Sanna Sundqvist Föräldrar

Sanna Sundqvist Föräldrar
Sanna Sundqvist Föräldrar

Sanna Sundqvist Föräldrar – Sanna Sundqvists förlossning igång med mitt under en galapremiär drog skådespelaren. Henne var tvåbarns-mamma nästa morgon, och det stod klart att sonen fötts med Downs syndrom.

Kådespelerskan Sanna Sundqvist bor tillsammans med sin pojkvän Fredrik och de två sönerna Charlie och Vide i en lägenhet på söder i Stockholm. Från småbarnslivet kommer hon direkt till en park i närheten och formulerar sig i nästa sekund lugnt framför kameran.

Sanna visste redan som 4-åring att hon ville jobba med teater. Sanna är uppvuxen i dansgymnasiet i Härnösand, där det har hela tiden bättre på skådespeleriet.As a dansare, I kind of feel like a robot where the person is a part of a machine. Sanna sagt, när vi slagit oss ner på en bänk med utsikt över huvudstaden, att teatern känns mer som min värld där jag, oavsett liten eller stor roll.

Hon har varit aktuell i tio år med olika filmer, serier och teateruppsättningar. Främst nu är det Ändå, efter filmen Ring mom! och tv-serien Andra åket, där hon slagit igenom rejält och blivit känd för den större publiken. Sannas krisen har jobbat hårt hela den här tiden, även om det har varit en märkbar förändring. Nu håller jag på med ett filmprojekt.

Jag håller att filma för en produktion som förmodligen kommer ut i jul, men Än så länge är allt hemligt. Och även om jag jobbar med filmen hela sommaren så kommer jag ändå vara lite av en emellanåt. Skådespelarna i TV-serien Andra åket är Jakob Setterberg, Elsa Forsberg och Sanna Sundqvist.

Sanna blev mest känd för den stora publiken med SVT-serien Andra åket. Jakob Setterberg och Elsa Forsberg är här. Och om allt slutar “som vanligt” igen, så är hon aktuell med Liv Strömquists uppsättning tänker sig själv på Dramaten i september. Den handlare om de förväntningar på våra relationer och vårt liv. Vad vill vi välja partner på ett rationellt sätt än kärlekens magi? Och hur skulle romantik utvecklas när vi bara pratade om vår egen kärlek?

Vi lever i en värld där alla har svårt att vara sig själva eftersom människor har en förutfattad uppfattning om hur någon ska se ut eller vara. Enligt Sanna söker man efter någon som verkar passa bra att komma in i deras liv, som på Tinder.

Sanna schilderar hur det är det mesta att det blir det som det är i alla fall, men hur hon insett har en färdig bild av hur saker och ting helst ska vara. Det handlar om att hänga på och inte försöka kontrollera allt och alla i sin omgivning.

Denna insikt lyste allt klarare efter att hon blev mama till sonen Vide sedan för ett halvår. När sköterskorna insåg att vår bebis hade Downs syndrom insåg jag att Vide hade ett genetiskt tillstånd. Charlie, Sannas första barn, gick bort den 29 april. Då rapporterade hon att även barn så unga som två kan dö strax efter.

I flera månader blev jag sjukskriven och låg stilla. Varje dag som gick kunde jag lägga till mer. Och när jag var i mitt 35:e år och det var dagen för Ring mamma filmpremiär kunde jag inte låta bli att känna mig lite obekväm. Sanna beskriver premiärkvällen som fantastisk och sagt, premiären var dessutom inget jag ville missa så jag vågade mig ut och vara igång för första gången på länge.

Man kan säga att det var en fantastisk och minnesvärd dag. Ja, i morse var det dags att presentera sig på Göteborgs filmpris. Jag mådde inte bra, men jag märkte en konstig lukt och kände ringen av saknad.

De sa att jag borde ha gett upp för länge sedan, men jag stod för mig själv och det var sant. I taxin tilltog smärtan och han var ute efter bara 20 minuter på sjukhuset. Think about how he had committed to going to Göteborg! Jag skämde och grät väldigt mycket, samtidigt oerhört för de känslor som jag boskade.

Jag var njöt av att få ha honom där vid mitt bröst, och jag var glad och lycklig. Det kan dock vara klokt att ta ut honom för en kontroll. Men det inte skulle vara någon fara att han var ”lite mjuk i kroppen”. En liten stund senare kom två lärare och satte sig med Fredrik och mig.

