Lotten Collin Föräldrar

Lotten Collin Föräldrar
Lotten Collin Föräldrar

Lotten Collin Föräldrar – Som Utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i Latinamerika uppmärksammade hon snabbt allmänheten på en nyhet.Dock skrev Lotten Collin vad som helt klart var en mycket detaljerad och väl undersökt studie.

Personer som får årets Nils Horner-pris kan få att stanna upp och ta sig allra längst in i hjärtat, sagt Lotten Collin.Lotten Collin i bostaden i Colombias huvudstad Bogotá på mobiltelefon när BT. Här har hon återvänt till sin hemstad efter fyra år borta.

Spädbarnsjoller hörs i bakgrunden. Isidors son, Ettårigt, påverkas på mammas uppmärksamhet ivrigt. Det vet ju alla nyblivna föräldrar att få barn är givet en stor förändring i ens liv, sa Lotten Collin. I ett stort arbetsfält med mycket resor rör du dig. Hur fungerar det att kombinera med familj?

Det har fungerat riktigt bra. Jag har en underbar kille här vid hälen. Men jag sänkas ambitionsnivån och försöker mina resor. Jag känner mig helt och djupt kopplad till min familj. Latinamerikas fascination höll i sig hela livet. Tonåring besökte Lotten Collin Brasilien, och gammal reste 18 år sedan to Chile för att studera på en musikhögskola och lära sig spanska.

Meningen var väl att jag skulle satsa på musiken när jag spelade cello och sjöng. Men efter det insåg jag att jag inte var helt bekväm, säger Lotten Collin.Kort sagt fick hon ett bakslag i sin karriär som journalist. Jä deltog i ett lokalt radioprojekt under ett lov från skolan. Då säger Lotten Collin, som sökte in på en utbildning i radioproduktion i Piteå när hon var tillbaka till Sverige, “hur effektivt mediet är och hur man när folk direkt.”

Lotten Collin började jobba på Sveriges Radio 2004. Där arbetade hon med flera olika program, bland annat P1, P3, och P4. Hon började arbeta som Sveriges Radios Latinamerika-korrespondent 2013 efter Lars Palmgren. Lotten Collin var dock stationerad i Rio de Janeiro tills han räddades från Palmgren, som var fånge i Santiago.

Efter att jag ville öppna ett nytt konto fanns det en hel del praktiska detaljer som behövde fixas. Lotten Collin har hunnit bli varm i reporterkläderna i dag, sju år senare. Och det är ofta två fall.En stor industri för snittblommor i Ecuador eller att skildra miljökonsekvenser av ett stort vattenkraftverk på colombianska landsbygden blev allt från demonstrationer och FN:s inställda klimatmöte i Santiago och knarkkarteller i Mexiko.

Det är dock bara en kombination av arbete och inte det minsta frustrerande att kunna hålla samma tempo som hon. I dagens journalistik är det ofta så mycket direktsändning. Jag tror att mer heltäckande rapportering har större möjlighet att förmedla världen och dess historia. Menniskor har hela tiden fått att stanna upp och ta sig längst in i hjärtat.

En värdig mottagare årets Nils Horner-pris gör Lotten Collin förmågan att skildra både politiska omvälvningar och vardagsliv.Det är en väldigt stor ära. Nottallt är det en påminnelse varje år att Nils inte finns bland oss längre. Jag lärde han känna honom efter kollega och efter privathet. Jag hade mycket kontakt med honom när jag satt på redaktionen i Stockholm. Oh, när han var hemma, tog vi en tillsammanspromenader.

Hände Nils med tanke på det som hände. Hur mycket bättre känner du dig själv när du arbetar? Det är ett sorgligt tillstånd där utländska journalister attackeras. Ändå känner jag mig alltid obekväm när jag pratar och går med en latinamerikansk kollega. De är ofta mer exakta än vad jag är. På senare tid har det förekommit omfattande protester från allmänheten och politiska uppror i flera länder. Hur är du i Latinamerikas framtid?

Läget är osäkert. Regeringar har påskyndat den ekonomiska tillväxten, men detta har inte påverkat människors livskvalitet. Orättvisor har rest sig. Som ett resultat har naturområdens explotation genomförts en stor miljöpåverkan. “

Borås Tidning stiftat ett pris premium för god utrikesjournalistik är Nils Horner-priset, som mördades utrikesreporter som boråsfödd under ett uppdrag i Kabul i mars 2014.
Journalister som förmår skildra de stora skeendena genom med människor på plats, såväl i kriser som i vardag, inte ställer sig själv i vägen för den historia som berättas.

Prissumman är på 25 000 kronor, vilken Borås Tidnings ägarstiftelse Tore G Wärenstams står för. Priset delas ut den 5 maj under ett seminarium på Göteborgs universitet på journalistik. I samarbete med arresteringsordern presenteras de misstänkta vid både JMG och Bäckängsgymnasiet i Borås Nils Horners gamla skola. Hon tjänstgjorde under sommaren 1967 som Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika och producerade.

