PM till Expressen att avsikten var att höja priserna även för låginkomstkunder. Bolagets tillvägagångssätt är dock att lösa tvisten först efter att potentiella nya kunder tagit en tugga ur höjningen.

Bosse Larsson Mff Familj
Bosse Larsson Mff Familj

Leave a Comment