Annika Lantz Sjuk

Annika Lantz Sjuk
Annika Lantz Sjuk

Annika Lantz Sjuk – Annika Lantz, i sin sommarintervju, diskuterar ämnen som hon aldrig har diskuterat i radio tidigare. Jag kan fortfarande inte fatta att hon fick diagnosen lungcancer. På grund av hur länge hon pratar kan jag bara minnas fragment av vad jag har gått igenom , säger hon i introt. Annika Lantz, 48-årig journalist och programledare, är dagens “Sommar i P1”-stjärna.

Annika kommer att diskutera ämnen i sitt radioprogram som hon aldrig har diskuterat tidigare. Denna kategori inkluderar den sjukdom som plågade henne under ett antal år tidigare. Min cancerdiagnos kom ungefär vid samma tidpunkt förra året. Nu känner jag mig skyldig att erkänna att jag också var lite överdriven, som hon uttrycker det i radioprogrammet.

Specifika förfrågningar i februari

Leverlobskarcinom diagnostiserades via röntgen i februari.Otroligt översatt.Mycket sorgligt. Berättade som det är. Jag har gjort klart alla mina kontroller och knappt rört mållinjen. En månad senare började jag behandlingen. Cellulärt åldrande och föryngring. Vilken underbar jivla det är! Från början visste hon att hon skulle kunna hålla sina hörapparater på plats, men hon var mer osäker på om hon kunde göra detsamma med sitt liv.Något hon kämpade emot under hela sin behandling.

Att komma till denna punkt i livet har vanligtvis inneburit en viss grad av manipulation. Njut av din behandling, varav hälften består av gojibär och den andra hälften har samma tecken som Tchernobyl, och må du snart bli befriad från dina sjuka celler. Att se detta som möjligt vid den här tiden är lika med att se framsteg vid den tiden.

Från ugnen, fyll på

Lantz berättar om hjälpen hon fick av sin pappa, Tomas Granryd, i sin sommardagbok. Han var så vidsynt när Annika kämpade mot sjukdomen. Håll min hand i din och vänta. Och av den anledningen har jag blivit förtjust i honom. Kanske inte så tilltalande som det låter. Det var inte en ögonblicklig söt kyss. Det var som om en älva hade hackat rosen på ett särskilt ömt sätt. I programmet inser hon hur ofta hon tog emot hans värde som en gåva, men bara för att hon inte ville göra honom upprörd med något annat.

Tomas var tvungen att tvinga sig själv att vara tillräckligt frisk för att gå till jobbet, laga mat och ta hand om sina barn trots att sjukdom hade tömt familjens resurser.I “Sommar i P1” säger Annika att man “alltid ska vara på trna” och “aldrig gå vila.”

Jag tänker på Tomas hela tiden. Snälla berätta snabbt hur jag en dag kan förstå vad han har gått igenom. Jag kommer bara att ha ett vagt minne av vad jag gick igenom om ett år, säger hon. Någon som inte blir upprörd över något speciellt. Så uppenbarligen är jag inte ett fan av en hybris som stjäl showen. Enligt henne återgår det till det normala på sommaren.

Hans behandling har upphört från och med idag. Hon hade precis kommit tillbaka från sin andra skärm ett helt kalenderår efter att behandlingen avslutats när hon skrev i handen för att börja sommarskolan. Ett bra utseende kunde ses hela tiden. Mina enkla tankar tyngdes av komplikationer. Efter 45 år är komplikationer normen för kroniskt sjuka. Det finns ingen skylt utanför alls.

Hon har frågat sig själv flera gånger hur detta kunde hända henne, och varje gång har hon kommit fram till att “ibland händer det bara.” Sökandet efter Annika Lantz har varit obevekligt på Nöjesbladet.

Hon har alltid förknippats med glädje och skratt. Det har dock funnits en del mystik kring Annika Lantz radiosändningar. Showen är tillbaka, och den har ett helt nytt ljud för radio. Annikas kunskap om cancer har vuxit ända sedan hon var två år gammal och hennes älskade labrador Polly fick diagnosen en tumör i livmodern. Han fick reda på att han hade lungcancer i februari 2015.

Till denna dag har jag som hypotyreos antagit att jag inte bara kommer att göra min debut där, utan att det kommer att vara ett fall av malignitet. Åh, och jag lyckades få det. Jag trodde att jag skulle gråta när jag fick jobberbjudandet. Doktorn sa ja och fortsatte, “fast inte nödvändigtvis av det här.” Jag frågade om jag kunde dö just nu.

Annika Lantz Sjuk

Hon vill att jag ska vara helt säker på att jag inte har missat något, så jag vet att vi alla kommer att dö. Hon är nu cancerfri och har för avsikt att arbeta outtröttligt och genomföra intervjuer för sitt kommande radioprogram.

