Maria Mindhammar Familj

Maria Mindhammar Familj
Maria Mindhammar Familj

Maria Mindhammar Familj – Det blir fler i behov av Arbetsförmedlingens hjälp om arbetslösheten stiger. Samtidigt gjorde nedgången på många arbetsplatser ett av Arbetsförmedlings viktigaste instrument för att placera män i jobb föråldrat. Som en biprodukt började vi känna oss mer säkra på våra egna förmågor. Resultaten och prognoserna vi gjorde väckte intresset hos alla omkring oss.

Maria Mindhammar, som den rutinerade auktoritetskock hon är, visste att det bara var en strikt prioritering, med stöd av ledning, verkställande makt och regering, som skulle klara uppgiften. Viktiga åtgärder behövde vidtas för att hjälpa det växande antalet arbetslösa som behövde ansöka om gruppboende. Bristen på flöde kan få långtgående konsekvenser för andra delar av samhället. Jag jobbade där tidigare så jag kan allt om Kronofogden.

Som den första att erkänna vet Maria Mindhammar att Arbetsförmedlingen har och kommer att fortsätta att möta giltig kritik. Men i detta exceptionella fall känner hon sig säker på sin investering eftersom våra anställda förbättrade sina prestationer under de utmanande förhållandena.

Jag är verkligen nöjd med att vi har bestämt oss för att behålla kölbåtarna på kortare sida. Den svenska regeringen har verkligen visat framförhållning och blivit en politisk pionjär på landets arbetsmarknad. Vår hjälp var viktig då, och är det fortfarande nu.

Den oväntade situationen krävde ett svar som inte gick att planera för. Men de underliggande problemen finns fortfarande kvar. 75 procent av de arbetslösa är inte i närheten av någon form av jobbtillfälle. Det har varit mycket tuffare för dem att bli anställd och få den hjälp de behöver. När det råder brist på utbildad arbetskraft är livet särskilt svårt för de äldre. Fokus för dessa samhällen bör ligga på utbildning.

Maria Mindhammar är lika beskyddande när hon tar kritik lika personlig som hon är ärlig om auktoritetsbristerna. När den tiden kommer kommer jag att vara som en lejonmamma som vaktar sina barn. Min uppväxt har gjort det utmanande för mig att testa nya saker och ta chanser. Även om jag värdesätter avsikten, skulle jag hellre hålla mig till att diskutera hårda, kalla fakta. Min tendens att bli passionerad gör att jag ofta tappar kontrollen över argumentet och slutar med att försöka strukturera det istället.

Maria Mindhammars hår fortsätter dock att dölja en del hemligheter. Men även hon har sina gränser. Vi körde henne dit. Det blev extremt enkelt att multitaska. Beslut med långtgående konsekvenser bör fattas snabbt och med minimal förberedelse. Det är en utmanande omständighet. Vid det laget var jag glad över att ha mitt team i närheten så att jag kunde ventilera. Mitt råd nummer ett till blivande ledare är att inte vara rädd för att be om hjälp.

Hur tycker du att du har gjort som ledare hittills?

Det är lätt att övertyga sig själv om att man inte är den ledare man vill ska hamna mitt i en kris. Att veta när du ska ta ansvar och när du inte borde är ett svårt samtal. Under vissa månader har jag använt båda händerna för att picka oftare än jag skulle föredra. Många gånger beter jag mig som att jag inte vet vad jag gör, att jag blir vilseledd eller att jag är trött.

Gör kremlinerna hemma hos dig någonsin nya sidor?

Sårbarhet är en styrka, enligt mig. Dessutom möjligheten att undvika att skaffa sig någon form av status. Många människor har lika stor potential som jag att bli en effektiv chef. I sanning har jag aldrig velat klättra på företagsstegen; Jag har alltid drivits mer av en önskan att göra skillnad i världen. Dessutom de ledaregenskaper jag finslipade efter att ha blivit frisläppt från fängelse.

Men borde inte en del av den elden koncentreras till allra högst upp?

Uppgiften jag har fått är inte lätt att slutföra. Idealistiska förväntningar har ställts på oss, och vi har ännu inte lyckats skriva historien om vad våra kunder kan förvänta sig att få från oss. Många av våra sökande har en stark chans att få anställning eftersom vi har ett välkänt varumärke. Därför sysslar vi inte enbart med yrkesutbildning. Missnöje uppstår när förväntningarna inte uppfylls. En del av min arbetsbeskrivning innebär att visa upp vår verksamhet och belöna vår personal.

Maria Mindhammar Familj : Maka Maria och katten Tino.Har även två barn Henrik 22 och Isabelle

Maria Mindhammar avlade Handels- och förvaltningsjuridikexamen vid Göteborgs universitet 1987 och Juristexamen vid Lunds universitet 1987. Efter att ha avslutat sin tingsmeritering arbetade hon som hovrättsbedömare för Hovrätten för Västra Sverige från 1990 till 1996. Därefter tillbringade tid (1995–2006) i Utbildningsdepartementet, (2006–2014) i Finansdepartementet och (2014–2017) i Arbets- och näringsdepartementet. 2017 blev hon Arbetsförmedlingens överdiktor; i december i år befordrades hon till generaldirektör. Den 18 september 2023 tillträder hon som chef för Migrationsverket.

Bakgrund

Många högt uppsatta poster i Västsverige erövrades när kandidater klarade notariebehörighet enligt den samtida Mölndal tingsrätt och assessorcertifiering under Hovrätten. Försöker en ny handling. Chefer för projektet gjorde förändringar och röjde vägen. Grunderna för rättssystemet och dess filosofi lades fram. Att dela en hemlagad lunch med nära och kära är ett bra sätt att knyta kontakter och få perspektiv på livets utmaningar.

