Kristine Stavås Skistad

Kristine Stavås Skistad
Kristine Stavås Skistad

Kristine Stavås Skistad – Svenskarna håller sin rikssessionsöppning i Bruksvallarna samtidigt som norrmännen. Klassisk sprint var också en del av schemat. Det var en 16-åring som stal showen från Calle Halfvarsson och Emma Ribom. Både de svenska och norska sommarpassen kommer att vara öppna för distanslöpning imorgon. Då går det traditionella 10-kilometersloppet i Beitostlen och Bruksvallarna, med separata starter för damer och herrar.

Under fredagens invigningsceremoni på Beitostlen vann sprintern Kristine Stavs Skistad ett spännande äventyr om havsdjur. Det såg ut som att damsprinten skulle avgöras med en fotofinish, men slutsegraren Kristine Stavs Skistad kom laddande ur blocken för att passera Lotta Udnes Weng på sista sträckan. Skistad säger till NRK efter stormen, “Jag försökte bara trycka allt i ryggen och smyga in.”

Det är en stor affär. Det är en hemsk känsla, säger hon.

Jag antog att jag hade allt jag behövde just här, men det är kanske det mest naiva att anta när man har Skistad utanför dörren. Lotta Udnes Weng säger “Men jag är nöjd med andra människor idag” när Skistad rycker iväg henne för någon allvarlig beslagsaktion. Stavs, Kristine Vid lördagens fristilsprint i Tallinn poserade skistadvärldsmästaren Jonna Sundling för en minnesvärd bild. Det var den femte matchen för säsongen för Skistad. Hon bär Sundling bra i slutspelet och smäller in henne i väggen.

Skistad sa i en intervju med arrangören som sågs på Viaplay, “Det var väldigt roligt, jag är väldigt glad.” Sundling visade styrka hela dagen och slutade tvåa efter Skistad i den preliminära omgången, kvartsfinalen och semifinalen. Mathilde Myhrvold och Skistad blev utslagna i semifinalerna. Ane Appelkvist Stenseths seger till finalen tog slut när hon föll ihop i svimning under det andra heatet.

Weng och Diggins sprang iväg.

Tiril Udnes Weng, världsmästare, kom trea i sitt kvartsfinalheat och vann matchen där. Hon tog också ledningen i den totala ställningen efter att Jessie Diggins förlorade kvartsfinalen med en snabbare tid. Wengs motståndare i kvartsfinalen var Maria Hartz Melling och Julie Myhre. Myhre slarvade och förlorade i kvartsfinalen och avslutade därmed sin säsong. Även i prologen är Lotta Udnes Wengs arbete uppseendeväckande. Han hade den 31:a bästa tiden medan de 30 bästa fortsatte.

Det nya för Tallinnstafetten var att ordern testades med samma snöförhållanden för alla löpare. Fåren har egna skidor och använder egna smutsar, men alla produkter under skidorna ska fungera likadant. Konnerudorkestern med 17 personer är i toppform. Sedan hon var den överväldigande favoriten bland 17-åringarna i säsongsinledningen i november i Golden State Raceway har hon gett oss många fina språng.

Under helgen den 12:e och 13:e februari vann hon Norgesmestersprinten K17 på Hovden, vilket placerade henne i toppen av Norgescup-ställningen. Hon valdes precis ut att representera Norge på Nordisk Juniorlandskamp i Otepää, Estland, från 26 februari till 28 februari, för elever i årskurs 17 och 18.

Att säga att medlemmarna i Konnerud Ski är stolta och imponerade av sin egen lupe är en underdrift. Den här unga damen har jobbat länge och hårt, och hon är “född och uppvuxen” i vår klubb. Samtidigt är det glädjande för oss på KIL Ski att se att modellen vi har arbetat med de senaste åren håller på att mogna och lägger grunden för lovande prestationer och resultat. Om du är förstaårsstudent är detta så nära som du kommer att komma ett “skred” innan du fyller 19 eller 20, så vänligen acceptera våra hjärtliga gratulationer å hennes vägnar.

Efter att ha vunnit säsongsinledningen på Beitistad dagen innan tog sig finska Kristine Stavs Skistad vidare till den femte och sista positionen i den klassiska sprintfinalen. Även i Finland imponerade Konnerud-lperen och slutade med att ta titeln. Men när det gällde som mest, vände den 23:e knuten det tillbaka på sig själv, och hamnen var som bäst efter en storm.

