Stavås Skistad Length

Stavås Skistad Length
Stavås Skistad Length

Stavås Skistad Length – Efter att ha börjat på en femte plats, steg Halvorsen till ett slagavstånd från andraplatsen, där hon slutade bara 0,27 sekunder efter den slovenska atleten Eva Urevec, som tog den andra automatiska kvalplatsen. Mathilde Myhrvold (NOR) vann heatet och Diggins och Halvorsen kom in mindre än en sekund efter henne. Fyra åkare från fyra olika länder tävlade i finalen om Dresdens sprinttitel: två norrmän, två svenskar och två slovener.

De sex damerna åkte i tät packning under den första slingan, vilket tyder på ett taktiskt och tätt lopp. Hela tiden låg Dahlvquist och Sundling i fronten och satte farten. Dahlvquist gjorde sitt drag på de sista 100 meterna, öppnade upp ett smalt utrymme mellan sig själv och resten av flocken och korsade mållinjen först på tiden 2:33:36. Sundling slutade tvåa (+0,43), och Lampic kom på tredje plats (+0,64). Fjärde plats (+1,64) för Skistad, femte för Myrhvold (+3,03), och sjätte för Urevc (+6,15) avrundade dagen.

Alla fyra amerikanska damer placerade sig i World Cup-poängen, vilket avslutade en fantastisk dag för laget. När dagens sista omgångar var avklarade slutade Halvorsen på en sjunde plats, ett personbästa. Halvorsen, som har återhämtat sig från en fruktansvärd tragedi som inträffade i november 2019, visade upp sin gamla form i Dresden.

Halvorsen reflekterade över sin dag i Dresden och berättade hur hon kände att hon gjorde framsteg mot sitt mål att kvalificera sig till semifinalerna och därefter. Diggins placerade sig på åttonde plats totalt, tätt bakom Halvorsen; Swirbul placerade sig på sextonde plats; och Kern placerade sig tjugoandra.

Två kvinnor från Kanada tävlade i kvaltävlingen, men de slogs ut före finalen. Maya Macisaac-Jones placerade sig på 52:a (+11.31), och Dahria Beatty kom på 58:e plats (+14.16) för att leda kanadensarna. Dahlvqist, som också råkar vara Frida Karlssons rumskamrat, har nu flest poäng i världscupen efter sin seger (SWE).

Rosie Brennan, Diggins lagkamrat, är för närvarande rankad fyra, med Diggins på femte plats. Lagen kommer att ha ledigt en vecka under semestern och använder den tiden till att ladda om innan Tour de Ski börjar den 28 december. Det viktigaste är att det fortfarande finns i vårt rum”, sa Dahlvqist i en FIS-intervju efter att hon tagit över världscupledningen från sin lagkamrat och bästa vän.

Ulricehamn stod värd för världscupen i längdåkning för andra gången säsongen 2018/2019. Staden var värd för evenemanget för första gången föregående år. Säsongens evenemang var inte freestyle, utan snarare freestyle-intervallstarter och stafetter.

Skid-VM har arrangerats i Ulricehamn, som ligger i södra Sverige mellan Göteborg och Jönköping, vid två separata tillfällen. De första spelen ägde rum den 21 och 22 december 2017, under säsongen 2016–2017. A Hall Mark of Excellence Award, finansierat av Marty och Kathy Hall, möjliggör denna världscupbevakning. Vänligen kontakta oss om du har några frågor om A Hall Mark of Excellence Award eller vill veta hur du kan hjälpa till att finansiera täckning på FasterSkier.

Dresden, Tyskland var beredd att stå värd för en spännande stadssprint Freestyle på en 1,3 kilometer lång bana för fjärde året i rad. Covid hindrade åskådare från att komma in på banan för andra året i rad vid ett lopp som regelbundet drog anhängare från hela världen. Skidåkarna var på ett festligt humör inför det sista loppet innan semesteruppehållet, trots svårigheten i den hala terrängen.

