William Poromaa Längd och Vikt

William Poromaa Längd och Vikt
William Poromaa Längd och Vikt

William Poromaa Längd och Vikt – Poromaa long vikt / William William Poromaa är en svensk långdistanslöpare som tävlar över hela världen. När han tävlade i FIS Nordic World Ski Championship 2021 i Oberstdorf, Österrike, med den svenska loppet, hamnade han på fjärde plats totalt. BeHan representerar Fränsta I nge kommun. Han gjorde sin internationella debut vid VM 2019 och kommer att gå med i det svenska landslaget 2020. Poromaa har gått skidgym i Sollefteå och tävlat i IK-tävlingar sedan 2017.

Skidkarriär

Under nästa säsong (2019/2020) belönades han med ett nytt världsmästerskap i januari samma år i staden Nové Msto, Tjeckien. Han startade 44:a i det klassiska 15-kilometersloppet och slutade 40:a i det efterföljande 15-kilometersfria loppet. Poromaas världscuptävlingar sågs som incitament eftersom landet har en regel att golfare som planerar att spela JVM senare under säsongen inte är berättigade att tävla i seniorvärldscupen.

Poromaa kvalificerade sig till världscupfinalen 2020 i finska Ruka den 27–29 november genom att vinna den 15 kilometer långa distansen i finska mästerskapen. Poromaa knackade på en av sina skateboards under kollisionen. Han tappade mycket mark på uppdraget men kompenserade för det genom att ta sig upp och springa.

Poromaa slutade trea i 15-kilometersklassikern vid vinter-OS 2022, som ägde rum den 27 februari i Lahtis.Privatliv Poromaa föddes i Malmberget men växte upp i Fränsta, dit han flyttade som barn. Våra finska förfäder är Poromaas.

. Innan de började på skidgympa i Sollefteå träffades de och blev goda vänner. Den svenska skidåkaren Frida Karlsson tog tre medaljer vid vinter-OS 2014 i Oberstdorf, Tyskland. Kanske mindre känd är Fridas historia som en frisinnad och plikttrogen samarit. Den här intervjun är från 2020 och hon berättar om sin förberedelse för amning i den.

Textförfattare: Bilder av: Hans Berggren

Hon måste springa samma lilla bana på Hagaparken i Stockholm om och om igen. Ännu en gång för alla, säger fotografen, och Frida går upp på scenen igen, hennes vett och penslar lika vassa som alltid. Vi ska göra det igen, för sjunde gången (men säkert den här gången), men inga löften. Jag vet att du vill gå snabbt, men om du vill ha bästa möjliga bild av ditt nästa steg måste du sakta ner, som Hans och Frida säger i sin bromsar farten.

Vi tänker på henne som den långkjolade underbara. Hon blev den yngsta juniorvärldsmästaren någonsin i skiathlon 2018, vid 18 års ålder. Hon tog en guldpjäs och två silver. Hon tog två guldmedaljer på junior-VM när hon var 19 år och sedan ytterligare två på senior-VM 2020, där hon gjorde sin debut.

Syster Frida placerar inte alla i samma kategori. Men sanningen är att ända sedan hon var en liten flicka har Frida älskat att springa. Jag minns att jag cyklade tillsammans med mina föräldrar när de gick på en promenad eller gick ut för att leka. Frida berättar hur hon och hennes familj, när hon var barn, varje september lastade bilen med sina tillhörigheter och körde från sitt hem i Sollefte till Stockholm.

William Poromaa Längd och Vikt

Jag kommer aldrig att glömma känslan av att gå in i labyrinten; det var den största glädje jag någonsin känt. År efter år, fram till 17 års ålder, vann hon varje år i rad. Hon tävlade i ungdoms-EM 2016 och föll på 3 000 meter. 2015 tävlade hon återigen på 3 000 meter Ungdomsfinnkampen och blev tvåa. Hon skryter också med en SM-guldmedalj för ungdomar på 3000 m. Och 2018 vann hon Lidingöloppet igen, denna gång i F19.

Frida Karlsson har genomfört Lidingöloppet maraton tjugo gånger. Här firar hon sin F17-seger 2016 med sin F19-rival, skidoo-drottningen Ebba Andersson, som satte nytt avstängningsrekord det året. Även om hon var en riktig lupin, lade hon inte sina pengar på loppet. Det fanns ingen organiserad lopptjänst, ingen loppklubb eller något liknande i Sollefte. Knäböjet blev en mer integrerad del av långdistansskidkonditioneringen.

Fridas mamma Mia och farmor Eva-Lena var också skickliga skidåkare, så det är möjligt att hon inte kände sig alltför skyldig över att låta idyllen ta slut. Dessutom, säger hon, har jag alltid haft en passion för sport och Sollefte är hem för ett skidgym i världsklass, så jag var tvungen att kolla upp det.

Frida spelade också mycket organiserad fotboll och handboll när hon växte upp, men lagidrott var aldrig riktigt hennes grej. Jag hade alltid varit medveten om min egen överlägsna önskan än andras. Jag kände mer press och ville satsa mer. Det gjorde mig så arg att det var helt naturligt för mig att gå över till individuell idrott, där jag kunde dansa i min egen takt och så länge jag ville.

Bilder av: Hans Berggren Hon krediterar sin mamma, Mia, för sin träningsglöd och sin gränslösa energi; Mia är för närvarande hennes chef och sköter hennes interaktioner med pressen och resten av världen. Vi har varit i ständig kommunikation med Mia innan fotograferingen och intervjun, och hon har alltid varit snabb och snäll med att svara på våra frågor.

Min mamma är min största inspiration och källa till gränslös vitalitet. Jag har blivit mycket motiverad inte bara av hennes entusiasm för skidåkning utan också av hennes engagemang och beslutsamhet. Hon är klubbens ledare, officiella whistleblower och ungdomstränare.

Det är säkert att lita på dem; de förstår vad jag står för och låter inte några sponsorer eller media få mig att ta mig från min tro; de kommer att skydda mig och råda mig hela tiden; de har varit där förut. Även om hon fyllde 21 år i augusti verkar Frida fortfarande vara ett proffs på att ge intervjuer. Hon svarar på alla frågor utan att tveka och verkar inte ha några problem med att diskutera även de mest känsliga frågor. Samma sak hände i vinter – det frivilliga tränings- och tävlingsuppehållet.

Det var december 2019, och alla förväntade sig stora saker från Frida efter att hon hade gjort några imponerande comebacks tidigare under Virtual Machine-säsongen. Hon hade precis tävlat klart i världsmästerskapen i Ruka, Japan, i november och december och var i toppform inför nästa världsmästerskap när hon fick det beskedet från Svenska skidförbundet. Hennes testresultat uppfyllde inte skidförbundets hälsokrav, därför var hon tvungen att sluta tävla permanent.

Jag var så exalterad inför säsongen att jag redan hade kollat scheman för kommande turneringar. Mitt schema var fullspäckat hela säsongen med turneringar. Ändå visade hälsomonitorerna att min kropp inte var i jämvikt, och därför blev mitt schema en fullständig röra. Och jag visste ingenting. Skulle det vara möjligt för mig att återvända den här säsongen?

William Poromaa Längd och Vikt
William Poromaa Längd och Vikt

Leave a Comment