Lotten Collin Föräldrar

Att jag får mail där oroliga lyssnare ber mig vara försiktig händer det ganska ofta. Det händer ofta när jag reser till Venezuela eller Centralamerika. Jag rapporterade om knarkkarteller, eller hotade-journalister, vid den tiden. Dessutom, i händelse av att deras nyss vuxna verkligen kan resa runt i Mexiko, är det de föräldrar som redan sig och undrar. Jag förstår oron, och de omtänksamhet av lyssnarna värmer såklart.

Men verkligheten är att kriminella och kriminella organisationer inte är de enda. Det är trafik. Som körde över på andra sidan vägen när bolivianska busschaffisen somnade. Ifrån en bergsby i Ecuador skulle köra mig ner gången en testosteronstinn kille skulle, alldeles för fort, med bilradios salsa på högsta volym.

Honom att sänka farten försökte Jag gång på gång få tills vi sladdade 180 grader några centimeter från bergstupet och jag skrek att ”jag skulle ringa hans mamma om han inte körde i 30 resten av vägen”. Alla taxifahrer som såter rött trafikljus har signalerat järnet att gära järnet för att bromsa. Det förändras när jag ger två olika skatter om kärleken på långtidsvården.

Jag är rädda för att flyga, men jag är rädda för att åka bil efter många år i Latinamerika. Och för första gången på länge, för att köra bil, som jag gjorde i Sverige i somras. Jag satt bakpå bilen efter flera veckor innan det första resan och köpte en övningskörningsskylt, vilket skulle hålla avstånd för att hetsa när jag envisades med att hålla hastighetsbegränsningen. Färden tog två hela dagar med oändligt många stopp från Stockholm till Skåne.

Familj och vänner skrattade min ångest. Dock tänkte jag på bromsträckor, vattenplaning, älgar, hur mjuk en människokropp är osv. Jag skrattade högt åt intervjun jag hade med en brasiliansk forastare, som informerade mig om att antalet döda i trafiken där är jämförbart med antalet människor som skulle dö dagligen om ett jetplan kraschade varje dag. Med förbehållet att ingen någonsin växer upp. Eftersom ja, det är ofta händer.

En låg ner-knölat under sätet var taxichaufförens vanlig ordning inget säkerhetsbälte bak när vi så kom tillbaka till Colombia i förra veckan. Innan han fick fram bältet tog vad som i tidsuppfattningen av taxichaufförs: Jag pratade om den 12 år gamla lagen om säkerhetsbälten därbak som ingen bryr sig om, om Han gjorde ett tålmodigt skämt.

Vi kunde samla ytterligare bevis. Jag säger: Vissa passager är mer komplicerade än andra. Han sa: “Ja, frun, det är helt rätt.” Lotten Collin, Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent, hade inte för avsikt att bli journalist när han först började och reste istället till Chile för att bli musiker.

Men i dag kan hon inte låta bli att jobba med något annat än radio. Hör vad Lotten Collin tycker om sitt arbete och sin uppväxt. Hennes krönika om mors dag har blossadet upp till debatten om hon i efterhand.

Radio P1 – “nyhetsmorgon” och tisdag morgon. En dag utan ett hårt vinklat och reaktionärt inlägg är sällan numera. Idag har inte heller en slipper man ifrån. Rapportering från Latinamerika-korrespondent Lotten Collin. I inte om Hondurass pågående, blodiga kuppen, där dödsskvadronerna nu bland vänsteranhängare skördar dagliga erbjudande.

In i de massiva massprotesterna mot den argentinska regeringens hårda politik. Berättar historien om den brutalitet och grymhet som tillfogats Mapucheindianerna i Chile.
Den talar om det första målobjektet, Venezuela (där det inte står i konflikt med Kuba).

Ja, men inte för att berätta att FN-experten Alfed de Zayas slog fast några dagar sedan:?Jag tror inte på överdrift. Humanitära kriser finns i ett antal länder i Afrika och Medelhavsområdet. Brist på medicin och livsmedel förekommer i Venezuela, men det är inte en humanitär kris. “Humanitär” Beteckningen.

Collin sa intet tidigt att “alla vill lämna Venezuela.” Det faktum att det finns miljontals fler colombianer i Venezuela än vad det är för tillfället passar inte in i de berättelser de berättar, och de är inte heller vettiga.

Och vidare:?Vad är detsamma med Venezuelas regering? Delar att de inte delar Collins uppfattning hör inte hemma i hennes världsbild visat att venezolanerna själva i tre val under året. I resa i Venezuela för att göra intervjuer över krisen, säger Hon själv. Hans uppväxt är tydlig och han uppfyller sin makes önskemål.

Lotten Collin Föräldrar
Lotten Collin Föräldrar

Leave a Comment