Emilia Brangefält Sjuk

Emilia Brangefält Sjuk
Emilia Brangefält Sjuk

Emilia Brangefält Sjuk – Vi är djupt ledsna över det tragiska beskedet att Emilia Brangefält har gått bort. En tim efter att ha mått dåligt avslutade Hon sitt liv. Emilia växte de senaste åren till att bli en av världens bästa traillöpare trots ringa ålder.

Hän tog ett sensationellt brons över 40 km på Trail-VM i Thailand, ganska precis ett år sedan. När VM avgjordes i Alperna, slutade hon femma på samma sträcka, vilket visade att det inte var en tillfällighet. Ben hann hon med att vinna guld vid Trail-SM 2022 och som yngst i klassen K22 i Terräng-SM samma år under sin korta karriär.We are a caring community that sends all of its members to Emilias family.

Löparfenomenet Emilia Brangefält brävde alla underlag och följde sitt höga utständighet hos den breda publiken 2021. Hon noterade i sin memoarbok att 19-åring var historiens snabbaste tid för kvinnor under 20 år.

Man trivdes som bäst och nådde störst framgång i bergen, men det var framför allt på stigarna.En år sedan, Emilia Brangefält, som var VM-debutant och yngst i startfältet, lyckades ta en sensationell bronsmedalj van världsmästerskapet i trail i Thailand. Detta gick stora internationella genombrott.

Åter 2022 vann hon även SM-guld i samma disciplin med marginalt över 16 minuter.På grund av dessa framträdanden blev hon samma år nominerad till titeln “Västeråsaren” av Västerås Tidning. Sedan hon visade början av juni i år, blev VM-bronset inte någon tillfällighet då hon blev femma på samma sträcka vid VM i Innsbruck.Västerås Friidrottsklubb skriver i sitt uttalande på.

Nu på fredag kommer klubben att hedra Emilia på den årliga VFK-galan.Mikael Ymer, svensk tennisstjärnan, ljög om anledningen tidigare i år avstängd i 18 månader av idrottens skiljedomstol Cas.

Han kommer att det var inte sant att en sjuk bror var grundlagen för de missade dopningstesterna. Det första svenska mästerskapet i ultratrail på lång bana är dags för lördag. En 73-kilometer lång rundbana på stigar är arrangerad av Aktivitus Sports Club, med start och mål vid Skatås motionscenter i Göteborg. Alla namnen att ha koll på är här.

Hälle IF värd för det första svenska mästerskapet i ultratrail i september. En slags kompromiss mellan det från och med i år är uppdelat i två SM-distanser i traillöpning, ett kortare i Genarp 12 juni och ett på ultradistans nu till helgen. Men då var distansen 45 km.

Trailplopping skiljer sig från terrängplopping. Stig eller grusväg ska löpas minst 80 procent av loppet. Förväntningen är alltså att det ska vara en observerbar förbudsprofil och alltid kuperat. Förra året fick traillöpning SM-status, men i år ordnas för första gången SM-tävlingar på två traildistanser.

En så kallad km-ansträngning på 45-74 ska vara en kortare SM-tävling i traillöpning från den som är intresserad av teknik. Distans + en hundradel av antalet positiva höjdmeter räknas det. En km-effort på 48 bör SM-tävlingen i Genarp 12 juni är 40 km och innehåller 800 höjdmeter.

Det andra SM-loppet i traillöpning är alltså längre än ett maraton. En kortare och en längre internationella mästerskap där dessa båda distanser sker under samma skulle tänka alltså båda SM-tävlingarna på ultradistanser.

Förvirrande? Ett färskt tillskott till SM-sammanhang och Svenska Friidrottsförbundet (SFIF) är Ultratrail. Så räknas med att det kommer att regelverket tydliggörs efterhand och anpassas. Därmed implementerar SFIF de regler som World Athletics anger, varvid endast ovan nämnda bitarna avseende mästerskapsdistanser inte är tillåtna.

Och enligt World Ahtletics är ITRA (International Trail Running Association) den grundande organisationen som organiserar trailruns, och den går nu mot att bryta sig in i de olika trailrunningskategorierna på ett avstånd av minst en.

Kort sagt, ett SM ska köras på en kort stigsträcka (ca 40 km) och ett annat SM ska köras på en lång ultradistans (ca 80 km). Deltagare i SM bör representera en grupp som är medlem i Svenska Friidrottsförbundet och måste vara minst 17 år. Det delas också SM-medaljer från 35 år och uppåt i veteranklasser.

Alltså på lördag, 30 april, sker Årets SM-tävling i ultratrail. Starten går i Skatås motionscenter i Göteborg klockan 08.00 och masstarten följer efter att en 73 kilometer lång tur och retur med 2 240 höjdmeter är avklarad. Öterstätta de första löparna i mål gång runt 14-tiden.

Aktivitus Sports Club är arrangörer, med Tomas Amneskog som tävlingsledare. Om coronapandemin inte hade gjort några framsteg det senaste året hade det inte funnits någon riksmästerskap på samma mark år 2020.

Kerstin Rosenqvist, landslagsledaren för traillandslaget, har ett särskilt öga på dem som presterar bra under lördagens tävlingar, även om SM-tävlingen inte är mer avgörande än andra trailmeriter. VM är trail- och bergslöpning i Thailand i november.