De störde oss om att vi hade fått något olika med Vide. Det hade jag inte gjort och vi satt därför helt frågande, men jag förstod på en gång att Vide hade Downs syndrom när läkarna talade att det satt ”utmärkande drag” på vår son. Jag var ganska nervös och upprörd, men jag ville också bli Säker.

Jag berräbte om att de ens skulle säga en sådan sak om att de inte var säkra och om att de någonsin haft fel. Det hade inte. I tiden slungades jag framåt på en gång. Jag stötte på en funktionshindrad person med Downs syndrom som jag inte kunde hjälpa.

Jag skämde och grät väldigt mycket och oerhört för de känslor som jag drabbats av.Familj: Morfar Fredrik, 33, sonen Charlie, 5 år, och Vide, 7 månader. Sänds just nu: Dramatens “Liv Strömquist tänker på sig själv” har premiär den 11 september.

Sanna Sundqvist Föräldrar

Jag kände mig väldigt lugn. Och inte minst när han plötsligt fick en infektion och började få svårigheter med sin andning insåg jag att jag inte visste vad jag skulle göra om han inte blev bättre. Jag tänkte, “Dör han så dör jag.” Det fanns inte längre ett långvarigt syndrom.

Jag var stör för att mig skulle ta bort bitar av Vide ifrån syndromet. Rädd för att jag skulle inte få lära honom hesomtillfällen. Rädd för hela tycka folk skulle ha. Men eftersom det handlar om att förstå så såg jag inget specifikt med Downs.

Människan är blind för det man inte vet. Jag kämpade också i januari för att läsa och förstå om Downs syndrom. Jag skulle gå till Vide och lära honom att bli erkänd som den lilla unika individ han är. Jag har senare följt bra forum och dött hur många kända personer som helst på internet, där vi diskuterat våra tankar kring att ha barn med Downs syndrom, vilket har varit mycket givande.

Ytterligare en svår situation var vissas svar när jag informerade dem om att Vide hade Downs syndrom. “Men herregud! Just som om något har hänt riktigt hemskt. Det fick mig att känna mig ledd. Det hade varit lättare att tacka mig för den underbara son jag just fått. Jag vet att alla är olika, men jag tror att det är viktigt att folk förstår hur viktigt det kan vara att börja med en enklast möjliga lösning. Han är en riktigt snäll och glad person. Rejäl och hård, men också ganska humoristisk i små doser.

Vi skulle inte ha börjat presentera honom genom att säga: “Det här är din lillebror, och han har Downs syndrom.” De har fått lära varandra som syskon, men efter ett tag berättade vi för Charlie att hans småbror har något. Det innebär att vissa saker kommer att ta extra lång tid för honom att lära sig. Men såkert kommer han på bitar bättre än många av oss andra. Som ett exempel, att njuta av livet.

Jag inte trott att jag sysslat med fördomar och andra sidor, men jag fick lära mig mycket nytt om mig själv. Jag fanns inte med Vide en målbild på hur min liv skulle se ut, en slags “förväntnings-värld”. Jag har sedan dess erkänt att jag sovit lite för mycket.

Men har jag på nytt hittat nuet som jag inte känt inom mig sedan jag var ett litet barn, tack vare honom och de insikter han gett mig. Idyllemott möta varandra med samma icke dömande ögon som Vide skulle vara. Tror du att vi bara kunde umgås och titta på varandra lite mer?

Idag inte att kontrollera varken min pojkvän eller någon av mina söner, till exempel. Jag har insatt att det måste vara det bästa sättet att leva på, men det är bara att hänga med. Detta har gjort oss ännu mer medvetna. Det är inte så att vi bara har väntat i sex år. Jag hör mycket kärlek i familjen just nu.

Jag kan känna en lättnad över att ha så mycket i mitt liv. Havin två hjärtan utanför kroppen är läskigt, och de oroar mig för att de ska hända dem något. Men det är viktigt att lära sig, och jag vill försöka hålla fast vid det. Någonsin är det verkligen att man skulle vilja sandpappra hela världen snäll för sina barn.

Jag har en helt önskan att få träffa människor och umgås, både med nya även gamla vänner. Enligt min erfarenhet lär man sig ständigt nya färdigheter för att hantera olika team och situationer; detta ger en energi och styrka och öppnar upp nya perspektiv samtidigt som man interagerar med andra människor. I få vila och äta great mat är de enkla saker som jag uppskattar annars.

Sanna Sundqvist Föräldrar
Sanna Sundqvist Föräldrar

Leave a Comment