Sara Wimmercranz Förmögenhet

Sara Wimmercranz Förmögenhet
Sara Wimmercranz Förmögenhet

Sara Wimmercranz Förmögenhet – En miljon människor har skrivit på Draknästet-profilen. Stort tack till Sara Den 42-åriga riskkapitalisten Sara Wimmercranz spelar nu titulär draken i SVT:s Draknästet. Men hur påverkar detta själva den blomstrande verksamheten? Det har undersökts närmare av Nyheter24.

Hon är nu en välkänd riskkapitalist som investerar i lovande startups. Wimmercranz, medgrundare av riskkapitalbolaget Backing Minds, är ansedd som en av Sveriges mest inflytelserika IT-investerare.

Sara Wimmercranz krattar i degen. Slutresultatet blev en månatlig vinst på 31 891 svenska kronor för riskkapitalet. Det är dock inte där historien slutar. Totala realisationsvinster för Wimmercranz uppgick till 6 431 979 svenska kronor. Familj, arbete och så mycket service – Sara Wimmercranz har allt.

Sara Wimmercranz är en entreprenör och riskkapitalist som har erkänts som en av Sveriges mest inflytelserika innovatörer. Hon har varit involverad i hundratals svenska företag och har nyligen tagit rollen som “draken” på SVT:s Draknästet. Men seriöst, hur gammal är hon?

Jag undrade vad hennes yrkesbakgrund var och hur mycket volontärarbete hon gjorde. Den är av Sara Wimmercranz. “Karriär.” Sara var med och grundade den välkända onlineåterförsäljaren Footway 2010, vilket gör den till en av de största onlineåterförsäljarna av skateboards i Norden.

Sara och hennes syster Susanne Najafi, också en erfaren entreprenör inom e-handelsområdet, grundade riskkapitalbolaget Backing Minds 2016 med målet att lokalisera investeringsmöjligheter utanför Stockholms traditionella entreprenörsnätverk. Sedan dess har Backing Minds finansierat två företag, som var och en grundades av en kvinna eller en invandrare som bor utanför Stockholm.

Sara Wimmercranz’s Notables

Sara har utsetts till en av Sveriges mest inflytelserika techinvesterare av Dagens Industri, en Supertalang av Veckans Affärer, årets Mama av tidningen Mama och en av branschens mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer. Diversity Impact Awards Spotlight Award har delats ut till Backing Minds. Sara Wimmercranz är verkligen hjälpsam, så det är lätt för henne att göra.

Enligt uppgifter som Skatteverket samlat in som en del av FamLiv-programmet kommer Sara Wimmerranz att få ett fast tillägg på cirka 1 516 dollar per månad 2021. Dessutom hade hon ett årligt kapitalöverskott på närmare 970 000 svenska kronor. Det är extremt dåliga nyheter för svensk ekonomi, sa Sara Wimmercranz.

Under de senaste åtta åren har inte ett enda gränsföretag säkrat riskkapital från en av Sveriges största investmentbanker. En liten klickbaserad verksamhet nära Stureplan har sett sin aktiekurs stiga med nästan 70% under samma tidsperiod. Var kommer detta problem ifrån och vilka åtgärder bör vidtas för att rätta till situationen? Sara Wimmercranz, en framstående investerare, kom lite tidigt till sitt möte.

Att vi gör det enklare för fler att investera är avgörande, som hon uttrycker det. Det tar tid att genomföra en förändring. Investerare är de personer som Breakit har diskuterat företagets framtid med. Riskkapitalet måste resa längre än till hjärtat av Stockholm.

Den här veckan släppte vi resultatet av en uttömmande studie som visade att Sveriges två största private equity-bolag hade allokerat 74 % av sina portföljer till företag baserade i Stockholms storstadsregion. Så hur kommer vi igång med förändringar? Vi tillfrågade fyra investerare som en del av vår undersökning för att få deras syn på situationen (deras svar visas nedan).

Sara Wimmercranz, medgrundare av riskkapitalföretaget Backing Minds, hävdar att företaget riktar sig till startups och nischmarknader som mer etablerade VC-företag drar sig ifrån. Appar som Combify, Cemvision, Transfer Galaxy, Trustrace, Bricknode och Brain Stimulation är bara några av de många som ingår i portföljen.

