Kerstin Granlund Dotter

Kerstin Granlund Dotter
Kerstin Granlund Dotter

Kerstin Granlund Dotter – Jag betalade avgift med min hälsa, säger Kerstin Granlund, galenskapare. Hon lämnade scenen för 15 år sedan på grund av en utgjutningstörning, men ser fram emot att återförenas med Galenskaparna i After Shave för deras 40-årsfirande 2022, då de ska ha premiär på en helt ny film. Klassiska karaktärer som “Roy och Roger” från succén “Macken” från 1986 är bara två av många tillgängliga alternativ.

Kerstin spelade en mängd (!) roller, hennes favorit var “den beiga kundens fru” som rullade över hela kontoret. I lite tungrodd trollhättansk dialekthumor säger Kerstin att ingen “verkligen talade” att det skulle bli en sådan succé. Du är ett geni, Claes. Claes hade rätt som vanligt.

Anders, Kerstin, Knut, Per, Fritzell, Jan och till och med avlidne Peter Rangmar var alla med och skapade Galenskaparna After Shave, men det var Claes Eriksson som skulle få kredit för produktens framgångar. var Claes som övertalade studenten Kerstin att göra karriär inom till synes mindre seriös studentpex snarare än psykologi. Kerstin gjorde sitt första framträdande i “Västgötaskoj” 1972, som sänds än i dag.

Planerar du att ta på dig din första skridskoroll snart?

Ja, jag inredde ett hus, Isadora. Kerstin hade nonchalant hängt i fläckarna utan att reflektera över sig själv eller situationen innan Claes sa, “du är här hela tiden, som om du är bra på att sätta scenen.” Jag skulle vilja börja med att vampa. I efterhand inser jag hur väldigt klumpig jag måste ha varit. Det var borta när andra arrangemang gjordes.

Omorganisationen måste fortsätta. På 1970-talet hölls fler krogshower och folkfester och sexakten byttes över till komedigruppen Utno lots. Claes, Anders och jag spelade in några kvalitetsradiokvarter för ett tag sedan. Kerstin minns tiden sedan Galens resor när hon var barn.

Hon är medveten om att hennes bröder och systrar har svepts upp i en lokal revy utanför Trollhättan, men det är ungefär det enda hon vet om uppkomsten av scenariot. Efter det tycker jag om att sjunga och uppträda på scen i skolan. kackle föll som ett ton.

Hur tillämpliga har du funnit dina psykstudier vara?

Nej, det har jag inte riktigt sagt, säger Kerstin. Skolgymnastik hjälpte, men jag lärde mig snabbt att stå inför publik, och roa var en enorm förbättring. Det är bara inget jag förstår, och jag har aldrig gjort det förut. Även om Kerstin redan har tagit upp denna fråga är det fortfarande inte klart om psykologisk träning kan hjälpa till med att hantera gruppens manliga medlemmar.

Att vara den enda tjejen runt omkring har aldrig varit något utöver det vanliga för mig. I så fall är min syn optimistisk. Jag kunde snooza till en mängd olika rullar. 1982 kom Galenscaparerna tillsammans med After Shave, och samma år släpptes det första numret av “Skruven är lös”.

Endast fem evenemang var inplanerade i Göteborg och 35 personer dök upp. I Stockholm, sa hon, “att ensemblen sedan varken kan sjunga och agerar och dessutom saknar försonand egen personlig utstrlning gör inte bättre.” Men sedan ledde det ena till det andra med “Cyklar”, “Stinsen Brinner” och “Alla ska bada” .”

Vi har fått en tydlig indikation på hur vi ska gå vidare. Även om “Macken” var vår största blunder, blev det bara bättre med revideringarna, som Kerstin uttrycker det. Men en annan känsla stiger i magen de kommande åren. Kerstin satt där bak och lyssnade medan gruppen diskuterade om nästa föreställning skulle bli en krogshow eller en revy. Istället reflekterade hon över festen hon hade tvingats tacka nej till ännu en inbjudan till och hur väl hon hade hållit fast i sitt gamla sociala liv.

Det var bara inte lika roligt längre. Min intuition var skarp, och allt började se mer lockande ut. När jag gick till läkaren och klagade på svårigheter att andas och svälja fick jag diagnosen utmattning syndrom. “duktig flicka”-syndromet är ett annat namn för det. Det var ganska allvarligt och svårt att förstå.

Herregud, tänkte jag, jag måste vara en “duktig flicka”; vid 55 är jag inte precis ung. Jag gick inte med på det först. Kerstin räckte upp handen i slutet av mötet och sa: “Jag tror att jag skulle vilja ta en paus.” Fläcken sprids snabbt. Det blev en lång paus där ingenting hände. Och vi fortsätter att förändras och förändras på nya sätt.

Jag började med att bara sitta och titta ut över täckena hemma och vara glad över kycklingarna, som Kerstin uttrycker det. Jag gick en promenad med hundarna. Jag kunde återknyta kontakten med gamla vänner på nolltid.

Men Kerstin har inte släpat sig tillbaka från platsen än. De har fortfarande kontakt med varandra. Tillsammans driver de Lorensbergsstallet, med Kerstin som ordinarie ringmästare. Det ser inte ut att bli någon form av avkastning vid horisonten.

