Lars Frode Cecilia Frode Syskon

Lars Frode Cecilia Frode Syskon
Lars Frode Cecilia Frode Syskon

Lars Frode Cecilia Frode Syskon – Otroligt nonsens och mörk komedi i en ensembleshow. Per definition är bakkanaler lämpligt entusiastiska hälsningar. Vissa människor ger en smak av nostalgi och glädje över det förflutna, men de ger inte ett säkert utrymme för att återhämta gamla klagomål eller jämföra sig med andra.

Du kommer aldrig att glömma Anna Odells lysande insats i hybridfilmen “terträffen” (2013). I “Tillsammans 99” återkommer han till skämten som gjorde boken succé för 23 år sedan. Många olösta konflikter kommer att bestå. Men de är så kreativt galet skruvade och originella att man inte kan låta bli att le.

Den ursprungliga megafamiljen Tillsammans, som går tillbaka till 1975 och kan kallas med en hem-syd-flagga, är inget annat än en dröm. Endast den idealistiske men döende Göran (Gustaf Hammarsten) och den stoiske kocken Klasse (Shanti Rooney) finns kvar, deras Gustav Vasa-frisyren i full drift.

De refererar till sig själva som “världens minsta samhälle” och har bosatt sig i en liten mexitegelby någonstans i utkanten av Svega och bidrar nu till den nya eran. Tillsammans håller de fansen igång med veckomöten om disk och potentiella nya värvningar, även medan en mörk rädsla för livets framtid, som den blivit, tär på deras själar.

Något måste hända. Oj, snubbe! En solig dag 1999 använde Klasse Görans jämna födelsedag som ursäkt för att bjuda in de gamla kollektivmedlemmarna på sommarkalas. Och firandet har börjat. Men kanske inte på det sätt som majoriteten har förväntat sig.

Om Goran och Klasse bromsat utvecklingen har de andra blivit sura. Mest kanske Signe och Sigvard (Cecilia Frode och Lars Frode) som, om ni minns, lämnade kollektivet i protest against att det kom in en tv. Något som gjorde dem nervösa nog att göra resan till Moder Jord-kollektivet.

Jag har inget mer att säga. Men till och med Anna (Jessica Liedberg) har vuxit upp och blivit en lovande, Svenska Akademiennära författare, ungefär som Lasse (Ola Rapaces gamla roll, spelad med Jonas Karlssons hörselskärpa).

Lena, Görans storasyster (Anja Lundqvist), har ändå nått motsatt nivå av professionell framgång. Elisabeth (Lisa Lindgren), Görans syster som flydde till kollektivet på grund av en akut hustrumisshandel, är också tillbaka som observatör (tillverkaren är försvunnen, ungefär som Michael Nyqvist i verkligheten). Men vem är egentligen den mystiske Peter (David Dencik) som ingen verkar minnas?

Det hade varit lätt att fastna för ett visst tidsbegrepp och dess politiska och sociala utveckling, men som tur är är Moodysson mer fördomsfri än så. Moodyssons metod att ge dessa gamla rollfigurer nya liv är full av uppriktiga diskussioner om allt från den sexiga konsten att förföra till den kreativa processens sociala hierarkier. Det hade varit lätt att slå fast en enda teori om tidens framsteg och de politiska och sociala förändringar som har skett, men lyckligtvis är Moodysson mer fördomsfri än så.

Att ha den gamla “Tillsammans”-filmen i åtanke är definitivt till hjälp; den är lätt att följa med men mycket mörkare än man kan förvänta sig. Men det är inte nödvändigt. Den här bilden står för sig själv, och trots allt är den förvånansvärt lättsam och lätt att förstå på grund av dess många oväntat roliga referenser.

Det är en hög nivå av teatralisk kvalitet i skådespeleriet och regi, och det översätts väl till det strama, välkoreograferade ensemblestycket. . Så välkommen tillbaka, Lukas Moodysson; du vill inte missa denna riktigt gripande uppföljare.

Se mer. Andra filmer som skildrar det kollektiva livet är “Kollektivet” (2016) av Thomas Vinterberg, “Once Upon a Time in Hollywood” (2019) av Quentin Tarantino och “Women Talking” (2022) av Sarah Polley.

Den 16 november kommer han att spela en central roll som medlem i den prestigefyllda juryn som utvärderar de tävlande i Tibble Talang 2023, en talangjakt för ungdomar i åldrarna 15 till 21. Talangjakten är ett privat initiativ av en grupp äldre som vill göra en större sammankomst för att visa sitt fortsatta stöd för den drabbade ukrainska nationen. Alla intäkter från kvällens sponsringar och donationer kommer att skänkas för att stödja Röda Korsets arbete runt om i landet.