Antalet män som söker riskkapital är högt just nu, men bara cirka 200 svenskar fattar investeringsbeslut som detta. De borde investera i män som har liknande sociala nätverk och bakgrund. För Breakit förklarar Sara Wimmercranz hur mycket mer utmanande det är att få kontakt med män ju längre bort man är från ett nätverk.

Hon menar att människors bristande medvetenhet om Stureplan bara är en del av problemet. Branschen är en mycket ensam person och söker aktivt upp entreprenörer som har startat sina egna företag. Det är synd att pengar inte kan köpa dig lycka eller lösa några problem.

En reviderad prognos för penningöverföringstjänsten Transfer Galaxy år 2021 förutspår att den kommer att inbringa 132 miljoner svenska kronor i slutet av prognosåret. Antalet företag som föds ur sina resor växer snabbt.

Sara Wimmercranz Förmögenhet

Limited Partners som investerar i fonderna har högre standard och vill att deras pengar ska gå till social förbättring, vilket de tror kommer att öka deras avkastning. Om jag var en Limited Partner och såg att fonden inte hade uppmärksammat hela utsläppsgarantin, skulle jag dra ut mina pengar direkt. Allt hänger på att bryta sig ur denna cirkel.

Förmågan till självmedvetenhet är en integrerad del av moget beslutsfattande. Det enda sättet att övervinna dina motgångar är att beväpna dig med kunskap. Arbeta mer datadrivet, snarare än att passivt chatta vid vattenkylaren.

Vad hindrar Backing Minds cirkulära resonemang?

På tre sätt. Vi är behöriga att bygga många typer av nätverk. Innan vi letar efter gömställen ringer vi först in problemet, delar upp det i dess beståndsdelar och tar reda på vad det är. Vi har till exempel fått tillträde till majoriteten av de stora utposterna. Dessutom har vi lanserat XO Foundation för att ge ekonomiskt stöd till entreprenörer som befinner sig i ett särskilt prekärt skede i sin strävan att få riskkapital.

Tiden har gått, men om vi hade deltagit i kartläggningen skulle Ume, Nybro, Skövde, Rebro och Linköping också finnas med på kartan. Det syns inte i siffrorna, men vi är en del av branschen och arbetar med de flesta av de nämnda VC-företagen; vi kommer inte att vara nöjda förrän vi som grupp kan säga att riskkapital finns tillgängligt.

Hur mycket pengar lägger du personligen på områden utanför Stockholm?

Driver du en startup som behöver finansiering för att sätta upp ett nätverk? Shift tar för närvarande emot ansökningar, så börja din sökning idag! Du hittar alla detaljer i vår senaste förändring här. Vi ses!Draknästet: De har spenderat miljoner för att synas på tv. Den 52:a mäktigaste investeraren inom svensk teknik är Sara Wimmercranz.

52 privata investerare som är särskilt betydelsefulla för svensk ekonomi lyfts fram i en ny rapport av di Digital. Sara Wimmercranz, Backing Minds investerare och grundare, kommer att närvara. Vissa teknikinvesterare är också entreprenörer med stora summor pengar att lägga på lovande nya företag. Folk är villiga att lägga upp mycket pengar så att lovande svenska affärsmän kan sätta sina idéer på prov.

Sedan dess har hon arbetat som investeringschef för Springfield Projects, och hon grundade den ideella organisationen Backing Minds 2016 tillsammans med kollegan Susanne Najafi (NTL), skaparen av Unity Beauty Group, där hon fungerade som företagets vice president av verksamheten.

Målet med Backing Minds är att tillhandahålla en plattform för off-the-slagna investeringsmöjligheter. Sedan starten av Backing Minds tidigare i år har fonden gjort investeringar i finansiella teknikföretag inklusive Transfer Galaxy och onlinehandelsplattformar som till exempel TradeStation.

Sara Wimmercranz Förmögenhet
Sara Wimmercranz Förmögenhet

Leave a Comment