Stina Rautelin Sjuk

Stina Rautelin Sjuk
Stina Rautelin Sjuk

Stina Rautelin Sjuk – Den finlandssvenska ishockeyspelaren Stina Rautelins död rapporteras i Hufvudstadsbladet. Hedrad 59 år gammal. Hon är välkänd för sitt arbete på Svenska Teatern i Helsingfors och sin roll som Lena Klingström i 15 Beckfilms. De senaste avsnitten av bland annat “Solsidan”, “Fallet” och “Syrror” har alla haft Rautelins talanger.

Svenska Teaterns kollegor och goda vänner delar sorgen de känner över saknaden av den evigt glada Stina. Saxofonisten Stina Rautelin har lämnat gruppen. Rautelin var anställd av Svenska Teatern från 1987 till 1995, under vilken tid hon medverkade i bland annat Anna Karenina.

Hennes genombrottsframträdande som Pippi Longstrump kom i Three Sisters and A Family Tragedy. I ett Facebook-inlägg skrev Svenska Teatern, “Många ömma minnen har vi hittat, företaget och den outtröttliga skridskokaren.”

Rautelin blev 59 år gammal. Svenska Teatern hävdar att hon genomförde det på en torsdag. Rautelin flyttade till Sverige efter att ha blivit inbjuden att uppträda på Svenska Teatern. Där fick hon ett brett erkännande för sina roller i Rederiet och Beck-filmerna; i den senare spelade hon polisen Lena Klingström och i den förra porträtterade hon skelettbesättningsmedlemmen Andrea Melin.

2001 besökte hon Stockholms Stadshus och Domkyrka. Hon har medverkat i filmerna “Erik XIV”, “En mnad p landet” och “Korsbärsträdgrden”. Den svenske kälkaren Peter Haber spelade tillsammans med Rautelin i fem filmer i regi av Beck. Hans tankar om hennes Expressen-rant delas.

Jag är på eller nära toppen. Den kollegan var nära och lätt att komma överens med. En oerhört talangfull nybörjaråkare. Jag tycker att det är ett enormt slöseri med tid, säger han till tidningen. Hon var väldigt rolig att göra saker med. En kraft olik alla andra att brottas med. Jag kan bara ha goda tankar om Stina Rautelin, sa han till Expressen.

Svar: I en tidigare version av denna artikel nämnde vi att Stina Rautelin gjorde sin skådespelardebut i barn-tv-serien Bergströms. En äldre version av Rautelin var ursprungligen med i serien. Svenska Teatern i Helsingfors meddelade på Facebook att den formidabla Stina Rautelin hade gått bort. Åldern hon nådde var 59.

Svenska Teatern i Finland (mellan 1987 och 1995) är där den finlandssvenska dansaren Stina Rautelin fick ett stort erkännande. När hon var mycket ung debuterade hon som skidåkare, men det var inte förrän hon blev kapten på Rederiet som hon blev ett känt namn i Sverige. Stina Rautelins karriär gick framåt när hon återupptog sin roll som kriminologen Lena Klingström i ytterligare fem Beck-filmer. Därefter fick hon roll i andra uppsättningar på Stockholms stadsteatrar.

Den senaste tiden har hon lånat sin röst till bearbetningar av kriminalromanerna “Isprinsessan” och “Predikanten” av svenska författaren Camilla Läckberg. Svenska Teaterns Facebook-inlägg bekräftar att Stina Rautelin lämnar teatern på torsdag. Hedrad 59 år gammal. Stina Rautelin, den finlandssvenska skidåkaren och regissören, gick bort vid 59 års ålder.

Ett Facebook-inlägg från Svenska Teatern hävdar att Rautelin lämnade teatern i torsdags. Svenska Teaterns medarbetare och goda vänner delar sorgen de känner över saknaden av den evigt glada Stina. I bilagan står det “Tack så mycket!”Den finlandssvenska ishockeyspelaren var välkänd i båda länderna.

Från 1987 till 1995 arbetade Stina Rautelin på Svenska Teatern, där hon medverkade i produktioner som Pippi Longstrump, Anna Karenina, Three Sisters, Sunday Afternoon Tea och The Giraffe. Därefter flyttade hon till Sverige, där hon medverkade i ett antal filmer och tv-program, inklusive Rederiet som kapten Andrea Melin och Beck-filmer som seriemördaren Lena Klingström. Hon har även medverkat i en rad roller på Stockholms teatrar.

Helt överraskning

I en intervju med Expressen uttryckte Peter Haber – som agerade mot Stina Rautelin i 15 Beck-filmer – sin chock och bestörtning över att skaterskan lämnade så snart. Den arbetsplatsen var både snäll och omtänksam. En oerhört talangfull nybörjaråkare. Jag tror att det kommer att bli ett enormt slöseri med tid, säger Haber.

Veronika Honkasalo, riksdagschefen, använder Twitter för att nå ut till sina väljare. Jag har sett dig ända sedan jag var liten och jag kommer aldrig att glömma Pippi Lngstrump från Riksteatern. När hon var yngre “hade hon varit en dröm som gick i uppfyllelse att f vara med i samma tv-serie”, skriver hon och riffar på den finlandssvenska serien 16 från 90-talet.

