Alvar Myhlback Längd

Alvar Myhlback Längd
Alvar Myhlback Längd

Alvar Myhlback Längd – Förutom skidspåren och rullskidbanorna har 17-åriga Alvar Myhlback radat upp framgångar. Han får nu en härlig överraskning på hemplanet, och han kommer också att åka i kulisserna till vintern.

Under föregående vinter hade Alvar Myhlback sitt stora genombrott. Det är inte minst när 17-åringen gick in i Vasaloppet på en åttonde plats. Under hela sommaren har han kört på segrar i längdskidåkningen, som när han tävlade mot stora delar av världseliten och tog första plats i prisutdelningen på Toppidrettsveka, och en vecka senare när han vann Alliansloppet 15-kilometer.

Priset för årets Bjursing har tilldelats Bjursåsbon Myhlback. Sedan 1989 har Bjursås Sparbank sålt den årliga Bjursing, och blickarna riktades mot Calle Halfvarsson 2019. Utöver de 10 000 kronor som redan ingår i priset pristagaren tilldelas även ytterligare 10 000 kronor. Sockertoppen IF var Alvars val.

Sockertoppen IF anordnar bland annat spel för barn med diabetes. För att samla in pengar till ambulanser i Ukraina gick mannen bakom Sockertoppen IF, Robin Bryntesson, baklänges under Vasaloppet förra året.

Under de senaste säsongerna har Alvar Myhlback tävlat för Sågmyra SK, men nästa vinter återvänder han till moderklubben Bjursås IK. I Ski Classics kommer Myhlback att fortsätta tävla för Lager 157 Ski Team.

Sågmyra SK värvade även Calle Halfvarsson, som spelar för IFK Mora, tidigare i sommar. På herrsidan utvecklades en passionerad kyss mellan Alfred Buskqvist och Alvar Myhlback. Det gjorde att Buskqvist vann med några centimeter. Skriv mer här.

Med åttondeplatsen i Vasaloppet som klar höjdpunkt gjorde 17-årige Myhlback en mycket stark debutsäsong i Ski Classics. Det är det mest spektakuläraste skitävling jag har åkt.När jag såg att Emil hade vunnit var det som att min bra dag blev tio gånger bättre, säger Myhlback.

Alvar valde att kunna spela en “traditionell” traditionell satsning när han inte är på läger och överväga ett långloppsfokus på deras låga i första säsongens barmarkssäsong. Jag håller fast vid planen jag gjorde förra året. Öter förra sommaren och hösten har jag aldrig utvecklats mycket. Det finns ingen anledning att göra något ovanligt inför nästa säsong. “Jag tror på det vi håller på med”, säger Alvar Myhlback i Vasapodden; Lager 157 Ski Teams podcast.

Uppskatta mig som längdåkare är målet. Jag vinner nog inte Vasaloppet eller VM nästa år. Myhlback säger att hon får betalt för att jobba så bra hon kan för att komma så nära målen som möjligt och hoppas avsluta året starkt.

Planen är en traditionell investering. Jag hoppas dock på att ha så många Ski Classics att det fungerar. Så, absolut, något kommer att hända i Ski Classics. Enligt Myhlback skulle det vara trevligt om vi kunde ses nästa vinter. När 16-årige Alvar Myhlback bestämde sig för att avstå JVM till förmån för långlopp chockade han många.

Svenska supertalangen meddelar nu att han kommer att satsa på traditionell skidåkning nästa säsong, efter hans sensationella åttondeplats i Vasaloppet. Det har redan diskuterats om Alvar Myhlback i ett antal år nu. Även sommaren 2021 stod han axel vid axel med stjärnor som Sergej Ustjugov och Calle Halfvarsson på ställningen.

Han är för närvarande den största backhopparen i världen, förutom ett mirakel. Hans mentalitet är på en helt annan nivå än någon annan, sa hans tidigare tränare Sondre Sundby till SVT. På grund av Myhlbacks framgångar i Sverigepremiären i Bruksvallarna, där han slutade trea i sin första individuella sprint någonsin, ville flera experter se honom i världscupen den här säsongen.

Inför säsongen var Myhlbacks mål att kombinera långlopp i lag Lager 157 med att åka till VM i Kanada. Men i sista etappen varnades 16-åringen av JVM för att han hjärtlöst satsat på underläge den här säsongen. Förra veckan fick han dispens att springa Vasaloppet – och han var redo för en sensationell debut.

Stora hyllningar till Alvar Myhlback efter Vasaloppet Skidvärlden var i chock över Myhlbacks ingripande, vilket gjorde att han tappade åtta sekunder från segern. Den legendariske skidtävlingsföreläsaren och Sweskiskribenten Kjell-Erik Kristiansen skriver:

Han satte ett rekord som ingen någonsin kommer att kunna slå. Han gjorde det här vid 16 års ålder är en omfattande fakt. – Det är nästan tilläggbart bh. Han säger att det är unikt. Även Alvar Myhlback själv tar Vasaloppsdebuten på största allvar.

