Sofia Rågenklint Sjuk

Sofia Rågenklint Sjuk
Sofia Rågenklint Sjuk

Sofia Rågenklint Sjuk – SVT är just nu mitt uppe i att skicka ut säsongspremiären av tv-programmet “Frga doktorn.” Anledningen till detta är att båda Pelelbo-infödingarna, Dr Karin Granberg och programdirektör Sofia Rgenklint, har testat positivt för covid-19.

Populära SVT-programledaren Sofia Regenklint vet precis vad hon ska säga när hennes hälsa är i fara. Hon har gått vidare från sin skilsmässa, ombildat sitt liv och hittat en nyfunnen känsla av självständighet och tillfredsställelse som ett resultat.

Sofia Rgenklint är en skicklig berättare, så vår tid tillsammans på fika i Helsingborg flyger förbi. Detta är menat som en illustration av den gång hennes medföljande hund hade någon typ av fontändiarré precis innan Sofia skulle uppträda i sin första tv-audition.

Jag skulle säga att hon fick jobbet när hon tjänstgjorde som tondövsservtris och kylde en närliggande kroggest genom att hålla ett glas sprit över hans huvud. Hon flimrande gnista. Även 1999 års Sverige Fröken-final, då hon bytte till en sarong. Hón kom trea Eftersom hon var så välklädd är det säkert att anta att hon hade mycket mer på sig till tävlingen än vad som krävdes.

Mina tankar glider tillbaka till min barndoms flickbokshjältinnor, de som fastnade i olika grepp men lyckades ta sig loss med mod och god vilja. Sofia ger samma intryck: hon är snabb, hård, fysiskt kraftfull och ganska älskvärd.

Men det finns fler berättelser att förstå där, precis som det finns i allas liv. På din väg har vänlighet och glädje skickats. Sjukdom och kris är lika mycket en del av livet som friskvård och vitalitet. En som njuter av livet till fullo, minns tider då sarbon och exet båda stod i samhällets framkant, när hundratals miljoner människor tittade på tv och en döende generation flåddes över hela landet, och så vidare.

Ingen anledning att misstänka att hon agerade oseriöst när hon gjorde detta. Men hon gjorde som hon alltid gör och grävde i sig, och lärde sig därigenom något nytt. När jag spelade padel började jag uppleva smärta i överarmarna utan någon uppenbar anledning. Men gåvan spred sig ner genom benen och in i höfter och knän. Till sist var jag klar i huvudet på höger sida och kunde inte sova alls, som Sofia berättar.

Ortopeden sa att han hade gjort alla diagnostiska tester och var 99 procent säker på att patientens inflammation var ett resultat av stress. Han föreslog att jag skulle skriva om mitt sätt att leva, så det gjorde jag. Exakt var och när jag hade lämnat hans svar. Om den inte behandlas kan inflammationen bli kronisk.

En oförglömlig blick tillbaka i tiden, som Sofia tog som present till sin familj. Det bästa var att det inte fanns något märkbart fysiskt brus, men mekanismen fungerade inte som förväntat. När jag läste i tidningen att jag skulle ta med barn till träningen glömde jag namnen på de som hade berättat det.

I det här samtalet kunde jag helt enkelt inte hålla mig från att bli känslosam. När ett plus ett inte var lika med två blev jag en a-lister. Jag önskar att jag hade ett horoskop nu. Hur skulle jag kunna sluta mitt jobb? Om jag inte skaffar en ny, pålitlig dator snart kan jag bli tvungen att jobba. Om hjärtat inte pumpar, finns det något arbete som kan undvikas.

För att komma in i dalen, tryck på “G”-tangenten

Vanligtvis skulle hon ha gått in i striden precis när den högsta volymnivån höjdes. Sofia berättade för sin pappa efter att hennes mamma gick bort i lungcancer att hon fått mer än hon hade räknat med. När jag var 23 år gammal gick min pappa plötsligt bort i en hjärtattack.

Läkarna gav mamma allt från tre månader till tre år att leva när hon blev sjuk. Jag ville åstadkomma så mycket jag kunde medan hon var där, men vi hade ingen aning om hur länge det skulle ta. Hans eller hennes förtroende för dem sjönk plötsligt. Kanske mamma kan känna sig bättre snabbt efter att ha provat en ny medicin.

Jag besökte henne så ofta i Dalarna att jag sparade 30 dollar i kontanter bara för att tillbringa natten hos henne. Jag träffade henne på Falu lasarett och tog med henne på en snabb resa till Uppsala. Samtidigt var jag involverad i tv-program i olika delar av Sverige och uppfostrade mina barn i Stockholm. Den vitalitet du behöver just nu för något syfte. Men jag tänker på alla män som lever med extremt stressiga födelsedagar och årsdagar. För att slippa prata om saker som gör dem sjuka.

Efter att hennes mamma gick bort i en sjukdom som varade i tre år brände Sofia upp alla sina böcker. Hon arbetade dubbelt så hårt som en genomsnittlig person när hon bara var ett litet barn, trots (eller kanske på grund av) sin låga ålder.