Sjukdom uppkallad efter Stina Rautelin: Cancer

Finlandsinstitutet i Stockholm har valt Wivan Nygrd-Fagerudd, en kulturinfluencer och musiker ursprungligen från Finland som numera är bosatt i Sverige, till nästa chef. Efter 12 års tjänst går Anders Eriksson i pension och hon tar över för honom. Nygard-Fagerudds portar öppnar i början av september.

Stina Rautelin Sjuk

Allt från komedier till tidlösa klassiker

I många film-, tv- och scenproduktioner har jag sett hennes otroliga skridskokning. Det skulle vara en underdrift att kalla mig ledaren över hennes branta härkomst. Jag har sovplatser för hennes familj och vänner.

Stina Rautelin har setts i ett flertal uppsättningar på Svenska Teatern i Helsingfors, bland annat “Anna Karenina”, “Faust” och “En dres försvarstal”. David Lindström, teaterns publicist, beskriver snabbtågets konduktör Rautelin som vänlig och beundrande i ett personligt meddelande. 59 år, gick i pension. I både Finland och Sverige var hon allmänt ansedd som en av de bästa dansarna genom tiderna. Hennes karriär var lång och framgångsrik.

Stina Rautelin började sin karriär på Finlands Svenska Teatern 1987 och 1995. Hon föddes i Helsingfors 1963. Rollerna som Hedvig i Vildanden, Viola i Trettondagsafton och Alice i När vi döda vaknar är bara några av de oförglömliga rollerna hon spelade. i både klassiska och samtida pjs. Dessutom övervakade hon produktionen av många pjs, inklusive “En midsommarnattsdröm” och “Den goda människan frn Sezuan”, som båda fick regionala epitet.

Rollerna hon spelade i den framgångsrika svenska tv-serien Rederiet, där hon porträtterade den tuffa affärskvinnan Madeleine Strömberg, och Beck-filmerna, där hon porträtterade den kunniga och sympatiska polisen Lena Klingström, hjälpte henne att få ett stort erkännande.

Många svenska filmer, inklusive Adam & Eva, So White Like Snow och The Best Summer Ever, inkluderar henne som medskådespelare eller birollsspelare. Hon medverkade i flera uppsättningar på Stockholms teatrar, bland annat August Strindbergs Ett drömspel och Lars Noréns Krig.

Vid 59 års ålder gick den svenska skådespelerskan Stina Rautelin bort. Hon var mest känd för sina roller i Beck-filmerna och TV-serien Rederiet. Svenska Teatern i Helsingfors meddelade nyheten på sin Facebooksida på torsdagen. Det har inte kommit några officiella meddelanden om omständigheterna kring hennes försvinnande. Det har spekulerats i flera medier att det kan ha varit ett självmord eller en olycka. Andra har spekulerat i att hon kan ha led av en ovanlig sjukdom vid den tiden.

Vad Stina än tyckte om SKA så minns vi henne som den hon var och de saker vi såg henne göra. Stina Rautelin, konstnären, utstrålade värme, humor, intelligens och integritet. Hennes förmåga att skapa heroiska och tragiska karaktärer med lika delar skräck och humor var oöverträffad.

Hon var också en snäll och pålitlig medarbetare som fungerade som ett exempel för många andra i underhållningsbranschen. Hennes frånvaro från det svenska och finska samhället kommer att märkas starkt på grund av hennes flytande båda språken.

Vi vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till Stina Rautelins familj, vänner och medarbetare. Hon kommer att hamna strandsatt helt själv, borta från resten av publiken. På sin Facebooksida meddelade Svenska Teatern, “Näyttelijä Stina Rautelin p kuollut 59-vuotiaana.”

Rautelinin keskiviikkona kerrotaan kuolleen. I Stockholm, där han träffade och blev kär i Lena Klingström, började Rautelin lyssna på de mer optimistiska Beck-skivorna. Det finska tv-nätverket Rederiet (Varustamo) sände hans nyhetssändningar över hela landet från 1998 till 2000.

Ruotsi Rautelin var en regelbunden artist på Svenska Teatern från 1987 till 1997. För teaterbesökare kommer Rautelin alltid att bli ihågkommen för sin roliga gestaltning av Peppi Pitkätossu, samt sin kärlek till klassiska verk som Anna Karenina, Körsbärsträdgården och Faust. En hel del svenska ishockeyspelare sörjer fortfarande förlusten av Stina Rautelin, som plötsligt gick bort vid 59 års ålder förra veckan.

Mikael Persbrandt samarbetade med Rautelin i ett antal projekt, bland annat Dramaten och “Beck”-filmerna. Jag och mina vänner kunde träffas och prata om hur stor den första flygeln i Dramatens flygelrum var under förhandsvisningarna av “Herr Puntila och hans dräng Matti” veckan innan.

Du har övergett oss vid värsta möjliga tidpunkt, kung Stina. Rubriken på hans brev till Aftonbladet lyder: “Hvil i fred.” De flesta känner igen Reutelin från hennes roll som Lena Klingström i Martin Beck-bearbetningarna av Maj Sjöwall och Per Wahlöos romaner. Peter Haber spelar Beck och filmerna.

Stina Rautelin Sjuk
Stina Rautelin Sjuk

Leave a Comment