Hans Isoz Förmögenhet

Hans Isoz Förmögenhet
Hans Isoz Förmögenhet

Hans Isoz Förmögenhet – Sparvarnas favorit har presterat riktigt bra på First North det senaste året. Vardet på företaget har värdet rasat 90 procent från att ha värderats till nära fem miljarder. Småböndernas favorit, när man ser till antalet ägare på småföretagslistan på First North, hästvaccinationsföretaget Intervacc, faller snabbt i opinionsmätningarna.

Enligt Dagens Industri handlades bolaget på börsen fram till mitten av 2021, och hade slutligen en börsvärdering på cirka fem miljarder kronor. Efter det har det gått utför. Aktien har fortsatt att stiga den senaste månaden.

Kursfallet är 90 % och enligt DI har flera fonder skurits ned, bland annat Robur, Handelsbanken Fonder och Fjärde AP-fonden. Enligt DI står Hans Isoz, som är bolagets näst största aktieägare, nu inför en allvarlig attack i en tweet.

“Att slå sig själv är otroligt smärtsamt. Svårt att ens försöka regissera om man ville. I sitt meddelande konstaterar Hans Isoz att den tekniska plattformen och vaccinerna fortfarande finns på plats – frågan kräver bevis.

Enligt alla människorna runt bolag har hela förtroendet och framtidstron sänkt. “Rakt bakom det, magiskt”, fortsätter han. Hans Isoz började aktier i Intervacc under förra år regelbundet. Hans innehav minskar nu i värde, men han sålde över en miljon aktier, eller över 2% av företaget.

Aktiekursen föll snabbare än innan Hans Isoz twittrade sin kritiska bedömning i mitten av februari, vilket sammanföll med bokens slutrapport. Bolagets chef Andreas Andersson säger till Dagens Industri att det “är jättetråkigt” att Hans Isoz, ägaren , tycker att människorna runt Intervacc är dåliga för företagets rykte. “Andreas Andersson säger till DI att vi har stort förtroende för Strangvac, och vi tror att det kommer att göra en enorm skillnad för hästarna.” man bara lanserat sitt vaccin i Europa.

På restaurang Phil’s Burger i Stureplan i centrala Stockholm har lunchen precis börjat. Enligt restaurangägaren och operatören Hans Isoz är tuppen helt uppstoppad. En del av skinkan serveras fortfarande till gästerna på restaurangen. Men en mycket större del av maten packas nu ner i väskorna på cykeluthyrningsbutiken som tillsammans med identiska mellanrum anländer till platsen.

“Vi har byggt köket för att kunna hantera allt från provväsent Foodora och Uber Eats”, säger Hans Isoz. Bara från cykelleveranserna som ger mat till hemlösa säljer han hamburgare för ett värde av cirka 1,5 miljoner kronor varje månad i dag butik.

Sedan dag ett har vi varit den största delen av Foodoras nätverk och vi säljer bland de bästa till Uber Eats också. På fyrtioåtta månader säljer vi dessa tjänster för runt femton miljoner kronor och vi växer varje dag, säger Hans Isoz.

Det betyder att matleveranstjänster som Foodora och Uber Eats nu står för över 10 % av restaurangbranschens intäkter, vilket är runt 110 miljoner kronor. Hans Isoz känslor har nu blandats ihop med Uber Eats verksamhet, efter Breakits avslöjande på tisdagen om cykelbudgetens fungerande delar. Under två veckor cyklade Erik Wisterberg, reporter på Breakits, för Uber Eats och tjänade 39 kronor i timmen – före skatt.

“Detta är inte tyckligt. Vi har en mycket tydlig policy i vår organisation att alltid följa gott omdöme och ge alla anställda deras bästa lyckönskningar. “Här pratar vi om förluster som inte motverkar Sveriges minimilön, det är självklart alarmerande.” säger Hans Isoz.

”Jag måste kända stå för och motivera de här samarbetena både externt och inte minst internt” skrev han i en intervju med både Uber Eats och Foodora. Innan allt annat skulle jag vilja höra vad Uber Eats och Foodora har att säga och hur de tänker hantera detta. Men något måste uppenbarligen göras.

För att vara en del av nätverket betalar majoriteten av restaurangerna runt 30 % till de anställda.” Hej, vi betalar inte mycket. Konkurrensen mellan tjänsterna är hård, och då måste du förhandla om priset om du” För tillfället är de mitt i ett “kycklinglopp” där de försöker överträffa varandra och ta förstaplatsen på marknaden.

– Självklart kommer det också ett besked här så småningom, det är inget roligt med det, säger Hans Isoz. Fiskerapporterna från Östersjön är ganska nedslående. På en gård nära Skåne, Tollarp, kretsar en del av lösningen på stora tankar. – För den här typen av fiskeproduktion är ramtiden väldigt viktig, säger Johan Ljungquist på Gårdsfiskföretaget.