Jag är född i Skövde och där bodde min familj tills jag var åtta år. Mamma var familjeförsörjare medan pappa uppträdde med ett dansband och komponerade musik. Hon reste dock tillbaka till sin hemstad i Dalarna, och han var utmattad av turnerandet, så han efterlyste bonde för att vi skulle ta över hans mors sl.

Sofia Rågenklint Sjuk

Efter att ha avslutat gymnasiet gick Sofia in i besöksnäringen. Någon föreslog dock att hon skulle söka en tjänst på en lokal tv-station i Sälen. (En tjänst hon erbjöds trots att hon anlänt till landet med en kraftigt försvagad japansk spets i släptåg.)

Hans första intervju var med sångaren Patrik Isaksson, som precis släppt ett nytt album. När de äntligen hittade varandra bytte de presenter och flyttade ihop i Stockholm, där Sofia arbetade som programledare och senare som programledare på TV4.

Jag hade verkligen inte förväntat mig att bli vän med en turnerande musiker, säger Sofia, som bryr sig om sina barn. Men så var fallet. Men inte utan komplikationer. Inom några år började de divergera; de skilde sig så småningom och fick två barn.

Det fungerade bättre andra gången.Det fanns en möjlighet att de skulle behöva överge hela det moderna livet om cellförändringar skulle återvända. Innan dess hade jag inget riktigt starkt barndomsminne.

De pratade aldrig illa om varandra, Sofia och Patrik, och de stannade tillsammans i åtta år innan de gick skilda vägar. Med program som “Söndag med Sofia”, “Brottsligt” (båda på Barnkanalen), “Djursjukhuset” och “Auktionssommar” etablerade Sofia sig som en populär SVT-programledare bland tittarna.

Prova hans tröjor

Hon växte upp i sin morföräldrars småstadsliv, där det faktiskt inte fanns plats för en del. Men efter en tid tillbringad ensam stötte Sofia på Jonas Nemeth, en professor och konstnär som bodde utanför Helsingborg.

Vi hade inte planerat att återvända förrän alla våra fyra barn var gamla nog att sova i sina egna sängar. Men mina söner var ofta på besök i Sverige, så jag planerade att flytta dit och bestämde mig själv. Där levde och dog Jonas varje vecka.

Under sommaren 2019, när Sofias mamma flyttade hemifrån, var Sofia och Jonas i slutskedet av att köpa en bostad utanför Helsingborg. När utmattningarna kollapsade såg hon detta som en chans att börja om med sin nya extrafamilj i en mer avslappnad atmosfär. Efter att ha rådfrågat sin läkare bestämde sig Sofia för att vila lite.

Hon ger sig själv tillåtelse att äta mindre än hon vanligtvis gör. Hon har gått i terapi och har hunnit tänka på sina egna personliga mirakel på gång. Var får hon de höga krav hon ställer på sig själv? Det hon kallar sin “medberoende” med andras svårigheter är det ansvar hon tagit på sig för deras bästa.

Sofia sa tyst: “Jag älskar min mamma.” Hon var omtänksam och vacker. Men när jag var barn var hon svag i mens. Kanske saknade hon sin frånvarande far, som nästan alltid var på väg för jobbet. Jag minns att det var allt jag brydde mig om att göra henne glad igen. Jag slog på datorn och sa till henne: “Jag ska döda världen!” Jag kunde inte förstå varför jag inte kunde göra ett gott intryck på henne.

Att hålla huvudet nere och inte försöka imponera på andra är ett sätt att förvalta sin egen förmögenhet. Sofia har använt liknande taktik som beskrivits. Jag var 15 när jag fick diagnosen bulimi. Även om min bästa vän hade dött av anorexi trodde jag inte att jag var sjuk för jag var också sjuk. Återigen sattes maten på snabbspåret. Det pågick så länge att jag knappt kunde nudda tungan med gaffeln innan det började kväljde mig.

Men jag gillade det väldigt mycket i ratal. När mina föräldrar äntligen kom ikapp blev de arga av två anledningar: jag var sjuk och de hade inte förstått vad som pågick. Jag var ivrig att hitta läkarvård, så jag besökte ett Mora matskafferi, där jag fick utmärkt vård. När min far kom hem var jag fast besluten att ge honom min sista köttbit och en fast övertygelse om att jag snart skulle bli frisk. Och jag blev det också.

För tjugo år sedan var hon tvungen att dra sig ur en total utmattning. Efter bara några månader sa Sofia upp sitt jobb på “Go’kväll” och slängde en massa saker. Familjer samlades för att hjälpa och det verkade som om kaos hade brutit ut. 2021 återvände hon till SVT-häftet “Frga doktorn” som ny showrunner.

Hennes intresse för hälsa började i unga år och har bara växt sedan dess. Hon är en empatisk intervjuare som får män att prata öppet och ärligt om sina relationer med kvinnor. När människor pratar om sina upplevelser hjälper det andra som går igenom samma saker att sätta namn på sina känslor och hitta hopp. Program och våra trendiga gäster tjänar ett viktigt syfte för att uppmärksamma alla typer av sjukdomar, inte bara de som orsakar depression, ångest och isolering, som Sofia uttrycker det.

Sofia Rågenklint Sjuk
Sofia Rågenklint Sjuk

Leave a Comment