Zećira Mušović Partner

Zećira Mušović Partner
Zećira Mušović Partner

Zećira Mušović Partner – NFL-schemat kräver mycket tid på vägen. FC Chelsea, regerande ligamästare För de flesta kvinnor är att packa en resväska lika självklart som att snöra på ett par arbetsstövlar. De kommer att kunna åka till arenor i Paris, Portland och över hela Storbritannien för att tävla i internationella tävlingar och söka mål och ära.
Tack vare insatserna från individer som mittfältaren Erin Cuthbert och målvakten Zeira Muovi, har Blues växt till att bli ett av de mest dekorerade lagen i sporten.

Det verkar som att skickligheten på fotbollsplanen ligger i familjen Muovi. Vid nio års ålder anslöt sig målvakten till ett lokalt svenskt lag för att finslipa sin kraftfulla spark- och skottstoppförmåga efter att ha fångat fotbollsfelet från sin bror, som också fortsatte att spela i lägre divisioner. Till semestern skulle hennes serbiska familj ge sig ut på en 24-timmars roadtrip tillbaka till Balkan, så hon hade lite erfarenhet av långa bilturer innan hon ens åkte till college.

Cuthbert gjorde sin Bluesdebut 2017 mot den svenska klubben Rosengrd. Skotsk dynamo satte sin prägel på Chelsea som spelade framåt och på flanken, men hon är som bäst i mitten av planen. Samtidigt har Cuthbert blivit den fastboende komikern på lagbussen. Här sjunger hon “The Man Who Can’t Be Moved” av The Script.

De har gjort mirakel i både målvaktsspel och mål framför våra ögon. Muovi och Cuthbert har nu gett oss en inblick i deras resor genom trivagos On the Road-serie. Här är fem saker vi märkte om bussen de åkte i och samtalet som ägde rum där.

Muovi och hennes familj packade en enorm mängd mat för sin roadtrip till Balkan. Alla rutinerade Chelsea-pendlare vet hur viktigt det är att välja en plats på bussen där de kan koppla av och njuta av resan. Det är absolut nödvändigt att Muovi sitter bredvid någon som delar hans övertygelse, och Cuthbert är inte den personen.

Hon skämtar om att det finns en anledning till att du sitter längst bak i bussen medan hon hellre vill vara framme. Men snälla ta det inte som ett anstöt. Jag vill helst inte sitta bredvid någon som är väldigt tyst och reserverad. Efter det blev de trötta på mig och skar av mig huvudet, säger Cuthbert skämtsamt.

Cuthbert, till exempel, och forwarden Pernille Harder kommer förmodligen inte att ägna mycket tid åt att sitta bredvid varandra. Jag önskar att hon kunde ha stannat hos mig i minst fem timmar. Jag är extremt kaotisk och irrationell.

Hon följer strikt sitt schema, som inkluderar specifika timmar för att äta, dricka kaffe och titta på Netflix. Jag skulle vara killen som av misstag förstör hennes grejer genom att spilla kaffe på dem. Vi börjar förstå varför Harder tycker att öronproppar är ett måste för hans resor.

Cuthbert skulle göra klokt i att använda dessa öronproppar under sina sångstunder. Hon sjunger ofta ballader, inklusive några av Lewis Capaldi, en skotte. Jag gillar att sätta på lite Adele eller The Script efter en sen kväll eller ett dåligt resultat. Stör mig inte, filma mig inte, jag tar bort det, slutna ögon, händer överallt, och det här är mitt ögonblick!

Cuthbert konstaterar att ogynnsamma resultat är ovanliga. När allt kommer omkring, vi pratar om laget som har tagit hem Super League-titlarna för kvinnor i rad. Hon kommer att vara den som leder segersångerna från bussens baksida. Vanligtvis är lyssnarna länkade till sina egna personliga spellistor. När Muovi tar på sig hörlurarna, vad hör han? Låter som “stinkande musik”, för att använda Cuthberts ord. Som i, “det är som ABBA och Queen och allt det där.”

Målvakten är snabb med att försvara sin musiksmak, vilket indikerar att en uppskattning för ABBA inte är ett måste för att bo i de nordiska länderna. Frågan: “Är du ett Beyonce-fan?” Vad tycker du om Dua Lipa? Jag spelar inga ABBA-låtar. The Blues har en trevlig tid när de får chansen, särskilt eftersom de spenderar så mycket tid på att resa för spel.

Starta deras försäsongsturné i Portland, Oregon. Medan andra var med i Euro, hade några redan varit här på försäsongen. Och som Cuthbert uttrycker det, “det var fantastiskt att ha alla tillsammans och skapa några nya minnen att ta med sig in i resten av säsongen.”