Det fanns inget incitament för mig att vara med och hjälpa till. Jag tycker att det är en jättebra idé, och när det är dags för eldsjälarna att kliva upp och göra rätt så var det bara att ställa upp. Jag, som så många andra, är trött på det här, och jag vill att kriget ska ta slut, säger Martin Stenmarck, som har bott i Ukraina tidigare. Jag var där när jag tävlade med “Las Vegas” i Eurovision, och jag pratade om det i detalj med mina barn samma dag. Att se bilder och höra om vad’.

Lars Frode Cecilia Frode Syskon

Martin Stenmarck uppmanar alla som misstänker att de eller någon närstående har en talang att registrera sig som sådan. Ta chansen att grönska! Du kan komma hit långt ifrån, och det är ett sätt att komma hit. Det finns inte lika många möjligheter att komma ut och umgås om man inte spelar i ett band. Välj dock ett stycke som får dig att känna dig säker, snarare än en du tror att juryn vill höra.

Det måste vara något du brinner för och säker på att du kan göra bra, säger han och han får hjälp av Jennifer Dillane, A&R Manager på Universal Music Groups skivbolag. Det verkar spänt, men få lite frisk luft och ha kul ändå. Viktigast av allt, välj en låt som får dig att känna dig bekväm.

“Hade ett bra år med Loreen”

Jennifer är van vid att arbeta med unga musiker i sin roll som A&R på skivbolag, och den erfarenheten tar hon med sig till sin jurytjänst. När du jobbar som A&R kommer du att ansvara för att teckna nya artister till ett skivbolag, samt att bestämma vilka låtar som ska ingå på album och singlar.

Men jag ansvarar också för vårt arbete med Melodifestivalen, där jag söker efter låtar och artister och skickar in dem, för att sedan hålla tummarna för att de ska följa med och jobba med mig hela vägen. Och man kan säga att vi hade ett väldigt bra år med Loreen förra året, säger hon och fortsätter:

Jag är också ansvarig för Idol, vilket innebär att jag måste hitta en vinnande formel och ta hand om vinnaren. Hon håller med Martin Stenmarck om att taltävlingar är ett bra sätt att visa upp sina talanger.

Det är jättebra oavsett vilken nivå språktävlingen ligger på. Och man lär sig så mycket varje gång man är där. Det är spännande att stå framför en publik och upptäcka din unika röst och de saker som folk kommer att få kontakt med mest om dig.

Vad kommer ditt fokus att vara som jurymedlem?

Jag planerar att ägna mer uppmärksamhet åt hur de agerar på scenen. Alla kan låta bra i studion, men det är ytterst viktigt att se hur skådespelare presterar på scenen. Om det är en diamant som har tappats. Tibble Talang 2023 är en sång- och instrumentspelstävling öppen för alla ungdomar mellan 15 och 21 år, oavsett tidigare erfarenhet.

Alla är välkomna att delta i talangjak den 16 november på Tibble Teater i Täby. Intäkterna från försäljning av biljetter, broschyrer och swag, samt donationer från sponsorer, kommer alla att gå till att finansiera arbetet för Röda Korset i Ukraina.

I juryn sitter bland andra artisterna Martin Stenmarck och Jennifer Dillane från Universal Music Group, musikerna Mikael Littwold och Cissi Renström-Suurna samt lärare från Tibble Gymnasiums musik- och teateravdelningar.

Redan nu har företag som Cedergrenska, Swedbank, Bonnier News och Tibble Elevrd skrivit på som sponsorer och partners för Tibble Talang 2023. Vill du att ditt företag ska få möjlighet att sponsra detta evenemang och bidra till insamlingen till Rödas arbete Korset i Ukraina? Om du vill veta mer kan du hitta våra kontaktuppgifter på vår hemsida.

Det har gått över ett och ett halvt år sedan den svenske EU-diplomaten Johan Floderus greps i Iran och släpptes till det berömda Evinfängelset. En tid präglad av både oro och jakten på svar hemma i Kungälv. Som Johan Floderus far, Matts Floderus, uttrycker det, “misstankarna gäller spioneri”, som den iranska diktaturen tidigare har etablerat.

Matts Floderus sa till DN: “Vi behöver att Johan kommer hem omedelbart eftersom han är helt oskyldig och borde ges möjlighet att lämna landet så snart som möjligt.” Familjen var först ovillig att diskutera problemet öppet med myndigheter men har sedan dess ändrats dess låt. De hade sitt första telefonsamtal med Johan i början av året och har sedan dess haft två videochattar med honom.

Lars Frode Cecilia Frode Syskon
Lars Frode Cecilia Frode Syskon

Leave a Comment