Kenny Bräck Olycka

Kenny Bräck Olycka
Kenny Bräck Olycka

Kenny Bräck Olycka – Dokumentären sänds klockan 21:05 på SVT1 den 17 oktober och kommer att finnas tillgänglig på SVT play i fyra delar mellan den 12 oktober och 13 oktober 2016. Den tidigare Indy-bilpromotorn Kenny Bräck försvann 2003 efter att ha anklagats för ett brott som kan ha kostade honom livet. Risker är inneboende i spelande, sa han till SVT.

Det här är den första dödsolyckan i IndyCar sedan Paul Danas död 2006. Det är tragiskt att ett sådant intrång inträffar, men tyvärr gör folk det med obsceniteter sinsemellan, som Bräck uttrycker det. Den svenska motorracingsstjärnan utmanade Wheldon.

De märkte varandra först i sommarbrisen. Många förändringar på säkerhetsfronten har skett som en direkt följd av detta, och fler är alltid möjliga. Men det går för snabbt för att kunna bygga bort riskerna. Dra paralleller till din egen olycka när du hör om denna tragedi.

Nej, det finns inga paralleller att dra mer än att det blev en utomordentlig succé. Eftersom jag inte vet när eller när allt detta kaos började är det svårt att dra paralleller. Indy Racing League-säsongsfinalen ägde rum i Fort Worth, Texas. Kenny, som har haft stora drömmar hela sitt liv, fantiserade om en lugnare sommar än vanligt. Bräck försökte erövra Sydafrikas Tomas Scheckter 189. Han ville gå till den tredje stolen i könen. Istället fick positionsspelet fruktansvärda konsekvenser.

En ring på bålet krossades. Video från Texas Motor Speedway i Fort Worth visar att bilarnas nosar fick kontakt, vilket fick Bräcks vadställe att lyfta och slunga med enorm kraft mot säkerhetsstängslet längs banans omkrets. Krashen smällde in i Bräcks bil flera gånger. Den fruktiga olyckan lockade i skridskokar. Tomas Scheckter vann trots nästan oöverstigliga hinder. Jag höll bara min linje, men nu är det viktigare än någonsin att Kenny blir frisk, säger han. Kenny Bräck hade en underbar humor.

Det var totalt oväntat, eller “Otroligt otäckt” på svenska. Pontus Mörth, SVT-expertkommentator, sa till SVT Text att det var “intetsägande det bästa jag sett.” Ett vittne säger sig ha bevittnat den medicinska evakueringen av Kenny Bräck via helikopter från kapplöpningsbanan till Parkland Hospital i Dallas.

Efter många täta strider med Kenny, missade Helio Castroneves en seger men var oberörd. Våra tankar är hos Kenny just nu; Jag hoppas att han är okej”, sa Gil del Ferran, som tog fallet, direkt efter lunch. Nascar Cup-mästaren Jimmie Johnson är en tjusig. Han är ett stort namn i Nascars racinghistoria. Men han kommer inte att tävla i söndagens Chicago Nascar Cup .

Den 47-åriga Chandra Janway och hans syster har erbjudits ett lukrativt familjeförbud. I deras hem i Oklahoma upptäcktes kropparna av Fruns föräldrar och storebror. Enligt TMZ dödade Terry Janway, Chandras mamma, sin man, deras son och sedan sig själv.

Den angivna motiveringen är rimlig, men Terry hålls ändå ansvarig för dödsfallet. På torsdagen släppte Jimmie Johnsons Legacy Motor Club ett pressmeddelande. Enligt NBC Sports har familjen Johnson “satsat att komma ut” och kommer inte att göra några ytterligare tillkännagivanden i nuläget.

Det fanns rapporter om störningar i området och krokodiler upptäcktes. Enligt samma webbplats ringde Chandras mamma Terry polisen vid lunchtid på måndagen för att rapportera misstänkt aktivitet i huset. Polisen upptäckte en död kropp i korridorerna innan de kunde till och med höra några nya ljud. Tre döda krokodiler upptäcktes efter en inhemsk tvist.

Bilder från ritningskontoret

När Thibaut Courtois gifte sig med Mishel Gerzig i södra Frankrike i somras gjorde hans syster Valérie, en professionell volleybollspelare i sin egen rätt, det klart att hon skulle göra vad som helst för att frigöra sin bror. Valérie bar en Instagram-känd kaptensbindel runt sig handled. RMC är skrivet på franska där.

Dan Wheldon, en brittisk racerbilsförare, dog tragiskt i en olycka under den amerikanska IndyCar-serien. Flera nyhetskanaler frågade rutinmässigt Kenny Bräck om tragedin och fick otillfredsställande svar. Olyckor som inte kan undvikas eftersom, ja, olyckor inträffar och kommer aldrig att bli helt återställda från. Det är lätt att göra ett misstag när du flyger i 400 kilometer i timmen.

