Central Cee Död

Central Cee Död
Central Cee Död

Central Cee Död – Enligt VK-recensenten John Andersson lyckas världsstjärnan trots några motgångar och en kort prestation ändå skapa en elektrifierande stämning i Umeå, och ännu bättre är att det händer i matchens sista minuter.

Den brittiska rapparen Central Cee gör en exklusiv Sverige-föreställning på Brännbollsyrans stora scen. Tyvärr fick hans besättning sparken och spelet flyttades fram en halvtimme, något man inte kan ha extranummer med. Trots allt var det tjugofemårsdagen för artisten i går kväll.

Showen börjar med en vacker svartvit film som känns som en kombination av den brittiska kriminalserien Top Boy och den franska kultklassikern La Haine (Medan vi faller), innan låten Loading startar.

Publiken känns – mycket riktigt – förväntansfull, och hela Arenascenen utbrister i applåder när Central Cee kliver ut på scenen och skjuter upp och ner så att publiken skriker. En lite mer lågmäld låt som bygger på Passengers hit med samma namn stamningar och det glimmer till ytterligare under Let go.

Under de två sista låtarna, nämligen Central Cees genombrottshit Day in the life, känns konserten som starkast.”Stäng av autotune, låt oss se hur du verkligen rappar” är en av låtens inledningsrader, som fungerar som en översiktlig förklaring . Efter att ha lämnat autotuned poprap bakom sig, övergick Central Cee till ett mer samtidigt och hårdare brittiskt drillljud.

UK drill är en genre som ofta nämns i media för sina kopplingar till gängkrigföring i Skottland, och även i USA, där drillstilen först utvecklades i Chicago. Med tanke på detta verkar inte Central Cee vara en av de borrare som varit inblandade i konflikter med polisen genom åren. Så småningom verkar han ha följt rådet som gavs till en av hans föregångare, Kendrick Lamar, att “hålla sig i studion” och krossa listorna och rappen.

Konserten avslutas med bra låt “Doja”, som har funnits på TikTok länge, närmare bestämt raden “How can I be homophobic, my bitch is gay” som publiken sjöng med entusiastiskt. Låten är byggd på en förstärkt version av Eves gamla hit “Let Me Blow Your Mind”, som ursprungligen fungerade som liveintroduktion.

Efter 35 minuter var konserten över. Visst, även om jag inbillar mig att det känns ganska kort. Att Central Cee är en seriös rapartist hörs. Han verkar vara fixerad vid rapparnas hjärtan, på att hitta barer.

Arenaframträdanden kanske inte är den bästa plattformen för rappare, men med rätt låtar, dyr scenproduktion och inte minst rätt publik blir det ganska mäktigt.(född 4 juni 1998) är en rappare som kommer från Shepherd’s Bush, London, Storbritannien, som går under artistnamnet Central Cee.

Hans hits från 2020 “Day in the Life” och “Loading” slungade honom till stjärnstatus. Den 12 mars 2021 släppte han sin debutmix vilda västern, som nådde nummer två på UK Albums Chart när den släpptes.Den 25 februari 2022 släppte han sitt andra mixtape, 23. Det blev snabbt nummer ett i Storbritannien vid lanseringen.

Senare samma år, i juli 2022, blev Central Cees låt “Doja” den mest streamade raplåten i Storbritannien på Spotify och toppade som nummer två på UK Singles Chart.I oktober 2022 släpptes hans debutförlängda pjäs (EP) med ett stort skivbolag, No More Leaks.

Han gjorde sin debut som nummer ett i Storbritannien i juni 2023 med släppet av sin singel “Sprinter” med Dave; låten kom före deras gemensamma EP Split Decision.[9] Förutom att bli den längsta nummer ett raplåten i Storbritannien, förblev låten på toppen i hela tio veckor.

Oakley Neil H.T. Caesar-Su föddes av föräldrar med blandade kinesiska och Guyanesiska härkomster i Ladbroke Grove, London, den 4 juni 1998. Hans mor var av irländsk härkomst.(11, 12) Även om hennes föräldrar inte godkände, var hans mor Rachel Caesar började träffa sin far när hon var femton år gammal, och de bröt till slut ekonomiskt.

Central Cee flyttade in med sin mamma och två yngre syskon till Shepherd’s Bush efter att hans föräldrar separerade när han var sju år gammal. Dessutom har han en halvbror.[14]den elfte Juke Caesar, en av hans bröder, gick av scennamnet “Lil Bro” på 23 mixtape.

Amerikansk hiphop skulle spelas för Caesar-Su när han besökte sin far. Notting Hill Carnival kommer också att utsätta honom för dancehall och reggae.Även om Caesar-Su var reserverad för det mesta i klassen, gjorde han upp sig och tappade känslan ibland. Trots att han var två år äldre gick han på samma gymnasieskola som Digga D, en rappare.När Caesar-Su var sexton år gammal hoppade hon av universitetet.

En kompis till Caesar-Su tog honom till en inspelningsstudio när han var fjorton år gammal, och den erfarenheten motiverade honom att börja göra låtar. den elfte Efter tre veckors arbete i en skoaffär upptäckte han sin lön och bestämde sig för att säga upp sig.

