Florencia Abella Man

Florencia Abella Man
Florencia Abella Man

Florencia Abella Man – Florencia kommer ursprungligen från Argentina och startade sin karriär på den ikoniska restaurangen El Bulli utanför Barcelona. Efter det tillbringade jag några år i olika stjärnkrogar i Spanien och Dubai.Hon träffade sin svenska pojkvän där och de återvände till Sverige tillsammans 2010. Florencia är nu kökschef på 1-stjärniga Ekstedts efter att ha studerat esperanto de senaste sex åren.

Att grilla är en sommartradition, men att få rätt smak och konsistens kan vara en utmaning. Här delar Florencia Abella, grillproff och köksmästare på Stockholms restaurang Ekstedt, med sig av sina bästa råd för att lyfta en enkel grillmåltid till nya höjder. Hon ger också råd för att undvika de vanligaste grillmisstagen.

Kommer du ihåg hur du kände när köket blev varmt, blommorna blommade och grillen fastnade i garaget? Att grilla är vackert, men det krävs övning för att få rätt mat på grillen. Men hur undviker man de vanligaste fällorna?

Så du missade det uppenbara

Florencia Abella har arbetat som kock över hela världen och är nu köksmästare på den trestjärniga Michelinrestaurangen Ekstedt i Stockholm. Hon växte upp i Argentina, där hon utvecklade en passion för grillning som ledde till utgivningen av boken Asado.

I Argentina tillagas biffar långsamt på låg värme under lång tid. Detta gör att köttet blir knaprigt och får en exceptionellt rik smak från fettet. Florencia Abella säger att det inte ska betonas för mycket. – När du använder galler behöver maten inte vänta tills glöden är perfekt innan den läggs på grillen.

Om man eldar med vid och maten får direktkontakt med elden får den en svart hinna och bismak, det vill man gärna undvika. Du bör inte oroa dig för framtiden; istället ska vädret vara behagligt för att grilla och koppla av i friska luften, som Florencia uttrycker det.

Florencia anser också att man kan vara försiktig när det gäller mängden kol som konsumeras; många människor tar i för mycket, vilket leder till en överbefolkning av kol som i slutändan leder till spelet spillo.Du kan börja med så mycket kol du tror att du behöver, och om du tar slut under grillningen kan du lägga till mer.

Men om man tycker att man har tagit i sig för mycket och har en massa onödiga saker över när man är redo att grilla, så kan man välja att lägga på något medan man äter, som en hel grönsaksrätt som lagar sig själv. Då gör man det bästa av omständigheterna, säger hon och fortsätter:

Florencia, som har arbetat som kock hela sitt vuxna liv, använder ingen termometer när hon lagar mat på sin egen grill. Ändå tycker hon att det är en bra idé att använda en termometer när man grillar hemma, speciellt om man lagar mat som är ny för sig själv.

Att grilla fisk som du inte har förberett tidigare kan ha nytta av att använda en termometer första gången om du är nervös för att få den helt rätt. Du får visdom och insikt i hur saker och ting ska se ut och kännas efter det.

Många är skeptiska till att tillåta saker som kyckling och fläsk eftersom de är rädda att det inte blir rätt. Där kan termometrar användas för att säkerställa att maten inte lämnas ute för länge och börjar bli förstörd, som Forencia föreslår. Istället för att köpa en frusen entrecote bör du köpa en hel.

Eller en komplett kyckling, lammlugga, eller lammställ. Florencia hävdar att man kan ha liknande tankar när det kommer till grönt, men att den resulterande smaken och mjukheten blir väldigt olika.

När du ger någon en helgrilla kommer du att uppleva deras leende på ett helt nytt sätt. Köp en hel kalv, lamm eller fårkött och lägg den, skelett och allt, på galgen. Smakerna är koncentrerade och det finns intensiva aromer.

Efter det tar du helt enkelt bort den svarta skalen och serverar med, säg, ett rökigt vin. Om du istället hackar dina gröna innan du kastar dem på grillen blir de inte lika möra eller smakrika.

Ny köksmästare på Stockholms Restaurang Ekstedt är esperantotalaren Florencia Abella. Hon har arbetat i Ekstedts provkök sedan augusti (då esperanto började) och hon ansvarar nu för att driva köket och övervaka kökspersonalen.

