Ulf Masken Andersson Död

Ulf Masken Andersson Död
Ulf Masken Andersson Död

Ulf Masken Andersson Död – Han bjöd in Who, the Kinks och Cream till en fest han höll med Stones. Ulf “Masken” Andersson, trummisten för ett av Malmös första popband, Gonks, har varit en stöttepelare i stadens musikliv de senaste fem åren. Men i måndags, efter att ha varit sjuk ett tag, kände han sig helt normal igen.

När Ulf Andersson första gången såg The Beatchers uppträda 1964 var det på Källängens läroverks gymnastiksal i Malmö. Han och hans två vänner i Ljungkvists klassiska jazztrio var säkra på att ingen skulle utmana deras sound när ett framgångsrikt band som The Beatchers bildades.

År 2023 dog den legendariske trumbin- och countrysoulsångaren Ulf “Masken” Andersson. Gonks, ett svenskt 60-tals popband från Malmö, är känt för sin trummisist Ulf “Masken” Andersson. Herregud, han verkade vara en så begåvad ung country-soul-rock-sångare.

Hemskt och daterat. Han håller dig uppe för nu. Som om alla som lever just nu hade haft stor betydelse för framtiden. Det svenska uttrycket “evigt liv” syftar på tanken att människor kan fortsätta att existera så länge de utsätts för andras idéer och känslor. , Den skapades av Ulf “M”VUXENROCK Andersson. I vildmarken kallas killen tidigare känd som “Masken” nu bara som “Singer of Songs”. Den ökända Ulf “M” Andersson. Absolut, det beskriver honom för ett T.

Det helt nya albumet “Wanted” innehåller en handfull “gamla” låtar från en mängd olika musikstilar, inklusive rock, R&B, soul, country och mer. Masken har använt sina händer, ögon och öron för att filtrera lattes som har kommit till den. Kanske har Maskens första album bättre låtar, för jag brydde mig verkligen inte om att höra en cover av “These Boots Are Made For Walking, ” och jag tror inte att “Adalidas cajun-smart” går för bra med honom.

Masken styr gnagaren med en stadig, säker hand bakifrån. När förbättrades hans sång, om alls? Undvik att göra en helomvändning. När han är lugn lyser hans röst igenom. Alla tre country-soulballaderna (“I’m Ready for the End of the World”, “Til I Gain Control Again” och “Don’t Want to Love You”) är lättsmälta och underbara, själfulla och förödande på sina egna sätt.

Både “Dumaflache” och “The More I Drink” av Fast Masken, två rocklåtar, levereras utmärkt. Han har också spelat med sitt band, The Wild Bunch, igen på senare tid. Tomas Pettersson på piano, Berno Paulsson på gitarr, Olle Westerlund på steelgitarr och Fredrik Savbrant på trumpet skapar ett fylligt och rikt sound.

Masken från Malmö tror att detta album kan bli hans sista på grund av den vikande skidsektorn. I alla fall, som vi nämnde tidigare, tycker jag att det vore bäst att börja med den svenska översättningen. Storleken på en “masken” kan inte modifieras. Inte ens en hjärtinfarkt eller bypassoperation kunde avskräcka honom.

Ulf “Masken” Andersson, en 59-årig musiker från Malmö, är fortfarande aktiv i musikbranschen efter att ha varit hitlös under de senaste fyra decennierna. Masken förutspår att jag omedelbart kommer att åldras två år om jag ger upp rockmusiken. allt började 1964. Enligt Ulf väckte Beatles cover av “She loves you” en enorm vurm i Sverige.

Han och några kompisar startade popbandet Gonks. En tandsticka i gräset skulle ha gett samma resultat. Att höra tjejerna ropa efter mer Beatles-musik bekräftade vår övertygelse om att detta var ett viktigt band för alla mördare.

Femtio nya popband dök upp i Malmö inom en vecka. I Gonks var 1967 ett avgörande år. När det hände sprängdes deras låt “Loppan” i Sverige. Men det ser ut som att det är över nu. DJ:n blev snabbt en publikfavorit, och ingen blinkade med ett öga när det var dags att betala ut ytterligare pengar till ett liveband.

Allt gjordes på en enda natts tid

Det motsvarade att skjuta ner en B-52 precis när den lyfte. Ulf hävdar att ankomsten av så många framstående soulmusiker över en natt gjorde det omöjligt för några lokala popband att spela mer än en enda show. Sedan dess har Maske undvikit all fara. Han rör fortfarande sin kropp i takt med takten.

Väldigt roligt när man uppträder på scen

Jag kan inte fatta hur snabbt den senaste veckan har gått, eller hur stort intresse alla har för valpar just nu. Jag verkar dock inte kunna slita mig från denna green. Att vara mitt i det kan vara riktigt lugnande. Nu när han har lite stillestånd uppträder Ulf som biträdand teaterchef på Malmös Nöjesteatern, där han även sjunger i Rock ‘n’ roll tornados och uppträder med Tomas Petterssons trio. Det finns inga avsättningar för veteranens pensionering.