YBeeez, Cees framtida manager, uppmanade honom att fortsätta ägna sig åt musik när de träffades 2019, enligt CareerCentral.[30] in Central Cees genombrottshit “Day in the Life” släpptes den 14 juni 2020, efter hans övergång från autotunad hiphop till en stil som påminner om brittisk drill.

Central Cee Död

Hans efterföljande singel “Molly” släpptes i juli, och hans nästa singel “Loading” släpptes den 22 oktober 2020, vilket gav honom ännu mer framgång. Musikvideorna för de tre spåren publicerades av GRM Daily.i I februari 2021 nådde “Commitment Issues” och “Loading” båda sin topp som nummer 20 på UK Singles Chart. När Central Cees egenutgivna mixtape Wild West släpptes i mars 2021 toppade den UK R&B Albums Chart och toppade som nummer två på UK Albums Chart.

“Obsessed with You” nådde en topp på #4 på UK Singles Chart i september 2021[34] och var huvudlåten för hans andra mixtape, 23, som avtäcktes i november 2021.Julsäsongen 2021 debuterade Central Cee’s Daily Duppy. Den 6 januari 2022 respektive 27 januari 2022 var releasedatumen för mixtapes andra och tredje singlar, “Retail Therapy” och “Cold Shoulder” [36] ].på sidan 34[37] Hans första album som nådde nummer ett på UK Albums Chart, 23, släpptes den 25 februari 2022.

Den 21 juli 2022 släpptes hans låt “Doja” och dess Cole Bennett-regisserade musikvideo efter smygtittar på liveframträdanden och online.[40] Hans karriär-högsta singel, den debuterade på #2 på UK Singles Chart. USA:s Bubbling Under Hot 100-lista såg likaså låten toppa som nummer tolv.[42] Central Cees EP No More Leaks, som inkluderade singeln “One Up” som släpptes föregående dag, släpptes oväntat den 14 oktober 2022.

Hans singel “Let Go”, som samplade Passengers “Let Her Go” och släpptes den 16 december 2022, nådde nummer sex på UK Singles Chart.Central Cee slog det brittiska rapprekordet för de flesta streams på ett år med 1 miljard år 2022. Den 45:e. Hans nya singel “Me & You” släpptes den 9 februari 2023.

“Sprinter” var ett samarbete mellan Central Cee och Dave och släpptes den 1 juni 2023Släpptes som en överraskning den 4 juni och fungerade som huvudlåten från deras samarbete EP Split Decision. Genom att slå rekordet för den största streamingveckan för en raplåt i Storbritanniens historia blev “Sprinter” Central Cees första singel.

Dessutom blev låten den längsta raplåten som nådde nummer ett i Storbritannien.[49] 2023 Freshman Class of XXL magazine presenterades av Central Cee i slutet av juni.[50] Nyheten att han hade skrivit på med Columbia Records bröt några dagar senare.[51] Central Cees “On the Radar” freestyle med Drake släpptes den 21 juli.

För sin första singel nådde låten en topp på nummer 80 på Billboard’s Hot 100 när den släpptes.[53] Låten “Too Much” släpptes den 20 oktober och innehåller Central Cee, The Kid LAROI från Australien och Jungkook från Korea.

Den 6 april 2021 debuterade Central Cee som modell för Drakes Nike X Nocta-linje. För Jaquemus “Neve World”-kampanj i november 2022 var han ansiktet utåt.[55] Förutom att arbeta för JD, en brittisk återförsäljare av sportkläder.

2016 flyttade Central Cee sitt musikaliska fokus från att framföra traditionell brittisk hiphop till trapwave, en undergenre av genren som använder sig av automatiskt inställd sång. Efter att ha förklarat att auto-tune-stilen var övermättad, höll Central Cee mestadels fast vid en stil som liknar UK drill med släppet av singeln “Day in the Life” 2020.

Vissa har karakteriserat hans senaste arbete som en energisk och melodisk version av brittisk drill.[57] Central Cee citerade NBA YoungBoy som ett inflytande när han studerade hiphopartister som Kendrick Lamar, J. Cole och Jay-Z medan han var ung vuxen.

Cee är klar för Brännbollsyran i Umeå i sommar, enligt DiscographyCentral. Den brittiska rappare som är stekhet nu på grund av låtar som “Let go” och “Doja” spelar sitt festival den 4 juni. Enligt rapparen Maxo Kream, som skrev en hyllning till sin avlidne vän Fredo, “fan, jag saknar ord just nu, jag gråter av mig, jag älskar dig Bitch RIP en riktig Savage,” älskade Fredo sin vän.

Maxo Kream, som tidigare i veckan släppte albumet Punken, avslöjar den 27-årige rapparen Fredo Santas död i en nyligen publicerad Instagram-bild. 2017 fick Santana, som är Chief Keefs fru, problem med p-piller och blodtryck, kanske på grund av att hon ätit för mycket magert. Hans nära vän Maxo Kream berättade om Santanas död idag, den 20 januari.

Ändå är dödsdomen inte bekräftad och själva dödsfallet har inte bekräftats, men många uttrycker sitt stöd i sociala medier. Featuring Drake and DJ Akademiks from Denmark.Öven tidigare har Santana arbetat med fantastiskt kända hiphopartist. Han har bland annat varit med i Drakes musikvideo till “Hold On, We’re Going Home”.

Central Cee Död
Central Cee Död

Leave a Comment