Keith Cederholm Barn

Keith Cederholm Barn
Keith Cederholm Barn

Keith Cederholm Barn – Keith Cederholm lade in sina livsbesparingar i ett hus i Klippan och köpte en stor mängd amfetamin. Efter att ha fått sin viljefrihet misstänks han för att ha ägnat sig åt slentrian. Han arresterades kort därefter för detta, och han arresterades igen 1997 och dömdes till åtta års fängelse för grovt narkotikainnehav (inklusive kokain).

Många källor på nätet hävdar att Keith Cederholms pappa, Kermit Cederholm, och hans bröder, Bill Cederholm och Rick Cederholm, också var kriminella och kanske missbrukare. Även om det är sant att man inte ska tro på allt man läser på de olika obskyra-forumen på nätet, så kan det finnas en viss sanning i ryktet om att familjen i fråga levde utanför samhället.

Om inte annat så talar det faktum att två av Keith Cederholms barn har blivit nekade för våldsbrott. Delansvarig för det vilda mordet på en invandrare och liftare vid namn Gerard Gbeyo i Klippan år 1995 är Pierre Ljunggren. Den 9 september 1995 upptäcktes den asylsökande Gerard Gbeyo i en buskage i centrala Klippan, Sverige, mindre än en meter från en av stadens mest trafikerade genomfartsleder.

Han hade stuckit sig själv med en slö kniv och varit där i timmar innan någon kom för att kontrollera honom. Bara detta faktum har utlöst en våg av misstro och oro. Några blommor fanns kvar där, men området täcktes av ilska efter att någon placerat ett kalhuvud på mordplatsen två dagar senare.

Skallen var målad svart, och den hade en enorm röd mun och klargröna ögon. Det fanns också en handskriven rulla där det stod “En knarkhandlare mindre som vi slipper klä och föda.” Signerad på lappiska: “Klippans kommun.” Mycket snabbt grips mördarna. Två lokala tonåringar, 16 och 18 år, var öppet organiserade medlemmar i den nynazistiska gruppen Riksfronten och uttryckte stöd för den högerextrema politikern Vitt Ariskt Motstnd (VAM).

Pierre Ljunggren var då bara 16 år gammal. Även Pierre Ljunggrens syster dömdes till fängelse för våld riktat mot utlänningar. Hon befanns skyldig till grov misshandel med ett dödligt vapen och dömdes till tio månaders fängelse.

När Pierre Ljunggren tog sitt liv 2001 begravdes hon med en släng av kriminella världsnycker eftersom hon nyligen hade börjat förbereda sitt eget straff för självmord. Hon ska ha varit inblandad i en kidnappning i början av året tillsammans med sin pojkvän Eddie Jönsson och hennes bror.

Det är knappast förvånande att en mindre kriminell och missbrukare som Keith Cederholms avkomma skulle uppleva svårigheter i vuxen ålder. Men det är säkert att anta att de allra flesta av hans klienter är nöjda med resultaten och är fria att leva sina liv som de tycker är lämpliga oavsett hans inriktning. Även om det är vanligare att överviktiga och/eller socialt isolerade män hamnar i brottslighet och/eller brottas med missbruk så är detta ingen ursäkt för att vara brottsling.

Keith Cederholm bytte efternamn till Weissbrodt med hjälp av flera andra medlemmar i sin familj (vilket var mammans flicknamn). Keith och Ros-Marie Weissbrodt bytte ut en tidspresent (tidigare Berggren). Hon har också diskvalificerats för flera brott och spelat en sketch medan hon satt i fängelse. Skivan spelade tillsammans med en grupp kompisar och de använde då monikern “Änglar i fängelse”. Det hela var en musikalisk/konstnärlig strävan lanserad av Ystads samtidskonstmuseum. 2007 gav Skivan ut.

Rick Cederholm, Keiths bror, är också misstänkt för att vara inblandad i Bo Göranssons mord. Dessutom nämns Rick Cederholm i förbigående i förhållande till Helsingborgsbaserade Red & White Crew. Kontrollera om det finns någon skrift i sprickorna.

Tänk på att Cederholm är ett vanligt svenskt efternamn, och att dess bärare inte nödvändigtvis är släkt. Ändå anser de flesta svenskar med efternamnet Weissbrodt sig vara släkt. Vad jag kan förstå är Weissbrodt ett judiskt namn, vilket gör det till något av en grym ödesvändning att två av Flori Weissbrodts (Keith Cederholms mamma) avkommor är eller var nazister.

De flesta kommer att minnas honom som mannen som släpptes fri från anklagelser om mord i händerna på Jan Guillou. Tidig i början Tillsammans planerade de att ge ut en bok om hans liv. En bok som kommer ut snart. Oro och ilska över hur hans liv hade sett ut förtärde Keith. Och hur det blev för ungarna, förklarar Ingrid Carlqvist.