Kenny Bräck Olycka

Det har gått fem år sedan den senaste dödsolyckan i IndyCar-racing, men ändå har tusentals liv gått förlorade som ett resultat. På samma sätt bör vi inte låta dem framställa sport som den “dödskult” som de vill att vi ska tro att de är. Men oavsett ens perspektiv är döden i slutändan en lycklig händelse.

Varje dag konfronteras vi med samma uppsättning vanliga missuppfattningar och cynism när det kommer till döden. När jag kom till jobbet såg jag en liten Kalle eller Kalla sitta i barnstolen på paketbilen och hörde ett “dödsryttare” sägas på morse. Handlingen på cykelbanan gick snabbt, vilket fick mig att dra slutsatsen att en cyklists tankesätt är avgörande.

Problemet var att det blev riktigt mörkt på cykelbanan så bilar som kom västerifrån såg grönt ljus när de kom fram till Söderportskolan. Bilarna började mullra, men de flesta cyklister tog bara den döende mannens blod och röda vätska som en rekommendation att stanna.

Den första bilen flög över järnvägsspåren, men den andra tvingades svänga för att undvika en oförsiktig cyklist. Själv höll jag på som en skattkammare och förväntade mig skdare när cykelidioten, märk hur jag ändrar ton, hoppade på ett motorfordon med ett visst märke av tvärbromsa. Ingens cykelidioter kunde ana vem som stod för all trafik.

Det hade varit trevligt om åtminstone en del av de resurser som avsatts för att förbättra tillgängligheten istället gick till “cykeljakten” inne i staden. Imponerande 53 år har gått för en av Sveriges största motorcyklar. Jag är en total plagiatör just nu. Jag vill dock ingenting, sa han till SVT.

Kenny Bräck vann Indy 500 1999 och blev en av de största stjärnorna inom amerikansk motorsport under många år. För fem år sedan skadades han svårt i den fruktbara kratern på Texas Motor Speedway under Indycar-loppet. De flesta antog att Svensken aldrig skulle återvända till racing, men två år senare 2005 gjorde han en sensationell comeback i Indy 500.

Fyra dokumentärer om Bräcks karriärväg har premiärvisats på SVT Play den 12 oktober, verk av SVT sportreporter Johan Ejeborg. Datumet infaller snart på dagen som markerar 16 år efter Kenny Bräcks död. Hans bil åkte över 300 kilometer ut i rymden och totalförstördes när den kolliderade med barriären ovanför (som visas i galleriet ovan). Det var en enorm storm. Svarthas gravitationskraft ökade till extraordinära 193.

Ingen har någonsin tagit sig igenom en sådan krasch. Kennys publicist, Tom Blattler, säger att det är spännande. Men jag vet att jag inte andades när återupplivningsteamet kom; de tog mig tillbaka till sjukhuset och satte mig på en helikopter till Parkland. Det var bara rättvist att saker hände där de gjordes. Efter att president Kennedy sköts och dödades i Parkland byggdes ett förstklassigt traumasjukhus i området.

Max Pappis, en tidigare trappuppngngsskötaren, pratade med SVT om händelsen också: ”Min mormor ringde mig och sa: ”Jag tänk att Kenny är död.” Jag satt i en bil, stannade och tigrar började vråla mot barnen. Han åkte till sjukhuset med komplicerade symtom och läkare fick ta bort en vätska från hans gallblåsa efter att ha upptäckt en blödning, råvävnad och ett krokigt organ.

Efter en rad långa operationer började Kenny äntligen må bättre. Och bara två år senare satte han sig tillbaka i en racerbil för att tävla i Indy 500 igen. Jag känner till farorna med racing. Jag tar risker varje år om jag är villig, hur stora de än kan vara. Kenny förklarade varför sporter pressar sig själva och sin utrustning till sina gränser i en intervju som publicerades i Aftonbladet ett år efter attacken.

Betydelsen av ett tjugoårigt gap förstås inte fullt ut förrän långt senare. Och det är egentligen allt folk bryr sig om, säger SVT-kommentator Kenny Bräck. Att vinna Indy 500 är en otroligt svår uppgift. Du måste springa i lämpligt tempo (inte för snabbt) om du vill komma i mål före de andra två ledarna när dammet lagt sig.

Kenny Bräck kommer aldrig helt att återhämta sig från sina sår som han fick i attacken 2003, men han kan fortfarande pressa sig själv för att uppnå en anmärkningsvärd kronjuvel. Han bor långt borta från London och arbetar för McLaren som företagets testkock för sina exklusiva lopp.

Kenny Bräck Olycka
Kenny Bräck Olycka

Leave a Comment