Thomasine Barnekow Föräldrar

Thomasine Barnekow Föräldrar
Thomasine Barnekow Föräldrar

Thomasine Barnekow Föräldrar – Superstaraccessoarer, som de som bärs av Beyoncé och Kim Kardashian? Det du letar efter är tekniken som gör det möjligt, och du kan hitta den här. Allt började med en brodyrkorg i ett vackert slott och slutade med ett konstverk från Louvren i någons vardagsrum.Thomasine Barnekow, en handväskdesigner, pratade med Femina om hennes erfarenheter av frihet och ensamhet och beundrade ett porträtt av Stephen Jones.

Den sena eftermiddagssolen strömmar genom fönstren och reflekteras från golfbanans green. Gallery Véro-Dodat ligger i det första arrondissementet i Paris, bara en kort bit från den fina shoppinggatan Rue Saint-Honoré och Louvren. Byggnadens neoklassiska design går tillbaka till 1820-talet, och den har intrikat inlagd marmor och kalksten. Att se det nu vore som att resa tillbaka i tiden.

I närheten hittar du exklusiva butiker som säljer ett brett utbud av handgjorda varor som kläder, möbler, dekorativa accenter och musikinstrument. Du kan se ett brett utbud av handväskor vid ett av takfönsterna, från klassisk design i en regnbåge av färger till intrikata skapelser gjorda av exotiskt läder, ädelmetaller och enorma ädelstenar. Över dörren, skrivet med guldbokstäver, står butikens namn: THOMASINE.

När vi gick in i butiken sa Thomasine Barnekow: “Man nypers ju sig in armen.” Teet serverades i blomdekorerade porslinsmuggar. Ändå kan jag inte riktigt slingra mig runt tanken att det här är min lägenhet i Paris, än mindre mitt hem. Men adressen är perfekt; Jag använder ett verktyg som alltid har funnits i de där korridorerna i mitt arbete.

Allt började på ett svenskt slott. När hennes vänner i Frankrike inser att hon har flyttat sina höns någon annanstans blir de förståeligt nog oroliga. Thomasine och hennes familj växte upp på familjens Sinclairsholms egendom i staden Gumlösa, strax utanför Hässleholm. Hört i hela området, hennes “Ingenstans special” satte alla på kant för en stund.

Hans föräldrar städade i trädgården, serverade mat till besökarna och tog hand om sina gäster i närliggande Gumlösa kyrka. Thomasines pappa var en av de första i Sverige som sålde grön sparris på bondemarkets på 1980-talet. Men hon kom bäst överens med sina föräldrar och de andra äldre damerna i huset. När hon var fem år gammal fick hon en brodyrkorg gjord av hennes eget blonda hår och helt nya kakor. Äntligen fick hattafären en ordentlig titt på henne.

Det finns bilder på henne från den tiden, och hon ser likadan ut på dem som nu när hon sitter och syr händerna: väldigt fokuserad och samlad.Thomasine kämpade i skolan men klarade det på sina egna villkor. Hon gick ett år på en gymnasieskola i Nya Zeeland innan hon återvände till Sverige vid 15 års ålder och började tekniska studier där.

Grunden bakom att skapa nya handväskor

När pistolen placerades vid hennes sida träffades hon som ett larv. Hennes nuvarande besatthet är silversulfid. Men hon planerade aldrig att göra en karriär inom konsten. Istället för att följa i sina klasskamraters fotspår, bestämde hon sig för att göra en karriär inom ingenjörskonst och hoppade in i sina studier med huvudet först. Hon var halvvägs genom sin utbildning när tvivel började konsumera henne. Kanske skulle hon vilja göra något mer fantastiskt trots allt.

Allt började med att hon sökte till olika industridesignprogram och blev antagen till två i London och ett i Nederländerna (Saint Martin’s respektive Design Academy). Även om den senare skolan var mindre känd, valde hon den ändå. Med tanke på att jag lärde mig att majoriteten av svenskar brukar resa till London, bestämde jag mig för att göra planer på att besöka Holland istället. Jag har alltid hamnat i situationer som kräver lite mer av mig än en vanlig människa.

Tanken var att gå in på industridesign och arbeta med utmanande material. Men hon insåg snabbt att textilier var hennes starka sida; hon gillade att hon kunde ta med sig projektet hem och arbeta med det sittande i soffan. Jag kände mig trygg eftersom jag kunde förbereda min egen snooze, nosh och traska.

Hennes kollektion inkluderade handgjorda bitar gjorda av lammskinn och intrikat skulpterade detaljer. Hon är på god väg att vinna International Talent Support Italian Design Competition, som hon nominerades till. 2008, vid 26 års ålder, startade hon sitt eget företag efter att ha arbetat som frilans i Paris.

Det ursprungliga målet var att fokusera på en delmängd av modebranschen som har sett en nedgång de senaste åren och dra nytta av det. Det finns två delar i Thomasine-produktionen. Den första kollektionen består av prêt-à-porter-handväskor som hon tillverkar i en fabrik i Ungern och säljer i specialbutiker och exklusiva varuhus över hela Europa, USA och Asien.