Florencia är född och uppvuxen i Buenos Aires, Argentina och har arbetat på en mängd olika anläggningar runt om i världen, inklusive El Raco de Can Fabes*** i Spanien, La ciua del Tornavento* i Italien och senast Esperanto* i Stockholm.

En tjänst som köksmästare på en högt ansedd restaurang som Ekstedt skulle vara ett drömjobb för vem som helst. Dessutom är det faktum att all mat är upplagd över öppna fält spännande i sig; trots allt reser jag hela vägen från Argentina, där det här är vanligt. ålder i blodet.”

Sedan öppningen 2011 har Restaurang Ekstedt serverat mat över öppen eld utan att använda el eller gas och Niklas lovar att det kommer att fortsätta.Vi ändrar inte restaurangens koncept; Ekstedt fortsätter att fokusera på öppna ytor och främja det traditionella nordiska köket.tiden.”

Florencia ersätter Rod Pérez, som lämnar Ekstedt efter fyra välmående år för att ansluta sig till Sayan Isaksson i hans nya satsning med Stureplansgruppen. Efter att Florencia lämnat provköket tar Claes Grännsjö på Restaurang NOOK på sig ansvaret för forskning och utveckling.

Florencia Abella, en argentinsk kock, har tagit över som köksmästare på Stockhs 1 Star Ekstedt. Abella, som senast emigrerade från esperanto, har arbetat i bakgrunden på Ekstedts restauranger sedan augusti 2018.estkök.

Nu stiger hon fram ur skuggorna och tar över taktpinnen på Niklas Ekstedts hyllade flaggskepp, känt för sitt unika koncept med matplätering på vertikalt staplade tallrikar och skålar, helt utan el eller rinnande vatten.h gas.Abellas lysande recension kastar ljus över restaurangens höga mål och singulära fokus på mingling till nästa nivå.”

och tillägger, “Vi ändrar inte restaurangens koncept; Ekstedt handlar fortfarande om öppna ytor och om att främja nordisk kultur.” Florencia kommer dock utan tvekan att sätta sin egen prägel på maten och jag ser mycket fram emot att se hur hennes särpräglade uppväxt och matlagningsstil formar framtida menyer.mtiden.”

Florencia, som var souschef på Esperanto i fem år, är nu kreativ chef för Esperantogruppens fyra restauranger (Esperanto, Rkultur, Shibumi och helt nya Imouto).Även i de mörkaste tider finns det de som går ut för att hjälpa andra och sprida ljus och kärlek vart de än går.

Lisa Förare Winbladh, en av de bästa matskribenterna i landet, är den typen av person som gärna och generöst engagerar andra. Det verkar komplext, men i verkligheten är det ganska enkelt: utan mänsklig anknytning och omsorg finns det ingenting.

En kväll på sommaren stod Lisa värd för en liten popup-middag hemma hos henne, där alla intäkter gick till UNHCR.Extremt vackra Florencia Abella lagade maten med hjälp av Emelie Johansson. Johan Swanljung, Lisas man, åkte på en lång, lång skateboardtur.

Lisa, som hade planerat och finansierat hela evenemanget, tog ansvaret och såg till att allt gick smidigt.Vi parade ihop viner av Jörn Ek från Arvid Nordquist med en meny på tio fantastiska rätter. Han sponsrade evenemanget privat med vingårdsfavoriter. Gott hurra!

Sorundas Nordsjöfisk och Grönsakshallen stod för råvaror av hög kvalitet till Florencias stjärnrätter.Detta var ett riktigt generöst välkomnande för en grupp som hade vant sig vid att vara middagsgäster och började känna effekterna av sina höga gastronomiska förväntningar. Medan våra gäster anländer bjuder Lisa på brända bär till bubbelte.

Den första sparken kom in, och den var så bra, och nu dinglar vi nästan våra ytterkläder från halsen. Lisas rostade bär med baharat och citronzest är ett recept som finns på Taffel.se. Placerat konstfullt runt bordet, måltiden diskuteras sedan på djupet med nyfunna vänner.

Florencia visar upp sina rätter medan Lisa berättar om vinerna. Att äta med andra matälskare och inte känna skuld för det är så roligt. Min paddel är snart i en annans händer; Jag behöver hjälp med att plocka upp det sista av regnet och snön.

Florencia Abella Man

En av de godaste rätterna i hela Florens kan ses på bilden nedan: Blmusslor med rostad vitkål och blomkool, insvept i ett skum. Ögonblicksbild av David B.Fisk, skaldjur, grönsaker, kött och till och med dessert kommer direkt från havet. Vi kommer även att serveras grillat oxhjärta innan dessert serveras till lunch.