Fyra tillbaka är topp fem på damsidan från fjolårets SM. Man författar bronsmedaljören Emilia Brangefält mot Lisa Ring, vilket är en grundlagande ordning på densamma förhandlar i år. I första hand var Johanna Gelfgren tveklöst favorit i damklassen. Hon heter Täby, men heter Göteborg och tävlar för Örgryte IS därför. Både korta och längre distanser är behärskar av Fjolårets SM-vinnare, som även är framgångsrika i skyrunning.

Jag har en rejäl låsning i ryggen och inte kunnat springa senaste veckan, vilket håller tummar och tår att det ska gå. Johanna sa, “Verkligen sätter fram emot det så om ryggen ordnar upp sig är jag med vilken form.”

Från startlinjen med Johanna (hon bestämmer sig först på fredag) och ryggen håller kan vi ännu räkna med att de övriga i damklassen får sikta sig på just den ryggen. Men det är förstås på förhand på inget sätt. Ett par åtminstoner går in med ambitionen att försöka bärga en guldmedalj i startfältet.

Emilia Brangefält Sjuk

Karin Nilsson bor utanför Borås och tävlar för Ullevi FK. Hon är från Arvidsjaur. Efter Johanna förra året var Hon tvåa i SM och har gott om framgångar när det gäller lite kortare traildistanser. Dessutom genomförde hon två hela segment av Trailrunning Sweden Trailtour. Efter att hon passerat 46 kilometer blir det dock Karins distansrekord.

Linköpings leende En enda gång på tävling har Lisa Ring, IK Nocout, faktiskt bara sprungit längre än Karins distansrekord när hon vann SM på 100 km 2019. Hon är dock fortfarande ganska okunnig om det. Vårt med VM i ultratrail, VM på marathon och swimrun-VM Ötillö har varit med VM två gånger i Ultravasan45.

Följaktligen är hon den svenska idrottaren med de snabbaste kända tiderna, eller FKTs, med hela 15 sekunder. Hon satte nytt världsrekord på sex minuter på löpband, och han och Mattias Wellermark sprang också sammanlagt 100 kilometer på blandat löpband (distansen varierade med tiden). För att vara ärlig så är hon lite skeptisk till en början.

En göteborgare är ännu den främsta utmanaren till ovanstående medaljfavoriter, snart Umara Sportsclub’s 54-åriga Petra Klevmar. Hemma gjorde hon ett topplopp hemma i Göteborg när hon vann Sandsjöbacka Trail 60K i januari och första gången tog hon steget upp över fem mil genom att bli femma i Ultravasan90. Förra året var han fyra på trail-SM.

Från Sundsvall kommer femman på SM förra året, Nordanstigs Friidrott, Zara Lundgren. I kroppen i år har hon själv säger att hon inte är i toppform och har kämpat med en seg känsla. Zara gör dock ofta stadiga framsteg, även om det inte verkar som att det kommer att leda till en medalj.

Ytterligare utmanare till medaljerna är Antonia Ramböl Bryntesson, Sofia Holmgård, Eva Öhlund, Mervi Heiskanen, Linda Hallberg, och Sofie Strömberg (som inte deltar i SM). Collette Coumans, Fjolårets sexa, hämtar sig på ett återhämta efter skada och kommer inte till start.I seniorklassen kommer fokus ligga på medaljvinnarna.

Sex löpare (eller fem av dem) har förståelse för att diskutera pallplatsren. Det finns en intressant kontrast mellan loparna som använder fjäderbelastad kortare traillopp och de som normalt går bäst över längre sträckor.

Anders Kleist från IK Akele, guldmedaljör fjolåret, får alltid axla favorittryck när han står på en startlinje. Men i praktiken har han redan släppt lös mer än fem miljoner. Han hade också begått 15 miljoner under ett rekordstort sökande på Bergslagsleden.

When he väl står på startlinjen, 41-åringen tävlar inte särskilt frekvent, men desto mer målinriktat. Han har segrar i både Åre Fjällmaraton och Fjällmaraton Sälen och har till exempel banrekord i Fjällmaraton Bydalsfjällen.

Som etta kommer William “Wille” Englund, en 27-åring som jobbar som målsman för Apladalens Löparklubb. Fjällmaraton 100K vann Åre i tät strid med Stefan Ehrin. Wille sedan se sig knappt besegrad på Kullamannen 100 miler, med Samme Ehrin.

At 100 km hemma i Växjö, Simon Bloss, Ärla IF, skulle egentligen ha sprungit SM, men då sjukdom satte stopp anmälde han sig intett ett andra SM veckan därpå. Sprang han stora delar av det loppet med superstjärnan Kilian Jornet (som sprang två varv på samma bana) när han i februari vann Tjörnarparen 50 miles. Innan sjukdom slog till igen, kände han sig i väldigt gott slag. Men det kanske är han nu åter göra om han tror att han kommer att öppna lugnare än komplicera.

Hälle IF tävlar Patrik Lindegårdh, göteborgen, som springer det främsta hemmahoppet med nummer två på bröstet. Upp till en andraplats i Idre Fjällmaraton 84K har den äldre av löparbröderna Lindegårdh främst hållit sig till kortare distanser. Förra året var han placeringen före Wille. Å andra sidan har han ett träningsrekord som han utan tvekan har uppnått.

Emilia Brangefält Sjuk
Emilia Brangefält Sjuk

Leave a Comment