Hur Lång är Ulf Kristofferson?

Hur Lång är Ulf Kristofferson?
Hur Lång är Ulf Kristofferson?

Hur Lång är Ulf Kristofferson? – Efter att ha studerat journalistik i Göteborg mellan 1980 och 1981 började Ulf Kristofferson sin karriär inom området som reporter på Radio Göteborg och Ekot, Sveriges Radio. Kristofferson gjorde sin tv-debut i Umeå, Sverige, 1985–1987, i SVT:s regionala program Nordnytt.

Han flyttade till Stockholm och började arbeta som reporter och programledare på SR Ekots centralredaktion 1988. 1990 värvades han bort från Ekot och in på SVT:s Rapport som programmets nya programledare och redaktör. Kristofferson var även programledare för Rapports bästa sändning klockan 19:30.

Ulf Kristofferson hedrades 1992 av TV3 för att ha varit programledare för den nya programmet Halv 8 tillsammans med Stina Dabrowski. Därefter arbetade han på Radio Stockholm som kanalchef och programchef för kanal 103.3 och på SR som chef för P1-nyhetsprogrammet Direkt.

Kristofferson var en del av den kommersiella radions pionjärår i Sverige (1994) som producent och redaktör på Storstadsradion, där han tillsammans med Staffan Dopping ansvarade för en daglig nyhetstidning.

Många intervjuer som Ulf Kristofferson genomförde med framstående politiker fick stor uppskattning. Tänk till exempel TV4Nyheterna-intervjun med utrikesminister Carl Bildt som sändes klockan 19:00 den 7 januari 2007. Intervjun fokuserade på följande ämnen: Bildts ägande av optioner i Lundins investeringsbolag Vostok Nafta; företagets band till Rysslands Gazprom; och regeringens hantering av planer på att bygga en gasledning genom stersjön.

Efter intervjun var Bildt frustrerad över Kristoffersons frågekonstruktion.

[4] Dagen efter bjöd UD in Bildt till en presskonferens, då processen med att utöka ordförrådet fortsatte. Därefter fortsatte Kristofferson att sabotera utrikesministerns ekonomiska intressen och några veckor senare avslöjade han att Carl Bildt i strid med regelverk inte sålt av sina aktieoptioner i det amerikanska investeringsbolaget Legg Mason.

Bildt motbevisade först gåvorna, men erkände några dagar efter att TV4 hade rätt. I en artikel i Expressen hävdade skribenten Ingvar Hedlund att utrikesminister Carl Bildt “gör en pudel” för första gången på ett decennium. [5] Yxan föll efter att den svenska författningsdomstolen kritiserat Carl Bildt för att inte ha omfördelat alla sina optionsinnehav i Legg Mason efter utredningens slut.

I november 2010 hamnade Ulf Kristofferson i nyheternas rampljus efter att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie kesson omtalade honom som “rövskalle” i tv. Beskedet ingick i SVT-dokumentären Sverigedemokraterna: Vägen till riksdagen, som sändes den 11 november 2010 och upprepades samma kväll i Rapport.

I dokumentären spelar SVT-teamet in ett samtal mellan kesson och en av hans anställda efter en presskonferens om Sverigedemokraternas valmanifest. I samtalet uttrycker kesson irritation över att Kristofferson pressade honom för svar på frågor om siffror, hävdar att intervjun gick “käpprätt t helvete” och avslutar “Ngon mste ju avbryta.”

Många butiker noterade kessons attack mot Kristofferson och TT:s text i ämnet, som förekom i de flesta svenska dagstidningar. T-shirts med texten “Jag är en rövskalle – ppenhet och Nytänkande” trycktes också av de som är motståndare till Sverigedemokraterna efter de praktiska demonstrationerna.

Kristofferson arbetade ett halvår på TV4 under verksamhetsåret 2005-2006 för att skriva en bok om Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt. Boken “Fredrik Reinfeldt – i huvudrollen”, utgiven av Bonnier Fakta i april 2006, fick stor uppskattning från medier över hela världen. The Economist skrev följande under rubriken “Reinfeldt förklarade”

Svenskarna blev mycket upplysta av en färsk biografi skriven av veteranen TV-reportern Ulf Kristofferson. Express lyfte fram boken på förstasidan, insidan och på andra ställen i tidningen. Även längre TV4-reportage om Fredrik Reinfeldt har inspirerats av material i boken.

Kristofferson har varit ordförande för Riksdagsjournalisterna sedan 2009. Han har varit chef för TV4:s välgörenhetsstiftelse och som ledamot i bolagets styrelse som representant för Journalistklubben. Kristofferson är en användare av sociala medier som ofta gör inlägg på Facebook och Twitter.

Ulf Kristersson, moderaternas partiledare, verkar bli större och större och han verkar äntligen ha blivit större än Ebba Busch. Om man tittar på de senaste annonserna från Moderaterna kan man få intrycket att M-ledaren är längre än KD-ledaren, men så är inte fallet.