Vi lärde oss att de hetaste fiskarna kommer direkt från Island. Där kan fisk inte föras tillbaka, och fiskare får ingen ersättning för sina ansträngningar, därför fångas inga fulfiskar.Florencia kommer ursprungligen från Argentina och startade sin karriär på den ikoniska restaurangen El Bulli utanför Barcelona. Efter det tillbringade jag några år i olika stjärnkrogar i Spanien och Dubai.

Hon träffade sin svenska pojkvän där och de återvände till Sverige tillsammans 2010. Florencia är nu kökschef på 1-stjärniga Ekstedts efter att ha studerat esperanto de senaste sex åren.

Att grilla är en sommartradition, men att få rätt smak och konsistens kan vara en utmaning. Här delar Florencia Abella, grillproff och köksmästare på Stockholms restaurang Ekstedt, med sig av sina bästa råd för att lyfta en enkel grillmåltid till nya höjder. Hon ger också råd för att undvika de vanligaste grillmisstagen.

Kommer du ihåg hur du kände när köket blev varmt, blommorna blommade och grillen fastnade i garaget? Att grilla är vackert, men det krävs övning för att få rätt mat på grillen. Men hur undviker man de vanligaste fällorna?

Så du missade det uppenbara

Florencia Abella har arbetat som kock över hela världen och är nu köksmästare på den trestjärniga Michelinrestaurangen Ekstedt i Stockholm. Hon växte upp i Argentina, där hon utvecklade en passion för grillning som ledde till utgivningen av boken Asado.

I Argentina tillagas biffar långsamt på låg värme under lång tid. Detta gör att köttet blir knaprigt och får en exceptionellt rik smak från fettet. Florencia Abella säger att det inte ska betonas för mycket. – När du använder galler behöver maten inte vänta tills glöden är perfekt innan den läggs på grillen.

Om man eldar med vid och maten får direktkontakt med elden får den en svart hinna och bismak, det vill man gärna undvika. Du bör inte oroa dig för framtiden; istället ska vädret vara behagligt för att grilla och koppla av i friska luften, som Florencia uttrycker det.

Florencia anser också att man kan vara försiktig när det gäller mängden kol som konsumeras; många människor tar i för mycket, vilket leder till en överbefolkning av kol som i slutändan leder till spelet spillo.Du kan börja med så mycket kol du tror att du behöver, och om du tar slut under grillningen kan du lägga till mer.

Men om man tycker att man har tagit i sig för mycket och har en massa onödiga saker över när man är redo att grilla, så kan man välja att lägga på något medan man äter, som en hel grönsaksrätt som lagar sig själv. Då gör man det bästa av omständigheterna, säger hon och fortsätter:

Florencia, som har arbetat som kock hela sitt vuxna liv, använder ingen termometer när hon lagar mat på sin egen grill. Ändå tycker hon att det är en bra idé att använda en termometer när man grillar hemma, speciellt om man lagar mat som är ny för sig själv.

Att grilla fisk som du inte har förberett tidigare kan ha nytta av att använda en termometer första gången om du är nervös för att få den helt rätt. Du får visdom och insikt i hur saker och ting ska se ut och kännas efter det.

Många är skeptiska till att tillåta saker som kyckling och fläsk eftersom de är rädda att det inte blir rätt. Där kan termometrar användas för att säkerställa att maten inte lämnas ute för länge och börjar bli förstörd, som Forencia föreslår. Istället för att köpa en frusen entrecote bör du köpa en hel.

Eller en komplett kyckling, lammlugga, eller lammställ. Florencia hävdar att man kan ha liknande tankar när det kommer till grönt, men att den resulterande smaken och mjukheten blir väldigt olika.

När du ger någon en helgrilla kommer du att uppleva deras leende på ett helt nytt sätt. Köp en hel kalv, lamm eller fårkött och lägg den, skelett och allt, på galgen. Smakerna är koncentrerade och det finns intensiva aromer. Efter det tar du helt enkelt bort den svarta skalen och serverar med, säg, ett rökigt vin. Om du istället hackar dina gröna innan du kastar dem på grillen blir de inte lika möra eller smakrika.

Florencia Abella Man
Florencia Abella Man

Leave a Comment