Maria Mindhammar Familj

Jag har arbetat i ledande befattningar på Skolverket, Kronofogden och Skatteverket och nu tar jag mig an nya spännande roller på Arbetsförmedlingen. Ledarskap, enligt min mening, bygger på att främja en miljö där alla känner sig trygga och värderade. Aktiv medlem i Hilda sedan dess etablering 2015.

Vilket behov har världen av Hildas nätverk och åtagande?

Det finns en tillströmning av smarta, drivna unga kvinnor till juridikområdet. På samma sätt är andelen kvinnor i ledande befattningshavare mycket lägre än män. För att kunna göra sitt jobb måste nätverket uppmärksamma relevant information och peka människor på rätt väg. Vi behöver fler kvalificerade kvinnliga domare om vi ska bli bättre.

Vi måste visa att att vara kock inte bara är glamour och att du fortfarande kan ha ett tillfredsställande personligt liv samtidigt som du kan behålla en framgångsrik karriär. För mig personligen är nätverket en källa till inspiration och uppmuntran; goda exempel på ledarskap efterfrågas ständigt. Att ge tillbaka sin expertis är en riktigt meningsfull upplevelse.

Hon gick in i kaoset och kungen dök upp.

När Maria Mindhammar tog hand om Arbetsförmedlingen var hon väl medveten om de betydande svårigheter hennes grupp skulle stöta på. Men sedan vände det till det sämre. Det har varit onormalt tyst på Arbetsförmedlings högkvarter i Solna den senaste tiden.

Det har varit full aktivitet i Arbetsförmedlingens nya kontorshus ända sedan företaget flyttade in för ett år sedan. Här finns över 1 400 avlönade anställda. Ledning, dataanalys, PR, IT och HR är alla exempel på kärnuppgifter. Men nuförtiden har arbete hemifrån blivit en högsta prioritet, precis som på alla andra kontor.

Kanske är stormens öga inte lika ljust som resten av himlen. Maria Mindhammars talang, förvärvad under loppet av tjugo år i höga ämbeten, märks i det allvar med vilket hon skildrar omvärlden. Det vore orättvist att definiera Maria Mindhammars arbetsdagar som präglade av lätthet och fritid. Årets allvarliga händelser har skakat även de mest rutinerade advokaterna och domarna från tidigare generationer.

Torsdagen den 22 februari 2020 hittar Maria Mindhammar och Monica Saarinen i radiostudion och deltar i Ekots dagliga intervjuprogram. Hon är sedan en handfull månader chef för Arbetsförmedlingen, en tjänst som ofta jämförs med en kanon. Vid tidpunkten för intervjun var det svårt att förutse vilken effekt covid-19 skulle få i Kina.

Sveriges radios Ekoredaktionen har ännu inte kommit fram till att Arbetsförmedlingens generaldirektör är kopplad till viruset. Maria Mindhammar verkar ha fler utmaningar än den vanliga personen. Myndigheten hade sitt år innan statsfinansieringen minskade avsevärt. Över hundra regionkontor etablerades över hela landet och befolkningen beordrades att vara tyst.

Politikerna var oroliga och det fanns motstridiga direktiv för att begränsa det lokala kontorets tillväxt. När spelet började hade Myndigheten redan intervjuat runt hälften av de som sökt. Samtidigt påbörjades en landmärkesomvandling av samväldet.

Arbetsförmedlingen är erkänt för sin fridfulla och vänliga arbetsplats, men den här artikeln målar upp en bild i stora drag av att privata aktörer borde ta för mycket av bördan. Och det var inte allt; i början av året var det kristallklart att ekonomins cykliska upp- och nedgångar var på väg att ta slut och att ytterligare jobblindringar var på väg.

Trots Maria Mindhammars frekventa protester om att “jag vill inte kalla det ‘kris'” är platsen verkligen unik. Därefter svepte pandemin över Europa och Sverige på några dagar. Varslen och uppsägningar spred sig snabbt som en löpeld över landet.

Det har fått omfattande konsekvenser på den svenska arbetsmarknaden av vad som i grunden är en livshotande sjukdom. Arbetsförmedlingen var den lokala organisation som tillsammans med sjukhuset hamnade mitt i grejorna.

När februari först rullade runt såg jag inte riktigt omfattningen av situationen. Det finns för mycket information där. Däremot initierade jag kristeamet mot slutet av februari. Den första stora utmaningen var att komma på vad man skulle göra under vecka nio av Stockholms sportlovsvecka med besökare från utanför stan. Efter mycket diskussion kom vi den 28 februari överens om att de skulle stå utanför driften i två veckor. Det var då jag visste att det här var för gott. Det valet rankas nu högt på min lista över bra.

Sedan dess har Maria Mindhammar inte gjort annat än att jobba och sova, med undantag för några veckors sommaruppehåll. “Som tur är”, flinar hon, “jag sover gott.” Företagets arbetsdelningsprogram har aldrig varit förberett för att ta emot en så snabb utveckling till nya regioner,

Det finns ett antal utmaningar vi måste övervinna för att lyckas här. När vi först anlände var situationen riktigt prekär. Som en stor arbetsgivare kände vi effekterna av pesten akut på grund av vårt ansvar att förhindra spridning av sjukdomar. Det var redan svårt att hitta en fungerande lösning.

Maria Mindhammar Familj
Maria Mindhammar Familj

Leave a Comment