Jag vet inte vad jag ska göra när folk börjar lasta av sina bekymmer på mig och ber mig att gå. Om jag stannade uppe hela natten och lyssnade på rockmusik kanske jag känner mig minst två år äldre än vad jag faktiskt är.Till vilket syfte vill du gå vidare Min rädsla för att tala inför publik började i ung ålder. Det finns alltid en viss misstanke från den vanliga allmänheten när jag kommunicerar med dem.

Ulf Masken Andersson Död

Vad är det med namnet “Masken”?

När folket i Gonks bad mig att gå med i en diskussion om duvor, var det avgörande för mig att kunna hålla min mask på hela tiden. Tills nyligen var det svårt för mig att komma på ett generiskt artistnamn; detta är dock inte längre fallet. Sådana som Elvis Presley, Fab Four, Lovin’ Spoonful, Cliff Richards, Fats Domino och djuren kommer att spela när vi tar en tripp längs memory lane. För ett begränsat antal fall.

De flesta av låtarna som detta band framför var allestädes närvarande på hitparader runt om i världen på 50- och 60-talen. Och det är bara löv, ett ämne som är bekant för alla och som har väckt livliga och bestående associationer i deras sinnen. Utöver musiken kommer artisterna att dela med sig av berättelser från sin tid på resande fot under de senaste två decennierna.

Gonks, med Ulf “Masken” Andersson i spetsen, klättrade till toppen av de svenska topplistorna efter att till en början bara ha nått plats två och tre. Han har spelat i bland annat Kinks, Procol Harum, Cream och Walker Brothers. Trion Fredrik Savbrant på piano och gitarr och Per “Padde” Almlund på bas har officiellt debuterat. har en repertoar som inkluderar ett brett utbud av dans-, pop- och gospelstilar.

Följ med mig när jag för dig till det fantastiska decenniet av 1960-talet inom musik. 2023, den 2 februari, gick saxofonisten Ulf Andersson bort. Jazzmusiker Ulf Andersson har gått bort. Hans uppväxtår tillbringades i staden Husum, som är en del av rnsköldsviks kommun där han föddes den 16 juli 1940. Hans främsta instrument var saxofon, men han sysslade även med flöjt och klarinett.

Att gå med i Gugge Hedrenius Orkester hjälpte Ulf Andersson att starta sin karriär som musiker 1961; året därpå samarbetade han med Eje Thelin och hans kvintett. 1963 hjälpte han till på bandets kritikerrosade album So Far. Efter det blev han en känd TV-frilansmusiker. På Warner Bros.-serien “I Morgon e det Lörda” medverkade han med Radiojazzorkestern.

Inte nog med det, han arbetade också som studiomusiker och spelade på album av sådana som Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Björn J:son Lindh, Janne Schaffer, Gunnar Svensson, Rebop Kwaku Baah, Bob Brookmeyer, Lill Lindfors och Björn Skifs. I jämförelse med hans andra framträdanden 1974 och 1975 med ABBA sticker Ulfs saxofonverk på “I Do I Do I Do” ut.

1973 och 1974 var han medlem i festivalorkestern tillsammans med ABBA och Ted Gärdestad. I januari och mars 1977 reste han med ABBA runt i Europa och Australien. På 1990-talet var han Monica Zetterlunds assistent. Med Ulf Andersson-kvintetten var han aktiv ända fram till år 2020.

Ulf Andersson har undervisat vid ett antal framstående lärosäten, däribland Kungliga Musikhögskolan och Musikpedagogiska Institutet i Stockholm, förutom Musikhögskolan i Ingesund. Han tilldelades Monica Zetterlund Fellowship 2007 samt Musicians Guild Award for Studio Excellence under 2016.

Killings of Gilla1Namelosers är chockerande.Tommy Hansson, författare och frilansskribent, har gått bort. Tommy Hansson, medlem i det svenska metalbandet Namelosers, har gått bort. Han sa att han var 73 när han faktiskt var mycket yngre.

Tommy Hanssons rockband, Namelosers, bildades 1962, även om de till en början uppträdde under ett annat namn. Gruppen har kallats Malmös svar på internationella superstjärnor som The Kinks, The Who och The Rolling Stones, och de är krediterade för att etablera stilen för amerikansk 60-talspop där.

1965 toppade gruppens singel “New Orleans” som nummer 2 på Billboard Hot 100. Bandets snabba upplösning 2004.För några år sedan medverkade Tommy Hansson i tv-programmet Den sjungande trappuppgngen, som spelades in på Lindäntgen i Malmö.

Det är svårt att ens börja svara på den här frågan. Tommy hade förutsättningarna för en stor ledare. Tommy var en av killarna som kunde ta ansvaret för rampen i längden. Ulf “Masken” Andersson, en mångårig vän och bandkamrat till Tommy Hansson, har sagt att Tommy “var en stark förgrundsfigur för Malmö rockmusik”.

Ulf Masken Andersson Död
Ulf Masken Andersson Död

Leave a Comment