Han bar ärren av övergrepp och en livstid tillbringad bakom galler. Men han var också en charmig och glad liten kattunge. Efter att ha erkänt sig skyldig till ett hatbrott tog Hans son sitt liv. Hans syster sitter i fängelse för att ha försökt skära strupen på en invandrare. Nu sitter hon bakom lås och bom för att ha bistått bland andra män som husockupanter.

“Han ville så mycket”

Hans bror Eddie Jönsson dömdes till döden för många mord. Keith tänkte för sig själv att han aldrig hade möjlighet att ägna sig helt åt sina fyra barn. Han kände sig fördömd trots att han var fri från raggarmorde. För ett år sedan gav Keith Cederholm upp sig själv och gav sig själv. Målet för Hans och hans nya fru var att få ett lugnt och fridfullt liv.

Cancer spreds bland män.

Han var redan i vår tid ganska sjuklig; han rullade runt i rullstol och bekämpade symtomen med morfin. Keith Cederholm anklagades för att ha skickat en duva från sin Helsingborgsduva på smugglingsuppdrag till en rivaliserande duva i Malmöområdet. Helsingborgsgänget skulle först ha tämjt ålden vid raggargrden, sedan glidit ner en vittne, fört vittne till Helsingborgs hamn och slutligen dränerat honom där.

Keith Cederholm Barn

Det var en helt otrolig saga om rövar. Ändå är det en bra rövarhistoria ur ett journalistiskt perspektiv. Varje tidning i södra Sverige stänkte bloddrypande detaljer och lyfte fram de fuskande kungligheterna. De unga brottslingarna lynchades.

Det var slutligen bevisat att Keith Cederholm inte kunde ha bott i närheten av Malmö vid den tidpunkt då Granbacken Rag Garden byggdes. Som ett resultat hade han aldrig varit en del av en mordkomplott eller något som involverade användningen av giftiga vittne.

När den nya bevisningen dök upp ansåg Högsta domstolen att det var lämpligt att ge Keith Cederholm prövningstillstånd. I en ny dom vid Hovrätten över Skne och Blekinge friades han med 5-0 röst av siffrorna. Länge kan det vara så.

Ändå gick det, minst lika säkert, för att bevisa att en annan psykopatisk mördare, Mikael Johannesson, kan ha varit i närheten. Han förbjöds också uttryckligen för att ha agerat på Keith Cederholms instruktion. Av skäl jag inte förstår slog Högsta domstolen fast att Mikael Johannesson inte skulle beviljas tillstånd att lämna landet.

Hela affären är ingående detaljerad i boken Justitiemord av Askelin och Hägglund (1983).

Efter det nya testet, som godkändes i november 1983, släpptes Keith Cederholm från fängelset när ingen annan var det, och han tilldelades en stor summa pengar från staten för att kompensera för sina förluster (400 000 dollar plus 115 000 dollar för förlorad lön).

Cederholms deltagande i en släktmiddag i Klippan samma kväll som branden var bara en av de vittnesmol som i slutändan fungerade till hans fördel. Cederholm misshandlades i rätten av advokat Henning Sjöström.

Den 23 november 1979 utbröt en brand i Malmös ragggård Granbacken. Bo Göransson, då 19 år gammal, anmäldes försvunnen efter branden. Två månader senare upptäcktes Göranssons kropp i Helsingborgs hamn. Polisutredningen identifierade 22-årige Keith Cederholm som huvudmannen i Helsingborgsgänget.

Enligt ögonvittnen på Cay Callin anmäldes branden som ett mord av Helsingborgsraggarna efter bråk med Malmöraggarna kvällen innan. Helsingborgarna körde ner sin lastade Plymouth Fury till trädgården, rusade över en av kullarna och satte sig. Den mordiska branden spårades tillbaka till Göransson.

Enligt klagaren upptäckte Cederholm detta och förordnade att Göransson skulle kastas över vägen. Han kunde ta sig säkert till Helsingborgs hamn i baksätet på en bil och sedan hoppa i vattnet. Sommaren 1981 avrättades Cederholm och ytterligare en person i tingsrätten för grov modbrand och ytterligare fem personer avrättades för mord.

När rättegången var över kom en 17-årig flicka som sett alltihop fram som vittne. Även om 17-åringen inte pekade ut Cederholm, befanns han ändå skyldig till dråp och medhjälp till grov misshandel och dömdes till döden 1982. De fem mordoffren och ytterligare två från Göteborg avrättades för sina roller i handlingens mörkläggning och misskötsel av Göransson.

Keith Cederholm Barn
Keith Cederholm Barn

Leave a Comment