Matilda Gross Föräldrar

Matilda Gross Föräldrar
Matilda Gross Föräldrar

Matilda Gross Föräldrar – Trots att hon bara är 12 år gammal är hon ändå en av Staffanstorps mest kända idrottare och musiker, och hon har haft betydande framgångar att arbeta med idrottare som Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson.
Matilda Gross får ta emot Staffanstorps kommuns kulturstipendium i 2021 år.

När jag äntligen insåg vad som pågick kände jag mig förvirrad och rädd. Matilda sa, “Otroligt roligt och fantastiskt.” Jag är så glad och tacksam! Hans första stora roll var i Oscarsnomineringen 2017 för Sound of Music, när hon spelade Gretl von Trapp, första damen.

Det var min första roll och min första musikal. Jag spelade huvudrollen i musikalen Matilda på Malmö Opera 2019. Det var ganska roligt och väldigt upplysande, säger hon. Jag gör Sound of Music igen nu, snabbt på Malmö Opera, och den här gången spelar jag Marta, som berättar för Matilda.Toda vara känd för huvudrollen i filmen Nelly Rapp, som gick på bio i höstas, är Matilda Gross.

2019 var det premiär för matchen i Göteborg och Kungälv, där det spelades mot Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson. De var mycket inspirerade mig och rolig sönälla och att jobba med. Marianne är en underbar kvinna; Jag hade en fantastisk tid att arbeta med henne i musikalen Matilda. Jättemycket lärde jag att jobba med dem.

I vår ut femman på Stanstorpsskolan går Matilda. I de flesta fall är Hon till och med en dansare i Malmöflickorna, men han är just nu på resande fot på grund av Sound of Music. Jag började filma i Göteborg och när träningen är som intensivast till vardags är det då jag distanstränar. Matilda lugnt sagt, Så det känns bra och jag hinner med.

I skolan är musik det hon pratar mest om. Ja, musik är livlig, säger hon, men jag pratar också svenska. Matilda har tydligt sagt vad hon vill göra när hon växer upp. Min härlighet är att kombinera film, skådespel och musik. Det är det jag tar mig till, säger hon.

I september går det 8 000 kr Kulturstipendiet i Jakriborg på Skånefestivalen. Från Staffanstorp provade Matilda Gross 500 barn på rollen som “Matilda”, den stora familjemusikalen på Malmö Opera. En år har passat efter de åtråvärda rollerna som 23 barn har det införts till premiären den 15 mars. Barnskådespelarna har följt med Sydsvenskan av matlådor, sena repetiter och ingefärsshots mellan kulisserna.

Huvudrollen i Malmö Operas uppsättning av Matilda, en musikal för hela familjen baserad på den populära barnboken med samma namn av Roald Dahl, spelar matilda Gross från Staffanstorp snart tioåriga. Efter priset hade Spegeln en månad senare en intervju med Matilda Gross.

Jag var med Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö under sommaren 2017 och vintern 2018. Jag pratade i Gretl, det yngsta av Trapps barn. Det var så spännande! Jag märkte då att någon hade följt ett barn till Matilda, och jag registrerade mig. Jag fick reda på efter tre provspelningar att jag var inbjuden till Matildaskolan se separat text, red. anm.

Vi hade lektioner i sång, dans och teater i mer än en halvtimme. Det var dagen för en audition, som jag gick på. 25 barn fick till slut roller från början sökte drygt 500 barn. Vad tror du? Malmö Opera var bara du och sedan en av tre “matildorer” som berättade historien om huvudrollen. Jag visste ärligt talat inte vad de var fästa för. Jag hade slagit mig ner i Sound of Music med Kanske.

Det är väldigt spännande, och jag har lärt mig mycket, inte minst inom dansen. Om jag går tillbaka till den första lektionen och jämför den med idag kan jag försäkra er att jag har växt. Sköldagen på eftermiddagen och kvällen är oftast. Jag är ledig från skolan vanliga att nu hemma och vill mig och gör läxor på förmiddagarna. Vi anländer till Malmö Opera och inser snabbt vilka vi borde vara: antingen Stora Scenen, Balettsalen, eller Verkstaden, en mindre scen.

Vi är tre grupper, och vi vill berätta historierna om två uppsättningar av morföräldrar och solistrollen som involverar tre olika “matildor”. På scenen går de som ska repa. Den andra sitter i salongen. Det kvällsmat i Kantinen, matsalen på Malmö Opera, är mitt under skoldagen. Det är faktiskt ett pass. Vi behöver ta ställning mot kvällen. Matilda från Musikalen älskar att läsa böcker, utmanstrating att hon har krafter övernaturliga och avskyr orättvisor. Har du en stor rapport med henne?