Ändå har moderatorerna en förklaring till längdskillnaden.

Hur lång är ulf kristofferson : 1,69 m

Det ser uppåt för Ulf Kristersson och Moderatorerna. Enligt den senaste opinionsundersökningen från Aftonbladet/Demoskop skulle 23,1 procent av svenskarna rösta på att han skulle bli deras statsminister om valet hölls i dag. Det framgår också att han är tre centimeter längre än Kristdemokraternas ledare Ebba Busch.

Vem är högst av oss?

Ändå verkar det som att Ulf Kristersson är högst bland partiledarna på bilden. Det har lett till reaktioner i sociala medier, där många undrar om Moderaterna har försökt få Ulf Kristersson att framstå som annorlunda än han är.

Hur Lång är Ulf Kristofferson?

Fastna i en fälla

Ändå hävdar Moderaternas pressjour att så inte är fallet. Det är en fälla, den förklaringen. Jag kom äntligen på mysteriet. Enligt Moderaternas pressekreterare Johan Hjelmstrand ligger Ulf Kristersson steget före Ebba Busch. Han hävdar att de inte har beskuren bilden så att moderatledaren kan se mer av den.

Alla har samma längd. Men när vi har zoomat in på bilden så att den är användbar i sociala medier kunde det inte alls verka så, säger Johan Hjelmstrand. Ulf är politisk reporter och kommentator i TV4:s dagliga nyhetsprogram Nyheterna. Efter avslutade studier i Göteborg började han sin karriär inom journalistiken som radioreporter i Sverige.

Han arbetade som reporter för den svenska kultur- och samhällsshowen Efter Atta och som frilansjournalist för Reflex Reportage. Hans första tv-verk sändes för två år sedan i det regionala SVT-programmet Nordnytt i Umeå (1985-1987). Han har gjort exklusiva intervjuer med en rad uppmärksammade politiker, däribland den tidigare svenska utrikesministern Carl Bildt, där de diskuterade hans departements intresse för Lundin Investment Companys andel i det ryska oljebolaget Vostok Nafta.

Sedan 2009 har han haft posten som styrelseordförande för Riksdagens Journalistförbund och styrelseordförande för TV4:s välgörenhetsstiftelse samt varit bolagets representant i styrelsen och medlem i Journalistklubben. Det fanns fortfarande tillgång till uppgifter om Ulf Kristoffersson Längd.

Det var inte lämpligt att helt enkelt sluta arbeta från en dag till en annan. Men, Ulf Kristoffersons tid på TV4 (efter 28 år) har tagit slut. Men den populära politiska journalisten har redan börjat förbereda sig.

Kristofferson säger: “Jag har en idé som jag har tänkt på länge”, och han fortsätter med att beskriva den chock han kände när han kallades till statsministerns kontor på rekordtid – tre minuter. I veckan var Bengt Magnussons sista manussändning som programledare för TV4:s nyhetsprogram Nyheterna. Det är dock inte bara Magnusson som lämnar kanalen. Ulf Kristofferson, politisk reporter, fortsätter på samma väg trots att han har tillbringat de senaste 28 åren på TV4.

Jag har sovit i sedan maj, även om det var förståeligt nog väldigt hektiskt runt semestern.

Men ur årets perspektiv verkar det rutinmässigt, eftersom Ulf Kristoffersons medarbetare på TV4 bara några veckor innan gick till attack mot honom. Jag ska falla ytterligare nu, men jag har fortfarande en chans att ta mig upp igen eftersom jag har ett free agent-kontrakt med TV4. Det är lite ungt för “Bengan” (Bengt Magnusson), och han är uppenbarligen äldre än jag. Den 66-åriga tv-stjärnan har inte för avsikt att gå i pension när som helst snart.

Jag tycker att det är konstigt att byta karriär så drastiskt efter att ha jobbat så hårt så länge; Jag har varit journalist i 42 år, varav 28 år på TV4. Jättekonstigt att man d skulle sluta helt tvärt. Förr var reglerna att när man väl fyllt 65 så lämnade man in sitt körkort och såg sig aldrig tillbaka. Jag tycker att det är jättebra att det finns mycket mer spelrum på arbetsplatsen nu för tiden.

“Jag fick verkligen lite.”

Ulf Kristoffersson har inte funderat på att gå i pension trots att han kommer att ha färre uppdrag på TV4 i framtiden. Nu ska han inte lätta på kajakpaddlingen. Det var något jag jobbade hårt med i min ungdom, men lade åt sidan länge innan jag tog upp det igen några år senare. Jag tog betet och är nu stolt ägare till fyra kajaker.

Hur Lång är Ulf Kristofferson?
Hur Lång är Ulf Kristofferson?

Leave a Comment