Börje Salming Död

Börje Salming Död
Börje Salming Död

Börje Salming Död – Detta hindrade honom inte från att ta med sin familj till Toronto, där han har ett andra hus, en vecka innan Hall of Fame-helgen. Börje spelade för Maple Leafs i 16 säsonger och mer än 1 000 NHL-matcher innan han drog sig tillbaka till ett hjältes välkomnande i Toronto.

Förra veckan kommer han också på Tidernas hockeygala i Stockholm där han fick ta emot svenska hockeyfamiljens kärlek. På vilket Börje Salmings syster Pia svarade “Vi går inte ut mer offentligt nu.” Vi sätter stopp för ryktena för gott; från och med nu kommer bara släktingar att göra.

Börje Salmings avgång har bekräftats av Toronto Maple Leafs. Börjes extraordinära moraliska fiber och envisa beslutsamhet gjorde honom till en sportikon. Hans prestationer på isen och i samhället hjälpte till att definiera vem han var som person och banade väg för andra europeiska spelare att komma in i NHL.

oronto Maple Leafs president, Brendan Shanahan, uttryckte sina kondoleanser till Stig Lindbergs fru Pia och deras barn Teresa, Anders, Rasmus, Bianca, Lisa och Sara samt Stig, Stigs bror. Börje Salmings bortgång, 71, är en stor förlust.

Toronto Maple Leafs meddelade på sitt officiella Twitter-konto att den ikoniska hockeyspelaren Gordie Howe gick bort på torsdagskvällen av komplikationer på grund av amyotrofisk lateralskleros (ALS). Klubbens ordförande Brendan Shanahan sa: “Vi skickar våra djupaste kondoleanser till hans familj .”

I augusti berättade Börje Salming att han hade amyotrofisk lateralskleros och nervskador. Salmings hårda läggning har hindrat honom från att kommunicera med någon i månader. Börje Salming kan fortfarande pröva sig i backe trots detta bakslag. Börje Salmings avgång från klubben bekräftades officiellt.

Toronto Maple Leafs har bett om Börje Salmings frigivning. Börje var en legendarisk idrottsfigur känd för sin envisa beslutsamhet och orubbliga uthållighet. Börje färgade sitt namn med Maple Leafs för femtio år sedan, vilket gjorde honom till en permanent medlem av hockeyfamiljen. Till Pia, Theresa, Anders, Rasmus och Bianca, och till Stig, hans bror, våra djupaste kondoleanser. Det kommer kondolaner och hyllningar mot oss från alla håll.

Både jag och svensk ishockey har honom mycket att tacka. Nicklas Lidström berättade för Sportbladet om sin förödande förlust. Jag är i fullständig misstro och sorg, säger Mats Sundin till TT. Alla inom hockeyn är ledsna över hans bortgång.

Det var med stor ånger och oro som jag fick veta att Börje hade gått bort idag. Om man lägger undan sina egna känslor var hans inflytande på ishockeyn i Sverige monumentalt. Han banade väg för andra svenskar att komma in i NHL genom att bli dess guldmyntfot.

Nicklas Lidström hävdar att han alltid skulle känna ett tomrum i sitt liv på grund av honom. En fruktkorg skulle vara olämpligt med tanke på omständigheterna. Förre Toronto Maple Leafs-kaptenen och nära vän till Salming, Darryl Sittler, har meddelat att han går i pension.

Sittler är tacksam över att Salming, trots sjukdomen, orkade ta sig till Toronto förra veckan och ta emot stadens och klubbens kärlek. Bilden gjorde ganska intryck. Vi kommer alla att minnas den stunden med stor kärlek sedan han visade den tillgivenhet han alltid har haft för Börje och hans familj. När han var i Kanada var jag jätteglad över att få träffa honom, säger Sittler. Tragiskt, suckade Foppa.

En vecka före Börje Salmings bortgång var Peter Forsberg på Tidernas hockeygala i Stockholm. Forsberg sörjer fortfarande Salmings hyllading.Vad besvikelse. – Jättetragiskt. På isen har jag träffat Börje några gånger, och vi har haft några korta samtal om NHL 100-timmar.

Han var en fantastisk fotbollsspelare och en ännu bättre person. Det ser ut som att han har banat väg för andra svenska spelare att ansluta sig till NHL. Han gjorde nästan alltid en “all-in”-satsning Han satsade National Hockey League, men laget underpresterade.

Det gick framåt i en svindlande takt. Även om jag saknar min familj och mina vänner där hemma är jag glad över att Börje fick uppleva Torontos olika attraktioner tack vare min närvaro. Allt gick så snabbt! TT fick beskedet “Jag kommer att minnas honom som en exceptionellt bra mördare och en utomordentligt bra berättare.”