Thomasine Barnekow Föräldrar

Hennes couturedesigner skapade baksidan. Vi diskuterar sedan ämnen som operahus och biografiutställningsöppningar och unika föreställningar. Valerian, science fiction-bilden regisserad av den franske filmskaparen Luc Besson, har hennes händer glödande av ett inre ljus.

Jag blir alltid sugen från mina linjestationer oavsett var jag åker i världen. Ett exemplar av det brittiska numret av Vogue med Billie Eilish landade på vårt skrivbord. Ärligt talat, det är väldigt fantastiskt. Modebranschen som helhet har följt hennes ledning. Det var hon som, på Balenciagas uppmaning, fick en skymt av Kim Kardashians händer genom ryggen på den kontroversiella, helsvarta ensemble hon bar på Met Gala. När det gäller att säkerställa säkerheten för styrenmögel har flera märken misslyckats.

Det är inte ovanligt att jag fångar någons leende och sedan tar det tre eller fyra arbetsdagar för mig att samla krafterna att stå upp och vråla. Jag är mycket beroende av adrenalin för att hålla mig igång, men det förändras när jag jobbar med ett stort projekt. Jag är också väl insatt i antalet timmars sömn jag behöver fortsätta där jag slutade dagen efter och återgå till fokuserat arbete.

Thomasine flyttade in i det historiska Véro-Dodat Gallery i vinter. Hon har tidigare bott och arbetat i en lägenhet med två sovrum i Marais. Nyligen flyttade hon in i en liten lägenhet ovanför sin butik, med fönster med utsikt över den pittoreska tunneln nedanför. Många av de Paris-baserade modehusen har utposter i stadsdelar över hela staden.

Och många kända namn har bleknat bort i tidens dimmor. Den första Christian Louboutin-butiken någonsin öppnade på denna plats. Efter att ha sagt “Man ska drömma stort” blinkar hon med ett oroligt öga. Hon har blivit mer känd de senaste åren än bara hennes fysiska plats skulle antyda. På grund av ett skriftligt avtal mellan de två arbetade hon nära Schiaparelli i många år utan att offentligt diskutera deras samarbete. Hon satte sig nära bordets ände och sa att hon inte skulle arbeta längre om hon inte lärde sig mer om dem.

Efter ett långt uppehåll kom modehuset tillbaka till henne i början av 2021 och krävde att hon skulle göra ett par höga, svarta handskar som någon musiker kunde bära på Grammisgalan. Och de gick med på Thomasinas önskemål. Det var ett gott tecken när det så småningom stod klart att Beyoncé skulle bli den som skulle hänga upp handskarna.

Evenemanget beskrivs som en vändpunkt i hennes konto. Mitt mål är att uppnå Stephen Jones berömmelse som mannen som är ansvarig för att designa alla Dior-hattar; Jag vill att modehuset ska vara så stolt över det arbete jag gör för dem att de berättar om det för andra. Även om Thomasinas främsta bostad möjligen är i Paris, reser hon ofta till både Skne och Sinclairsholm. Hans bror har tagit över kontrollen över slottet. Man kan säga att min brors omsorg om huset är det som gör att jag kan bo självständigt i Paris.

Just nu driver jag mitt företag på egen hand. Till viss del kan allt skötas av en själv; utöver den punkten kommer dock ytterligare hjälp att krävas. De fem åren som följer borde vara fascinerande att se utvecklas. Beyoncé och Kim Kardashians sexighet förklaras av Thomasine Barnekow.

Kundlistan innehåller välkända namn som Beyoncé och Lady Gaga, och hon utför högprofilerade arbeten för stora franska modehus. Women of the World-medarbetaren Malin Lager besöker handskdesignern Thomasine Barnekow i hennes studio i Paris, där hon förvandlar sina fantasier och hårda arbete till vackra skapelser.

Huvudkontoret ligger i hjärtat av Paris, vid Galerie Véro-Dodat, ett landmärke i stadens historiska shoppingdistrikt. Bara några meter bort ligger den ursprungliga Christian Louboutin-butiken. I slutet av varje arbetsdag tar sig Thomasine Barnekow till sin lilla lägenhet på andra våningen i byggnaden där hon arbetar. Den här platsen har blivit min egen lilla värld. Att känna sig lite för nära kontoret uppvägs av den gammaldags elegansen i ditt hem ovanför butiken.

Hennes barndomshem låg på Sinclairsholm, Gumlösa socken, Sverige, och sträckte sig över mycket fler kvadratmeter. Thomasine var djupt rotad i familjen Alman och regionen, även om hon ofta fantiserade om att lämna. Jag försökte så gott jag kunde, men det fanns inget sätt jag kunde hålla mig från att ramla omkull. Miljön bidrog inte till att mina förhoppningar och drömmar växte.

Om jag försökte bygga en sådan värld i Gumlösa, finns det inget sätt att jag någonsin skulle kunna få ett projekt av det här slaget. Däremot kunde jag utveckla min verksamhet i den miljön. Det är alltid en betydande mängd damm som flyter runt i trädgården.

Thomasine Barnekow Föräldrar
Thomasine Barnekow Föräldrar

Leave a Comment