Beata Pontén

Beata Pontén
Beata Pontén

Beata Pontén – International Magazine Services fotoarkiv försåg oss med denna illustration. Även om IMS grundades 1948 som ett skandinaviskt redaktionellt fotoarkiv, är många av bilderna som det innehåller mycket äldre. Bilder från arkivet, som har lagrats länge, säljs på auktion. Detta förråd innehåller ett litet antal verkligt unika artefakter på grund av fotografiernas sällsynthet och det faktum att många kopior har förlorats eller förstörts under åren.

Att ha tillgång till och ägande av sådana unika bilder är inte bara en fantastisk möjlighet, utan också en smart investering. Få en glimt av det förflutna i form av denna bild och ta med dig den hem. Om du köper en bild från IMXPIX Images överförs inte upphovsrätten till dig. Försäljningen av dessa fotografier är endast i nyhetssyfte och innebär ingen upphovsrätt. Identiteten för Gunilla Pontén, fotomodell, designer och fashionista, har avslöjats.

För att uttrycka det milt, hon är en vis gammal själ. Hon har materialistiska mål och söker rikedom. Med tillräcklig beslutsamhet tror hon att alla kan åstadkomma positiva förändringar i sina liv. Enligt henne har de flesta företag och ideella organisationer viktiga medborgerliga uppgifter som de bör utföra. Att göra en lista över vilken, hur det gäller för affärer och hur man går från tanke till handling är allt som betyder något.

Hon tycker att alla män i sin kärna är anständiga människor. Allt de behöver är en sak värd att kämpa för och att någon ska se deras värde. Hon har tilltro till vårt kollektiva öde och tycker att individer, inte auktoriteter, är nyckeln till förändring. Hon vill utlösa en flodvåg av lysande koncept. Med tålamod och integritet kan vi göra världen till en bättre plats.

Sofia Beata Malin Pontén, 60, bor på Moses Backe 6/134 32 i Gustavsberg. Beata har inget telefonnummer, inte ens ett mobilnummer. På Värmdö, där Beata Pontén föddes, bor 2 103 miljonärer. Beata bor i 134-32, som har en genomsnittlig hushållsinkomst på 621 437 dollar. Svenska kvinnor är på frammarsch…

Du kanske lär dig mer om Beata genom att läsa detta. Vår kunskap om Beata kommer från officiella källor, oberoende grupper och vår egen utredning här i Ratsit. Läs vidare för ytterligare förklaring och tillgång till tillgängliga resurser. Världen står på randen av betydande omvandling, vilket kommer att föra med sig många svårigheter.

Varje aspekt av samhället, från regeringen till den kommersiella sektorn, känner påfrestningen av stigande förväntningar. Vi ser inte längre hållbarhet som en konkurrensfördel utan snarare som en standard. Varumärken måste förutse vilka roller de kommer att spela i framtiden och internalisera den informationen, eller så måste de arbeta för att bli ännu mer formbara och mångsidiga.

VD och skaparen av Allies, Beata Pontén, diskuterar ett brett spektrum av frågor i sin diskussion, inklusive de enorma utmaningar vi står inför som samhälle och hur de påverkar varumärken och blotta företagens existens, samt hur detta bidrar till hållbar tillväxt .

Nuvarande boende på Moses Backegatan 6 i Gustavsberg är en kvinna som heter Beata, född den 5 juni 1963. Beatas födelsedag är den 2 december, så det är då vi festar. Den 23 januari 2023, för tjugofem veckor sedan, flyttade hon in i ett nytt hem. Hon delar utrymmet med sina rumskamrater, Daniel och Lovisa. Beata är verksamhetsdirektör och sekreterare på ett flertal olika företag (du kan se vilka vi pratar om längre ner på sidan).

För att vara helt förberedda inför konserten imorgon kväll, rusade vi igenom alla texter idag. På söndagar vid midnatt uppträder den förmögna kören i Hedvig Eleonora domkyrka med Arja Saijonmaa. Gunilla Pontén kunde ansluta sig till familjen Pontén på grund av sina förfäders band till Smålandstrakten.

Hon födde amiral Birger Pontén och Ellen Nordlöf, var ett äldre syskon till Peder Pontén och skridskoåkaren Tomas Pontén, och ett yngre syskon till professor Jan Pontén. Hon var syster till ingenjörerna Ruben Pontén och Sigurd Pontén, och fästmö till Gunvor Pontén. 1948-1951 studerade Gunilla Pontén vid Anders Beckmans reklam- och modeskola och 1947-1948 gick hon sömnadsskola vid Tillskärarakademin.

Hon tillbringade sedan 1955 och 1956 på Lapidus, 1962 och 1964 på DEH, 1964 och 1966 på Wahl, 1967 och 1968 hos Bertil Wahl, och 1967 och därefter på Hettemark. Sedan dess har hon arbetat som frilansande designer i en mängd olika projekt och öppnade sitt eget företag 1969. Pontén skapade även skor och kostymer för scen och skärm. Hon koordinerade konstutställningar, arrangerade klädbyten och tog sig an konsultprojekt.

Hon bidrog till veckotidningar samtidigt som hon arbetade som italiensk modedesigner för Emilio Pucci. Pontén agerade redaktör för designpapper och spred information. 1955 var året då Gunilla Pontén skulle presenteras vid hoven. Pontén å sin sida gjorde ett iögonfallande inhopp i en vit sidodräkt av egen design som knöt an till hovdräktens galleriknogar.

