Elin Kjos Gravid

Elin Kjos Gravid
Elin Kjos Gravid

Elin Kjos Gravid – Kjos funderar på att spekulationerna om att det kan ha varit för sent att skaffa barn fick henne att känna sig ganska onaturlig. Hon var medveten om hur svårt det var att få ett sådant besked, men var övertygad om att många människor efter 30 års ålder som är singlar kan hitta kärleken igen.

Hon avslutar med att säga att det inte är givet att få barn. Det viktigaste för henne just nu är att vara glad och nöjd med sitt liv. En mer långvarig värd visade sig vara uhelbredelig lungekreft med spreding för två år sedan, och svenska träningsinfluencern Elin Kjos, nu 33, snurrade sitt liv på huvudet sedan dess. En gång upptäcktes ett snedstreck nästan en kvarts tum långt i hennes övre lunga.

Sedan dess har hon fört en hård kamp mot kreften, men i januari kom hon med en uppdatering om att hon mår bra och återgår till sin vardag. Hsten var lika påfrestande med kraftfull behandling och förlängda vistelser på sjukhuset, men hon krediterade sin kropp för att hon höll henne stark och frisk överlag.

Just nu är 33-ringen trendig tack vare podcasten «Systrarna Kjos» med tvillingster Ida Kjos som värd. Där börjar hon dela med sig av sina tankar om möjligheten att hon skulle kunna leva ett liv utan barn.

Jag var gravid.

Tvillingsstrene diskuterar föräldraskap och att balansera arbete och familjeliv under poddens uppehåll. Det är sant att Elin Kjos syster lever ett helt annat liv än det hon lever idag. I likhet med hennes syster avslöjar en närmare titt på hennes härkomst att hon också har ägnat det mesta av sin uppmärksamhet åt sin karriär genom åren. Men hon avslöjar att det fanns en tid i hennes liv när hon på allvar övervägde att bilda familj.

Elin Kjos, en framstående tränare, fick diagnosen terminal lungcancer sommaren 2020. Hon somnade några dagar senare. Elins enorma levnadsglädje och inställning mot livet har inspirerat många. Tvillingsistern Ida berättar om sina känslor för och saknad Elin i veckans avsnitt av Nyhetsmorgon. I torsdags kom nyheten att Elin Kjos, en fitnessguru som kämpat mot cancer i flera år, äntligen hade somnat. Hennes familj fick veta om separationen och hennes djupa frånvaro från ett Instagram-inlägg hon gjorde.

Elin, hantverkskan: Jag blev gravid På mindre än två år har Elin Kjos kämpat mot kreft. Det hände oväntat under en kreftstudie. För två år sedan fick den svenska träningsgurun Elin Kjos, nu 33, sitt liv på huvudet efter att en långvarig värdinna avslöjat att hon fåfängt hade spridit lungcancer. En gång upptäcktes ett snedstreck nästan en kvarts tum långt i hennes övre lunga.

Sedan dess har hon fört en hård kamp mot kreften, men i januari kom hon med en uppdatering om att hon mår bra och återgår till sin vardag. Hsten var lika påfrestande med kraftfull behandling och förlängda vistelser på sjukhuset, men hon krediterade sin kropp för att hon höll henne stark och frisk överlag. “Se og Hr,” sa hon. Just nu är 33-ringen trendig tack vare podcasten «Systrarna Kjos» med tvillingster Ida Kjos som värd. Där börjar hon dela med sig av sina tankar om möjligheten att hon skulle kunna leva ett liv utan barn.

Jag var gravid.

Tvillingsstrene diskuterar föräldraskap och att balansera arbete och familjeliv under poddens uppehåll. Det är sant att Elin Kjos syster lever ett helt annat liv än det hon lever idag. I likhet med hennes syster avslöjar en närmare titt på hennes härkomst att hon också har ägnat det mesta av sin uppmärksamhet åt sin karriär genom åren.

Men hon avslöjar att det fanns en tid i hennes liv när hon på allvar övervägde att bilda familj.

När jag var 30 gick jag in på rutinkontroller och jag minns att jag blev indragen av en lite äldre man som var gynekologen. Han sa till mig att jag behövde bli gravid snabbt om jag ville ha barn eftersom äggen redan hade befruktats.

Kjos och hennes tvillingsster intervjuades av Se og Hr år 2020, när hon för första gången öppet erkände att de hade stekt ner en äggstock. Det gav henne hopp om att bilda en egen familj, och även för att en behandling för en cellgåva kan föra äggen vidare till barnen.

Kjos berättade ett år senare att hon hade bestämt sig för att delta i en kreftstudie i hopp om att få en skräddarsydd vaksine som kanske skulle förbättra hennes hälsa. I avsnittet avslöjar Kjos att hon blivit varnad för att hon inte skulle kunna bli gravid så länge hon deltog i en studie, men att något oväntat hände istället.

Elin Kjos Gravid

Jag är så glad att jag tog risken, men så länge jag är en del av den här studien kommer jag inte att bli gravid. Men exakt ett år efter att jag började mitt första år på college fick jag reda på att jag var gravid. Hon förklarar att de blev bedrövade, men att hon inte kunde vittna.

Jag letar efter en familj

När Se och Her når ut till Kjos avslöjar hon att hon i hemlighet längtar efter att få bilda sin egen familj. Att ha en egen familj är fortfarande något jag drömmer om, men det är inget jag tar för givet. Jag har lärt mig att vara okej med tanken att jag kan behöva gå igenom livet utan mina egna barn och att jag fortfarande kommer att kunna hitta lycka oavsett vad. Det som betyder mest för mig är att jag lever och andas. Det blir så då, säger hon, precis som allt annat.

Den 33:e ringen illustrerar också hur svårt det var att med säkerhet avgöra om hon skulle behålla ribban eller inte. Läkarna sa till henne att om hon höll fast vid det skulle hon behöva sluta få behandling för sin cancer, men hon visste att det inte var sant.

När de fick reda på att jag var gravid var min första tanke att det inte kunde vara bra, vad med alla medicinska ingrepp som min kropp genomgått de senaste åren och det faktum att jag opererat bort en av mina äggstockar. Ändå var det möjligt i någon eller annan form. Så mycket glädje över det på egen hand, men också sorg eftersom jag visste att jag inte kunde behålla barnet medan jag genomförde min forskning.

Kjos avslöjade för sina podcatters att den dagen hon fick diagnosen ett inoperabelt fall av lungcancer, fanns det ingen anledning att förvänta sig att hon skulle överleva året. Men det hindrade henne inte från att fundera på om hon kanske blir mamma någon gång. Jag diskuterade min cancerdiagnos med mina läkare, men de kände att det inte var rätt tillfälle att prata eftersom det var möjligt att jag inte skulle klara det året.

Hon säger i podden, “De hade aldrig upplevt något liknande förut, och jag ville veta vad mina alternativ var för att jag skulle kunna bli mamma.” Det första alla frågade Kjos var om hon hade ett förhållande eller inte och om det var en bra tid för henne att bilda familj. Hon antyder att hon var singel på den tiden och inte gjorde några konkreta planer för barn just då och där.

Några dagar senare bokade hon ett möte med en fertilitetsspecialist som gav henne två alternativ. Hon kunde extrahera en uppsättning ägg kirurgiskt eller påbörja hormonbehandling omedelbart. Ändå hade hon ingen tid över innan hon var tvungen att börja sitt arbete med cellpresenten till sin syster. Utan förvarning stekte han hennes ägg i en stekpanna.

Elin Kjos Gravid
Elin Kjos Gravid

Leave a Comment