Snabbt och spännande, det är perfekt för mig. Julia Kern förutspådde inför FIS inför morgonens heat att “det kommer att bli en intressant tävlingsdag.” På grund av hennes härkomst i Tyskland behandlas Kern som en lokal kändis i sin adopterade hemstad Dresden.

Maja Dahlqvist (SWE) var beredd att behålla sin dominerande start på säsongen i damernas världscupsprint. Rider för närvarande en segerserie i tre lopp i individuell sprinttävling, inklusive årets två första. Med en femte seger skulle Dahlqvist ansluta sig till norska ikonen Marit Bjrgen som de enda kvinnorna att vinna fem raka världscuptävlingar i individuell sprint. Björn vann 11 i rad från december 2003 till januari 2005.

Stavås Skistad Length

Jonna Sundling från Sverige vann kvalloppet på rekordtiden 2 minuter, 29,52 sekunder. Med Hailey Swirbul på sjua (+2,39 sekunder), Kern på tionde (+3,49 sekunder), Jessie Diggins på sjuttonde (+4,87 sekunder), och Hannah Halvorsen på tjugofemte (+6,82 sekunder), slutade fyra amerikanska kvinnor i toppen trettio.

Swirbul kom i mål inom en sekund från ledarna i det första heatet i damsprinten. Swirbul gav allt på hemmaplan för att sluta fyra i sitt heat. De två bästa som slutade i heatet var slovenskan Anamarija Lampic och norskan Kristine Stavs Skistad, som placerade sig på sexa respektive nionde plats i kvalomgången.

Kern (USA) tävlade med Dahlqvist (Sverige) i det andra heatet, som Dahlqvist vann enkelt över Greta Laurent (Italien). Under hela tvåvarvsloppet höll Kern stadig kontakt med ledarna och föll aldrig längre än till femma. I det tredje heatet tävlade amerikanska Hannah Halvorsen mot Sundling, som tidigare vunnit den klassiska sprinten vid 2017 års världsmästerskap i Oberstdorf, Tyskland.

Efter en kollision mellan Nathalie von Siebenthal (SUI) och Magni Smeedas (NOR) lämnade en grupp om tre att slåss om de två bästa platserna, kunde Halvorsen hålla balansen och komma överst. Lätt på första plats passerade Sundling mållinjen före Halvorsen och Jasmin Kahara (FIN). Med en bättre bootslide än Kahara slutade Halvorsen tvåa i sitt heat och fick en plats i semifinalen.

I det tredje och sista semifinalheatet stannade Diggins (USA) kvar med huvudgruppen under varven, och gick upp från femma till trea i den sista sträckan. Diggins placerade sig på tredje plats i sitt heat, men på grund av regeln om lyckliga förlorare gick han vidare till semifinal. Franskan Lena Quintin och svenska spelaren Moa Lundgren avancerade automatiskt.

Den första semifinalen kördes i ett jämnt tempo satt av Sundling och Dahlqvist, och fältet höll ihop båda varven. De sista 500 metrarna såg Dahlqvist och Sundling ta sig fram och de kom till slut etta och tvåa. Bara 0,35 sekunder efter Dahlqvist passerade Lampic och Skistad mållinjen i en bildfinish. Båda dessa damer hade tur och kvalificerade sig till finalen.

Det andra semifinalheatet inkluderade de typiska svängarna och vändningarna i ett sprintlopp, och både amerikaner, Diggins och Halvorsen, tävlade i det. Andraplatskvalet Lea Quintin, en 23-årig fransyska, bröt sin vänstra stav mot slutet av varvet och fick tävla om en ersättare när resten av gruppen åkte iväg. Diggins och Halvorsen väntade tyst längst bak i flocken tills det sista direkt, då de båda gjorde aggressiva uppgångar för att utmana om en finalplats.

Stavås Skistad Length
Stavås Skistad Length

Leave a Comment