Det är ett faktum att band som skapas på fältet kommer att bestå en livstid. Det borde därför inte komma som någon överraskning att vissa lag tar semester tillsammans på sin fritid. Cuthbert och forwarden Sam Kerr firade WSL-mästerskapet med stil i Barcelona, utan tvekan världens bästa partystad. Den enda negativa aspekten? Guro Reiten, en lagkamrat till Cuthbert, följde inte med eftersom hon ville resa till sitt eget land.

Vem av er skulle hellre åka tillbaka till Norge än Barcelona? Folk skulle bokstavligen dra din hand om de kunde! När Muovi reser till en ny stad, gör hon alltid en poäng med att besöka de lokala landmärkena. Med lite kul, säger hon, “Jag tror att man kan hitta bra kultur på dansgolvet också.” Svenskan är ivrig att stoltsera med sin kvickhet, ekonomiexamen och högljudda ställningstagande i frågor om social rättvisa. Att läsa hennes bio på Instagram kommer att avslöja detta för dig.

Cuthbert är mer benägna att öva på sina nya språkkunskaper genom att starta konversationer med några av serveringspersonalen, medan Muovi kanske är mer intresserad av att lära sig om den lokala kulturen och historien. Jag skulle vilja ha en öl, om det är okej. Det var en seriös skotsk brogue; ge mig lite mer tid i klassrummet så är jag redo. The Blues har förlängt sitt kontrakt till 2025 eftersom hon är lika ivrig och energisk på planen.Where the Heart Is, Home Must Be Be.

Både Cuthberts och Muovis pass är täckta med stämplar från hela världen. Men de insisterar på att din nästa resa går till ett av deras länder. Cuthbert, liksom resten av oss, var tvungen att avstå från exotiska semestrar på grund av COVID. Hon turnerade i Skottland i en husbil och stannade vid några ovanliga men vackra platser. Helt underbart.

Zećira Mušović Partner : Alen Bibić

Sverige är en fantastisk plats att besöka om du gillar vacker natur lika mycket som Muovi gör. Efter att ha flytt från den jugoslaviska konflikten fann hennes familj en fristad i det land hon nu representerar. Ett av hennes favoritsätt att varva ner i Sverige är en lugn dag på stranden. Ställ henne inga fiskerelaterade frågor när som helst snart. Jag var inte så bra på att fånga fisk. Trots hur det kan se ut [på Instagram] kan jag garantera dig att jag inte greppar spöet korrekt.

Om Cuthbert och Muovi någon gång blir uttråkad av att samla på sig kepsar för sina respektive landslag har vi inga tvivel om att de kommer att få anställning hos nationella turistråd. Däremot tycker jag det är roligt när en engelsk person frågar: “Hej, hur mår du? ” Till hösten hoppas jag ha utforskat mer av London och nöjt mig med mitt favoritinslag i staden utöver min passion för Chelsea FC och det vackra fotbollsspelet.

Zećira Mušović Partner

Har du en favorit traditionell engelsk måltid?

Det är tufft”, sa han. Jag älskar att testa nya kök, och den engelska maten är inget undantag. Det finns inte en enda mat i världen som jag aktivt ogillar, men en bakad potatis kvävd med bönor och ost är det inte t en av dem. Något sådant skulle aldrig hända i Sverige! Fram tills jag var runt 12 år spelade jag främst positionen som ytterspelare. Jag var tvungen att spela målvakt när vår ordinarie kille var sjuk. Tränaren valde att behålla mig i mål eftersom jag spelade bra och gjorde flera räddningar.

På din fritid, vad gillar du att göra?

Jag är en ivrig sportentusiast som gillar att hålla sig aktiv genom att delta i ett brett utbud av sporter och andra fysiska sysslor på sin fritid. Jag spenderar inte mycket tid framför tv:n eftersom jag vill utmana mig själv genom att testa nya saker.

Vem inspirerade dig när du var ung?

Min äldre bror var min inspiration när jag var en ung pojke. Jag ansträngde mig för att efterlikna hans arbetssätt. Efter att ha sett honom spela bestämde jag mig för att ge fotboll ett försök. Jag bestämde mig för att studera ekonomi på grund av honom; han var en förebild för mig.

Vem är din bästa vän i gruppen?

Jag måste tillägga att varje medlem i vårt team är fantastisk på sitt unika sätt. Två av mina närmaste kompisar i truppen är dock svenskarna Jonna [Andersson] och Magda [Eriksson]. En av mina bästa kompisar heter Niamh [Charles]. Hon sägs vara 3,12 procent svensk, men det låter jag henne bortförklara.

Det har gått alldeles för länge sedan jag senast besökte Sarajevo, Bosniens huvudstad. En av mina favoritsaker med staden är hur dess byggnader kombinerar gamla och nuvarande stilar. Befolkningen på Balkan är varma och välkomnande, och regionala specialiteter som cevapcici är utsökta.

Zećira Mušović Partner
Zećira Mušović Partner

Leave a Comment