Kerstin Granlund Dotter

Det var kul att vara med i produktionen och sätta ihop allt på egen hand, men nu när det är klart är det bara att säga hej. Varje kväll spelar jag bara rollen som den fullfjädrade artisten. Det finns en film som heter “De ska va gôtt leva”, och den är regisserad av Anna och Hkan Hammarén.

Från deras ödmjuka början som folkparksartister till deras nuvarande status som kulturella ikoner kan du följa gruppens uppgång och fall i detta utrymme. För att visa hur mycket vi uppskattar och bryr oss om varandra bör vi fira den lyckligaste tiden på året – julen .Vad vi vanligtvis refererar till som “eftervärmen” är faktiskt det.

Hur skulle du göra om du fick sätta ihop din egen 40-tal?

Vacker och glad, men också ensam. Även om jag mår bra just nu, fick jag betala ett pris för min sjukvård. Vad gör livet värt att leva just nu? Lugn och ro. För att inte tala om nöjena med god hälsa, trevligt sällskap, söta djur och fantastiska landskap! “Jag har spelat mamma, syster och dotter för alla i gruppen”, sa Kerstin Granlund.

Kerstin Granlund, galenskaperskan och en av Sveriges största och roligaste folkartister, anser sig vara en “urtypisk ensemblemänniska” och förbereder sig nu för att gå i pension. I ett comeback-stunt nyligen gjorde hon det framför kameran.

I snart 30 år har Kerstin Eriksson varit en del av Galenskaparnasgruppen. Claes väckte henne för första gången 1972 på Västgöta Nationerna studentspex, vanligen kallad Västgötaskôjet. Hon samarbetade med Claes i “Hagges Revy” 1976. Sommaren 1979 medverkade Kerstin, Claes och Anders i Sten-ke Cederhöks “Veckans Revy” på Liseberg.

Eftersom hon är den enda kvinnliga skridskoåkaren har hon ett oändligt utbud av möjligheter att utöka sin repertoar av kvinnliga roller. Från radiosångarna i “Macken” till den testade hemmafrun i “Stinsen brinner” till argamormor i “En himla mnga-programmet”s rulltrappan (en snabb slapstick) till den finsktalande “Perkele-Sirka” och den vänliga ” Lottan Karlsson” i “Alla ska bada”, den här mannen har spelat allt.

Kerstin har bestämt sig för att ta en paus från att uppträda på scenen, men hon är fortfarande aktivt engagerad i kulisserna bakom kulisserna för det svenska kultfavoritbandet Bakom Kulisserna. Hon deltar ofta i Culture Tub-sammankomster och tar en aktiv roll i Lorensbergsteaterns produktioner och programmering. Hon har också arbetat som produktionsassistent på shower som “Hagmans konditori” och “30-Arsfesten”.

Drömde du i dina yngre år om att bli läkare eller olympisk konståkare?

Jag slog rekordet: Olle Rekord tog hem priset 1965. Min personliga favorit: “Jag tror att han tycker att stationen inte borde läggas ner, men eftersom han frn början trodde att det skulle göra det, tycker han att det är ännu mer övertygande Men nu tycker han att det är fel även om han trodde att det var rätt innan, så han försöker verka som om han fortfarande tycker att det är fel.

Om inte, ser det ut som att han först trodde att något var fel. Och eftersom han inte vill bli sedd som någon som tänker fel, håller han fast vid sin ursprungliga tro. Kerstin Granlund, galenskapare, berättar om sin skrämmande diagnos, att jobba med Claes Eriksson och att fylla 70. Hon bestämde sig för att avsluta sin karriär när hon var 55.

Den 70-åriga galenskaparen Kerstin Granlund fick just diagnosen utmattningsyndrom. Hon sa till Aftonbladet att det hade varit svårt för henne att acceptera beskedet. Kerstin Granlund är en kvinna som har gjort otaliga kvinnliga roller i komikergrupperna After Shave och Galenskaparnas revyer och tv-program.

Hon träffade den legendariske svenske komikern Claes Eriksson och övertalades av honom att gå med i studentrevyn i Västgötaskoj 1972. Kerstin Granlund fyller sjuttio i dag och det firar hon med en liten halvhusfest hemma i Göteborg.

Denna underbara dam må ha varit en psykiatrisk patient, men ödet bestämde annorlunda. Det var en ganska hög intrångsavgift. Jag ber om ursäkt för förseningen, men jag kompenserade för det genom att skynda på med mitt spex. Att vara en del av spänningen och äventyret var väldigt roligt. Jag kan fortfarande inte fatta att detta har hänt. När hon arbetar med Claes Eriksson följer hon obevekligt stjärnan.

Vi har fått en tydlig indikation på hur vi ska gå vidare. I både Göteborg och Stockholm gick våra tre recensioner bra, men “Macken” var vår värsta blunder. Från den tidpunkten förbättrades det snabbt. Kerstin Granlund bestämde sig för att göra en lovande karriär för att ta sig upp i proffsleden.

Kerstin Granlund Dotter
Kerstin Granlund Dotter

Leave a Comment