I har inte måste ha några övernaturliga krafter. Hittar jag rätt bok läser jag den hela vägen, men jag läser inte den bästa boken. Jag vet inte vad rådgivaren tycker, men här är vi lika, jag själv och musikens Matilda. Mina bästa vänner är glada för min skalle. Jag är inte säker, men jag tror att alla i klassen har varit på Malmö Opera och vet hur stor scenen är, men de borde komma och se oss.

Kanske lite, men de flesta tycker att det är humoristiskt och förvirrande. Jag läser det här. Är det en pjäs, en låt eller något du vill göra med ditt liv? Jag är inte helt säker på vad det är, men det är dans, sång och teater.

Matilda Gross Föräldrar

Matilda the Musical, en West End-hit, vann sju Olivier Awards 2012, vilket satte rekord i processen! Matilda är en böckerälskar som är även helt intelligent! Hennes föräldrar, som bara tittar på tv, tror att hon är en stark kvinna. Marianne Mörck, som spelar mrs Phelps i bibliotekarien, är en vän som Matilda läser allt hon kommer över och får.

När Matilda börjar skolan hälsar Miss Honey, en söt liten flicka, på henne och ger Matilda en unik start i livet. På skolan ligger också Miss Trunchbull, en skrämmande rektor som är tidigare olympisk mästare i släggkastning.

Matilda är hjälpt av Böckernas värld till en början, men när hon följder en orättvisor både hemma och i skolan bestämmer hon sig för att inte finna sig i det! På samma sätt berättar Matilda att hon har övernaturliga krafter och att hennes drömmar går i uppfyllelse.

Baserad på en barnbok av berömda författaren Roald Dahl, Matilda the Musical har en nutida saga där barnen tar makten över sina vida. Tim Minchin, komiker och tonsättaren, har skrivit det medryckande musiken och de klipska sångtexterna. Elisabeth Linton, vår chefregissör och dramaturg, regisserar en stor barnensemble som får göra revolution mot de rollgestalterna av vuxna artister.

Matildaskolan (ett samarbete mellan Malmö Opera och Kulturskolan i Malmö) startade snart ett år sedan för att sålla fram de barn som tar plats på scenen från den 15 mars. Ett 70-tal barn valdes ut att börja i Matildaskolan, med utbildning i sång, dans och teater, av en första audition. Efter en måltid fick tjugotre av barnen roll i musikalen: Matilda, hennes pappa Lavender, Bruce och andra yngre syskon. Barnet delas in i två grupper.

Sedan mitten av januari har träningen gått in i en mer intensiv fas, där 24 musiker och dansare deltar. Ja, jag spelade rollen som Matilda i musikalen Matilda här på Malmö Opera. I Sound of Music på Nöjesteatern 2017, har jag också medverkat som en gång tidigare, men då i rollen som yngsta dottern Gretl von Trapp. Dessutom spelade jag Nelly Rapp i biopremiärfilmen 2020 Nelly Rapp – Monsteragent.

Det är verkligen självklart att jobba med musik och film. Att få vara en del av ett sammanhang där alla brinner för samma sak som jag gör är, i mesta, en helt underbar känsla. Jag älskar även att kunna vara möta publiken och stå på scenen.Tjugo barn har gått i Matildaskolan det senaste året som förberedelse för musikalen Matilda. Det är dagen för Malmö Operapris.

Malmö Opera och Malmö Kulturskola har skett undervisningen, där barnen blev utbildade i teater, sång och dans. Delades rollerna ut under hösten, och 9-åriga Matilda Gross från Staffanstorp fick tillsammans med Eva Jumatate och Anna Heerulff Christiansen i titelrollen.

Matilda Gross säger, “Jag hade hoppats på att jag skulle få spela Matilda, det har verkligen varit min drömroll.” Även om Matilda Gross bara är nio år, finns det en annan tjej hon är med i en musikal. Sommaren 2017 uppträdde Gretl i Sound Of Music på Malmö Operahus.

Jag gör det mycket roligt att spela Matilda. Alla repliker har varit svårast att lära sig, det är en mycket text. Men när man verkligen försöker är det riktigt svårt, säger Matilda Gross. Matildas mama, Åsa Fång, tränar att det roligaste med musiken har varit bara så mycket barn med.

Jag älskar att arbeta med barn och den är fylld av barn föreställningen. Som ett resultat blir det mycket humor såväl som mycket drama, djup och dans. Så hela paketet är ömtåligt. Kompositören Elisabeth Linton säger att det är unikt för Matildas musik att barnen kommer att spela instrument på samma sätt som äldregruppen.

Innan har jag jobbat med barn, liksom det är en stor barnkör i operan Bohem, men i Matilda har ju alla barnen roller. Efter ett års utbildning i en kulturskola var barnen ganska skickliga i text, sång och dans.

Matilda Gross Föräldrar
Matilda Gross Föräldrar

Leave a Comment