Börje Salmings

Det var svårt för andra än nordamerikaner att slå sig in, inte minst européer. För mig är han den största spelaren som någonsin spelat i NHL. Börje såg ingen skillnad mellan Bobby Orr och de andra Maple Leaf Garden-omrörarna. Han behandlade allt på samma sätt. Och det var fantastiskt när han tränade med oss i Brynäs innan han begav sig till Toronto.

Börje var en riktigt bra mördare. Det är för svårt här. Men det är till det bästa att han inte behövde hålla käften för länge. Nilsson säger till Sportbladet, “Jag förstod att det inte var länge kvar.” Toronto Maple Leafs sörjer förlusten av Börje Salming.

Börje var en innovatör inom sporten och en kulturell ikon känd för sin okrossbara vilja och orubbliga tuffhet. Han bröt barriärer för andra europeiska spelare i NHL och etablerade sitt rykte via sina bedrifter på isen och välgörenhetsbidrag, skriver klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Börje Salming Död

NHL-laget skickar sina kondolanser till Salmings familj och skriver att han “för evigt kommer vara en del av vår hockeyfamilj”.Börje Salming är en jätte inom svensk ishockey. Han började sitt yrkesliv på legendariska Elitserielaget Brynäs efter att ha fötts i Kiruna 1951. 1973 flyttade han till Kanada, bosatte sig i Toronto och gjorde sig snabbt ett namn. En pionjär från Sverige.

Hans banbrytande arbete i Nordamerika öppnade dörrar för andra svenskar, vilket i sin tur gjorde NHL till den utpräglat svenska liga den är idag. Vrålet från den kanadensiska publiken under Canada Cup 1976 var en inspiration för svenskarna vid Tidernas hockeygala tidigare denna månad. Där blev han och hans familj mobbade av den svenska hockeyeliten när de tog emot priset.

Det var Salmings sista offentliga framträdande.Toronto’s Hyllades Han hade tillbringat månaden innan i Toronto, vid en fullt initierad Salming-ceremoni, och sovit i två nätter. Där gav hemmafansen han representerade i 16 år honom stående ovationer.

Vännen Daryll Sittler anmärkte: “Jag talade med hans familj, och de sa att de nästan aldrig har sett honom så glad.” Detta var med hänvisning till hyllningarna som gavs till TT. Börje Salming utsågs till NHL:s All-Star-lag för säsongen 1976–1977. 1996 valdes han in i Hockey Hall of Fame, som den första svenska spelaren att göra det.

Salming spelade för Tre Kronors i fem VM, tre Canada Cups och de olympiska vinterspelen 1992. På eftermiddagen avslöjade Salming att han hade dött av ALS. Salmings hälsa försämrades på grund av hans nervösa störning, och mot slutet hade han problem med att röra sig och kommunicera.

Orsakerna till ALS är för närvarande okända, och de som har fått diagnosen sjukdomen går ofta bort mellan två och fem år efter den första diagnosen. Musklerna stramar och allt annat påverkas av vad som händer. Adjungerad professor och chef för en ALS-forskargrupp vid Karolinska Institutet, Caroline Ingre, sa till TT att förmågan att utföra manuella uppgifter i slutändan blir så försämrad att patienterna fruktar att utföra dem.

Börje Salming avslöjade i början av augusti att han led av ALS-relaterad sjukdom i nervsystemet. – Jag har fått ett besked som skakat över livet för mig och min familj, sade han då till TT. Sedan dess har Salming sprängt i Toronto och senare under ishockeyns guldålder i Globen. Ovannämnda framträdande var den sista offentliga han gav före i torsdags.

Nu, en vecka senare, har han gått bort. Nyheten tillkännagavs av Salmings tidigare lag, Toronto Maple Leafs, under torsdagskvällens match. Börje Salmings kontrakt med Toronto Maple Leafs har sagts upp. Börje var en innovatör inom sporten och en kulturell ikon känd för sin okrossbara vilja och orubbliga tuffhet.

Klubben skriver i ett tillkännagivande att “hans spelande på isen och hans investeringar i samhället öppnade dörrar för andra européer i NHL.” Börje och hans fru Pia pratade under sommaren Expressen om deras nya, krävande liv och deras kamp för att legalisera användningen av bromsemid i Sverige.

Det går inte att beskriva med ord. Det här är en fruktansvärd plats att se personen du älskar, och du kan inte göra något för att hjälpa dem. Det krossar mitt hjärta att se hur dåligt Börje har det varje dag. Och det är det som är så frustrerande, sa Pia; vi har ont om tid.

Börje Salming Död
Börje Salming Död

Leave a Comment