Denna kvinna vann Guldknappens pris för World Damask Design 1983. Hon tilldelades KTH:s högsta pris 2008 och den 8:e storleken H.M. Konungs medaljong med högblått band 2003. 1956-1960 var Gunilla Pontén gift med godsägaren Dag Palmcrantz (1930-2007); deras son, Niklas Palmcrantz (1957), föddes vid den tiden. Hon var tidigare gift med filmaren Lars-Magnus Lindgren (1922-2004) från 1963 till 1970, under vilken tid de välkomnade dottern Beata Pontén (1963).

Ulf Engquist (född 1938), son till konstnärerna Nils Engquist och Margareta (Olsson) Engquist, är hennes man. De adopterade gemensamt Ponténs dotter Matilda, som föddes 1970. Mns Gentele (född 1960) är son till Gunilla Pontén och Göran Gentele.

Gunilla Pontén, en av Sveriges mest framstående modeskapare under 1900-talet, behöver ingen presentation. Ursprungligen från Stockholm flyttade den begåvade designerns familj ofta medan hennes far var vid makten. Hon tillbringade en tid i Skövde bland annat…

Jag heter Kenzie och jag lever i den här världen.

Miss MacKenzie är onekligen attraktiv. Hon symboliserar den perfekta honan. Stolt över sin självständighet och full av nya koncept. Hon har en soft spot för kattungar och är en snäll, omtänksam person överlag. Men hennes tid som katt varar bara så länge i folks medvetande.

Det är roligt att se henne gå amok i kitty-lägenheten. Hon stiger självsäkert till stora höjder i skogen, söker bland dem och går sedan ner till marken igen. Samla alla slängkuddar och mattor hon förvarar på vinden eller tar med sig in så att vi kan ha en mysig plats att koppla av. Med långa tysta steg guidar hon prinsessan upp på berget, där hon har gjort sitt hem bland fåren. Hon är en favorit hos prinsessan.

Beata Pontén

Gunilla Pontén och hennes familj växte upp på Lidingö, där hon föddes 1929 och där hennes pappa, Ulf Engquist, arbetade som läkare. Hennes barn heter Nikolas, Mans, Beata och Matilda, och hon fyller 40 i juni. Två av hennes barnbarn är också hennes egna.

Ingen skulle någonsin kunna leva upp till Gunilla Pontén som dotter. Anitha Bondestam, en kvinna som inte är särskilt färgblind, är krediterad för att ha uttalat den nya och innovativa uppsättningen riktlinjer. De korsades första gången 1981 vid Lou Drangers Djurgrden damlunch. De satt mitt emot varandra under hela sin långa lunch, som fortsatte långt in på eftermiddagen.

När man åt lunch med Gunilla Pontén var det normalt att fortsätta prata trots det försämrade vädret. Det var allmänt känt att Gunilla Pontén ett tag sökt sig till Stadsbrudskren. Att säga att Gunilla Pontén hade ett starkt uttrycksförmga vore en överdrift; det var snarare så enormt att hon aldrig tillät sig uttrycka.

Många känner till historien om hur hon bar en grön och röd strumpa till skolan och hur hennes underbara egendesignade balklänning blev en omedelbar hit när hon avslöjade den 1955. Hennes klädlinje blev också den första tonala modetrenden. Hennes överbeskyddande far frågade: “Gör inte alla det?”

Gunilla Pontén är en designer som började som modell på Beckman College, där hon arbetade för Pucci innan hon skapade sin egen linje. Damernas Världs designpris Guldknappen tilldelades henne 1983; kungens Litteris et Artibus-medalj tilldelades henne 2003; och KTH:s stora pris delades ut till henne 2008. Hon gick vägen för ett konventionellt yrke utan att någonsin framstå som kvavt.

Kanske hjälper det inte så mycket att veta att Gunilla Pontén var en oortodox person. När du inser att hon inte trodde det kanske du bättre förstår den här konstiga och arga mannens behov av att anses vara cool. Hon var redo med en “Vill inte du det?”-report om någon hade frågat.

Han var för hjälpsam och fast besluten att få saker ordnade innan resorna började så att alla skulle vara på samma sida. Jag skulle vilja tro att surret vid presentationen var en indikation på hur mycket han ser fram emot att arbeta med oss.

Det är allt; Jag är mätt (eller “I köttet”).

Anna Hedelius, recensent på Kulturnyheterna, ansåg Tomas Pontén som en “bra lagspelare”. En plötslig förändring i Dramas behandling. Sent på 1980-talet blev jag stammis på Drama Ten, där jag bevittnade flera visningar av David Rabe och medregissörerna Lena Nyman och andras kultmästerverk Hurly Burly.

Det är konstigt, för han verkade vara en så trevlig och tålmodig person innan. Det finns ingen ondska som kan dölja det. Under veckan tycker jag om att ta med mina söner för att äta lunch. Det kanske löser sig till det bästa. Skälen är vänliga och lätta att prata med.

Premiären av Fedra, där den annalkande 60-årsringen kommer att tilldelas en av de mest utmanande rullarna, kommer att äga rum om mindre än en vecka. Eftersom jag lägger ner så mycket tid på rutiner gynnar det min hälsa att fortsätta min utbildning även när jag blir äldre.

Beata Pontén
Beata Pontén

Leave a Comment