Nu står hon och plockar upp resterna från bordet i den lilla stugan på Hägersten i Stockholm och säger att det är dags att ställa frågor igen och att hon är anpassningsbar men inte jättebra med sina blodsockernivåer. Annika häller upp vatten i en karaff och höjer nivån på glaset för sina valpar. Katten Kristin ser väldigt chic ut i sin nya soffa, sett från köket.

Annika tycker särskilt mycket om att vara i närheten av män när de är unga och nyfikna på världen. Annikas bröd-och-smörspelning från 1997 till 2001 var värd för morgonshowen på P3. Hon vaknade 03.20 på morgonen, gick till jobbet vid 4, läste tidningen och skrev för hand.

Det är otroligt komplicerat, och det får dig att känna att du är en del av andra människors vardag. Nu när jag mår bättre har jag haft chansen att lyssna på Morgonpasset från första hand, och dess medlemmar har börjat känna sig mer som vänner för mig. Hon har tillbringat det senaste kvartsseklet som radiovärd och programledare, en position hon har utmärkt sig på. Hon visste alltid från en ung ålder att hon en dag skulle bli en skiffracer. Eller med en prinsessa från Cirque du Soleil.

Det verkade så självklart på den tiden, men jag fick söka till teaterskolan fem gånger som tonläsare innan jag blev antagen. Hennes narcissism är subtil, men genomgripande. Det måste sägas. Så, utan att veta vad hon skulle göra, läste Annika om filmbildning och innovation på studentradion, där hon stötte på vännen Camilla Kvartoft, SVT:s programchef.

Det är bara för lågt för mig. Jag tyckte att språket och dess rytmer var ganska lätta att ta upp och tala flytande. Som ett resultat fick hon en tjänst på Radio Stockholm. Efter det gick hon till Morgonpasset och började göra det hon visste att radio behövde mer av: värme, tillgänglighet och fart framåt. Det slutade med att det blev hennes signatur.

Annika ville testa något nytt efter fyra år på Morgonpasset; sticket försvann tack vare Lantz-feber, så när hon fick frågan om hon ville gå på ett sommar-tv-program sa hon snabbt. Efter det blev hon gravid och hennes mage växte sig större för varje sändning av hennes chattprogram efter Lantz.

När jag korsade det gröna linoleumgolvet mot inspelningsstudion sa jag till mig själv: “Nu har jag verkligen ett eget TV-program.” I mars 2002 välkomnade vi Alice och Annika till världen. Samtidigt började hon föra dagbok, främst för att hon inte skulle vara för sömnlös för att drömma. En bok om att vara mamma och aldrig mer vara ensam skrevs av Nio och hennes en halv månad senare jag.

Hon började arbeta efter det, körde en gammal vippbil till kontoret, dök upp i riksdagen, ringde, släppte Lantz på P3, diskuterade aktuella händelser och genomförde intervjuer med framstående medborgare. Småstadshjälte När vi fick barn kände varken Tomas eller jag behov av att göra några större förändringar; vi fortsatte bara att köra oss själva överallt. En person kan vara rimligt skeptisk.

Hans yngre bror Teodor föddes 2005. På grund av hans våldsamma utbrott kunde ingen lägga ner honom förrän efter lunchen serverad, så Annika och Tomas stannade uppe med honom hela tiden. Så var det med Alice; också hon sov bara några timmar varje natt i början av spelet. Efter att ha sett Teo krympte jag rejält; Jag misstänker en uppbrottspsyke av något slag.

Annika satt i sovrummet med sin cigarett och lyssnade på korthetsbjörnen. Det ledde till att jag ringde Tomas med frasen “Rätt och fel.” Min mamma “krattade” sig runt till den här sidan av huset för att se om hon kunde hjälpa till eftersom han är lösningsfokuserad.

Annika känner en enorm kärlek till sin pojkvän. Eftersom han är så bra, fantastisk och älskvärd kan hon nog bara fortsätta att dra godspeak från Tomassks “Gott och blandat” och infoga det i intervjun. Vi litar på varandra för stöd på jobbet. Inför en fest i Sveriges Radio skrev Tomas “Nej”, Annika skrev “Varför inte” och Tomas skrev tillbaka “Jag vill inte ligga med dig.”

Det var då något klickade i mig, säger Annika. Det blev ganska spänt. Annika satte sig i SR-kafeterian med en arbetskamrat efter festen och förklarade, “fan jag tycker det är han, mannen i mitt liv.” Nu har de varit tillsammans i 21 år och Annika säger att Tomas är nyckeln till deras relation.

Nu måste jag sträva efter att inte insnärja mig längre; ändå är han lika stabil och lösningsorienterad som jag; han kan reglera sitt blodtryck; han är en bra skapare; och han är en bra försörjare för sin familj. När vi flyttade på middagsbordet så att Teodor, som precis kommit hem från skolan, kunde äta sitt yoghurtmellanmål vid köksbordet, sa hon: “Jag är glad och nöjd, mitt hår är alltid snyggt.”

Annika Lantz Sjuk
Annika Lantz Sjuk

Leave a Comment