230314 Efter damernas klassiska sprintfinal vid FIS World Cup i terränglopp den 14 mars 2023 i Drammen, Norge, från vänster till höger: Jonna Sundling från Sverige, Kristine Stavas Skistad från Norge och Tiril Udnes Weng från Norge ce 230314 .

BILDBYRAN COP 238 MM0016 skidor längdskidåkning langrenn världscupen fis längdåkning världscup sprint sverige dam bbeng jubel *** 230314 Fotograf: Marius Simensen Vid FIS Cross Country World Cup den 14 mars 2023, i Drammen, Norge, vann vinnaren i Drammen, Norge. av damernas klassiska tekniksprint var svenska Jonna Sundling, norskan Kristine Stavas Skistad, och norskan Tiril Udnes Weng. Foto Svenska damen bbeng jubel på Marius Simensens BILDBYRAN COP 238 MM0016 skidor vid 2015 års världscup i längdskidåkning. Upphovsrätt:

BB230314BB535 MARIUS x SMENSEN Publicera mindre

Kristine Stavs, Norges nya skidsprintstjärna, sjokkpnet vinterskidsäsongen och belönades med förstaplatsen i sitt nationella mästerskap. Snart är hon redo för en ny säsong. Efter tre år på norska mästerskapen i toppgymnastik i Lillehammer har Stavs Skistad förbundit sig att ta längdhoppet till nästa nivå på heltid. Beslutet som hon skröt om för fem år sedan tog henne så lång tid.

Kristine Stavås Skistad

Jag arbetade med en tränare som var väldigt kundfokuserad. Vi gick tre till sex timmar långa vandringar utan vatten eller mat. Det var en övertygande sammanfattning av vad som hade hänt. Det var svårt att välja mellan handboll och längdhopp, medger Stavs Skistad. Sundling har slutat tvåa i de fyra turneringarna som följde och förlorade varje gång mot norskan Kristine Stavs Skistad. Tidigare idag vid avslutningen av världscupen i finska Lahtis.

Det har funnits ett överflöd av snabba kommunikationer. Men det är ännu roligare när meddelanden kommer från olika små svenskar. Hon sa till VG att publikens frekventa kommentarer var ganska uppmuntrande. Tiril Udnes Weng, vinnare av världscupen, tror att det kan bli ännu större för norrmännen.

Det kan vara dumt (att döda Sundling). Hon kan fortsätta sin fanträning under nästa år och förbättra sin prestation ytterligare. Weng hävdar att hon är tillräckligt motiverad för att glida Skistad nästa år. Maja Dahlqvist vann den totala sprintcupen med sju poäng över Nadine Fähndrich från Schweiz. Jonna Sundling slutade vara tjej, och Kristine Stavs sexliv i Skistad tog slut.

VM-debuten 2019 slutade i tårar efter en förlust i semifinalen. Nu när Kristine Stavs Skistad är tillbaka i rampljuset förväntas hon återigen ge Sverige ett lopp om världscuppokalen. – Hon måste ta till sig pressen, säger Johanna Hagström till SVT Sport.

Kristine Stavs Skistad hade sitt första riktiga skott på ett seniormästerskap i år på Seefeld. Skidåkningens underbarn, då 20 år gammal, skulle tävla mot Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla om VM-guld. Norrmannen var också med om förstaplatsen innan hon snubblade och föll över loppets avslutande sträcka.

Skistad sa till SVT Sport genom tårar, “Jag vet att jag kunde ha krossat dem på flykten.” Hon är äntligen redo att göra sitt VM tillbaka efter vad hon kallar “fyra fruktansvärda år” av att försöka återupptäcka vem hon är.

Kristine Stavs Skistad vann den klassiska slutspurten inför världscupen som hölls i den franska staden Les Rousses och hon slutade även trea i världscupen. Svenskarna anser nu att 24-åringen är sin klara favorit att vinna världscupsprinten. Det är märkligt, svarar Stavs Skistad, att de inte tror på sig själva. I spelaren ovan kan du höra varför svenskarna tycker att Stavs Skistad har en chans att vinna guld.

Kristine Stavås Skistad
Kristine Stavås Skistad

Leave a Comment