Vi körde på efter att vi hade en vilodag efter loppet. Just i detta ögonblick är det inte speciellt. Jag gillar de lite längre loppen och det var mycket svårt att få åka, det är ju det lopp som är mest prestige i.

Enligt Myhlback märkte han först att Vasaloppet skilde sig något från de andra loppen i Ski Classics när han såg loppet på tv efteråt. Enligt honom märks det inte när man är i elitgruppen, så han blev chockad när han såg starten på tv och fick se hur många som står bakom honom. Egentligen kändes det mer som en vanlig tävling innan, med en något större publik i starten.

Anders Byström, landslagstränaren, öppnade dörren för Alvar Myhlback att tävla i världscupen inför säsongen. Det kommer inte att bli så, enligt Myhlback själv. Han säger att det kommer att inte bli någon världscup eftersom jag inte har åkt de tävlingarna som landetsledning vill att jag ska åka.

Alvar Myhlback Längd

Jag fick klara riktlinjer inom säsongen på vad jag skulle göra för att ťka världscupen, så jag förstår att jag inte kommer åka i år. Enligt Myhlback kommunicerade han inte med landslagstränaren Anders Byström inför de senaste världscupheaten i Oslo, Falun och Lahtis.

Jag sa att världscupen var ett mål inför denna säsong, men nu är jag säker på att avsluta i Ski Classics. Jag tänker delta i traditionell längdskidåkning nästa säsong. Känner du att du tog rätt beslut genom att avstå från JVM för längdhopp? Det chockade många människor.

Jo, självklart. Det känns bra nu, men jag tvekade mycket när jag skulle ta beslutet. Jag menar inte att linglopp bara är en stor huvudvärk, men jag får uppleva många av dem. Sedan har jag med den här utbildningen fått en solid grund som man måste ha för att kunna gå vidare. Om jag inte hade investerat i det långa loppet hade jag inte fått all den här erfarenheten.

Det känns som att jag kan kryssa av ett föremål som krävs för att bli bäst i världen. Jag skulle inte ha gjort det här om jag inte hade trott att det skulle hjälpa mig att bli en bättre traditionell ryttare. Svenska SM hölls på Gällivare en vecka innan världscupfinalen i Ruka.

För Schweiz blev det en mycket lyckad tävling. En av världens bästa sprinters, Nadine Fändrich, slutade tvåa i alla tre lopp hon tävlade i, medan hennes bror Cyril Fändrich chockade alla på söndagen när han tog hem segern i 10-kilometersloppet.

Nästa vecka, när världscupen kommer till Gällivare, kommer ingen av de två att få chansen att upprepa sina framgångar. “Vi kommer inte att åka till Gällivare”, säger Guri Knotten, längdchef i schweiziska förbundet.

Det har något med säsongsplaneringen att göra. Skärman i Schweiz som är på världscupsnivå är inte så många. Vi prioriterar tävlingarna i Östersund och Trondheim och det kommer många fler innan jul.

Den svenska reaktionen på näsan: “Tråkigt”När Expressen frågade den svenske landslagstränaren Lars Öberg om det verkade han inte känna till de schweiziska planerna. Det finns ingen information som har förvånat mig. Han säger att det är hemskt om det händer.

Det är klart. Finns det något du kan göra för att undvika detta? Man kanske borde titta på tävlingsprogrammet i sin helhet för att se om det är för intensivt. Det är väldigt roligt att det blir så här på flera ställen.

Minare nationer inte får ihop stafettlag är en anledning för avhopp. Är det inte tillåtet att hoppa över varv då – speciellt i en mästerskapssäsong? Det finns definitivt de som har åsikter om det. Om det ska se ut i framtiden måste vi hela tiden utvärdera och dialoga om.

Även den norske superstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hoppar av tävlingarna i Gällivare efter en – enligt honom själv – hemsk helg i Ruka. Med all sannolikhet kommer William Poromaa inte att tävla i Gällivare efter att ha testats positivt för covid-19 på söndagsmorgonen.

Han sade i söndags att det är väldigt känsla att nu är jättebra. Vi får se hur det utvecklar sig. Den svenska truppen till Gällivare åker imorgon klockan tretton. På måndagskvällen borde det vara trångt i allsvenskan.

Förväntan inför finalmatchen på Grimsta IP var påtaglig efter IF Brommapojkarnas 7-0-seger över Utsiktens BK i fredagens möte i Göteborg. Trots regn och snö började matchen på Grimsta IP på utsatt tid, men knappt tio minuter efter paus skickades spelarna från båda lagen tillbaka in i omklädningsrummet.

Alvar Myhlback Längd
Alvar Myhlback Längd

Leave a Comment