Maximilian Artell Flickvän

Maximilian Artell Flickvän
Maximilian Artell Flickvän

Maximilian Artell Flickvän – Det låter inte som att ditt intresse av att bygga ditt varumärke är det som motiverar dig. Nej, det skulle jag inte säga. Jag bestämde mig för att bli journalist eftersom jag tycker så mycket om att skriva.

Jag tycker om att hålla mig uppdaterad om aktuella händelser och följa nyheterna. Vid det här laget är jag inte naiv; många människor ser vad jag gör och tycker att det är underhållande. Men jag kämpar med att hålla mitt privatliv väldigt för mig själv.

Är det någon som ger “Efter fem” eller nyheterna din speciella uppmärksamhet?

Det skulle mest vara Matilda Boza. Vi har känt varandra sedan vi var barn, därför är hon den jag känner mig mest bekväm med. Du blev pappa i september; har du erbjudit några råd till gravida Matilda Boza?

Jo, min syster Julia hade en lång lista med saker som vi behövde kolla innan festen, och jag hade ingen aning om vad hälften av dem var. Jag uppskattar det väldigt mycket att hon tog en chans på mig. Jag sa till Matilda att det var bra att vara välrundad och att man kanske inte behöver allt på listan.

Vad gör du på din fritid?

Det är mycket uppståndelse kring puben just nu. Vi kom hem från BB den 10 september och fick vår dotter den dagen; vi flyttade också den dagen. Jag gick och lämnade tjejerna hemma, sedan gick jag in på kontoret och skrev på kontraktet. Jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Vi checkade in på ett hotell och när det var dags att åka till sjukhuset rusade vi dit. När vi kom hem insåg vi inte att vi var utmattade.

Jo, då. Jag ska inte klaga. Hon vaknar ofta på nätterna och gråter, och jag vet inte vad jag har gjort för fel. Jag hade faktiskt föreställt mig en mardrömsframtid med väldigt lite hopp. Ändå har det gått över mina förväntningar, och jag kan inte klaga nu. Det är otroligt förtrollande, och jag älskar varje sekund av det.

Mot bakgrund av kända tv-personligheter som Anna Brolin, Henrik Alsterdal och Tilde de Paula i TV4:s framtidsinriktade program “Efter fem” strular den 31-årige Maximilian Artell sina grejer. Han presenterar nyheterna och föreslår att han ska ta mer och mer rampljus.

Vi måste veta vem den här Maximilian Artell är.

En driven person som tagit sig in på TV4 genom bakdörren, eller vad svenskarna kallar en “praktikplats”, en trist utrustning. Jag var väl runt 20 år då. Jag sökte till journalistprogrammet vid Sundsvalls universitet och gjorde min praktik här.

Maximilian, som alltid hade föreställt sig själv som en författare, säger: “Det var precis mitt i min träning, så jag gick halvvägs in och fick chansen att stanna kvar och hoppa in lite extra, så det gjorde jag.”

Jag snubblade in i det här under min korta praktiktid på TV4 i Sundsvall, och jag är glad att jag gjorde det. Jag hade möjlighet att fotografera och genomföra intervjuer på egen hand, men jag saknade den nödvändiga kompetensen.

Jag gick en snabbkurs och insåg att jag verkligen trivs med det. Det var så jag fick min praktik på TV4 i Stockholm. Jag gick fram och tillbaka till kaffemaskinen och hoppades att ingen skulle lägga märke till mig. Jag var ganska ung då.

Framgång är fortfarande verklighet “efter fem” år senare. Vad tror du det beror på?

Man erkände att tiden var svår att locka observatörer, men nu har vi rullat igenom år efter år och fortsätter att växa. Nu när söndagar också är en del av arbetsveckan, är det mer uppmärksamhet på nyheterna när vi förbereder oss för att summera den gångna veckan. Sedan väntar jag på det senaste precis som jag gör på vardagarna. Ändå kommer vi att ha ännu mer tid för rubrikerna.

Henrik Alsterdal, din medarbetare, började som encom nyhetsleverantör; strävar du efter högre höjder? Nej, jag vet verkligen inte. Jag tycker om att arbeta med stora budskap och att ta ansvar, men jag är tacksam för uppdraget idag. Jag känner mig mest hemma inom journalistiken, men det är ingen hemlighet att jag strävar efter att avancera professionellt och bli mer kompetent i alla aspekter av mitt arbete.

Det har varit många nyhetsvarningar i din väg; är det någon som sticker ut?

Det är tufft att gå vidare från den 24 februari förra året, när den ukrainska konflikten bröt ut. Jag minns att jag gick och la mig och sedan vaknade runt tre eller fyra på morgonen för att jag inte kunde sluta tänka på nyheten att Ryssland hade invaderat Ukraina.

När jag först började arbeta där var det ett enormt uppdrag; vi drog in all tillgänglig personal för att hantera arbetsbördan. Det var en riktigt stressig och tragisk dag. Har det hänt i skogen under en storm?

Säkerheten finns där. Första gången jag skickade ett “Efter fem”-meddelande var jag övertygad om att vi hade misslyckats med inledningen. Men när vi skickade det live blev allt perfekt. Jag var inte dum i huvudet, men så fort jag lämnade studion blev jag helt klar och sprang till min dator för att gå igenom allt i realtid.

Maximilian Artell Flickvän

Annars minns jag att jag tänkte åka hem 2018 vid den här tiden. Jag går ut genom en dörröppning och tittar ner på min telefon. Vid det laget får Ebba Busch ett riktigt behagligt smack upp och ner på huvudet. Hans Sápo-vakté tittade väldigt nyfiket på mig. Hon kom in några minuter för sent och gick med på partiets isbrytarfrågor, men hon skötte sig själv med elegans och panache.

Vi har pratat med några av dina kollegor, och alla verkar kunna ta en hel del värme på sociala medier och i vattenkylaren; hur har det varit för dig? Enligt min åsikt har vi killar det mycket lättare än tjejerna. Oavsett ämne till hands överges de ofta under överskådlig framtid.

Det är uppenbart att det finns massor av människor som stör mig, men jag märker det inte riktigt. Till och med jag är säker på att kanalen är ganska effektiv för att hålla oss säkra. Jag tror inte att de säger till oss innan ett samtal: “Nu ringde jag något och trodde att du var fullt påklädd eller var trög med att skicka.”

Har du lärt dig att ignorera det som alltid finns omkring dig?

Det är avgörande att jag hänger med i mina nyheter eftersom allt beror på vad de säger. Om du tror att jag har en jätteslips på mig, kommer jag inte att skämmas. Kan man bli trött på att se sig själv på TV? Jag svarar nej, men det är uppenbart att alla vill vara artiga och presentabla.

Mina föräldrar är de ivrigaste tittarna jag känner, och de äger en 4K ultra HD-tv. Hon ser varje minut av “Efter fem” och kan höra sig själv muttra “Max, du har hår på ditt kavajslaget.” Så länge hon sitter och tittar på den själv kan hon göra en direktsändning.

Vi märkte att ditt Instagram-konto är privat; är detta på grund av det vi har diskuterat, eller är du bara försiktig? Jag jobbar på tv och varje dag tittar hundratusentals människor på mig. Jag tycker om att hålla mitt personliga liv åtskilt från mitt professionella.

Maximilian Artell Flickvän
Maximilian Artell Flickvän

Leave a Comment