Drottningen av Nederländerna var återigen i fokus i nyheterna i oktober. Både fiskare och vetenskapsmän vädjade om en fullständig stängning av den tätbefolkade hamnen för fiske och skaldjur. Det är långt ifrån en nyhet att fisken vi håller i vår aqua.

Skador, överfiske, massmedicinering, antibiotika och dåliga arbetskontakter. Utanför alla kuster i världen kan vi se situationen i Östersjön. “Hoppas det finns ett bättre sätt att lägga fisk på bordet, tänkte vi”, berättar Johan Ljungquist om företaget Gårdsfisks syn på solen den dagen.

Till glädje för båda familjerna köpte vännerna en sliten gård där de ägnade varje timme åt att renovera och utveckla ett avancerat vattensystem. Det första året sålde de cirka 200 kilo av de små fiskarterna Clarias och Rödstrimma.Fiskar lever i vatten och blir sjuka hela tiden (ingen antibiotika behövs).

Eftersom de är sötvattenfiskar går spillvattnet att använda till innehåll på åkrarna där fodret odlas, minskar spelet, och påstår att de äter en stor mängd vegetabilier än lax, vilket kräver mindre resurser under uppfödningen.

Det är nödvändigt av konstgödsel att använda avföringen från fiskarna som gödsel.I en tid då fler och fler människor äter miljövänlig mat är skaldjur helt enkelt rätt väg att gå. Uppdateringar om situationen i Östersjön bidrar till att förbättra vårt produktförtroende, men vi har fortfarande mycket att göra.

Upp till sjuttiofem till åttio procent av den fisk som konsumeras i Sverige importeras; vi har ingen fisk här. – All såld fisk ska vara certifierad till 2025 och det blir väldigt svårt utan våra produkter i mixen, säger Johan.

Hans Isoz Förmögenhet

Gårdsfisk har haft en rad internationella besökare som vill vara inspirerade av företagets resa även oavsett fiskodlingens stora intresse. Johan och Mikael har även fått stöd från tävlingen Swedbank Rivstart, där Gårdsfisk blev ett av de vinnande lagen 2019.

En läsplatta är hela driften eftersom vi bygger alla våra system själva. “Vi skulle faktiskt kunna kalla oss ett teknikföretag istället för ett fiskeföretag”, säger han medan han skrattar. För det är själva tekniken som gjort att Gårdsfisk har kunnat växa så snabbt de senaste åren.

Företaget har etablerat partnerskap med flera lokala stiftelser. Sedan skickar Gårdsfisk hela systemet till betesbrukarna, som sedan börjar odla anemoner på sina trädgårdar. När fiskarna är tillräckligt stora skickas de troligen till Gårdsfisk för att mogna innan de styckas och skickas till affären.

Precis som att ha grått hår eller rött hår är det väldigt enkelt att vara fiskbunden. Fiskarna är övervakat genom våra system och det är generellt att lantbrukare hör till de som jobbar allra hårdast i samhället.

För närvarande ser Johan och Mikael fram emot en ny drömgräns – 600 ton fisk varje år – och hoppas på intresserapporter från fler banker. Hela den norska fiskeindustrin skulle hamna i fara om företaget lyckades locka 2 000 fiskare. Vägen är dock lång.

Enligt fler arbetstillfällen finns det mycket möjligheter att skapa en inhemsk lönsamhet.” Potentialen är stor, men bara i Sverige har 85 000 mjölkbetor hittats en gång. Till exempel skulle alla våra konstförråd till verkstaden kunna tillgodoses om vi kunde bygga 20 000 fish tanks in the country.Det finns många möjligheter att föda upp fisk hos svenska bönder och skapa en inhemsk lönsamhet samt fler arbetstillfällen.

Utan en stark finansiell partner hade Gårdsfisk – som idag består av 35 byggare, servicepersonal, tjänsteleverantörer, stylister och packare – inte kunnat revolutionera fiskproduktionen. Eftersom Swedbank hade en så stark tro på vår idé medan många andra inte gjorde det, har vi kunde knyta närmare kontakt med dem efter Swedbank Rivstart.

Ansvarig för Skog och Lantbruk på Swedbank förklarade delarna med en utförlig förklaring för dem. Under resan har de hjälpt oss med allt från finansiering av alla våra masker till när vi behövt bygga nya akvarier. Från en smart nätbank till bra kontaktpersoner och vettiga lånelösningar. Vi känner också att de är stolta över att ha oss som kunder, eftersom vi var en av vinnarna i Swedbank Rivstart.

Trädgårdsfisken har fått en svår älvstart. Utvecklingsbyrån får även Johan Ljungquist som han vill ska komma ombord. Bild: SurrSam Altman hade en dramatisk exit och återvände till Open AI – för mindre än en vecka sedan. Han var inte den enda vars karriär tog ett djupdykning sedan bomben gick av i onsdags. Emmett Shear, grundare av Twitch, kommer sannolikt att återgå till sin roll som assistent till Sam Altman på ChatGPT-företaget Open AI inom en snar framtid.

Hans Isoz Förmögenhet
Hans Isoz Förmögenhet

Leave a Comment